Anasayfa
24 Mayıs 2022, 0:04
Rüya Yorumu
Yönetici

Peygamber Efendimizi rüyasında gören, O’nu gören sahabilerden sayılır mı?

Peygamber Efendimizi rüyasında gören, O’nu gören sahabilerden sayılır mı?

Kayıtsız Üye
S.a. Ben rüyamda peygamberimizin(s.a.s.) nur yüzünü gördüm.eğer rüyamda görmüşsem bende onu görenlerden sahabilerden sayılmazmıyım.benimle de konuştu.güzel rüyalar anlatılmaz ama siz beni tanımıyorsunuz yani bana bir kötülük düşünemezsiniz onun için anlatabiliyorum.aslında benim başımdan bir evlilik geçti.ve bir gece sadece bana verilmeyen eşyalarımı düşündüm bir kaç fincan ve benim mehrim olan altınlarımı.ve benim gözümün dünya malında olmadığını düşündüm.o yüzden kesinlikle öyle dünyalık olan şeylere üzülmemem gerektiğini düşündüm. Peygamber efendimizin doğum haftasında.öyle bir düşünceyle yattım.biraz da kırgın yani üzgün.ama eşyalar için değil.o gece rüyamda peygamberimizin yüzünü genç haliyle bana gülümserken gördüm.bana yaklaştırdı yüzünü, senin yanında destek var dedi.uyandım.sorum bende onu görenlerden sahabilerden değilmiyim.peygamberimizi (s.a.s.) görenlerin Allah dostu olduğunu söylüyorlar doğrumu.Allah razı olsun.a.e.o.


Cevap: Peygamber efendimiz(s.a.v)i rüyasında gören,onu gören sahabilerden sayılırmı

Ehfiya
Değerli Kardeşimiz;
Rüyada Hz.Peygamber Efendimiz (s.a.v)’i görmek sizleri sahabe mertebesine ulaştırmaz. Ancak gördüğünüz rüya sadık rüyadır bundan hiç şüpheniz olmasın..
Sahabe: Efendimiz (s.a.v)’in arkadaşlarına ve onu gören mü’minlere denir…

Hayırla Kalın…

Rüyada Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v)’i Görmek:

Sahih bir hadiste Hz. Peygamber (S.A.V.) şöyle buyurmuştur. "Her kim beni rüyasında görürse o, gerçek olarak beni görmüştür. Çünkü şeytan bana benzer bir surete giremez".
Rüyada Hz. Muhammed (S.A.V.)’ı gören kimsenin daima durumu iyi ve gönlü şen olur. Eğer o kimse üzüntülü ve kederli ise, üzüntü ve kederinden kurtulur veya hapis ise hapislikten kurtulur.

Rüyasında Resul-i Ekrem (S.A.V.)’in kendisi ile ilgilendiğini veya bir şey öğrettiğini yahut namazında veyahut tarikatında ona uyduğunu yahut Resulullah (S.A.V.)’ın güzel bir şey yedirdiğini veya layık bir hırka ve elbise giydiğini ya da ona hayırlı dua ettiğini gören kimse, ya mülk sahibi olur ya da adil, iyilikle emreden ve kötülükten alıkoyan bir kişi olur.

Eğer rüyayı gören alim ise, bildiği şeyle amel eder. Eğer abid birisi ise keramet ehlinin makamına erişir. Günahkar ise, tövbe eder. Kafir ise doğru yolu bulur.

Rüyada Hz. Peygamberi görmek, delilleri açıklamaya, sözünde doğru olmaya ve vaadinde durmaya yorumlanır. Bazen de rüya sahibi ailesi ve akrabaları arasında onların hiçbirisinin yetişemediği bir makama kavuşur. Eğer rüya sahibi yolculuk yapıyorsa ve halk da çokça susamışsa, yağmurun yağmasına yorumlanır. Çünkü su bulunmayan yerde, Hz. Peygamberin mübarek parmakları arasından su aktı.

Hz. Peygamberi görmek, bolluk ve ucuzluğa ve hatırlarına gelmeyecek bir şekilde hayır ve berekete yorumlanır. Bir kadın rüyada Hz. Peygameri görse, o kadın büyük bir rütbeye, iyi bir şöhrete iffet ve emaneti korumaya sahip olur.

