Anasayfa
27 Mart 2022, 22:50
sizden3
Abone

Vesveseli yeminler

Vesveseli yeminler

hsn10
ben çok vesveseli biriym lütfen yardım edin..
o kadar vesveseliym ki namaz abdestini 15 dk da filan alıyorum. besmele çekemiyorm, aslında çekiyorm ama sanki harfler tam çıkmamış gibi oluyor ve defalarca besmele çekiyorm harfleri çıkarabilmek için. tam düzgün besmele çekip niyet ediyorm abdeste başlıyorm elimi yıkarken sanki gaz kaçırmış gibi oluyorm veya sanki dübünden bir baloncuk patlarmış gibi oluyor, hava çıkmış gibi hissediyorm ve tekrar baştan alıyorm.
bide gusül abdesti var ki o daha da kötü. 4-5 saat banyoda kalıyorm bazen gusül abdesti alabilmek için. ve bunun1-2 saati besmele çekmeye çalışmakla geçiyor. biliyorm sünnet ama yinede tam yapmak istiyorm ve vesvese yüzünden olmuyor.
bazen yemin ediyorm; ”3 defa besmele çekip abdestimi alacağım, düzgün çekemesem bile üçüncüde kesin alacağım.. Allah’ım, dinim, imanım, herşeym üzerine yemin ederim” diye ama yine alamıyorm ve defalarca bu şekilde yemin ediyorm. lütfen yardımcı olun bu yeminleri tutmadığm için dinden çıkar mıyım? çünkü gusül abdestini alabilmek için din iman herşeyin üzerine yemin edip tutmadım. yardım edin lütfen…

Okudunuz mu?  Oruçluyken taharet almak

ben boşa edilmiş bir yemini geçerliliği yoktur diye duymuştum böyle bişey varmı? yardım edin lütfen..


Cevap: ben çok vesveseli biriym lütfen yardım edin..

Guray
yemin edip tutmazsan bunun için kefaret vermen gerekir dinden çıkarmaz. Kefaretide 10 fakir doyurmak ancak gücü yetmeyen arka arkaya üç gün oruç tutar.

Okudunuz mu?  Resim Çizmek Hakkında Hadis Hocamızdan yeni bir Yorum. Görüşleriniz Önemli!

Vesvese konusuna gelince kardeşim sıkma canını eline bir dakkada su tutsan 1 saatte su tutsan aynı şekilde ıslancak boşa giden su olcak şeytan israf etmeni istiyor uyma sen ona çok acele etmeden suyuda israf etmeden güzelce abdestini al. Aklına vesvese geldiği anda eüzü besmele çek Rabbimize sığın Ayet el Kursi oku .

Sahabe-i Kiram’dan Efendimize gelip, "Ya RasulAllah, vesveseye müptelayım” diyen birine, Efendimizin (sav) cevabı: "Endişe edilecek bir şey yok; o mahz-ı imandır, imanın ta kendisidir.” (Müslim, İman 211; Müsned, 2/456; 6/106) şeklinde olmuştu.

Okudunuz mu?  İbadet niyetiyle ders çalışmak

Bak hadiste de Efendimiz (S.a.v.) vesvesenin imandan olduğunu söylüyor şeytan imanını kıskanıyor sen kulak asma onun dediklerine bildiğini güzelce yap. Allah’a emanet ol


Cevap: ben çok vesveseli biriym lütfen yardım edin..

hsn10
< yemin edip tutmazsan bunun için kefaret vermen gerekir dinden çıkarmaz Kefaretide 10 fakir doyurmak ancak gücü yetmeyen arka arkaya üç gün oruç tutar >
çok sağol kardeşm tavsiyelerin için ama ben dinimin üzerine yemin edip tutmuyorm bide ne kadar yemin ettiğimi bilmiyorm. 150-200 kere etmişimdir en az. bunu ödeceyek gücüm yok, oruç tutmakla olsa 2-3 yıl oruç tutmam lazm.
abdest konusunda isi defalarca yıkama sorunu var ama daha çok gaz çıkarmış gibi oluyor bu yüzden çok sıkıntım var.

Okudunuz mu?  İdrarı tutmaktan dolayı mezi gelebilirmiş bu uzun süre tutmadan dolayı mı?

Cevap: ben çok vesveseli biriym lütfen yardım edin..

Guray
gaz kaçırma sesli veya koku ile olur eğer bu ikisi yoksa vesveseye kapılma namazını kıl.


Saif Al-Din
Bi kere besmele çek içindeki ses ne derse desin devam et, vücudunu ıslat, içindeki ses ölse bile dinleme sen zaten her yerini yıkadın. Vesveseye sahip biri için bu dediklerimi yapmak çok zor ama başka kurtuluşu yok sen herşeyi uygun olarak yap içindeki sese kulak verme. İsterse gaz kaçırdın desin isterse besmele çekemedin desin sen hepsini boşver, ona yaptım de. Ondan sonra gusül aldıktan sonra güzelce bide namaza dur iyice çatlasın mel’un iblis. Zaten senin içinden de konuşan da o.

