Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:50
sizden6
Abone

Allahtan çok korkuyorum

Allahtan çok korkuyorum

qnqster
arkdaşlar ben normalde namaz kılan kötülükten kacınan brisiyim çok şükür ama braz dni araştırınca çok kormakmaya başladım el-fazı küfür hükmü küfür bilirsiniz bilmeden imandan cıkmaktan ebediyen yanmaktan 1 vakit namazı kazaya brakarak cehenemde 70 sene yanmak bunlar beni çok korkutuyor Allah rızası içim yardım edin çok bunalımdayım 🙁


Cevap: Allahtan çok korkuyorum

BEYAZ_gul
Ne güzel iste ama cehennem korkusu sarmasin seni.
Allah korkusu sarsin InsAllah.

Okudunuz mu?  Namazın kabul olmadığı durumlar

Cevap: Allahtan çok korkuyorum

sabuncuhoca
namazı kazaya birakmadan da cehennemde yanabilirsin, istersen bir omur boyu 5 vakit namaz kil yine cehennemde yanabilirsin, oyleyse olcun namaz kacirmak,kilmak,kılmamak olmamali. sadece Allah tan korktugun için cennete de gidebilirsin hiç namaz kilmasan bile.


Cevap: Allahtan çok korkuyorum

emniciba
bilemiyorum ama hiç namaz kılmadan bile cennete girmek zor tabıkı ALLAH ‘ın rahmetı sonsuz ama imkansız ALLAH’ tan korktuğumuzu gösterecek ameller yapmalı .he ben ALLAHtan korkuyorum dıye cennete gıtmek zor .yanlısım var ıse duzeltın ö.dılerım

Okudunuz mu?  Kuran Masal Kitabı mıdır?

HAMMADUN
(Cuma namazına giderken ayakları tozlanan kimseye Cehennem ateşi haramdır.) [Tirmizî]

Bir gün öyle bir korku sardıki bedenimizi, ama bu bizim bildiğimiz korkulardan değil. HOCA’mıza durumu arz ettik. Aldığımız cevap ise Cezbe Haline benziyor dedi. Yani bir aşığın, sevdiğini gördüğü ve andığı anda kalbinin titremesi gibi bir hal.

Okudunuz mu?  Kuran-ı kerimi arapça bilmeyen bir kişi her satırında ihlas okuyarak hatim edebilir diye bişey duydum Bu bilgi doğrumu?

Sonra şöyle ilave etti…. Müslüman olan asla Cehennem Ateşi’nden korkmasın, o sadece Rab’binin Rızasına kavuşamamak gibi bir dertle dertlensin. Zira Cehennem Ateşi Müslümana HARAM’dır…..

Ama HOCAM Cehennemi Ortadan Kaldırdınız…..???? Bu nasıl bir hal diye sorunca…. Şu cevabı aldık.

Geriye kaldı altı kat…. Bunlarda hiddetli ve şiddetlidir. Hiddetleri ve Şiddetleri çokça olanın emrinde, Lakin bu dünyada neyi kendinize ilah edinirseniz, cehennemde o ilah edindiğinizle azaba duçar olursunuz. Zira Allahu Taala cehennemde, dünyada kendine başkaca ilah edinenlerin, nefs’ini ilahlaştıranların, ilahlarıyla kendilerine zulm edenlerin, hangi derece ve mertebelerle zulm ettiklerine şahit olur. ki; onlar ilahlarından sıyrılsınlarda, kemale ermiş bir nefs ile Rab’lerinin Rızasını Talep Etsinler…..

Okudunuz mu?  Dinimi öğrenmem için kitap tavsiye edermisiniz

Nasuh bir tövbe ile İnşaAllah Rab’bine yönelde, Ondan başka ilahlar olmadığına, eşi ve benzerinin bulunmadığına hükmet ki; hükmü çabuk kesilenlerden ve hükmedenlerin en hayırlısının Rıza’sına ererek, nefs’i kemal bulanlardan ol.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Kayıtsız Üye
Korkuluyum gectı herkeze tessekurler….

Okudunuz mu?  Vesvese konusunda bu yazılanlar doğru mu ?

Gizli Insan
Allah tan korktugumuz için namaz kilmayip ibadet yapmayip cennete girebilirmiyiz ? sizce mantiklimi???
O yuzden sakin oyle bir sey yapmayin
Eger Allah tan korkuyorsan o zaman namazını kil ibadetini yap sukur eyle tovbe et dua et bunlar bir emirdir 🙂
Hepimiz Allah tan gercekten korkmaliyiz .

Okudunuz mu?  Cemaatle namaz kılarken şaşırmak

Kayıtsız Üye
Onu hem çok seviyorum hemde çookkk korkuyorum bitanecik Allahım bu arada ölen annemi ateşinde yakma


Kayıtsız Üye
SelamunAleyküm kardeşlerim son zaman yaptıklarımdan çok pişmanım din ile ilgili yeni bilgiler öğrenince Allah korkum dahada artıyor ve günahlarımın yükünü hissediyorum. Bütün kalbimle Tövbe ediyorum ve Allah adı anıldığı zaman göğüsümde titreme hissediyorum.Özellikle kul hakkından dolayı işlediğim günahlardan pişmanım bir çok hak yemişimdir ve bende hakkımı herkese helal ediyorum Allahın bütün günahları bağışladığını biliyorum ama ahirette müslif olmaktan korkuyorum 🙁

Okudunuz mu?  Cünüp iken tıraş oldum sakıncalı mıdır?

bbgbbg
Arkadaşlar müslüman korku ile ümit arasında bir yol tutmalı.Allah’ın(azze ve celle) azabı olan cehennemden korkup,Allahu Teala’nın müjdelediği ve rahmetini gösterdiği cennete gitmek içinde ümit beslemeli.O yüzden tamamen cennetten ümidi kesip kesin cehennemde yanıcam gibi bir düşünceye kapılmayın.Ve ya tam tersi kesin cennetliğim gibi düşüncelere kapılmayın.En güzeli dua edin cennet için,cehennem azabından kurtulmak için.Allah(azze ve celle) tüm hakiki müslümanları cehennem azabından korusun,amin.

Okudunuz mu?  Namazda peltek olan harf düz olarak okunduğnda sehiv secdesi gerekir mi?

tekyolislam
Allah n korkmasan sana nasıl ina ibadet edersinki 🙂 O seni Rabbin ve seni o yaratti elbette ona donduruleceksin ondan korkman çok güzel bisey Allah herkese o duyguyu nasip ettirir ins Sen namazında ziyaninda ol Harama el uzatma Zaten rizkini Allah veriyor ina dondurelecegin gunu bekle en hayirlisi bu olur 🙂

Okudunuz mu?  İntihar eden kişinin imanı hakkında

Kayıtsız Üye
Allahtan korkma onu anlamaya sevmeye çalış Allah öcü değil sadece gazabından kork şeytana uyma


Allahtan çok korkuyorum, Allahtan korkuyorum, sadece Alahtan korkmak istiyorum cehenemden dgl

Bu kategoride yer alan Yemek ve Ekmek Kırıntıları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allahtan çok korkuyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.