Anasayfa
26 Ekim 2022, 5:08
missa0
Abone

Öfkeyle telefonda eşe üç kez boş ol demek nikahı düşürürmü,böyle bir durumda ne yapılması gerekir?

Öfkeyle telefonda eşe üç kez boş ol demek nikahı düşürürmü,böyle bir durumda ne yapılması gerekir?

sahabe35
gecen gün karıma çok sinirlendim sözümü dinlemedigi için küfürler ettim.daha da hızımı alamayıp boş ol boş ol boş ol dedim.
sonrasında çok pişman oldum.yaptıgımın farkına vardım fakat agzımdan cıkmıştı.
ben karımı aynı şekilde karımda beni çok seviyor.fakat ailemin bizi yönlendirmesinden bıktıgım için bu kelimleri söyledim.belki de ailemle aynı evde yasıyor olmamızdandır.benim sözlerimin gecmedigini düsünerek bunları söyledim.
fakat ben telefonda söyledim boş ol diyerek.ancak boş ol dedigimi karım değil annem duymus o sırada telefonu elinden almış.
talak diye bir sey okudum.fakat diyarbakırda ki hocalarımıza bunu kabul ettiremedim.
ben bir kez söyledim boş ol boşl ol boş ol diye.
karımla tekrar nikah tazelemek istiyorum karımda aynı sekilde.
vesveselerin kur-an ın emirlerinden daha çok dinlendigi dönemimizde beni aydınlatın Allah rızası için.karımın baska biriyle evlenmeden benimle tekrar nikahı dinimizde belirtilmişmidir?

Okudunuz mu?  Rabbena Ve Salli-Barik Dualarının Tecvitli Okunuşu

Yorum: öfkeyle telefonda eşe üç kez boş ol demek nikahı düşürürmü,böyle bir durumda ne yapılması gerekir?

arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Talak vermek telefonla yada sinirle de olsa geçerlidir. Bu konuda erkek son derece dikkatli olmalıdır ve talak kelimelerini asla kullanmamalıdır. 3 defa bir kerede boş el demekle sadece bir talak gittiğine dair diyanetin fetvası vardır. Yeni bir nikah kıymadan barışmanız yeterlidir. Geriye 2 talak hakkın kalmış olur.


Cevap: öfkeyle telefonda eşe üç kez boş ol demek nikahı düşürürmü,böyle bir durumda ne yapılması ger

Kayıtsız Üye
1 – Ben kafam güzel ken eşime sinirlenip bilinçsiz olarak eşime defalarca boşol dedim nikah düşermi

2 – Esim bana benim.israrim uzerine telefonda uc defa bos ol bos ol bos ol .canin cehenmeme dedi ve telefonu kapatti bosanma gerceklesmis olurmu?


Yorum: Öfkeyle telefonda eşe üç kez boş ol demek nikahı düşürürmü,böyle bir durumda ne yapılması gerekir?

arifselim
1- Kafam güzelken derken sarhoş olduğunu sanırım söylüyorsun. Sarhoşken yapılan boşama geçerlidir.

Okudunuz mu?  Hz. Musanın annesinin yavrusuna kavuşmak için ettiği dua

2- Israrınla ve telefonla da olsa bu talak geçerlidir ve boşanma gerçekleşmiş olur.


Kayıtsız Üye
Eşimin beni boşa ısrarı ile telefon da ona illa da boşanmak istiyorsan boş ol,boş ol,boş ol dedim.bir fıkıh ci ya konuyu anlattım. Bana nikahın düşmediği ni,bunu farklı zaman ve mekânda iki defa daha tekrar edersem nikahın düşeceğini söyledi. Hâlâ onunla nikahim geçerli mi? Çünkü halk arasında uç defa söylersen biter mantığı var.teşekkür ederim…


arifselim
Bu durumda eşin senden tek bir talak ile boş olduğuna dair diyanetin fetvası vardır. Geriye sadece iki talak hakkın kalmış olur.


Kayıtsız Üye
Telefonla evlenmek istediginiz kisiye vekalet verseniz nikah olurmu


arifselim
Telefonla vekalet verilebilir ancak vekalet verilen kişi ile şahitler konusunda en ufak bir şüphe, tereddüt ve bir tanımamazlık gibi durumlar asla olmamalıdır ve nikah gizli olmamalıdır.


Ankarali
Esim le kavga sirasinda beni bosa dedim o da sinirle bana 3 defa bosol dedi nikah dustu mu yoksa 1 talakmi oldu bilgi verirseniz sevinirim Teşekkürler

Okudunuz mu?  Kelimeyi Tevhid Sırasında Esnemek

arifselim
Bu durumda yani bir anda 3 kere boş ol demekle sadece bir talak gider. Diyanetin bu fetvasına uyabilirsiniz. En doğrusu mutlaka bir müftülüğe giderek danışma ve o fetvaya göre hareket etmektir.


