Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:19
sizden3
Abone

İçimden bir ses inanma diyor

İçimden bir ses inanma diyor

Lebbeyk.
Öncelikle ALLAH’ın Rahmeti Bereketi Üzerinize Olsun.
Arkadaşlar yaklaşık 6-7 aydır gerçekten içinden çıkılmaz bir haldeyim.Ne yaparsam yapayım içimdeki sesi susturamıyorum bana tavsiyede bulunabilecek aynı sorunu yaşamış veya atlatmış olan arkadaşlar varsa ne yapabilirim.İşte geleyim sorunuma ben ALLAH’IN varlığına birliğine kuran’ın hak olduğuna inanıyorum.İşte ne oluyorsa bundan sonra oluyor sürekli içimden bir ses bak bu ayet böyle neden böyle söylemiş işte haşa ALLAH kelamı değil kuran-ı kerim sürekli olarak kafamdan birşeyler geçirmeye çalışıyor.Yemin ediyorum uyanınca bile aklımdan sanki uyurken bile bunları düşünüyormuş gibi bir hisle uyanıyorum bu konu hakkında bana bilgi verebilecek abiler ablalar kardeşler varsa gerçekten çok makbule geçecek.Ben genelde içine kapanık bir insanım bir kere daha sormuştum 2-3 ay önce Nas Süresi Felak Suresi Oku demişlerdi Nas Suresi Okuyorum Geçiyor Fakat Unutuyorum Okumayı Tekrardan Aynı Şeyler Oluyor.Sürekli yok işte kuran-ı kerim hak değil haşa sümme haşa ben hak olduğuna inanıyorum ve sürekli bir şey beni dürtüyor inanıyormusun falan diyor sürekli beynim böyle düşüncelerle doldu nasıl yaşıyorum bilmiyorum…CEVAP VERECEKLERİN ÖZELLİKLE BU SORUNU YAŞAMIŞ OLMALARI BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ HA BU DEĞİLDİRKİ YAŞAMAYANLAR CEVAP VERMESİN LÜTFEN Bİ AKIL Bİ FİKİR VERİN NE YAPABİLİRİM PSİKOLOGA FALAN GİTMEYİ DÜŞÜNDÜM FAKAT BİLMİYORUM…

Okudunuz mu?  Üşengeçliği nasıl yenebilirim

Cevap: içimden bir ses inanma diyor

imam
Sen şüpheci bir yapın var ve şüpheci insanların ortamındasın.
Çevreni iyilerden kur iyilerden olursun.


Cevap: içimden bir ses inanma diyor

HAMMADUN
< sürekli içimden bir ses bak bu ayet böyle neden böyle söylemiş >
Ayet söylememiş, birileri kıt anlayışlarıyla BU BÖYLEDİR şeklinde açmışlar ve söylenmeyeni söyledi diye göstermişler. Aklınızda bu hususda tezatı görmüş, bu haliylede olsa iman edeyim demişsiniz ancak, Şeytan Aleyyullana bu hususdada gereğini yapmış ve yalnız tefsir edilen ayeti kerimeyi önünüze tamamını kapsar halde koymuş…

Sonrası… Malum. Bunalım.

Hatta buna birde örnek verelim.

Necm Suresi Diyanet İşleri Meali(Yeni)

5,6,7. (Kur’an’ı) ona, üstün güçlere sahip, muhteşem görünümlü (Cebrail) öğretti. O, en yüksek ufukta bulunuyorken (aslî sûretine girip) doğruldu.

Olurmu böyle bişey Asla olmaz.. Peki neden olmaz..??

Okudunuz mu?  Arkadaşlık İlişkileri.

Çünkü Cebrail(A.S.) Sidrei münteha’da kaldı ve bir nebze dahi ileri gidersem yanarım dedi. Orada bekliyor.

Peki bahsi geçen yer neresi… Arşın üzeri, Yüksek ufuğun olduğu yer…. Rab’binin Arş’tan’da istiva ettiği ve Arşın dahi taşıyan değil, taşınan olduğu yer… Sidrei münteha’da kalmış olan ve bir nebze dahi gitsem yanarım diyen cebrail(A.S.)’mın ne işi var Arşta.

Ayetler en yetkin makamlarda böyle açılınca sizinde şüpheye düşmeniz normaldir.

Necm Suresi 8. Ayeti Kerime Diyanet İşleri Meali(Yeni)

Sonra (ona) yaklaştı derken sarkıp daha da yakın oldu.

