Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:19
sizden06
Abone

Namazı Başı Açık Kılmak

Namazı Başı Açık Kılmak

Hiss1
Selamun Aleykum. Mekruh Nedir? diye bir konu görmüştüm ve oradaki bir cevap aklıma takıldı. Cevabın içinden bir cümleyi özetleyeyim:
Namazı başı açık kılmak mekruhtur.
Bu cümle doğru mudur? Ben hep namazı başım açık olarak kılarım şimdi benim kıldığım tüm namazlar mekruh mu oldu? Bu arada belirteyim ben erkeğim. Başı açık kılmak diyince bayanlara göre cevap verirsiniz diye belirtmek istedim.

Okudunuz mu?  16 yaşındayım. bir kızı beğendim ve islama flört günah olduğu için yapmıyorum. ne yapmalıyım?

Cevap: Namazı Başı Açık Kılmak

muvahhidim
< Selamun Aleykum. Mekruh Nedir? diye bir konu görmüştüm ve oradaki bir cevap aklıma takıldı. Cevabın içinden bir cümleyi özetleyeyim:
Namazı başı açık kılmak mekruhtur.
Bu cümle doğru mudur? Ben hep namazı başım açık olarak kılarım şimdi benim kıldığım tüm namazlar mekruh mu oldu? Bu arada belirteyim ben erkeğim. Başı açık kılmak diyince bayanlara göre cevap verirsiniz diye belirtmek istedim. >

Okudunuz mu?  Cennette Zenginlik/Fakirlik

ve aleykumusselam ve rahmetullah..
Kardeş;
Namazda başı açıktan kasıt, Namazı takke veya sarıkla kılmamaktır. Bu da mekruhtur.

O’na emanet ol..
celle celeluh..


Cevap: Namazı Başı Açık Kılmak

Hiss1
Zaman ayırdığın için Allah razı olsun kardeşim fakat araştırdım da namazı başı açık kılmak mekruh değilmiş(diyanet kaynaklı). İşte birinin maili:
<
SORU: Başıma takke takmadan namaz kılıyordum. Bir yerde okuduğuma göre o zaman namazım mekruh oluyormuş. Şimdi takke takmaya başladım. Takmayı unuttuğumda namazı tekrarlamam gerekir mi? (N. Ö.)

Okudunuz mu?  Nasıl Müslüman olunur? diye soran birine bilmiyorum demek.. dinden çıkılır mı acaba?

CEVAP: Erkeğin namazda kapatması gereken yerler göbekle diz kapağı arasıdır. Göbeğinden diz kapağına kadar olan kısmı kapalı olan erkek namaz kılar ve namazı mekruh değildir. Ama namaz kılarken kalpte vesvese, dünya işleri dolaşıyorsa işte o namaz gerçek namaz değildir. Sadece bir şekildir. Siz öyle uydurmalara bakmayın.

Okudunuz mu?  Dua ettim ve işim oldu. Dua ettiğim için mi kabul oldu yoksa olacağımı vardı?

Hacda ihramlı olanların başı açıktır. Namaz mekruh olsa hacıların başlarını kapatmaları gerekir. Siz başınızdan ziyade kalp kapısını vesveselere, kötü düşüncelere, kine, nefrete, dedikoduya kapatın. O zaman namazınız makbul olur. >


Cevap: Namazı Başı Açık Kılmak

peugeot_bor
Sen diyanettin her dedeiğine bakma adamlar kunut duasını bile yanlış yazıyorlar. Başı açık namaz kılmak erkeklerdede mekruhtur.

Okudunuz mu?  Ben neden bu haldeyim? Hayat bana neden ters.

BEYAZ_gul
Bunu ilk defa duyuyorum benim bildigim namazda takke takmak sünnetir
Konuyu biraz daha aca bilirmisiniz lutfen.
ALLAH razı olsun
(Bu arada bunu eşim ve yakinlarim için soruyorum:))


Ercan
Nerden çıkarıyorsunuz bunları? Ne mekruhu.
Erkeklerin başı açık kıldıkları namaz sahihtir. Ancak takke veya sarıkla kılmak daha güzelidir.

Okudunuz mu?  Dua Ederken Hayırlı Değilse Bile İstemek

Peygamber Efendimiz (sav): "Sarıkla kılınan iki rekât namaz,
sarıksız olarak kılman yetmiş rekâttan daha hayırlıdır"(Taç, c. l, s. 169) buyurmuştur.

Mekruha örnek isterseniz,
Kısa kol gömlekle namaza durulabilir. Ancak uzun kol gömlek giyip kollarını sıvayarak namaza durmak mekruhtur. Yanlış yönlendirmeyelim inşAllah.

Okudunuz mu?  Huysuz eş

Hiss1
Allah razı olsun kardeşlerim.

Bu kategoride yer alan Erkeklerin Kaş Aldırmasının Dinimizdeki Yeri Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazı Başı Açık Kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.