Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:33
sizden95
Abone

İsrailogullarının özelligi nedir neden Allah onlara bu denli kıymet vermiş ve alemlere üstün tutmuş ?

İsrailogullarının özelligi nedir neden Allah onlara bu denli kıymet vermiş ve alemlere üstün tutmuş ?

rukyail
Arkadaşlar israilogullarının özelligi nedir neden Allah onlara bu denli kıymet vermiş ve alemlere üstün tutmuş ?


Cevap: Arkadaşlar israilogullarının özelligi nedir neden Allah onlara bu denli kıymet vermiş ve alemlere üstün tutmuş ?

mslmn
onlara apaçık mucizeler gelmiş ve yinede onlar doğru yoldan sapmışlar.


Cevap: Arkadaşlar israilogullarının özelligi nedir neden Allah onlara bu denli kıymet vermiş ve alemlere üstün tutmuş ?

şaf_ak
bunu nerden çıkardınız?


Cevap: Arkadaşlar israilogullarının özelligi nedir neden Allah onlara bu denli kıymet vermiş ve alemlere üstün tutmuş ?

tekturk
Saf_ak kardesim , arkadaşlar simdiki zaman hakkinda bahsetmiyorlar , asirlar oncesini Hz.Musa zamanini konusuyorlar..

Okudunuz mu?  Hz Hatice (r.a) okuma yazma biliyor muydu?

islamyolu
İsrail , Yakup Aleyhisselamın ismidir. şöyle diyeyim. Hazreti yakup zamanında kenan ilinde olanlara Hz yakubun oğulları falan hep israil oğulları derlerdi. Hz Yusufta dahil buna. ondan sonraki bütün peygamberler . ( Kainatın efendisi Hz Muhammed (Salllahu Aleyhi ve sellem hariç ) o soydan geldi ondan dolayı israil oğulları denildi. hz yusuf , Hz Musa , Hz Harun , Hz Yahya, Hz İsa vs. işte İsrailoğulları peygamber Torunları oldugu için Peygamber oğulları oldugu için. Allah bir zaman üstün etti onları. Ama Son Peygamber gelince. hem incilde FARAKLES diye adlandırılan , Tevratta Ahmed diye adlandırılan. bütün vasıfları ile kitaplarda gelecegi belli olan Hz Muhammed (SAllahu Aleyhi ve Sellem ) Efendimizi çok bekledir. en sonda çıktıgını ögrenince . birde Araplardan çıktıgını Yahudilerden çıkmadıgını öğrenince. hemen inkara gittiler. Yalancıdır. şöyledir böyledir diye inkar ettiler. Peygamber bizden çıkacaktır biz herkesten üstünüz dedikleri için. Alemlere Rahmet olarak gönderilen Peygamberimizi yalanladıkları için Alllahta onlara Lanet etti. Peygamberimiz diyorki Bana 10 haham inansaydı dünya müslüman olurdu. ama inanan olmadı. Abdullah bin selam (R.A) tabiki onlar inandılar. Sahabe oldular.

Okudunuz mu?  Kadınlar, makyaj ve oje ile namaz kılabilir mi?

rukyail
Yok arkadaşlar hatta kuranda şey diye geçer "Allah size yaptıgını hiç kimseye yapmadı" der israilogulları için onlara kaç tane peygamber göndermiş hatta onlarda peygamber hemde devlet başkanı oluyormuş kenanlıların elinden kurtarmış hemde israilogulları hiç savaşmadan onlar saldırıcagı sırada gökten azap indirerek hala bile bir çok surede onlardan bahsediyor Allah kuranda bu insanlar ne yapmışta o kadar deger kazanmışlar Allah katında merak ediyorum

Okudunuz mu?  Canı yanan sabretsin hadisi sahih mi

islamyolu
Bak forum.donanimhaber.com/m_18927946/tm.htm#ara 47:
”Ey İsrailoğulları, size bağışladığım nimetimi ve sizi forum.donanimhaber.com/m_18927946/tm.htm#alemlere üstün kıldığımı hatırlayın.”

kardeşim burada belki düşünebilirsin insanlar eşit değilmi neden bunlar üstün . bizde ise Arabın aceme , Acemin araba üstünlügü yoktur. üstünlük takva iledir denilir değilmi. Ama şöyle bir şey var. onlar o zaman Peygamber soyundan geliyorlardı. ondan dolayıdır. bizim nasıl ehli beyti sevmemiz farz ise. Çünkü ehlibeytte Peygamberimiz (SAllahu Aleyhi ve sellem ) soyundadır. onlar ne kadar değerli ise, peygamber soyundan gelen o zamanki İsrailoğullarıda o kadar değerliydi, Bir yandan şöylede düşünebilirsin. Fravuna karşı Hz Musa (aleyhisselam) ile birlik oldular. savaş açtılar.

