Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:32
sizden2
Abone

Eşim boşanmak istiyor, ama ben istemiyorum

Eşim boşanmak istiyor, ama ben istemiyorum

anonym14
Selamun aleyküm
Ben 20 Yaşında bir bayanım. 17 Yaşında evlendim ve evliliğim 2,5 sene sürdü. Şuan eşimden Boşanma Davası açtık, ve annemlerde kalıyorum. Ondan ayrılalı 3 Ay’ı geçti. Ilk başta bende boşanmak istiyordum ama artık doğru karar olduğunu düşünmüyorum. Çok büyük bir kavgadan sonra ayrıldık ve eşime çok kızmıştım çünkü 16 aylık olan kızımızı 6 hafta benden uzaklaştırdı ve 6 hafta boyunca hiç görmedim. Ama zaman geçtikçe eşimi hala sevdiğimin farkına vardım. Ama o çok gurur yapiyor ve babama karşı çok kinli. İki aile arasında çok münakaşa yaşadık. Ve şuan herkes birbirine düşman gibi. Eşim kesin boşanmak istiyor ama ben istemiyorum. Daha önce ayrıldığımız oldu ve sonrasında tekrar barışmıştık. Ama beni aileme hiç göndermedi 5 ay boyunca. Esasında ben eşimi çok seviyorum ve ondan ayrılmak istemiyorum. Ama aileme karşı çok saygısızca davrandı. O Yüzden ailem bir araya gelmemizi istemiyor. En son ayrıldıktan sonra eşime dönmek istedim ama beni kabul etmedi, ve bu Evliliğin yürümeyeceğini söyledi. Sürekli dua ediyorum ve sabretmeye çalışıyorum. Ama sonumuz tamamen ayrılık olmasından korkuyorum. Umarım yardımcı olursunuz. Şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  İmam Nikahı denen birşey var mıdır ?

Cevap: Esim bosanmak istiyor, ama ben istemiyorum.

Abdulhamid
Bir aile büyüğünüzden aranızı bulmasını isteyebilirsiniz belki.Veya bu işin altından biiznillah kalkabileceğini,eşinizdede değeri olan birini araya sokup eşinizle bir konuşmasını isteyebilirsiniz.Allah hakkınızda hayırlısını versin.


Cevap: Esim bosanmak istiyor, ama ben istemiyorum.

Ya Ahmed
Öncelikle söylemek istediğim Allah teala boşanma hakkını erkeğe vermiştir. Tabikide ortada küçük çocukda olunca çok üzücü oluyor. Umarım tekrardan barışırsınız. Burada sanki biraz çocuğunuzuda görememenizin siniriyle boşanma davasını açtığınızı anlıyorum. Eminimki sizde pişmansınız. Tekrardan herşeyi bir kenara bırakıp konuşmanızı tavsiye ederim.

Okudunuz mu?  Namahremin yanında bir bayanın yemek yemesi ve gülmesi günah mıdır ?

Ümmü Seleme (Allah Ondan razı olsun) rivayet edildiğine göre Rasulullah
(sallAllahu aleyhi vesellem) şöyle buyurdu: Herhangi bir kadın kocası kendisinden
razı olduğu halde ölürse cennete girer. (Tirmizi , Rada 10)


Cevap: Esim bosanmak istiyor, ama ben istemiyorum.

anonym14
Allah razı olsun, cevaplariniz için tesekkürler. Defalarca aramizi yapmaya calisanlar oldu, ilk baslarda babalarimiz ve annelerimiz bizimle konusurdu aramizda sorunlar olunca, daha sonra kendi dayimdan yardim istedik. zaten iki aile aralari bunlardan dolayi acildi. kendi dayimda artik pes eder oldu. sürekli kavga ve büyük tartismalar oldugu için insanlar artik bizim sorunlarimizdan bikar oldular. keske yine bir danisa bilecegim biri olsa, ama yok maalesef.

