Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:19
sizden06
Abone

Niyet olmassa nasipte olmaz bu söz dogrumudur?

Niyet olmassa nasipte olmaz bu söz doğru mudur?

ordeall
Bir yerde okumuştum bu yazıyı aklıma takıldı


Cevap: Niyet olmassa nasipte olmaz bu söz doğru mudur?

islamyolu
Doğru sözdür. örnek verirsek bir insan namaza niyet etmiyorsa, o insan onun nasibinide beklemesin.. oruca niyet etmiyorsa, o kişi orucu tutsada Nasibini alamaz. Bir kimse, iyi bir amel işlemeye niyet etse, fakat onu işlemek nasip olmasa, ona niyetinin sevabı yazılır. Niyete de sevap varmış diyerek, yapmak istemediği halde niyet eden, sevap alamaz. Yani cümlenin açıklaması örnekleri çok. Benim gördügüm kadarı ile çok güzel bir cümle. kısa cümle ama Manası çok geniş. bilmiyorum Belki hadisi şerifte olabilir. Alimlerimizin sözleride olabilir , Flozoflarında olabilir ama Cümle güzel..

Okudunuz mu?  Allaha söz verip yapmamak

Cevap: Niyet olmassa nasipte olmaz bu söz doğru mudur?

ercümentaras
Namaza niyet ettin başladın demek ki Allah niyetini halis buldu ki nasibin oldu.Bir de Ameller niyetlere göredir diye bir söz var.


Cevap: Niyet olmassa nasipte olmaz bu söz doğru mudur?

ordeall
Güzel açıklamalar yapmışınız ALLAH razı olsun bende bir kızı seviyorum onunla konuşmuştuk şunu diyordu nasip olursa olur olmassa zaten olmaz ama bende şunu diyordum ben hiç çabalamasam kendiligindende kızın ailesi demez heralde al kızımızı sana veriyoruz diye öyle değil mi

Okudunuz mu?  Bilardo oynamanın hükmü?

islamyolu
< Güzel açıklamalar yapmışınız ALLAH razı olsun bende bir kızı seviyorum onunla konuşmuştuk şunu diyordu nasip olursa olur olmassa zaten olmaz ama bende şunu diyordum ben hiç çabalamasam kendiligindende kızın ailesi demez heralde al kızımızı sana veriyoruz diye öyle değil mi >
Gaybı Allahtan başka kimse bilemez. Herşey nasip meselesi. Kaderinde ne yazıldı ise o gerçekleşir. kimileri var. hiç bir uğraş yapmaz nede olsa kaderimi yaşayacam der. Ama Kaderi insanoğlu çizdiginide bilmezler. Kaderi Değiştirmekte bizim elimizde. Dua okursun , İyilik yaparsın , Namaz kılarsın , İbadet edersin. Türlü türlü işlerle Değiştirebilirsin. Ama şuraya dikkat edelim. Kader bize göre değişir. Allah katında Kader değişmez. Başta ne yazılmışsa o dur. Allah ezelden hepsini yazmıştır. Ne yaşayacagımı neler geçirecegimizi herşey. bizde yazılanı bilmedigimiz için Herşeyin en doğrusunu yapmakla mükellefiz. yok ben oturim evde iş bana gelir gibi düşünülemez. Herşeyde çaba edilmelidir. İşlerin kolaylıgı için Allah’a bol bol dualar edilmelidir.

Okudunuz mu?  Türk askeri ölürken gerçekten şehit olur mu ?

şimdi nasip olursa olur sözü Doğru sözdür. Eğerki kaderin yazılmışsa. Dünya bir araya gelse Sevdigin kızı alırsın. Yok eğer Kaderindede yoksa Ne yapsanda Olmaz. ama işte Gaybı bilmeyiz biz onun için Kader kısmet nasip diyip , Hem çabamızı gayretimizi yapıp, Hemde Allah’a Sığınmamız lazım. Yaradana Dualar etmemiz lazım.. İnşaAllah Anlaşılmıştır kardeş

Okudunuz mu?  İlahiyat Fakültesi okumak istiyorum bunun için ne tür derslere önem vermem lazım ?

mslmn
örnek bir kızla evlenmek kaderinde varsa aranızda okyanuslar olsun birbirinizi bulursunuz.ALLAH (c.c) kaderimize bunu yazmamışsa aynı apartmanda yaşasanız hergün birbirinizi görseniz hatta evlilik hazırlıkları yapıp evlenmeye kalksanız yine evlenemezsiniz. geleceği ALLAH (c.c) bilir ve ALLAH (c.c)’tan başka kimse bilemez.

Okudunuz mu?  Erkekte göğüs kıllarını traş etmek caizmidir?

ordeall
O kadar dua etmiştim ki ALLAH a Önce seni sonra ailesini en son beni sevsin dedim ve nasıl istediysem öyle biri çıktı karşıma öyleki biz nasıl konuştuk nasıl tanıştık ne o anladı nede ben daha halen şaşırıyoruz bazen soruyoruz nasıl oldu bu diye msjla(Hafta sonları konuşuyoruz sadece)ne o cvp veriyor nede ben anlayamadık çünkü şöyle söyliyimki biz bir akrabamızla oturuyorduk pc başında akrabamız bu kızı begenmiş kız akrabamıza dediki bana bu kızı ayarla oda demişki o erkeklerle ilgilenmez hoca o olsun ya falan filan demiş ama kız bu teklifi kabul etmemiş ben dedimki ya benide söylesene bakalım bana ne dicek beni diyince kabul etti ve konuşmaya tanışmaya başladık bu flört anlamına gelmez gezmiyoruz konuşmuyoruz yüzyüze tanışma ve birbirimizi tanıma konusunda konuştuk sonra kız nasip dedi bende elimden geleni yapıcam dedim ve konuyu kapadık ama dualarımda istedigim gibi bir kız bu herşeyi ile genede bilemeyiz tabi ne olur ne olmaz:S

Okudunuz mu?  Namazda Kabe'yi düşünmek caiz mi?

nasiple ilgili hadisler, nasiple ilgili sözler, nasiple ilgili güzel sözler

Bu kategoride yer alan Cuma gecesi ve Cuma günü ölenler ile ölümcül hastalıktan ölenlerin durumu nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Niyet olmassa nasipte olmaz bu söz dogrumudur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.