Rüyada Hz. Peygamberi görmek, eziyet ve cezaya sabretmeye yorumlanır.

Hz. Peygamberi gören kimse hasta ise, Allah (C.C.) ona şifa verir. Eğer hac

etmemiş bir kimse ise, Beytullah’ı tavaf eder. Eğer muharip olan bir kimse görürse, Allah (C.C.) o kimseye yardım eder. Eğer bela içinde bulunan bir kimse görse, Allah (C.C.) o belayı ondan defeder.

Hz. Peygamberin vefat ettiğini görmek, kendi neslinden şerefli bir kimsenin vefatına yorumlanır. Eğer Hz.Peygamberin bir yerde cenazesini görse, orada büyük bir musibet olur. Kabrini ziyaret ettiğini gören kimse, büyük bir mala erişir.

Bir kimse rüyada Hz. Peygamberin, kendisine dünya malından ve yiyecek ve içecek bir şey verdiğini görse, verilen şeyin şerefi nisbetince o kimsenin erişeceği bir hayra yorumlanır.

Hz. Peygamberi harap bir yerde görürse, o yer Hz. Resulullah (S.A.V.)’ın bereketiyle tamir edilir. Bir kimse Hz. Muhammed (S.A.V.)’in bir yerde ezan okuduğunu görse o yerde ucuzluk, bolluk çok olur.

Eğer Hz. Muhammed (S.A.V.)’in bir yerde namaza durup namaz kıldığını görse, Müslümanların dağınık şekilde işlerinin toplanmasına yorumlanır.

Hz. Muhammed (S.A.V.)’in haddinden fazla güzel olduğunu görmek bu rüya sahibinin çokça dindar olmasına yorumlanır.

Rüyada Resulullah (S.A.V.)’in sakal-ışeriflerinin siyah olduğunu ve beyazlık bulunmadığını gören kimse, sevinç ve büyük bir ucuzluğa kavuşur. Rüyada Resulullah (S.A.V.) sakalına aklık karıştığını görse, o kimsenin kuvvetli oluşuna ve düşmanına galip gelmesine yorumlanır.

Bir kimse Hz. Peygamberi baş ve sakalını taradığı halde görse, rüya sahibinin üzüntü ve kederinin gitmesine yorumlanır. Resul-i Ekrem (S.A.V.)’i kendi mescit veya harem-i saadette veya maruf mekanında gören kimse, kuvvet, izzet ve yüceliğe erişir.

Rüyada Resulullah (S.A.V.)’in kabrini gören kimse, zengin olur, hapisse kurtulur.

Bir kimse rüyada kendisini Hz. Peygamberin arkası sıra yürüdüğünü görse, o kimse sünnete uyar.

Bir kimse rüyada kendisinin yaptığı işlere Hz. Peygamberin baktığını görse, bunun yorumu Hz. Peygamberin o kimseye hanımının haklarına riayet etmesine emrettiğine yorumlanır.

Bir kimsenin Muhammed (S.A.V.)’in mestlerini giydiğini görmesi, Hz.

Peygamberin o kimseye Allah (C.C.) yolunda cihat yapması için emrettiğine yorumlanır.

Peygamberimizin hutbe okuduğunu gören kimse, iyilikle emir ve kötülükten alıkoyar.

Bir kimse Hz. Peygamberi uzun boylu bir delikanlı suretinde görse, insanlar içinde çıkacak fitne ve katle yorumlanır. Resul-i Ekremi yaşlı bir şekilde görse, insanların afiyette olmalarına yorumlanır.

Hz. Peygamberin beyaz tenli olduğunu gören kimse, Allah (C.C.)(a tövbe eder. Güzel amel yapar ve yolunu düzeltir.

Bir kimse rüyada Hz. peygamberin kendisine kızdığını veya kendisiyle mücadele ettiğini veya sesini onun sesinden daha fazla yükselttiğini görse, bu rüya o kimsenin meydana getireceği bir kötülükle yorumlanır.

Hz. Peygamberi öptüğünü gören kimse, Hz. Peygamberden rivayet edilen şeyde sebat etsin.

İmam Nablusi


Yorum: Peygamber Efendimizi rüyasında gören, O’nu gören sahabilerden sayılır mı?