Okudunuz mu?  Birinin arkasından konuştuktan helallik nasıl alınır?

neyse şöyle bir alıntı yaparak açıklayayım daha iyi anlarsın..

Ey İsrailoğulları! Sizlere ihsan ettiğim nimetimi ve sizi vaktiyle âlemdeki ümmetlere üstün tuttuğumu hatırlayın! (Bakara, 2/122)

"Ey İsrailoğulları! Sizlere ihsan ettiğim nimetimi ve sizi vaktiyle âlemdeki ümmetlere üstün tuttuğumu hatırlayın!” Ey İsrailoğulları! Size, her şeyden önce Âdem soyu içinde kitap ve nübüvvete aşina olmanız, ilâhî ahdin sorumluluğunu yüklenmiş büyük bir ümmet olmanız ve bir de Musa kavminden bulunmanız dolayısıyla hitap edildi, lakin dinleyenleriniz çok az oldu.

Şimdi onları destekler mahiyette bir de İbrahim soyundan gelmeniz dolayısıyla bazı ihtar ve uyarılara muhatap tutulacaksınız. Kitap ehli ne demekmiş, nasıl olurmuş, gördünüz ya! Artık insafa gelerek aklınızı başınıza alarak vaktiyle size ihsan ettiğim nimetlerimi, nübüvvet nimetimi ve bilhassa ahir zaman nebisinin gönderileceğini bildiren va’dimi ve onun bir mukaddimesini teşkil eden geçmişteki devleti ve o zaman sizi bütün akıl sahiplerine üstün tuttuğumu hatırlayınız.

Okudunuz mu?  Gusül alırken zikretmek, ilahi veya şarkı söylemek

Herkes anlar ki, bu ayette geçmiş zamandaki bir "üstünlükten" söz edilmektedir. Allah, İsrailoğullarına, onları bir zamanlar nimetlendirdiğini ve üstün kıldığını hatırlatmaktadır. İsrailoğulları’yla ilgili diğer Kuran ayetlerine ve kıssalarına baktığımızda, bu nimetin ve üstünlüğün nasıl olduğunu da açıklıkla görebiliriz. Allah, İsrailoğulları’nın atası olan Hz. İbrahim’den başlayarak, onlara peygamberler göndermiş ve aralarında yaşadıkları putperest kavimlere karşı onları manen üstün kılmıştır. Firavun döneminde Mısır’da baskı ve zulüm görürlerken, onları Hz. Musa vesilesiyle kurtarmış, ardından Hz. Musa’ya Tevrat’ı indirmiş ve İsrailoğulları’nı bu kutsal kitapla doğru yola yöneltip şereflendirmiştir. Hz. Musa’dan sonra da İsrailoğulları’na pek çok peygamber gönderilmiştir. Bunlar, Allah’ın bu kavme olan lütuf ve nimetleridir.

Okudunuz mu?  Son Nefeste Tevbe Geçerli mi?

Ancak İsrailoğulları’nın önemli bir bölümü bu nimete layık olamamış, kendilerine gönderilen peygamberlere itaatsizlik etmiş, Allah’ın vahyi olan Tevrat’a başkaldırmış, hatta Tevrat’ı kendi menfaatlerine uygun olarak değiştirip tahrif etmiştir. Böylece Allah’a vermiş oldukları sadakat ahdini bozmuşlardır. Bir ayette İsrailoğulları’nın bu durumu şöyle anlatılır:

Andolsun, Allah İsrailoğullarından kesin söz (misak) almıştı. Onlardan oniki güvenilir- gözetleyici göndermiştik. Ve Allah onlara: "Gerçekten ben sizinle birlikteyim. Eğer namazı kılar, zekatı verir, elçilerime inanır, onları savunup-desteklerseniz ve Allah’a güzel bir borç verirseniz, şüphesiz sizin kötülüklerinizi örter ve sizi gerçekten, altından ırmaklar akan cennetlere sokarım. Bundan sonra sizden kim inkar ederse, cidden dümdüz bir yoldan sapmıştır."Sözleşmelerini bozmaları nedeniyle, onları lanetledik ve kalplerini kaskatı kıldık. Onlar, kelimeleri konuldukları yerlerden saptırırlar. Kendilerine hatırlatılan şeyden pay almayı unuttular. İçlerinden birazı dışında, onlardan sürekli ihanet görür durursun. Yine de onları affet, aldırış etme. Şüphesiz Allah, iyilik yapanları sever. (Maide Suresi, 12-13)

Okudunuz mu?  Veysel karani kimdir?

Görüldüğü gibi, İsrailoğulları’nın bazılarının iddia ettiği manada, yani tüm bir ırk olarak üstün kılınmaları sözkonusu değildir. Allah, İsrailoğulları’nı bir ırk olarak, yani ahlak ve tavırlarından bağımsız olarak, kalıcı bir şekilde "üstün kılmış" değildir. Allah’ın Hz. İbrahim’e olan vahyini bildiren bir ayet, bu gerçeği vurgulamaktadır:

Okudunuz mu?  Cünüplük şüphesi soruları

Hani Rabbi, İbrahim’i birtakım kelimelerle denemişti. O da tam olarak yerine getirmişti. (O zaman Allah İbrahim’e): "Seni şüphesiz insanlara imam kılacağım" dedi. (İbrahim) "Ya soyumdan olanlar?" deyince (Allah "Zalimler benim ahdime erişemez" dedi. (Bakara Suresi, 124)

Görüldüğü gibi Allah Hz. İbrahim’in soyundan olanları bir ırk olarak üstün kılmamış, aksine bu ırktan olup da zalim olanların Allah’ın ahdine, yani İsrailoğulları’na verdiği üstünlük ahdine dahil olmayacağını haber vermiştir. Allah’ın Hz. İbrahim’e ve soyuna verdiği üstünlük, ırk manasında bir üstünlük değil, her kim Hz. İbrahim’in yolunu izler, onun ahlak ve inancını takip ederse, onun tarafından devralınacak manevi bir üstünlüktür. Nitekim Allah "doğrusu, insanların İbrahim’e en yakın olanı, ona uyanlar ve bu peygamber ile iman edenlerdir. Allah, mü’minlerin velisidir" buyurarak (Al-i İmran Suresi, 68), çağımızda Hz. İbrahim milletinin Müslümanlar olduğunu bildirmiştir.

Okudunuz mu?  Kaçarak evlenmek günah mıdır

Allah, insanlar arasındaki ırk, soy, kabile bağlarının bir üstünlük konusu olmadığını da aşağıdaki ayetiyle açıkça bildirmiştir:

Ey insanlar, gerçekten, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi halklar ve kabileler kıldık. Şüphesiz, Allah katında sizin en üstün olanınız, (ırk ya da soyca değil) takvaca en ileride olanınızdır. Şüphesiz Allah, bilendir, haber alandır." (Hucurat Suresi, 13)

Dolayısıyla Kuran’da ırkçılık olduğunu iddia etmek, ancak bu konuda hiç bir şey bilmeyen ve muhakemesi de zayıf olan insanları kandırabilecek bir iftiradır

Okudunuz mu?  Mutlaka kabul görecek dua

Kayıtsız Üye
Nasıl günümüzü kastetmemiş? 15 milyon yahudi tüm dünyayı yönetmiyor mu?
Dünyanın en zenginleri yahudiler.


israiloğullarının özellikleri, israiloğulları neden lanetlendi, israiloğulları özellikleri

Bu kategoride yer alan Namaz kılarken secde esnasında ayak topuklarının birbirine değdirilmesi gerekiyor mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İsrailogullarının özelligi nedir neden Allah onlara bu denli kıymet vermiş ve alemlere üstün tutmuş ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.