Anasayfa
7 Ağustos 2021, 14:26
kadin
Yönetici

Kadınlar giyinmisler. Ancak yine de tesettürlü sayılmazlar.

Kadınlar giyinmisler. Ancak yine de tesettürlü sayılmazlar.

Amenna
KASİYATÜN– ARİYATÜN…

Baslıkta zikrettigimiz kelimeler bir hadis-i serifte gecmekte ve zamanımızdaki cıgırından cıkmıs kadın giyim-kusamının ölcüsüzlügünü ifade etmektedir. Sözü fazla uzatmadan, hadiste gecen bu kelimelerin izahına ve günümüze ısık tutan cihetlerine bir göz atalım…Kasiyatün!..Kadınlar giyinmisler. Evet giyinip kusanmıslar. Ancak yine deAriyatün! uryandırlar. Yani cıplaktırlar, tesettürlü sayılmazlar. Cünkü kadının giyinip örtünmesinden maksad, bedenindeki cazibesini gizlemesi, bakanları tahrik etmemesidir.

Halbuki bugün, moda adı altında sunulan bu giyimler; öylesine dar, ince ve kısa ki, bedendeki cazibeyi gizleme söyle dursun, aksine daha da tahrik edici hale getiriyor… Hatta olmayan özellik ve güzelligi bile var gibi gösteriyor. İste bu yüzdendir ki, böyle tahrikci bir giyim-kusam içinde olan kadın, görünüstekasiyatün: giyinmistede olsa, gercekte ariyatün: cıplaktır. Zira cıplakken yapacagı tesiri bu giyimle yapıyor, benzeri fitneyi, bu sözde giyimle de uyandırabiliyor.


Evet, zamanımızda kadınların bir kısmında öylesine bir örf, adet anarsisi yayılmıs vaziyette ki, bunlar kendilerini baglayacak belli bir ölcü ve kaide tanımazlar, bir bakıma sınırsız bir hürriyet arzusundadırlar. Bu bakımdan kendileri, Mailatündürler. Yani meylederler. Sonra da: Mümilatündürler. Yani kendilerine meylettirirler. Giyim-kusamları, tutum ve tavırları kendilerine bakanları meylettirir, cazibelerine takarlar. Halbuki Müslüman bir hanım özellik ve güzelligi; kimseyi kendine meylettirmemesi, kendisinin de kimseye meyletmemesi, sadece ve yegane meyledecegi kimsenin nikalısı olmasıdır. Nikahlısının dısında ne kendisi meyleder, ne de kendisine meyledilmesinden memnuniyet duyar.

Okudunuz mu?  İslamiyete Göre Gerdek Gecesi

Hulasa, imanlı bir kadın, inandıgı kimselere benzemek ister.Resulüllah (s.a.v.)ın kızı aziz evladı Fatıma validemizle kulak verir…Onun tarif ve tavsiyelerine uyar. O:


Hanımların hayırlısı hangisidir? sualine söyle ceavap veriyor:

Hanımların hayırlısı, kendisi yabancı erkege bakmayan, yabancı erkegi de kendisine baktırmayandır!..

Okudunuz mu?  Anne oğlunun yanında nasıl giyinmeli?

Malum Yaz dönemine girdik sokaktakilerin hali belli mümine hanım kardeşlerimize aman dikkat diyoruz…Sıkıntılarınızı kul görmese Allahü teala ve Rasülü görüyor…Rasül (s.a.v) ne demişti beni görmedikleri halde bana iman edenleri beni sevenleri çok özlüyor çok ama çok seviyorum…dememişmiydi…

İşte o özlediği göz yaşı ile sevdiği kardeşbildiği kimseler sizler ve bizleriz..Elhamdülillah…ALLAHÜ EKBER…


Cevap: Kadınlar giyinmisler. Ancak yine de tesettürlü sayılmazlar.

yaren
zeynep kardeşim Allah razı olsun malesef sokaklar et pazarı gibi onların yerine ben utanıyorum


Yanıt: Kadınlar giyinmisler. Ancak yine de tesettürlü sayılmazlar.

elif07
ALLAH c.c Razı olsun kardeşim ama artık kadının kendine baktırmaması o kadar zorki çarşaflı bayanada artniyetle bakıyolar açığada napıcağımızı şaşırdık.Bu türban tartışmalarını takip ediyorsanız şarkıcıların çarşafla ilgili dediklerini duymuşsunuzdur.işte öyle sapıkların yüzünden milletde sapıtıyor..:( 🙁

Okudunuz mu?  Kadının kadına haram olan yerleri

Allahım sen bizi ıslah et..


Soru: Kadınlar giyinmisler. Ancak yine de tesettürlü sayılmazlar.

hasret
Müslüman hanım örtülü olsunda…
Baksalar da ne görecekler…
At çamuru izi kalsın zihniyeti bir yere vardırmaz …


imamhatipli42
< zeynep kardeşim Allah razı olsun malesef sokaklar et pazarı gibi onların yerine ben utanıyorum >
Biz sizden daha fazla utanıyoruz kardeşim. Hele öylelerini koluna takup gezdiren deyyuslara ne demeli. Allah ıslah etsin.

Okudunuz mu?  Adetliyken öğrenme amaçlı kuran okunur mu

shy79
Evet maalesef sokaklar et pazarı gibi pantolon üzerine örtüyü takıyorlar.Pantolon hem erkek giysisi hemde örtünün anlamını yitirtiyor.


kasiyatün ariyatün, kasiyatun ariyatun

Bu kategoride yer alan Hz Fatıma annemizdeki tesettür başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadınlar giyinmisler. Ancak yine de tesettürlü sayılmazlar. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.