Peygamber Efendimize(S.A.V.) Yaklaşıyor. Cebrail(A.S.) Zaten sidrei münteha’ya kadar peygamber efendimiz(S.A.V.)’in bizzat yanındaydı. Cebrail(A.S.) Sidre’de kaldı. Orada bekliyor..

Peki bu yaklaşma mesafesi ne kadar…???

Necm Suresi 9. Ayeti Kerime Diyanet İşleri Meali(Yeni)
(Peygambere olan mesafesi) iki yay aralığı kadar, yahut daha az oldu.

Oldukça yakın.. Sonra..?? Kim bu yaklaşan..??

Necm Suresi 10. Ayeti Kerime Diyanet İşleri Meali(Yeni)
Böylece Allah kuluna vahyedeceğini vahyetti.

Allahu Taala, Kuluna, Resulüne, Peygamber Efendimize(S.A.V.) Vahyetti, Vahyedeceğini.. Konuşma yok, ses yok, Vahy var. Zira o yakınlığa rağmen, Rab’bi zaman ve mekanın dışında, Kulu ve Resulü zaman ve mekanın içinde….

Okudunuz mu?  Küfür kelimelerini mecazi anlamında söylemek

Necm Suresi 11. Ayeti Kerime Diyanet İşleri Meali(Yeni)

Kalp, (gözün) gördüğünü yalanlamadı.

Gözüyle gördü…

Ehli sünnet itikatına aykırı ama bunlar.. Allahu Taala görünmez ki..

Kalbide tasdik etti. Yalanlamadı. Bu benim Rab’bimdir dedi.

Necm Suresi 12. Ayeti Kerime Diyanet İşleri Meali(Yeni)

(Şimdi siz) gördüğü şey hakkında onunla tartışıyor musunuz?

Asla tartışmıyoruz. Amenna ve Saddakna diyoruz. Peygamber Efendimiz(S.A.V.) Allahu Taalayı bizatihi görmüştür diyoruz. ASIL ŞEKLİ ÜZERE.

İşte lebbeyk kardeşim, Ayetlerin yalnış açılışlarına asla itibar edip kendinizi çıkmazlara ve bunalımlara sevk etmeyiniz. O’nun sorumluluğu üzerinde olanlar asıl kendilerini çıkmazlardan ve bunalımlardan kurtarırlar İnşaAllah.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Yorum: İçimden bir ses inanma diyor

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm kardeşim. Allah yardımcın olsun bu tür vesveseler insanlarda şeytanın bir oyunudur. Tek yapman gereken
İlk olarak sakın olman büyük bir heyecan olacaktır buna sakinlikle karşılık vermen gerek

Bu sözleri kalbine mal etmemen

Okudunuz mu?  Helal olsun ne demek

Bu sözlerin kalbini bozduğunu dusunmemem

Ve asla o çirkin sözleri sahiplenmemen

Zaten bunları uyguladın mı şeytanın bu sözlerini isitmemeye baslayacaksin


Kenan999
Kardeşim bende de aynı sorun var. Çin musallatı sanırım. 5 aydır namazı bıraktım. Sanki içimdeki ses Allah yok diyor haşa. Çok sıkılıyorum ve korkuyorum.


misafir1
içindeki ses, ölümden sonra ne olacağını, işlerin nereye varacağını da anlatıyor mu ? bütün bunlar insanın sevdiklerinin ve kerih gördüklerinin, rızasını ve takdiri umduklarının ve korktuklarının, yapdıklarının ve yapmadıklarının altında yatmaktadır. düşünmekle akla gelmekle, inkar etmekle hayal kurup kendini allame sanmakla olacak işler değil bunlar. herkes yaratıldığının, başıboş bırakılmadığının ve tekrar Rabbine döndürüleceğinin farkındadır. Rabbinizin huzuruna çıkmadan önce hazırlık yapın. kim namazın ilahi emir olduğunu bilir ve onu terkederse artık üzerinden Allah avc nin koruması kalkmış demekdir. üzerinden Allah avc nin koruması kalkan da, şeytanla başbaşa kalmış demekdir. av avcının önüne atılmış ve avcı avına yaklaşmak hususunda serbest bırakılmışdır. temizlenmeye niyeti çabası olmayan kimsenin de namazı yokdur. namazı merasim haline getirmeyin, kılıyorum diye poz kesmeyin. her namazı temizlenme niyetiyle kılın. ister sizi yaradan, sizden bir şey istemeyen, sizi rızıklandıran, işleri yöneten ve tekrar huzuruna çıkarılacağınız Rabbinizle başbaşa kalın; isterseniz sizi ateşe atmak için and içmiş avcınızla şeytanla başbaşa kalın.

