Anasayfa
13 Ekim 2023, 21:23
sizden6
Abone

Gusül/Boy abdesti hakkında bazı takıntı ve sorularım konusunda yardım istiyorum?

Gusül/Boy abdesti hakkında bazı takıntı ve sorularım konusunda yardım istiyorum?

juvanpix
ya arkadaşlar bana nolur yardım edin
gusül için banyoya girdiğimde bir türlü erken abdest alıpta çıkamıyorum…banyoya girdiğimde ilk önce aşağı bölgelerimi yıkıyorum snra koltuk altlarımı daha sonra iç çamaşırımı sonrda vücdmda bakıyorm bir yer kananıyormu yara felan diye ve ondan sonra sabunlan elllerimi yıkayıp niyet ediyorum gusüle sıra bu şekilde gusül esnasında niyet ediyorum niyet olmadı ağzıma su veriyorum boğazıma kaçtı burnuma su veriyorum burnum yanmadı veya boğaza kaçtı gibi şeylerle en az yirmi defa tekrar ediyorum bu da banyoda 1,30saatten fazla kalmama yol açıyor… dün bu yüzden sinirlendim banyodan çıktım

Okudunuz mu?  Yalan söylemek hangi durumlarda müsaade edilmiştir?

hocam lütfen yardım edin


Cevap: gusül hakkında..

تقاضا
Şeytanın vesvesesi ve eğer kötü alışkanlıkların varsa ki genelde gençlerin en büyük problemi mastürbasyon olayı bu vesveseler artar , bu yüzden en iyisi sen 3 kere ağza 3 kere burna ver .. Vesselam .. Vesveseyi kafana takma taktıkça büyür .


Cevap: gusül hakkında..

paramedic-87
değerli kardeşim tabiki eksiksiz abdest almak lazım gelir ama önemli olan niyettir
elinden geldiğince eksksiz abdestini al niyetini edip Allah kabul eder inşAllah

Okudunuz mu?  Lavaboda necis yıkantısı

juvanpix
saoln arkdaşlar … bn böyle yapıyyrum.. banyoya girdiğimde ilk önce aşağı bölgelerimi yıkıyorum snra koltuk altlarımı daha sonra iç çamaşırımı sonrda vücdmda bakıyorm bir yer kananıyormu yara felan diye ve ondan sonra sabunlan elllerimi yıkayıp niyet ediyorum ..dha kısadan erken çıkmm için vesveseden kurtulmak için napim?

arkdaşlar birisi bana banyoya adım atar atmaz sırayla ne yapacağımı söyleybilir mi?

ben böyle yapıyorum:
banyoya girdiğimde ilk önce aşağı bölgelerimi yıkıyorum snra koltuk altlarımı daha sonra iç çamaşırımı sonrda vücdmda bakıyorm bir yer kananıyormu yara felan diye ve ondan sonra sabunlan elllerimi yıkayıp niyet ediyorum ..dha kısadan erken çıkmm için vesveseden kurtulmak için napim?

Okudunuz mu?  Beyaz renkte porselen tabak

Yetim
< saoln arkdaşlar … bn böyle yapıyyrum.. banyoya girdiğimde ilk önce aşağı bölgelerimi yıkıyorum snra koltuk altlarımı daha sonra iç çamaşırımı sonrda vücdmda bakıyorm bir yer kananıyormu yara felan diye ve ondan sonra sabunlan elllerimi yıkayıp niyet ediyorum ..dha kısadan erken çıkmm için vesveseden kurtulmak için napim?

arkdaşlar birisi bana banyoya adım atar atmaz sırayla ne yapacağımı söyleybilir mi?

ben böyle yapıyorum:
banyoya girdiğimde ilk önce aşağı bölgelerimi yıkıyorum snra koltuk altlarımı daha sonra iç çamaşırımı sonrda vücdmda bakıyorm bir yer kananıyormu yara felan diye ve ondan sonra sabunlan elllerimi yıkayıp niyet ediyorum ..dha kısadan erken çıkmm için vesveseden kurtulmak için napim? >

Okudunuz mu?  Tasavvufa başlamak istiyorum yapmam gereken nedir?

Kardeşim hanefi mezhebine göre guslün farzları 3’tür.Bunlar:
1 – Bir kere ağza dolu dolu su vermek,
2 – Bir kere burna sertçe su çekmek,
3 – Bir kere de bütün vücudu yıkayıp, temizlemek.

Şâfiî’de ise;
1- Niyet,
2- Bedenin her yerini yıkamak.