Kayıtsız Üye
Ben hafızlığı bırakıp başka bir yerde devam ederken gördüm bu rüyayı rüyam ise şöyle ;kabe nin kapısın önünde bir arkadaşım oturuyor oda bırakmıştı hafızlığı sonra bende kapısından içeri bakıyorum, kabenin içinde yatak ve dolap falan var Ve karşımda şeffaf surette bir cin varmış kabenin içinde dolabın yanında, Ve Ben onu fark edince çok hızlı bir şekilde yanımdan geçip kabeden çıkıyor, dışarı daki görevliler onu yakalayıp dizüstü tutuyor o cinde onlardan kurtulmaya çalışıyor ve insan suretinde bu arada bana tek kolunu uzatıp 5 parmağını gösteriyor. Görevlilerden kurtulup benim yanıma gelmeye çalışıyor. O sorada ben Ordan ayrılırken devenin üstünde efendimiz genç hali yaklaşıyor yüzünü görüyorum yanında da sahabiler var tam yanıma yaklaşıyor Ve bana bakıyor üzgün şekilde.

Okudunuz mu?  Rüyada ağızdan bir şey çıkması

Yorum: Peygamber Efendimizi rüyasında gören, O’nu gören sahabilerden sayılır mı?

arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Rüyan tabir edilmeyecek kadar açık ve sahih bir rüyadır. Önünde güzel fırsatlar varken değerlendirmediğine ve hatalar işlediğine tabir edilir. Peygamber aleyhisselamı üzgün görmen senin durumuna delalettir. Hatalarını düzelt, tövbe et ve peygamberin sünnetine sıkı sıkı sarıl. En doğrusunu Allah bilir.

Okudunuz mu?  Rüyada kadın cin musallat olduğunu görmek

Kayıtsız Üye
Din kardeslerim bende rüyamda efendimizi gördüm benimle sohbet etti gozunun içine baktim resmen sabelerinide gördüm hatirladiğim teksey efendimiz bu rüyadan bukadar gunahkar kulun ruyasima nasıl girdi bilmiyorum insaAllah ona hayirli ummet oluruz.


Kayıtsız Üye
Rüyamda namaz kılıyorum ön tarafta birileri bana bakıyor başımda sarık var utanıyorum sonra diyorlar bu çocuğun arkasında peygamber efendimiz var arkama bakıyorum diz üstü oturmuş nur halinde bulanı görüyorum

Okudunuz mu?  Rüyada amca oğlundan evlilik teklifi almak

arifselim
Bu çok hayırlı bir rüyadır. Bu rüyan sana peygamber aleyhisselamın sünnetlerini yaşamak ve onun yolundan gitmek gerektiğine dair çok güzel bir ikaz manasındadır. Bu rüyadan bir ders alınması gerekir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda peygamber efendimizi görüyorum inciler var beyaz ve bana bir tanesini yutmamı söylüyor

Okudunuz mu?  Rüyada kız çocuğu sevmek ne anlama gelir

arifselim
Sana incileri yutmanı söylemesi, sana kibar olmaya ve ahlakını güzelleştirmeye bir davettir. Ayrıca bu onun sünnetine sarılmaya ve ona bol bol salavat getirmek gerektiği manasında yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyam da peygamber efendimizi görüyorum ama yüzünü hatirlayamiyorum . Deniz kenarında yatıyor ve dalgalar ona geldikçe yüzünde ki acıyı görüyorum. Yüzünü hiç bir şekilde hatırlamıyorum hatta yüzünü görüp gormedigimden de emin değilim ama yüzünde ki acıyı hissediyorum ve ben acısını hafifletmek için müdahale etmiyorum çünkü bana diyor ki bu çektiğim acılar miraça çıkarken çektiklerim. Dalgalar vurdukça canınin acidigini ama şikayetçi olmadığını hissediyorum. Bende sıkıntılı günler geçirdim ve hala bazı sıkıntılı durumlarim var. Acaba Nasıl yorumlamaliyim

Okudunuz mu?  Rüyada engellenmek

arifselim
Bundan kendine bir ders çıkarmalısın. Yani peygamber aleyhisselamı kendine örnek edinmeli ve sünnetine değer vererek yaşamaya çalışmalısın. En doğru yorum senin içine gelen ve durumuna göre yorumlanan yorumdur. Ona bol bol salatu selam getir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüya anlatmak günah mıdır

Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed


Kayıtsız Üye
6 8 ay önce çok zorlu bır donemden gecmıstım.yıllardır surdu sıkıntım ve 6 ay önce rüyamda gördüm efendımızı. annem babamla çok kalabalık kapalı konser salonu gıbı bır yerdeyız.en arkada oturuyoruz ve hasta kadınlar falan gelıyor anlam veremıyorum bı turlu.tv var sadece neden evde ızlemıyoruzkı dıye gecırıyorum ıcımden.sonra bırden kapıdan bırı gelıyor uzerınde sıyah cuppesı var sıyah hafıf agarmıs sakalları var. bırden en one gecmıs goruyorum kendımı. herkese sorusu olan sorsun dıyor annem yanımda ve babam kursude ona hızmet edıyor çok tozuyor ortalık ya pencereyı acıyor yada kapatıyor.500 ıle 1000 kısı var sankı.herkese sorularını sorduruyor ve bakıyorum herkes parmak kaldırmıs.bıtek ben kaldırmıyorum ıcımden soylememe gerek yok siz nasılsa bılıyorsunuz ıcımı dıyorum içim sızlayarak.sonra oradan kapıdan cıkıyorum. bır anda oda arkamdan cıkıyor ve ne sen ne ıstıyorsun de bakalım dıyor,sankı benım ıcın oraya gelmıs gıbıydı. bende o an aglıyorum ve sız benı bılıyosunuz bana bısıyler oluyor dıyorum yıne soylemıyorum ve onu gormemın sevıncıyle ona sadece sağ elini gostererek elınızden opebılırmıyım dıye soruyorum.elini opturup bana hastalıgımla iligili bısıy dıyor ama ben hatırlamıyorum tam olarak sadece elını opmus olmanın sevıncıyle aglayarak uyanıyorum.ınsAllah tekrar gormek nasıp olur. anlatmalımıyım bılmıyorum ama bır daha gormeyı çok ıstıyorum.
bır kerede abım efendımızı gormüş benım ıcınde bulundugum bır rüya. hz. amıne yada hz. halıme annemızle bılemıyor tam olarak konusurken goruyor efendımızı, annemiz benım ıcın nasılsa o bızım kızımız bız onu kımseye vermeyız dıyıp annemız benı kucagına alıp opmüş. hala her hatırladıgımda aglarım. ınsAllah Rabbım bana bırdaha gormeyı nasıp etsın. isteyen herkese nasip etsin.amin.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında tost yaptığını görmek

Kayıtsız Üye
Ben rüyamda peygamberimizle evlenmişim ve çocuğum olmuş hatırlamıyorum ama erkekti cocuk ama oyle eli elime deymedi karı koca münasebeti olmadı bu nedemek oluyor


arifselim
Bu rüya hayatını, muhabbetini ve imkanlarını peygamber aleyhisselamın yolu ve sünnetine adamak demektir. Bu bir ikaz gibi de kabul edilebilir. Yani sünnete uymak konusunda titiz ve dikkatli olmak gerektiği manasındadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Gördüğüm rüya ve kelime i şehadet getirmek

Kayıtsız Üye
Ruyamda peygamberimizi cebrail melekle bir bahcede dolastigini goruyorum bu benim 3.kez peygamberimizi gorusum ve hep ayni yuz hamileyim suanve bahcede bianda ultrason aletinde cocugun cinsiyetini goruyorum sonra o rüya bianda degisiyo zaten uyandim


