Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:11

Mülakatlarda torpil

Mülakatlarda torpil

maydın
SORU: Benim sorum özellikle kaymakamlık, müfettişlik ve uzmanlık gibi sınavların mülakat aşamalarında referans adı altında torpil uygulaması yapılmaktadır. böyle bir durumda hassasiyet sahibi müslümanlar ne yapmalıdır buna tevessül mü etmelidir yoksa bundan kaçınmalımıdır.? Eğer kaçınacak diyorsanız ciddi hak mahrumiyetlerine uğramaktadır müslümanlar. bu konuda görüşleriniz nelerdir?

Okudunuz mu?  Kadın başı açık dua edebilir mi

CEVAP: Zannederim sizin torpil dediğiniz şey resmi bir uygulamadır. O tür makamlara getirilicekler hakkında yetkili kişilerin araştırma yapması, ehil ve güvenli olanı bulmaya çalışması gerekmektedir. yalan ve hileli olmadıkça referansla iş yapılmasında dinen bir sakınca olmaz. Sakıncalı olan sahte referanslarla iş görmektir. Allah’a emanet olunuz.


Cevap: Mülakatlarda torpil

AKBİLE
her ne olursa olsun kazanılacak iş için yalan dolan uygulanmamalı ve başkasının hakkına girilmemelidir bu işten kazanılacak para helal olmalıdr

Okudunuz mu?  Dinimizde bebek aldırmanın günahı nedir?

Askeri Okullara Girerken Torpil

m.yasin25
Ben bu sene Milli Savunma Üniversitesi sınavına gireceğim. Herkesin bildiği üzre torpilin en çok döndüğü yerlerden birisi. Fakat ben araya torpil sokmak istemiyorum kimsenin hakkına girmemek için ama bir yandan da girenlerin hemen hemen hepsi torpil sayesinde giriyor. Şimdi bende torpil sokmasam araya mülakatlardan geçme şansım çok düşük. Bu nedenle araya torpil sokmam ne kadar doğru olur? Bu konu hakkında bilgisi olup yardımcı olanlardan Allah razı olsun..

Okudunuz mu?  Tuvalette gusül yapılır mı?

Yorum: Mülakatlarda torpil

mum
Torpil dediğiniz rüşvettir, rüşvetin dindeki hükmü bellidir.

"Rüşveti alan da veren de cehennemdedir."

(İmam Suyuti, Camiu’s-Sağir Ve Tercemesi İzahlı 2000 Hadis, Aydın Yayınevi: 2/46)


m.yasin25
Bende aksini düşünmüyorum fakat şöyle bir şey var ki ben ve ya bir başkası yazılı sınavdan yeterli puanı alıp spor dallarında da başarılı bir şekilde tamamlasak bile torpil olmadığı sürece sağlık (herhangi bir sağlık sorunu olmayıp etten püften sebepten elenenler var) ve ya sözlü mülakatta karşımızdaki kişinin insaniyetine bağlı kalıyoruz. Bu durumlarda torpili olanlar geçerken torpili olmayanlar dediğim gibi geçemiyor. Bu durumda da benim gibi düşünenler haklı kazançlarını elde edemeyip hak etmeyenlerin kazandığını görüyoruz.
Benim dediğim ise yazılı sınavda ve sporda başarı elde ettikten sonra sözlü mülakat için araya torpil sokmayı düşünüyorum. Hak ettiğim kazancı mecburiyetten torpille almak zorunda kalıyorum. Bu konu da nasıl düşünmeliyim haklı mıyım haksız mıyım ?

Okudunuz mu?  Bayanlar pantolon üzerinden dize kadar uzun bir kıyafet giyerek namaz kılabilir mi?

mumsema
Hakkımı "HAK" olmayan yolla alayım anlayışı islami değildir Rabbimiz asla buna razı olmaz.
Tedbir al ve gerisini Allah’a bırak, belki iş nasip olmaz ama Allahın rızası kesin olur


Kayıtsız Üye
Hocam yanlış anlamazsanız size bir şey sormak istiyorum. Geçenlerde gezerken "maydın" adlı hocanın vefat ettiğini gördüm. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Benim merak ettiğim özel olmazsa, nasıl ve kaç yaşında vefat etti ? Gerçekten okurken çok kötü oldum, içim acıdı.. Allah herkese hayırlı ölümler nasip etsin inşAllah 😔

Okudunuz mu?  Oruçlu iken iğne yaptırmak orucu bozar mı?

Not : Bu konu altına yazıyorum çünkü nereye yazacağımı bilemedim. Konuyu açan kişi kendisi olduğu için buraya yazıyorum.


mumsema
Maydın diyaliz hastasıydı, beyin kanamasından vefat etti 83 doğumluydu sanırım.
Hayatımda çook müslüman genç eğittim ama masum bambaşkaydı, her öğrendiğini yaşar ve günahlardan çok uzak bir gençti

Okudunuz mu?  Nurettin Yıldız Hocanın Yazılı Fetvaları

Kayıtsız Üye
Keşke rabbim herkese böyle yaşamayı ve böyle temiz ölmeyi nasip etse.. Nur içinde yatsın inşAllah 🙏🏻

Bu kategoride yer alan Diş teli gusle mani midir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mülakatlarda torpil Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.