Okudunuz mu?  Saça bakım yapmak amacıyla zeytinyağı ve badem yağı vb. yağları sürmek müsriflik midir?

Kayıtsız Üye
Kardeşim aynı dönemden bende geçtim. İçinden gelen o sese aldırma takma kafana. Aklına olumsuz düşünce geldiği zaman aklına hemen şunları getir hiç bir şey tesadüf değil evreni düşün dünyayı nasıl oluyor da boşlukta duruyor güneşi düşün yanıyor alev ama bitmiyor. Aynanın karşısına geç bir bak kendine göz bir et parçası ama görüyor dimi bedenine bak kol bacak ağız burun sende ne varsa milyonlarca insanlarda da var dimi yemek yiyorsun yediğin yemek midede toplanıyor mide vücuttaki yiyecekleri sindiriyor dimi sahi neden mide kendini sindirmiyor 😄 bunlar RABBIMİZİN sonsuz kudreti gün içinde boş ve kesinlikle yanlız kalma devamlı bir işle uğraş aklına olumsuz bı şey getirme kardeşim kendini üzdügune değmez alak suresini oku kuran okumayı bilmiyorsan internetten mealini oku akşam yatarken Felak nas sürelerini oku ellerine üfle ve bütün bedenini elinle sıvazla Sivas’tan selamlar Alemlerin RABBİM ALLAHA emanet ol.

Okudunuz mu?  Çocuklar arasında adil davranmayan anne ve anne hakkı hakkında soru

Kayıtsız Üye
Kardeşim öncelikle merhaba. bahsettiğin durumlardan ben de geçtim, hala da bazen geçiyorum. Öncelikle sen imansız veya Allah inanmayan biri olsan bundan bu kadar rahatsız olmazdın emin ol. Öncelikle kendini bir rahatlat. bu bahsettiğin durum obsesif kompulsif bozukluğun belirtilerinden biri. Sen kesin öyle birisindir demiyorum ama böyle olma ihtimali yüksek. bunu internetten araştırabilirsin. Bunu ne kadar kafaya takarsan bu o kadar artar. O yüzden üzerinde durmamaya çalış. obsesif kompulsif bozukluğu olanlar sürekli Allah a ve dine karşı istemediği düşünceleri aklından geçer. Bu obsesyondur. ardından da bu düşüncelerin verdiği rahatsızlığı atmak için tevbe ederler. Yukarıda da arkadaşlar nas felak oku demiş. Aklına her bu düşünceler geldiğinde bunları okursan bu düşüncelerin daha da kötüleşebilir. yani senin yapacağın bu düşüncelere ehemmiyet vermemek. Ne kadar düşünmememye çalışırsan daha kötü olursan. mesela ben sana 1 dakika boyunca kedi düşünmemeye çalış desem sen en çok kediyi düşünürsün .Bununla ilgili Said nursinin bir yazısı vardı. https://www.risaleajans.com/nur-alemi/bediuzzamandan-vesvese-hastaliginin-recetesi buradan okuyabilirsin.
o yüzden kendini rahat bırak ve boş zaman geçirmemeye gayret et. Bu düşüncelerin sana ait olmadığını da bil. Bunu da senin geçtiğin yollardan geçen ve çook ciddi bunalımlara girmiş birinin yazdığını da bil:) Allah a emanet ol.

Okudunuz mu?  Ailem atatürkçü bir aile, namaz kılmama karışıyorlar!

Soruculll
Bende bunu yaşamıştım neden hak din olduğunu araştır mesela aklına Allah’ın varlığına kanıt aramak geldiyse heryerde açıklayıcı videolar falan var. Neden Kur’an Allah’ın kitabı onunla ilgili de açıklamalar var ben onları izledim ve mantigima yattı . Bazı anlayamadığımız şeylere Allah en iyisini bilir elbet bu ayette anlayamadigim bir hikmet vardır de. Şeytanın aklına soktuğu vesveseler olabilir i düşünceler


Pfcskull
Sayın kardeşim yaşadığin şeyleri bizzat yaşıyorum. Hatta uyurken sanki hep bunları düşünüyorum. Sanki hem uyuyorum, hemde uyumuyorum gibi. Hem uyuyorum, hem aklımla kulağımda iman konuları dönüyor. Tuhaf şekilde rüyalar bile görüyorum. Aynılarını mı yaşıyorsun sende?