Bu şartları yerine getirdikten sonra gusül temizliğin gerçekleşmiş olur.O kadar ayrıntıya girmen arkadaşların dediği gibi vesvesedir.Bu vesveseleri fazla düşünme çünkü ayrıntılara daldıkça içinden çıkamazsın.
Bir de guslederken ağzına ve burnuna su verdikten sonra tertibe uygun olarak yapsan daha güzel olur.Yani önce başını ve gövdeni sonra sırayla önce sağ kolunu sonra sol kolunu, daha sonra da sağ ayak ve sol ayağını yıkarsın. Bu şekilde yıkanmak sünnettir.


paramedic-87
Akdeniz üniversitesinin bir araştırmasına göre uzun süre sıcak suya maruz kalmak cilde zarar verebileceğini eklemlerde kaşıntının temel nedeninin bu olduğunu belirtiyor
her yapılan aktivite kararında olması gerekmekte

Okudunuz mu?  Nişanlım İlişkiye Girmek İstiyor

Sahabe-i Kiram’dan Efendimiz’e gelip, "Ya RasûlAllah, vesveseye mübtelâyım” diyen birine, Efendimiz (sav)’in cevabı, "Endişe edilecek bir şey yok; o mahz-ı imandır, imanın kuvvetindendir” şeklinde olurdu.
Şeytan, sizde de iman cevheri, ibâdet hazinesi, namaz ve dine hizmet cevheri olduğunu bildiği içindir ki,
korsanlık yapmakta ve size karşı taarruza geçmektedir. Korsanlık, belki denizlerde yapılan şekliyle tarihte
gömülmüştür ama, şeytana bakan yönüyle Âdem (as) ile başlamış olup, kıyamete kadar da devam edecektir

Okudunuz mu?  İlahiyat Okumadan Kur'an Kursu Öğreticisi Olunabilir mi?

Gelip geçiciliği bilindiği zaman vesvesenin zararı olmaz. Vesvese, üflemekle uçup giden tüy kadar zayıftır.
Bir ara toplanıp sonra dağılıveren bulutlara benzer o; ardından ne yağmur gelir, ne de yel!.. O, uçak yolcularının
bir anlığına içine düştüğü hava boşluğu gibidir; ne feryat etmeye değer, ne de dövünüp yakınmaya!..

Okudunuz mu?  Nefsimizin hangi mertebede olduğunu nasıl anlayabiriz ?

hafsa021
çok güzel bir yazı bunu bilgisayarıma kopyalayacağım


juvanpix
arkdaşlaar saolun biraz olsn akıllandım.. birde abdest almadan önce avret yerlerimizi ve iç çamasırı yıkask olmz mı çünkü bnlar kirleniyor ve gusül sırasında engel olur.. abdest sırasnda yaradan çıkan kanda engel olmaz deilmi?


mum
banyoda vesvese, gusül takıntısı
< abdest sırasnda yaradan çıkan kanda engel olmaz deilmi? >
İç çamaşırını değiştirmek en doğrusudur ama kirlenen yeri yıkayıp giyebilirsin.
Yara kanı gusüle engel olmaz.

Okudunuz mu?  Çamaşır makinesi necis olan elbiseleri temizler mi?

Çok üzgünüm
Arkadaslar Allah rızası için yardım edin.Benim sorum cunup iken kendimi şartlamak. Mesela şöyle yapmazsam 2kez boy abdesti alayım gibi.Örnek vereyim Telefonumum sensörü bozuk kendim bu sorunu halledebilirim ama garanti ye yollamazsam 2kez boy abdesti alayım dedim şimdi garanti ye yollamazsam 2 kez boy abdesti almam gerekir mi? Bu gibi şeyler beni öldürecek yardım edin


emre
İki kez boy abdesti al. Ne var bunda.


Player_32
Hocam sorum olacakti. Ben elimden geldikce vesveseden kurtulmaya calisiyom ama bazen sizden yardim Istemek zorunda kalıyorum. Sorum su: Bosaldim ve Gusüle gittim gusülden önce idrar yaptim elimden geldikce içini bosalttim banyoya Girdim ama içinde kalinti kaldigini hissettim biraz daha idrar yaptim ama banyonun içine eğer ki ondan sonra gusülde meni cikarsa gusül almalimiyim ? Gusül alirken hep kontrol ediyom sünen sivi cikti diye mi cikmiyo ama ben hep cikar gibi algiliyom bu vesvesemidir ? Ve niyet edip 3 kere agiza 3 kere buruna kafa sag sol omuz yapip vücutu kuru yer kalmayana kadar alirsak doğru gusül olurmu ?

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre istibra nın hükmü nedir?

banyoda vesvese, gusül takıntısı, gusül abdesti takıntısı

Bu kategoride yer alan Ateistler tarafından öne sürülen çelişkili ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül/Boy abdesti hakkında bazı takıntı ve sorularım konusunda yardım istiyorum? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.