Anasayfa
8 Eylül 2021, 21:38

Sincap eti yemek haram mı?

Sincap eti yemek haram mı?

m.deniz
Sincap eti yemek caiz değildir.
Etlerinin yenmesi helâl olmayan hayvanlar şunlardır:
1. Azı dişleri ve pençesiyle avını tutup parçalayan ve dövüşen vahşî ve yırtıcı hayvanların etleri haramdır, yenmez. Kurt, ayı, aslan, kaplan, sırtlan, pars, sansar, sincap, fil, maymun, tilki, gelincik, kedi, köpek gibi…
2. Tırnaklarıyla avını kapıp avlayan ve tab’an kerih görülen kuşların da etleri haramdır veya tahrimen mekruhtur.
Bunlar; çaylak, kuzgun, kartal, akbaba, yarasa, atmaca, şahin, alacakarga gibi hayvanlardır.
3. Tab’an habis ve iğrenç olan hayvanların etleri de yenmez. Fare, köstebek, kirpi, kertenkele, akrep, yılan, kurbağa, kaplumbağa, salyangoz, solucan, arı, sinek, kurt, böcek, v.s.
4. Temiz olmayan şeyleri yemiş olan tavuk, koyun, sığır gibi hayvanların etleri de, bir temizlik süresi geçmeden yenilemezler. Bunun için böyle necasetle gıdalanan hayvanlar hapsedilir, temiz gıda ile beslenirler. Bu hapis süresi tavukta üç gün, sığır ve deve için 10 gün, koyun için de 4 gündür.
Domuz sütüyle beslenen hayvanların etleri helâldir.
5. Atlar, cihada yarayan hayvanlar olduğundan İmam-ı A’zam’a göre etleri yenmesi mekruhtur. İmam-ı Şâfiî ve Ahmed bin Hanbel’e göre ise yenebilir.

Okudunuz mu?  Borçlu olarak ölen kişinin borçlarını ailesi mi ödemek zorundadır?

Cevap: Sincap eti yemek haram mı?

AKBİLE
sincap etinin yenildiği düşünülmemektedir zaten sincap etini kim neden yesin anlaşılır gibi değil yenilecek hayvanlar zaten bellidir negerek var böyle şeylere


Yorum: Sincap eti yemek haram mı?

@hmet
Sincap yenir mi


Yorum: Sincap eti yemek haram mı?

Kayıtsız Üye
Safiilerde sincap eti helaldir ve yiyorlarda…

Okudunuz mu?  Bayanlar arası eğlencede damatla gelin dans edebilir mi?

sincap eti yenirmi şafii, sincap eti yenirmi, Sinvap eti helalmi

Bu kategoride yer alan Irkçılık (asabiyyet) ile milliyetçilik aynı mânâda mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sincap eti yemek haram mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.