Anasayfa
2 Ağustos 2022, 13:24
sizden2
Abone

Zorla Kur’ana el bastıdılar / yemin ettirdiler bu yemin geçerlimi?

Zorla Kur’ana el bastıdılar / yemin ettirdiler bu yemin geçerlimi?

dilan16
zorla yemin etmek

meraba arkadaşlar. ben sigara kullanan biriydim annem zorla kur-an ‘a el bastırdı. ‘hayatım boyunca sigara içmiyeceğim Allah ve Kur-an üzerine yemin ederim ‘ dedirtti. yalvardım yakardım ama ettirdi yemin. son zamanlarda aklımdan cıkmıyor. bazıları zorla edilen yemin kabul olmaz dediler. ben yemini bozup 3 gün oruç tutsam günaha girmeden yeminden kurtulabilirmiyim.?

Okudunuz mu?  İçinde küfür bulunan kitabı okumak günah olur mu

istemeyerek edilen yemin

Hoca
Zorla ettirilen yeminin hükmü nedir

İstemeyerek edilen yemin geçerli değildir. ZOR’dan kasıt yemin etmediğinde kendisine zarar verilmesidir. Yemin etmediğinde anne sana zarar verecekse o zaman zor sayılır ve yemin geçersidir fakat annenin hiç zararı dokunmayacaksa ettiğin yemein geçerlidir ve bozduğunda yemin kefareti vermen gerekir.
Yemin kefareti parası olan para verir, parası olmayan 3 gün oruç tutar.

Okudunuz mu?  İstihkak namazı

Yorum: Zorla Kur’ana el bastıdılar / yemin ettirdiler bu yemin geçerlimi?

Kayıtsız Üye
Benimde Bir sorum olacak 20 yaşıma kadar sigara içmeyeceğim diye kuranın üstüne el basarak yemin ettim ama içimden hiç edesim yoktu boğazım düğümlene düğümlene yemin ettim ellerim falan titriyordu. Bu yemin geçerlimidir? Acilen cwvaplarsanız sevinirim.

Okudunuz mu?  Referans kullanmak caiz mi

Yorum: Zorla Kur’ana el bastıdılar / yemin ettirdiler bu yemin geçerlimi?

ACİLSERVİS
Kendi isteğinle yemin etmişsin sesinin nasıl çıktığının bir önemi yok yeminin geçerlidir.


Kayıtsız Üye
Annem sigara ictigimi ogrendi babana soylerim diyerek zorla yemin ettirdi yemini gecerli midir?


Hoca
Zorla ettirilen yemin geçerli midir?

Zordan kasıt işin içinde ölüm endişesi varsa yemin sayılmaz onun dışında yemin geçerlidir.

Okudunuz mu?  Hristiyanlarin eti yenir mi?

Kayıtsız Üye
Ailem nişanlımla birlikte olmamızı istemedikleri için zorla Kuran’a el bastırıp konuşmayacağıma dair yemin ettirdiler eğer konuşur ve görüşürsem artık bir ailen olmaz dediler nişanlımı seviyorum ve ondan ayrı kalmaya dayanamadığım için yemini bozdum. Bu yemin geçerli miydi geçerliyse 3 gün oruç tutmam yeterli olur mu

Okudunuz mu?  Namaz Duaları ve sıralaması

arifselim
Ettiğin yemin geçerlidir ve yeminini bozduğun için sana yemin kefareti lazım gelir. Ayrıca ailenin rızasını gözetmelisin ve onları üzmemelisin. Yemin kefareti öncelikle on fakirin bir gün doyurulması yada on fakirin giydirilmesi ile yapılmalıdır. Buna imkan bulamayan 3 gün oruç tutmalıdır.

Okudunuz mu?  Çok kötüyüm

Kayıtsız Üye
Merhaba, ben 15 yaşında bir kızım, ailem müzik dinlememe aşırı karşıdır hatta beni 1 kere evden attılar bu yüzden, başka bir yerde kaldım 2 ay boyunca, dün üvey babam aynı konuları açtı, dedi ki eğer kurana el basıp bir daha müzik dinlemeyeceğine yemin etmezsen ananı boşarım senide evden atarım dedi, annem çocuklu, 1 yaşında, bende müzikten vazgeçemem gerçekten, ailemin düzeni bozulmasın diye yemin etmek zorundayım

Okudunuz mu?  Rüya yok ıslaklık var

zorla ettirilen yemin geçerli midir, zorla yemin ettirilmek, zorla yemin ettirmek

Bu kategoride yer alan Eşim boşanmak istiyor, ama ben istemiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zorla Kur’ana el bastıdılar / yemin ettirdiler bu yemin geçerlimi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.