Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:34
sizden7
Abone

Allah bizim için yazdığı kaderi değiştirmiyorsa o zaman dualarımızda kendimiz için bir şeyler istemenin

Allah bizim için yazdığı kaderi değiştirmiyorsa o zaman dualarımızda kendimiz için bir şeyler istemenin

sabuncuhoca
iyilikler istemenin bir faydasi varmi? bence yok cunku yazilmis olan kaderi dua,namaz,ibadet degistiremeyecegini düşünüyorum, her sey nasıl yazilmissa oyle gidiyor biz istesekte,istemesekte yazilanlar elimizde olmadan basimiza geliyor, gecen sene Allah’a o kadar ibadet ettim, sonra evdek arkadaşin kopegi uzerime saldirdi kotu gunler gecirdim, yani eğer Allah isteseydi boyle bir olay gerceklesmezdi demekki benim için yazilmis ,ibadetler boyle kotu olaylari engellemiyor her sey bir imtihan ama imtihan bazen oyle agirlasiyor ki kaldirilacak gibi degil.

Okudunuz mu?  Allah dilediğine hidayet nasıl verir bunun hakkında ayet varmı?

Cevap: Allah bizim için yazdigi kaderi degistirmiyorsa ozaman dualarimizda kendimiz için bir seyler istemenin

islamyolu
Tövbe de başta Kardeş Çok yanlış düşünüyorsun. Dua Kaderi değiştirir. Ama bunu unutma sen Kendin çizilmiş olan kaderi bilemezsin. Allahtan başkasıda bilemez. Sen dua nı edersin. O senin elinde. O duayıda ettigin sürece Allah seni dünya ve ahirette mükafatlandırır. Ama sen gaybı bilmiyorsun. Neyin ne olacagını bilmedigin için senin için sorun yok. Ama Allah Senin özgür iradene karışmıyor. Sen Kader konusunu iyi bir öğren. Allah İstedigi için sen o duaları yapmıyorsun. Bilakis Allah senin o duaları yapacagını daha Doğmadan Alnına yazmıştır. ve senin neler yapacagını daha dünyaya gelmeden biliyordur. Sen de gelecegi bilmeyecegin için sımsıkı dualara sarılman lazım. tedbir senden Taktir Allahtan.

Okudunuz mu?  En çok yaşayan peygamber hakkında bilgi

o köpek saldırdı diye neden Sen duayı bırakıyorsun. Bu dünya sınav dünyası degilmi. Hiçmi Musa Aleyhisselam ile hızır Aleyhisselam Arasındaki kıssayı okumadın. Her işte bir hayır vardır. o köpek Saldırdı belki saldırmasaydı o dakikada başka şey olacaktı Allah Seni korudu.

İmtihan ağırlaşmıyor. İmtihanı ağırlaştıran yine bizleriz. Allah her zaman kolaylık vermiştir bizlere.

Okudunuz mu?  Suyu israf etmeden banyonda liflensem gusül abdestim kabul olurmu ?

Cevap: Allah bizim için yazdigi kaderi degistirmiyorsa ozaman dualarimizda kendimiz için bir seyler istemenin

sabuncuhoca
Kader Allahin doga yasalarinin bir parcasi değil midir? dogada fizik kanunlari degismiyorsa kaderin degismesi nasıl beklenebilir.?iyi seyler yapip hakkimizda verilen hukmun iyi cikmasini bekleyebiliriz, peki ya kotu cikarsa?o kadar duanin,yalvarmanin anlami nedir? imtihan ve olgunlasma dolayisla dualar basimiza gelecek felaketleri durduramiyor demek değil midir? boyle gelen felaketlerde Allah tan bir rahmet değil midir? bazende bir ceza değil midir?