Kayıtsız Üye
Selam aleyküm hocam nişanlıyken boş ol boş ol boş ol dedim ama dini nikah yapmıştık boşanma gerçekleşmismidir sinirden söyledim halen nişanlıyim saygilar


arifselim
Aleykum selam. Dini nikah eğer varsa dinen eşin sayılır ve yapacağın boşama geçerlidir. Bunun şakası da ciddisi de geçerlidir. Bir kerede böyle demekle 1 talak hakkın bitmiş oluyor. Geriye iki talak hakkın kalır.


Kayıtsız Üye
Selam aleykum bn biriyle imam nikahi ile evlendim bir tartisma sirasinda bni bosa seni istemiyorum dedim ve esimde mesajla bana içmez bnden bos ol dedi nikâhımızın taslağını gider msj la boşama olurmu

Okudunuz mu?  Gelecekten haber vermek günahmı

arifselim
Aleykum selam. Dini nikah eğer gizli yapılmışsa zaten o nikah geçerli bir nikah değildir. Nikahın şartları geçerli bir şekilde kıyılmışsa ve erkek hanımına yazılı olarak seni boşuyorum veya boş ol derse bir talakla boşanmış olurlar. Açık bir ifade ile yazmış olması gerekir.


Kayıtsız Üye
Esim psikolojisi çok bozuk doktora gitmedgi için buna saçma sapan konuşuyor. Buna 3 defa mesjla bos ol dedi sonrada bundan bir iki hafta sonra yüzüme bos ol dedi bir kaç defa ama eşimin psikolojisi çok bozuk kendi anne babasına bile kufr ediyor .bnada boyle yapıyor.nikahim hakında bna yardim esin.nikah ta ekleyebilir miyim eşim duzelince.


arifselim
Geçmiş olsun hanım kardeşim. Psikolojisi ne derece bozuk bunu bilmiyoruz. Sinirli olmak ve sorunlarının olması maalesef yeterli olmaz. Ancak bizim burdan ne desek bile gerçek bir anlamda yardımcı olamayız. Mutlaka ya birlikte eğer gelmese sen bir müftülüğe gitmelisin ve ayrıntılı bir şekilde anlatmalısın. Daha sonra o yönde hareket edebilirsin.

Okudunuz mu?  Sürekli yalnız bahtsız hissediyorum

Sems
Iyi aksamlar hocam ben esimden 3senedir ayriyim gecen sene bana telefonda 3kere seni bosadim dedi acaba bosanma gerceklesmismidir


arifselim
İyi akşamlar. Karşılıklı olarak her iki taraf dinlenmeden size net bir cevap vermek doğru olmaz. Evet telefonla da olsa bu talak geçerlidir ama hangi şartlarda oldu ve daha sonra nasıl bir süreç işledi gibi şeylerin bilinmesi gerekir. En doğrusu bir müftülüğe gidin, danışın ve sonra hareket edin.


Kayıtsız Üye
Salam aleykum.benim ısrarımla kocam bana sarhoşken 3 defa boşadim seni dedi.Ve başka zamanda başka yerde yine sinirlendik yine üç defa seni boşuycam dedi bende ona bu yanliş seni boşuyorum demelisen dedim ve oda üç defa seni boşuyorum dedi.çok kötü olduk ama bilmiyorduk bu kadar ciddiyetini.kocam hafız birine sordu o da dediki son bir talak hakkin kalmiş.size sorum kocamin son bir talak hakki kaldimi.


mum
< size sorum kocamin son bir talak hakki kaldimi. >
Hafız doğru demiş bir hakkınız kaldı dikkat edn yoksa dönüşü olmayan bir yola girersiniz.

Okudunuz mu?  İçimizden geçirdiğimiz şeyler günah mıdır?

Kayıtsız Üye
2 ay önce azerbaycanda imam nikahı kiydirdik ama evlilik işimiz olmadı ben türkiyede oturuyorum karşı taraf azerbaycanda ama vücutsal temas olmadı ARAMIZDA bu nikah nasıl bozulur yardımcı olurmusunuz


arifselim
Aranızda bir temas olmasa da eğer dini nikah kıymış iseniz evli hükmündesiniz. Bu nikahın bozulması için erkeğin hanımını boşaması gerekir. Resmi evlilik varsa mahkeme yoluyla da dini nikah bitirilmiş olur.