arifselim
Allah rüyalarını hayırlı eylesin. Bunlar güzel ve hayırlı rüyalardır. Eğer hamile isen bu hem senin hemde evladın için hayırlıdır. Duaların kabulüne, peygamberin sevgisine ve sünnetine uymaya alamet olarak tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Mystery
Bundan 2 yıl kadar önce Hz. Muhammed’i rüyamda gördüm.O zamandan birkaç ay önce tesettüre girip hayatımdaki yanlışları düzeltmeye başlamıştım.Rüyamda Hz Muhammed le evde otururken peygamberimiz hastalanıyor ve kalbinin durduğunu anlıyorum . Kardeşime bağırıyorum yardım etsin diye daha sonra okuldaki bir hocamı arayıp peygamberimizin öldüğünü söylüyorum.Peygamberimizi hemen yere yatırıp göğsünü açıyorum 20 li yaşlarda ve esmer tenli sakalı kısa olarak gördüm.Göğsünü açtığımda çok geniş ve parlaktı ben hayata döndürmeye çalışıyorum kalp masajı falan yapıyorum .Daha sonra rüyanın devamında peygamberimizi bir odada mermer gibi bir taşın üstünde cenazesini görüyorum ama açık şekilde.O odaya herkes girmek istiyor ama giremiyor içerde ben de dahil birkaç kişi var sadece.Peygamberimizden hırıltı gibi sesler geliyor uyanır gibi oluyor .Ben de bağırıyorum Mehdi uyanıyor diye sonra onun Peygamberimiz olduğunu hatırlayıp vazgeçiyorum Mehdi olduğundan rüyam burda bitti . Uyandığımda peygamberimizi görmenin mutluluğu ile uyandım.Allah inşAllah tekrarını nasip eder.

Okudunuz mu?  Rüyada kına gecesi görmek

Tohat
Hayırlara vesile bir rüyadır. Hazreti Muhammed (s.a.v)’in görülmüş olması ve vefatına tanıklık edilmesi rüyayı gören kişinin maneviyatını daha da artırıp maneviyatına önem verecek demektir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm kardeşim. Bu sabah rüyamda tanıdığım maneviyatlı bir dede peygamber efendimiz ve sahabe zamanından kalma bir hurma yemeni tavsiye etti. Sonra annem de o dönemden kalma yelek giymemi söyledi. Ama biz sizin gibi şanslı değiliz ki,eskiden köylerde bulunurdu ama şimdi yok dedim. Annem de çekyatın altından beyaz,krem gibi bir yelek çıkardı. Bunu giy dedi. Galiba diyanetle kabeye giden erkeklerin giydiği kremsi yeleklerdendi. Sonra bana kırmızı şarap, şerbet gibi bir şey içirdi. Onla şifa bulacakmışım. Bu arada ben yıllardır Kur’an kurslarında hafızlık,hocalık yapıyorum. Ailem benimle görüşmüyor,annemle sadece telefonda konuşuyoruz bir senedir falan


Tohat
Ve aleyküm selam. dış görünüşünüze önem vermediğiniz, mütevazi bir giyim tarzına sahip olduğunuz gibi dikkat çeken giyim ve davranışlardan uzak durduğunuza delalet ettiği gibi bolluk ve bereket dolu bir ömre tabir edilen bir rüyadır. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır tabiki.


Kayıtsız Üye
ben şuan 23 yaşındayım ortalama 6-7 sene önce gördüm bu rüyayı hiç unutamıyorum anneannemin evine gidiyorum bana diyorlar ki annanen gilde çok önemli bir misafir var diyorlar koşarak gidiyoyorum. içerisi nur dolu. pudra pembesi uzun boylu zayıf bir kadin. bu kim diyorum hz Amine diyorlar. gidip eteklerine sarildim. basimi okşadı ben gidiyorum şimdi dedi. bende ağladım nolur gitme diye. bana üzülme sen ben yine gelcem dedi. çok ağladım yetisemedim diye. dahada görmedim. benim için yorumlar misiniz

Okudunuz mu?  Rüyalara ne kadar inanmalıyız?

arifselim
Bu rüya sahibi için hayırlı bir rüyadır. İffetli, dürüst ve maneviyatına değer veren bir kişilik sahibi olmaya, ayrıca hayırlı evlatlar sahibi olmaya da tabir edilir. Rüya ne şekilde görülürse görülsün daima onun hayrını dilemeliyiz ve bu bizim için yeterlidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


peygamber efendimizi rüyada görenler, rüyada peygamber efendimizin kabrini görmek, rüyada peygamber efendimizi üzgün görmek

Bu kategoride yer alan Kötü ve korkunç rüya görmemek için hangi dua okunur (güzel rüya görmek için okunacak dua) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber Efendimizi rüyasında gören, O’nu gören sahabilerden sayılır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.