Okudunuz mu?  Mekke habeşistan arası kaç km

bazen bir mucize bekliyorum. gercekten bizi bir araya getirecek tek sey bir mucize. bir vesile. artik çok düsünmekten depresyonlara girdim. kimseye göstermemeye calisiyorum üzüntümü. fakat annem ve babam hissediyorlardir büyük ihtimal huzursuzlugumu. bilmiyorum ne kadar ümitlenmeliyim, sonunda üzülen ben olacam cünkü. keske pisman olsa, insafa gelse. her seyin hayirlisi

Okudunuz mu?  Muska yapılmışsa belirtileri nedir?

imam
Temel sebep nedir? Özel değilse


Derya78
Hocam eşim boşanmak istiyor ben boşanmak istemiyorum dediğim dede benim bildiği sırlarımı aileme anlatmakla tehdit ediyor bir evladım var babasız büyüyecek diye ölüyorum kahroluyorum dayanacak gücüm kalmadı sabredemiyorum artık aylardır sevgi YOK ilgi YOK senden boşanınca mutlu olacağım diyor 2.evliliği onun eski eşinden de bir oğlu var yazık bu çocuklara diyorum çocuğu kullanıyorsun seytansın diyor namazında niyazında bakarsan ne olur dua edin düzelsin bir an önce

Okudunuz mu?  Öğretmene yalan söylemek

Kayıtsız Üye
Aleykum selam. Bu sizin imtihanınızdır. İmtihan ne kadar zor ve ağır ise mükafatı da o derece büyük olacaktır. Siz doğru sonuca ulaşmışsınız inşaAllah. Eşinize uygun ve makul şekilde anlatmaya ve onu ikna etmeye çalışın. Eğer var ise bir aile büyüğü araya girmeli ve hem sizin hemde yavrunuzun geleceği için nasihat etmeli ve doğru yola çağırmalıdır. Allah yardımcınız olsun.

Okudunuz mu?  Bir insanın evleneceği gün kadermidir?

Kuldurdileyen
Boşanmak istemeyen sizsiniz, öyleyse doğru sözü duyması gereken boşanmayı isteyendir. Haklı bir sebebi olmaksızın evlilik akdini bozmak isteyen, Allah ın sevmediği işe meyl edendir.

Karı koca arasının düzeltilmesinde iki tarafın aile büyüklerinin barıştırmayı dilemesi durumunda, Allah karı ile kocayı barıştırır. Çözüm iki tarafın aile büyüklerinin kalblerinde ne dilediğindedir. Gerçekten büyüklerse kendilerine yakışanı yaparlar. Ahir zamandayız, toplumda büyüklüğün şanına yakışır iş yapacak iki aile bulmak, zor hale geldi.

Okudunuz mu?  Uzanırken kulaklıkta kuranı kerim dinlemek caiz midir

Karı koca arası bozulmuşsa, arada şeytan vardır, çünkü bu şeytan için büyük kazançtır. Kim şeytanın sağ kolu, baş gözdesi olmak isterse, karı koca nın arasını bozmakta şeytana yardımcı olur. Ki çoğu aile günümüzde oraya yani bu büyük ahlaksız şeytanın arzularına çanak tutmaktadır. Ama ne dendi başta, haklı bir sebeb olmaksızın.

Okudunuz mu?  Ehli Kitabın durumu (Kuranda ehl-i kitabın kâfir olduğu bildirilmiyor mu?)

Kayıtsız Üye
Meraba benim bir sıkıntım var eşim 4 ay önce askere gitti 2 ay var gelmesine ben 17 yaşında kaçarak evlendik 4 senelik evliyiz ve 3 yaşında bir oğlumuz var askere gitti ilk bir ay çok iidik sonrasında benle hovbiselilde konuşmayan başladı 3 ay boyunca hoc konuşmadı sadece oğluyla konuşuyordu telefonda sonrasında ben çok ısrar ettim neden böyle yapıyorsun diye artık seni sevmiyorum sogudum senden gelince boşanmak istoyorum diyo bende ailesine söyledim gelince esimle konuşacaklarını ve boşanmanın olmıycani söylediler ama eşim hala çok ısrarcı zamanında çok uğraştığını artık benle uğraşmak istmeigini söyledi yani gelince ailesi sayesinde boşanma olmıycak aynı evde yaşamaya devam edicez ama eşim düşünceleri hissettikleri gelince duzelirmi acaba şuanda askerde olduğu içinmi psikolojisi bozulduğu içinmi böyle yapiyo biraz zamanla herşey eskisi gibi olurmu

Bu kategoride yer alan Dil Sürçmesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşim boşanmak istiyor, ama ben istemiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.