Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:12

Protez saç caiz mi?

Protez saç caiz mi?

Desert Rose
SORU: Protez saç caiz mi? Bu konu hakkında fetva bulamadım.Benım saçım çok döküldü tedavisi mümkün olmadı şimdi protez saç yaptırdım lakin fetvası varmı bilmiyorum. Bana bu konu hakkında bilgi veririseniz çok memnun kalırım. Bu sorumu diyanet işleri fetva sitesine yazdım ama maalesef cevap alamadım.
CEVAP: Kendi vücudunuzdan sökülüp dikilerek yapılan tedavinin bir sakıncası yoktur. Başkasının saçını alıp dikme ise ihtilaflıdır. Siz, tedavinizi olduğunuza göre yapacak bir şey yoktur. Geçmiş olsun. Hatalarımız için istiğfar etmeye mecburuz. Allah kolaylıklar versin.

Okudunuz mu?  Enstrüman çalmak günah mıdır?

Nureddin Yıldız


Cevap: Protez saç caiz mi?

-UGUR-
Kellikte Allahın verdigi bir nimettir. saç ekmek Estetik gibi oluyor Ehli sünnet hocalarına göre Saç ekmek caiz degildir… kendi vücüdundaki bir kıl tüy olsada ekmek caiz degildir.


Cevap: Protez saç caiz mi?

imam
Protez saç ne demektir?
Ekilen saçmıdır yoksa Peruk mudur?_

Okudunuz mu?  Cünüpken bebeğin yüzüne bakılır mı

Cevap: Protez saç caiz mi?

Desert Rose
< Protez saç ne demektir?
Ekilen saçmıdır yoksa Peruk mudur?_ >

İmam hocam Protez saç peruk gibi başın tamamını kaplamayan sadece
saçın dökülü olan kısmına yapıştırılan bir ektir yani bir çeşit yama…

< Kellikte Allahın verdigi bir nimettir. saç ekmek Estetik gibi oluyor Ehli sünnet hocalarına göre Saç ekmek caiz degildir… kendi vücüdundaki bir kıl tüy olsada ekmek caiz degildir.
>

Uğur kardeş…Bunu neye dayanarak fetva ediyorsun.
Yapılan işlemler zarurete göre değişebiliyor.
Yani kişi kendini psikolojik yönde çöküntü içerisine sokuyorsa
yaşam kalitesini olumsuz etkiliyorsa Alimlerin ortak görüşüne göre
hertürlü estetik operasyona cevaz verilmiştir.
Bu diş tedavisi herhangi bir organda bozukluk ve kendi saç
hücresi olmak kaydıyla olan saç ekimleri vs hepsini kapsıyor.
Yapılanın Estetik güzellik değilde sağlık amaçlı olması şartıyla
Ruh sağlığının da beden sağlığıyla birlikte bir bütün olduğunu unutmamak gerekli.

Okudunuz mu?  Bilmeden alkol içmek?

imam
<
İmam hocam Protez saç peruk gibi başın tamamını kaplamayan sadece
saçın dökülü olan kısmına yapıştırılan bir ektir yani bir çeşit yama

>
Bu peruğun bir parçası demek. caiz değildir.
Teşekkürler Desert Rose


polat59
simdi protes sac kullanan yandı yani namazı kabul olmaz demı hocam şuan namaz kılıyorum ama ıyce arastırcam bu konuyu eğer gercekten namazım kabul olmuyorsa gusulum olmuyorsa cıkarcam veya ne gusül alırken cıkarmaya calıscam ogrencemm ıyce hoscakalın sımdıllık

Okudunuz mu?  Üzerinde Allah Yazılı Kolye Taşımak Hakkında

imam
< simdi protes sac kullanan yandı yani namazı kabul olmaz demı hocam şuan namaz kılıyorum ama ıyce arastırcam bu konuyu eğer gercekten namazım kabul olmuyorsa gusulum olmuyorsa cıkarcam veya ne gusül alırken cıkarmaya calıscam ogrencemm ıyce hoscakalın sımdıllık >
Kardeş istediğin kadar araştır aynı şeyleri duyarsın ama sadece Alimlere sor.

Okudunuz mu?  Paralı oyunları indirip bedava oynamak

Kayıtsız Üye
Alimlere sor derken? Hangi kriterlere göre alim belirleyeceğiz? Vefatından 400 sene sonra alim kalmayacaktır diye bir hadis-i Şerif duymuştum. Kaldı ki zaman ahir zaman ortalık abimden geçilmiyor. Yukarıdaki arkadaşın mantığına göre kol, bacak, diş protezleride estetik içeriyor. Bütün protezler haram yani öyle mi? Eskiden gece (ışık zayıf olduğu için tırnak kesilmez) hadisesi bid’at haline kadar geldi. Yani eskiden kullanılan peruk ve protezler pisliğe hatta hastalığa sebep olabiliyordu. Şimdi böyle bir risk yok. Estetiğe girer esnemelerini geçin kardeşim. Adam gibi açıklayın fetvayı. Son cümleye bakın "ama Alimlere sorun". Hangi alime desek, kendi fikrinde 3-5 kişi sayacak arkadaş. Olmaz üstadım böyle olmaz. Yarım hoca dinden eder mantığıyla gidilmez. Ney fetva veren yada bulaşmayın.

Okudunuz mu?  Yemeğin yanık kısmını yemek caiz midir?

Kayıtsız Üye
Protez saç insanları kadırmaktır diyorlarKişinin kendi saçından saç eklenirse caiz,başkasının saçı olursa yasak diyorlar!Ozaman kişi kendi olan saçlarını yollayıp protez saç yaptırsın,kendi saçı olduğu için caiz olsun ve insanları kandırmak olmasın!Eğer gerçekten böyle bir hadis yoksa kim uydurduysa Allah ona lanet etsin!Bir bildiğime göre Allah bir şeyi haram kılmadıysa demek ki izin vermiştir gibi bir ayet var.Bu ayette haram denmemiş ki nasıl haram olur!O zaman protez saç mı vardı da ayette haram densin diyeceklerse olmayan şeyi Peygamberiz dediyse Allah’ta ayette yazardı.Kullar Ya Rabbi sen bize haram olduğunu bildirmedin ki hadisin doğru olduğu da tam kesin değil di,demeyecekler mi?

Okudunuz mu?  Safer ayında yapılan evlilikler kısa olur diyorlar, doğru mu?

Kayıtsız Üye
Hocam iyi günler protez saç yapan arkadaşın guslü geçerli olur mu


Şem’a
Protez saç yaptıran kişi yıkanmadan önce saçını sökmeli guslünü öyle almalıdır
Perukla gusül olmaz.


protez sac caiz mi, protez saç caizmidir, protez saç caiz mi diyanet

Bu kategoride yer alan Eslem ismini koymakta bir sakınca var mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Protez saç caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.