Anasayfa
8 Ağustos 2021, 17:27
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada siyah bir eşek üzerinde iki heybe dolusu buğday görmenin yorumu nedir?

Rüyada siyah bir eşek üzerinde iki heybe dolusu buğday görmenin yorumu nedir?

Kayıtsız Üye
Siyah bir eşşek üzerinde iki haybe dolusu buğday görmek ne anlama gelmektedir tabiri yapar mısınız ?


Cevap: Rüyada siyah bir eşşek üzerinde iki heybe dolusu buğday görmenin yorumu nedir?

Desert Rose
Eşek Tabiri

Rüyada eşek görmek, amelsiz alime veya yatak, kilim vs. gibi insanın ayağını bastığı şeylere yorumlanır. Rüyada katır ve eşeklere sahip olmak yahut binmek, mal yahut evlat ile ziynetlenmeye yorumlanır. Dişi eşek, geçime, yardımcıya ve nesli çok olmaya yorumlanır.

Okudunuz mu?  Rüyada siyah varlık görmek

Eşeğin sesi, şer ve şiddettir. Rüyada görülen eşek. gerek tavlı gerek zayıf olsun insanın çalışması ve gayretidir.

Eğer eşek büyük olursa yüksekliktir. Yürüyüşü hoş olursa, dünyaca faydadır. Güzel olursa, sahibi için güzelliktir. Beyaz olursa sahibi için zinettir. Zayıf olursa sahibi için fakirlik, tavlı olursa maldır. Siyah olursa, sahibi için sevinç, efendilik, mülk, şeref ve heybettir.

Okudunuz mu?  Rüyada sınava yetişmeye çalışmak

Bir yorumcu, eşeği diğer hayvanlardan üstün tutmuştur. eşeğin de siyahını tercih etmiştir. Semeriyle beraber eşek, izzet sahibi bir çocuktur. Eşeğin kuyruğunun uzunluğu evladın kendisinden sonra gelen neslinin devlet ve yüceliğinin devamıdır.

Eşeğin ölmesi sahibinin uzun ömürlü olmasına yorumlanır. Eşeğin tırnağı sahibinin malının idarecisidir. Eşeği telef olan kimsenin malı zayi olur, yahut akrabalarından irtibatı kesilir, dükkanı yıkılır veya dükkanından çıkarılır.

Okudunuz mu?  Rüyada solucan görmek

Rüyada eşeğe bindiğini ve eşeğin de güzel yürüdüğünü gören kimsenin çalışma ve gayreti güzel ve isteğine uygun olur. Rüyada eşek eti yiyen kimse mal ve azamete erişir. Eşeği yüklü olarak eve girdiğini görmek, eşeğin yükünün aslı ve kıymeti nisbetinde o kimseye hayır ile yönelecek büyüklüğe yorumlanır. Bir eşeğe sahip olduğunu yahut onu bağladığını ya da evine soktuğunu gören kimseye Allah’ü Teala Hazretleri her hayrı verir ve onu bütün üzüntü, kederden kurtarır. Eğer eşek yüklü ise hayır daha da faziletlidir.

Okudunuz mu?  Rüyada sevgilinin annesini görmek

Eşekten düştüğünü gören fakir olur. Dişi eşeğinin bir erkek yavru doğurduğunu gören kimseye geçim kapıları açılır ve o kimse iyi isme ve şöhrete erişir.

Bazı yorumcular da, dişi eşek,rütbenin noksanlığı ile beraber malında ziyadeliktir, demişlerdir.

Eşek yavrusuna bindiğini gören kimseye çocuğu yahut eşi tarafından üzüntü isabet eder. Eşeğin telef olması yahut zayıflığı sahibinin fakirliğine yorumlanır. Rüyada eşekten inmek ve onu satmak fakirliktir.

Okudunuz mu?  Rüyada Saçkıran Görmek (imam nablusi)

Eşeği yemek için kestiğini görmek, dar geçiminden sonra geniş rızka erişmektir. Başka bir şey için kestiğini gören kimsenin geçimi bozuk olur.

Eşeğinin birçok kuyruğunun olduğunu gören kimsenin rızkı geniş olur. Bir yahut birkaç eşeğinin olduğunu gören kimsenin saadet ve hayrı çok olur.

Vahşi eşek günaha yorumlanır. Vahşi eşeğe binip arkasından düştüğünü gören kimse makamından düştükten sonra günah işler. Vahşi eşeğin evcilleşmiş görülmesi, hayra; ehil eşeği, vahşi olarak görmek zarara yorumlanır.

Okudunuz mu?  Rüyada Silgi Görmek

Eşeğe döndüğünü gören kimseye bir bela erişir.

Rüyada evine vahşi bir eşeğin girdiğini gören kimsenin evine dini bozuk birisi girer. Avlanmak maksadı ile evine bir yaban eşeğini soktuğunu gören kimsenin evine hayır ve ganimet girer. Vahşi eşeğe bindiğini gören kimse haktan batıla meyleder ve müslümanların cemaatından ayrılır. Vahşi eşeği uzaktan gören kimsenin eline geçici bir mal geçer.
İmam Nablusi

Okudunuz mu?  Rüyada sevdiğinin annesini görmek?

_____________

Buğday tabiri

Rüyada buğday, meşakkatle meydana gelen şerefli bir maldır. Buğday satın aldığını gören kimse mala, ucuzluğa ve bolluğa erişir ve onun çoluk çocuğu çok olur. Sultan rüyada buğday karıştırdığını görse, piyasa pahalı olur. Buğday ektiğini gören kimse, Allah”ın (C.C), rızası olan bir iş işler. Buğday ektiğini gören kimse cihada çıkar. Buğday ekip arpa bittiğini gören kimsenin görünüşü içinden hayırlıdır. Kan bittiğini görse faiz yer.Rüyada yaş buğday yemek, ibadet cihetiyle iyiliğe delalet eder. Yeşil başak, ucuzluk ve bolluk senesidir. Kök ve kalem üzerindeki kuru başak, başakların sayısı nispetinde kurak ve kıtlık senelerdir. Rüyada, elde veya bir kap içinde yahut harman yerinde biriktirilmiş görülen başaklar, sahibi için başkasının kazancından isabet edecek mala, yahut başakların azlığı – çokluğu nisbetinde ilme delalet eder.Ziraatçısını ve biçeni tanıdığı halde dökülen ekin başaklarından topladığmı gören kimse, ziraat sahibinden müteaddid ve devamlı hayra nail olur. Bir yerde mevsimsiz ekin biçtiğini görse, o yerde ölüm, harp ve fitne meydana çıkar. Biçilen ekin başakları sarı iseler ihtiyarların, yeşil iseler gençlerin ölüm ve öldürülmelerine delalet eder. Rüyada, kuru buğday yemekte hayır yoktur. Buğday gören, melikten hayra nail olur. Kurumuş buğday başağı haram maldır.Buğdayı verip bedelinde arpa aldığını gören kimse, Kur”anı şiir ile değişir.
İmam Nablusi

Okudunuz mu?  Rüyada Samanyolu Görmek (imam nablusi)

Rüyada eşeğe buğday yüklemek , rüyada eşekle buğday taşımak, rüyada buğday yüklü eşsek görmek

Bu kategoride yer alan Rüyada sevdiği kişiden yeşil hırka almak ve giymek ne anlama gelir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada siyah bir eşek üzerinde iki heybe dolusu buğday görmenin yorumu nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.