misafir1
bunlar akla gelen hatta akla esen mesnetsiz düşüncelerdir. yeryüzünde yaradılışı inkar eden, başı sonu belli, ne dediği anlaşılır; bir varoluş felsefesi bulunmamaktadır. yani iyi de olay ne, biz neciyiz sorularını cevablayan bir iddia/bir bütün resmi dahi yokdur. bahsettikleriniz genel olarak vesvese ve bir dayanağı da olmayan şeyler. kaldı ki isteyende çıksın meydana, başı sonu belli bir bütün resmi koysun ortaya, bizde bakalım neymiş. hayır yapamazlar. ancak bazı gerçekleri alet ederek ifsad ettikleri bütün resimleriyle ukalalık yaparlar. mesela 2 kere 2 eşit 4, karadenizde dağlar denize paralel uzanır, yer çeker su kaldırır, f eşit ma; yaşasın gavurluk. ne alaka… hayattan yaradılışı çıkarırsan geriye hiçbir şey kalmaz. harbiden yaradılışı inkar eden bir iddia getirsinler. başı neydi, olay ne, biz neciyiz, sonu ne. basit ve açık olarak söylüyoruz ki, yaratıldık imtihan ediliyoruz ve tekrar Rabbimize döndürüleceğiz, basit ve açık yani. hiç salça olmasınlar, burun kıvırmasınlar, ukalalık yapmasınlar; başı sonu belli bir iddia bir bütün resmi getirsinler. kaldı ki acizlğini ve kulluğunu inkar edebilen, yaradılışın bir kanunu dahi esnetebilen kimse de yokdur. dolayısıyla dayanağı olan her şeyi dinleyebilirsiniz ama aynaya baktığınızda başınızı göremiyorsanız, Allah korusun uçurumdan yuvarlayıverirler sizi. başınızı ararken elinize geçeni de kafanıza geçiriyorsanız, başkasının kafasıyla gezersiniz, hiç kaçarı yok kandırıverirler sizi. dayanaksızca aklınıza gelenlerde vesvesedir, bunların üzerine düşülecek bir tarafı da yokdur.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre içinde etil alkol bulunan ilaç kullanılabilir mi?

Kayıtsız Üye
Kardeşlerim efendimiz HZ. MUHAMMED s.a.v hayatını okuyun çok zorluklar ve çileler çekmiş her zaman ümmetini düşünmüştür öyle bir peygamberin ümmetiyiz ki çoğu insan farkı da değil Musa aleysselam bile Tur dağında RABBİMİZLE Konuşurken Ya RABBİ beni HABİBİNİN ümmeti yap demiş. bu olay her Müslümanın başından geçen düşünceler zamanla geçer hadis okuyun içiniz rahatlar Benimde başımdan geçti bu düşünceler sizin imanı izi daha da kuvvetlendiriyor. İnternnetten peygamber kıssalarını. bir kıssa bin hisse diye youtubede yaşanmış güzel olaylar var izleyin 😊 üzülmeyin geçer İNŞALLAH ❤️ LA İLAHE İLLALLAH ❤️

Okudunuz mu?  Okulda sınava girmemek ve tarihini ertelemek için doktor raporu almak günah mı?

Kayıtsız Üye
Sevgili kardeşim aynen sizin gibi yıllarca o sorunu yaşamış biri olarak bazı şeyler söyleyeyim. İnsan kainatın küçültülmüş bir örneğidir. Kainatta nasılki melek ve şeytanlar var insanın kalbinde de melek ve şeytanın müdahaleleri var. Bizler iyi ameller yaptığımızda meleğin sesi bize galip gelir kötü ameller yaptığımızda da şeytanın sesi yani vesveseleri galip gelir hatta öyle bir noktaya gelirki ne dersen de asla o sesi susturamazsın. Bu konu aslında burada böyle bir iki cümleyle anlatılacak bir konu değildir. Görüşme imkanımız olsaydı cidden çok yardım edebilirdim. Selam ve dua ile Allah yardımcınız olsun

Okudunuz mu?  Arkamda biri var gibi hissediyorum

NarKo
bu sizin doğru yolda olduğunuza işarettir. O ses içinizdeki deil vesvese ve doğru yoldan alıkoymak istiyor


içimdeki sesi susturamıyorum, içimden bir ses Allah yok diyor, icimden bir ses geliyor

Bu kategoride yer alan Cennet hakkında müthiş şeyler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçimden bir ses inanma diyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.