Okudunuz mu?  Kendimden nefret ediyorum sapık oldum resmen:(

Cevap: Allah bizim için yazdigi kaderi degistirmiyorsa ozaman dualarimizda kendimiz için bir seyler istemenin

islamyolu
< Kader Allahin doga yasalarinin bir parcasi değil midir? dogada fizik kanunlari degismiyorsa kaderin degismesi nasıl beklenebilir.?iyi seyler yapip hakkimizda verilen hukmun iyi cikmasini bekleyebiliriz, peki ya kotu cikarsa?o kadar duanin,yalvarmanin anlami nedir? imtihan ve olgunlasma dolayisla dualar basimiza gelecek felaketleri durduramiyor demek değil midir? boyle gelen felaketlerde Allah tan bir rahmet değil midir? bazende bir ceza değil midir? >
Kardeş Ateist soruları bunlar onlar genelde bu kadar karıştırırlar.

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinde büyük abdest esnasında şehvetsiz çıkan meni gusul gerektirir mi?

şimdi cevap vereyim. Allah Senin ettigin duayı bazen Dünyada verir bazen Ahirete saklar. Ahirette o ettigin Dualar gelecek karşına. Senin hanene artı yazdıracak. kardeş biz müslümanız. Müslümanlar Hayır şerrin Allah tan geldigine inanır. Her dua kabul olsa. Ortada fakir kalırmıydı. Bak etrafına özellikle Kafir olanlara bak hayatları nasıl güzel. Zenginlik sefalet sürüp gidiyorlar. Çünkü Allah onların yaptıgı iyiligi bu dünyada veriyor. Ama öldükten sonrada Seni cennetime Alacam demiyor. Cehenneme yollayacam diyor.
< imtihan ve olgunlasma dolayisla dualar basimiza gelecek felaketleri durduramiyor demek değil midir? boyle gelen felaketlerde Allah tan bir rahmet değil midir? bazende bir ceza değil midir? >
kardeş ben sana demiştim. Musa ALeyhisselam ile Hızır Aleyhisselam ın kıssasını Oku orada Ne ilimler Dolu Ledün ilminide orada görürsün. Allah bir bela veriyorsa bir müslümana O işte bir hayır vardır. Dualar başımıza gelecek felaketleri durdurur kardeşim. Ama sana göre Durdurur. Allah’a göre Durdurmaz Allah önceden senin o dua yı edecegini daha sen doğmadan Biliyor.

Okudunuz mu?  Hrisriyan bir erkeği beğenmek caiz midir?

Kardeş Cübbeli Ahmet Hoca Çok güzel bu konuyu açıklamış sen oradan iyice dinlersen Çok iyi anlarsın.


Kayıtsız Üye
Gunlerdir internette carsafla ilgili seylere bakiyorum ve bir çok kisinin carsafi yahudi kiyafeti diye isimlendirip haram yazdigini gördüm boyle lerine nasıl cevap verebilirim Carsaf gercekten yahudi kiyafetimidir

Okudunuz mu?  Öldüğümüzde ruhumuz çıkınca biz mezardamı kalıyoruz?

arifselim
Çarşaf, kadını en mükemmel şekilde dış elbisesi olarak koruyan bir giyim şeklidir. İslam şu veya bu giyim diyerek isim emretmemiştir. İslam, tesettürün sınırlarını belirlemiş ve gerisini onlara bırakmıştır. Eski dinlere mensup olan kadınlara da örtünme emredilmiştir ama bunun şekli çarşaftı diyenlerin bir delili yoktur. Bu tür iddialar ve tartışmalar yerine İslam tesettür için ne emretmiştir ona bakmak yeter.

Okudunuz mu?  Şirk koşup tevbe edeni Allah affeder mi?

evlilik kader mi cübbeli ahmet hoca, cübbeli ahmet hoca dua kaderi değiştirir mi, cübbeli ahmet hoca evlilik kader mi

Bu kategoride yer alan İçimdeki sesten nasıl kurtulabilirim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah bizim için yazdığı kaderi değiştirmiyorsa o zaman dualarımızda kendimiz için bir şeyler istemenin Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.