Okudunuz mu?  Allaha şirk koşma ve tövbesi

Gaz kaçırma konusunda Peygamberimiz(s.a.s) eğer ses veya koku çıkmamış ise bir sıkıntı olmadığını buyurmuştur. Aynısı bende vardı 1 saatte akşam namazı kıldığımı hatırlarım bunun yüzünden 4-5 kez tekrar tekrar abdest alırdım.

Sonra bu olay olsa bile önemsemedim, inşaAllah, Allah benden kabul eder de çünkü bak kendin demişsin ben herşeyi yapıyorum ama tam olmamış gibi oluyor.
Yani tam yapıyorsun ama olmamış gibi olması da şeytanın hainliği.
Sen yine tam yap ikinci seferi sakın yapma, kısa zamanda bu hastalıktan Rabbim kurtarır inşaAllah bu şekilde.

Okudunuz mu?  Çalgılı ilahi dinlemek caiz mi ?

islamyolu
Sırf bu abdestle uğraşan bir şeytan var.insanlara vesveseler veriyor. Abdestlerde içine kuşku düşürüyor işi gücü bu şeytanın.. bazen bendede oluyor . ama hiç aldırmıyorum. içime ufak kuşku girse. biliyorum vesvesedir. ben elimden geleni yaptım işte. daha ne uğraşacam diyip abdesti bitiriyorum 🙂

Okudunuz mu?  Gördüğümüz rüyayı anlatmalı mıyız

ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Kardeş abdest almak için oraya "Allahumme inni eûzu bike minel hubsi vel habaisi" diyerek sol ayağını atarak gir.
İyice taharetlen ihtiyacını gider ve sadece bir kere Eûzu besmele getir ve abdestini al.
Kendi kendine düşün ki defalarca besmele getirirsem veya başka neyi çok tekrar ediyorsan belki günah olur diye düşün ki, kendini vesveseden korumaya ve abdestini normal bir şekilde almaya çalış unutma ki suyu da fazla israf etmek haram olur. Guslederken de aynısını uygula.

Kuranı Kerim’de buyrulur ki, "o Şeytanlar sizin onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler"
Melun abdestte’de rahat vermiyor onun için abdest almaya giderken de o şeytanların şerrinden Allah’a sığınmalıyız.

Okudunuz mu?  Askerlere oruç farz değilmi?

Öner
Merhaba vesvese ile başım belada kurtulamıyor um sigara içiyorum ama vesveseler yüzünden bırakamıyorum şöyle izah bir yemin ediyorum vesveseler yüzünden eğer yemini bozarsam sigarayı o gün bırakırsam gözün kör olur diyor bana bişe içimden ve bunun dönüşü sigarayı ertesi gün bırakman diyor bunun yüzünden sigarayı bırakamıyorum Allah aşkına yardım edin


ACİLSERVİS
Bir sorun varsa cevap verip yardımcı olalım. Bir hastalığın varsa onun için de doktora başvurmalısın.


Öner
Selamün aleyküm vesveseler ile başım dertte sigarayı bırakamıyorum vesveseler yüzünden bugün sigarayı bırakın diyorum ama o gün aklıma bu vesvese geliyor bende yapmamak için iki gözüm kör olsun diye yemin ediyorum ve içimden bana bir şey iki gözün kör olur o gün sigarayı bırakma diyor bende diğer gün bırakılan diyorum ve yine aynısı oluyor.

Okudunuz mu?  Bir kimse bize biri hakkında kötü birşey söylese ve bizde bu sözler üzerine cevap verirsek kul hakkı olurmu?

Kayıtsız Üye
Hocam ben yemin etmek istemiyordum ben o yemini etmek istemiyordum fakat şeyten vesbesesi ile sürekli bir seylere yemin et et diyordu hatta yeminleri dilede getiriyordum fakat ben yemini etmek istemiyordum fakat seytan soyletmisti yemin sayilirmi


mum
Vesvese ile yapılan işler geçersizdir edilen yeminler de öyle Ben yemin etmek istiyorum istemiyorum ama şeytan söyletiyor demek akıllıca bir durum değil vesvesenin tedavisi için mutlaka bir hocaya gidin ya da internetten Nurettin Yıldız Hoca gibi âlimlerin sohbetlerini izleyin özellikle Şeytan Salıncağı adlı sohbetine Mutlaka izleyin bu zamanla geçer

Okudunuz mu?  Muta nikahını hz. ömer mi yasakladı?

yemin vesvesesi, vesveseli yeminler, vesveseyle yemin etmek

Bu kategoride yer alan Aklımı karıştıran sorular başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesveseli yeminler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.