Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:02
missa02
Abone

Kocam kumar oynuyor ne yapabilirim

Kocam kumar oynuyor ne yapabilirim

Kayıtsız Üye
kocamı kumardan nasıl kurtarırım bana yardımcı olur musunuz


Yorum: Kocam kumar oynuyor ne yapabilirim

arifselim
Kumar oynamak en büyük günahlardandır. Kuranı kerimde ve hadisi şeriflerde kumarın günahından ve dünya ahiret zararlarından bahsedilmiştir. Günümüzde de toplumları ve aileleri yakıp yıkan korkunç bir afet haline gelmiştir. Eşini kumarın kötülüğünden korumak için ona iyilikle nasihat edebilirsin. Gerekirse onu kurtarmak için sana yardımcı olacak kimselerden de yardım talep etmen uygun olabilir.

Okudunuz mu?  Hz. muhammedin özellikleri ile ilgili hadisler

Yorum: Kocam kumar oynuyor ne yapabilirim

Kuldurdileyen
Allah ın ayetine bakın (Maide 91 Aşağıda metni var) Kumara azm ettirici şeytandır. Niyeti aranıza düşmanlık ve nefret sokmak ve sizi zikir ve namazdan alı koymaktır. Şöyle düşün ne olursa kocam şeytana inanmaz, onun melunun yalanlarından korunması için ne yapması gerekir? Eğer korunmazsa diğer kullarla arasına düşmanlık girecek, nefret edecekler ve zikir etmeyecek ve namazda kılmayacak. Eğer namaz kılması temin edilirse, zikir etmesi sağlanırsa ve suyu dahi besmelesiz içmese ve içi diğer kardeşlerine sevgiyle dolarsa. Sİz tatlı dille öğüt verin. Ailenizden yardım edebilecek, şeytanla mücadele edebilecek biri varsa yardım isteyin. Hakkınızda hayırlısı olur inşAllah.

Okudunuz mu?  Dini nikah yapılırken sorulması gereken sorular

Maide 91: İnnemâ yurîdu-şşeytânu en yûki’a beynekumu-l’adâvete velbaÄ¡dâe fî-lḣamri velmeysiri veyasuddekum ‘an żikri(A)llâhi ve’ani-ssalâti fehel entum muntehûn

Şeytanın istediği tek şey Hamr (kişiyi sarhoş edip uyuşturan şey) ve kumarla aranıza düşmanlık ve nefret sokmak bir de Allah’ın Zikri’nden (Kur’an’dan) ve namazdan sizi alıkoymaktır. Artık vazgeçersiniz değil mi?

Okudunuz mu?  Türkçe Hatim Duası Kısa Bağışlama Duası

kocami kumardan nasıl kurtaririm, kocam kumar oynuyor, kocam kumar oynuyor ne yapmaliyim

Bu kategoride yer alan Cin ve şeytan musallat oluyor ne demek? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kocam kumar oynuyor ne yapabilirim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.