Sefa
Selamualeyküm hocam ben eşimle nikah yaptırdığımızda hoca dediki boşanmak için 3 kere boşol deme hakkı var ve eğer erkek çok sinirliyse bu 3 boşolun birini karısına verebilir dedi bizde öyle yaptık 3 kere karşılıklı boşol boşol boşol demeden nikah düşmez 1 kere söylesende 2 hakkın oluyo o yüzden barışıp devam edebilirsiniz demişti sonra eşim çok sinirliyken mesajla 2 kere boşol boşol yazdı banada sende yaz bitsin bu evlilik dedi ama ben çok sevdiğim için yazamadım sonra biz hocanını dediği gibi barıştık devam ettik 4 ay sonra yine tartıştık bu sefer mesajla ben bir kere hakkım var diye bir kere boşol yazdım şimdide tekrar barışmak istiyorus 3 aydır ayrıyıs bu durumda nikah düşermi tazelememizmi lazım yardımcı olun lütfen. Şimdiden teşekkürler

Okudunuz mu?  Küçükken yapılan hatalar

Selamualeyküm hocam biz eşimle nikah kıydırdığımızda hoca bize dediki 3 kere boşol boşol boşol sinirlede derseniz nikah düşer dedi ve eğer erkek çok sinirliyse 3ün birini karısına verebilir dedi bizde öyle yaptık 2si kocamda biri bendeydi hoca dediki 1 kere boşol diyince nikah düşmez barışıp tekrar devam edebilirsiniz demişti kocam sinirliyken mesajla bana boşol boşol dedi 2 kere ve bana dediki sende söyle bitsin evlilik dedi ama ben çok seviyordum eşimi söyleyemedim biz yine hocanın dediği gibi barıştık devam ettik 4 ay sonra ben sinirliydim bir kere boşol dedim nikah düşermi şimdi barışmak istiyoruz 3 aydır ayrıydık nikah tazelicekmiyis nasıl olacak yardımcı olurmusunuz

Okudunuz mu?  Nikahlı eşlerin birbirlerinin avret yerine bakmaları haram mı?

arifselim
Aleykum selam. Bu konulara bu şekilde cevap vermek yanlış olabilir. Çünkü her iki tarafı dinlemek gerekir. Size yakın bir müftülüğe yada bir hocaya giderek durumu yüz yüze izah edin ve ona göre hareket edin.


Kayıtsız Üye
Karımla evde ahız tartışmasıyla kavga ettim sonra evi terk ettim daha sonra eşime telefon açtım ortalığı yatıştırmak için ama hakaretler etti ben o an sinirlendim 3 sefer boşol dedim geçerli midir hocam saygılarımla


arifselim
Bir kerede 3 sefer boşsun demekle bir talak hakkı gitmiş olur. Geriye iki talak hakkın kalır. Nikah hafife alınamaz şakası da dahi yapılamaz. Bir daha bu sinirle de olsa geçerli olacağını bilmelisin.


Kayıtsız Üye
İyi günler eşimle evliliğinin ilk zamanında kavga ettik ikimizde sinirliydik sonra bana uc kez bos ol dedi yanına gittim gercekten içinden söylememisinirine soylemis aradan zaman geçti yine kavga ettik telefonda bana 2.kez bos ol dedi sonra nikahımız kırılırken bir hakkı bana verdi bende sinirime telefonda boşadım dedim acaba nikah dusmusmudur

Okudunuz mu?  İmam nikahını bozan iptal eden şeyler

Hoca
Sizde Kocanız da boş Ama hakkınızı kullanmışsınız Geçmiş olsun


Kayıtsız Üyee
Biz yüzük takıldıktan snra imam nikahı kıydık tartıştık 1 ay kadar küs kaldık ve barıştık 1hafta geçmeden yine tartıştık ve bana o sinirle 3den 9a boşol boşol boşol dedi telefonla konuşurken söyledi şimdi nikâhımız bozulmuş oluyormu ama kimse duymadı söylediğini
Lütfen cevap verirmisiniz?


mum
Nikahınız 3 talak iledir, siz birini bitirdiniz kaldı iki. Asla bu sözleri kullanmayın çünkü iki defa kullansanız artık bir araya gelemezsiniz.


Kayıtsız Üye
Iyi günler hocam bir haftadır istemeden içimden bos ol kelimesi geciyor soylemek istemiyorum ama geciyor icimden bu kelimenin istemedigim halde gecmesi nikaha bir sıkıntı verir mi


ACİLSERVİS
Nikaha sıkıntı vermez içinden geçenlere kulak asma.


Kayıtsız Üye
Eşimle sürekli kavga ediyoruz bana daha önce iki defa boşol dedi yani iki hakkını kullandı. Bugün de telefonla arayıp boşamak istedi. Telefonu açtım ama kulağıma tutmadım duymadım ne dediğini. Kesin boşol demiştir ama ben duymadım. Boşanmış oluyor muyuz?

Okudunuz mu?  Küfre düşmekten çok korkuyorum

arifselim
Talak ve boşama çok ciddi bir iştir. Senin duyup duymaman şart değildir ve bu işin asla şakası yoktur. Bu durumunuzun netleştirilmesi gerekir ve bunun içinde her ikinizin dinlenmesi şarttır. Bir müftülüğe giderek danışmalısınız.


telefonda boş ol demek, telefonda boşol demek, dini nikah telefonda bozulurmu

Bu kategoride yer alan Kuranı yanlış tercüme etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Öfkeyle telefonda eşe üç kez boş ol demek nikahı düşürürmü,böyle bir durumda ne yapılması gerekir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.