Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:51
sizden07
Abone

Abdest ve namazda vesvese

Abdest ve namazda vesvese

avamdan
Kafama takılan birkaç soru olacak.

Namazda iken bazen burnuma koku geliyor gibi oluyor. Ne kokusu olduğunu ayırt edemeyip, heralde abdestim bozuldu diye namazı kesiyorum. Bu vesvese olabilir mi? Çünkü kesin şudur diyemiyorum.

Abdestten önce tuvalete gidiyorum. İstibranın ardından yine sıkışıyorum. Devamlı tuvalete gidip duruyorum. Anlam veremiyorum. Özellikle de namaz kılacağım vakitlerde oluyor. Strese giriyorum. Bu halde iken ne yapayım? Sıkışıkken namaz kılmak doğru değil diyorlar. Vesvese mi yoksa fizyolojik bir durum mu bilemedim.

Okudunuz mu?  Müslümana kafir demek

Cevap: Abdest ve namazda vesvese

arifselim
Normal olarak bu durum vesvesedir. Eğer kokudan emin isen ancak o zaman abdestini yenile aksi takdirde abdestini yenileme ki tekrar etmesin. Namazdan hemen önce gelen sıkışma hissi de vesveseden kaynaklanır. Bir süre önemsemeden namazına devam edersen bu durum kendiliğinden kaybolacaktır.

Okudunuz mu?  Rüyadan sonra gelen sıvı

Namazda ki vesvese

Kayıtsız Üye
Biri bana yardim edebilirmi.. Mesela abdest alicam neredeyse 15 dakikada aliyorum.. 10 15 kez niyet ediyorum bidr abi yaYok surasi kuru kaldi yok bura olmadi tekrar bastann. Ayni sekilde namazda. Acaba niyet ettim mi besmele cektimmi tekbir aldimmi hep bunlar gelip namazı tekrar tekrat bozuyorum. Biseyi yanlis soyluyorum tekrar bozuyorum. Bir farzi 45 dakikada kiliyorum sürekli bozdugum için artık en ust seviyede. Artik gucum kalmadi. Napmam lazim? 16 yasindayim şüphe doluyum. Artik çok guc geliyor namaz ve diğer ibadetler. Vesvese oldugunu bile bile muthis bir derecede şüphe oluyor. Ayni sekilde gusül abdestindede. Ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Vesvese ile İlgili Bakarmısınız?

Cevap: Abdest ve namazda vesvese

arifselim
Selamun aleykum. Bu içine doğan bütün hislerin hepsi vesvesedir. Bunun için yapman gereken en güzel çare yaptığın bir şeyi kesinlikler dönüp yeniden tekrar etmemektir. ancak böyle yenebilirsin. İstediği kadar aklına acaba yanlış mı yaptım gelsin sen asla dönme ve tekrar etme. Eğer iradene böyle sahip çıkarsan çok kısa bir sürede tamamen geçecektir Allah’ın izniyle.

Okudunuz mu?  İçki esrar gibi haram olan şeyleri içen biri sarhoşluğu geçtiğinde namaz kılabilir mi?

Kayıtsız Üye
Hayırlı günler namaz kıldıktan sonra tesbih çekerken hep kötü koku duyuyorum bunun manası nedir birşeyleri yanlış mı yaptım diye çok düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim


ACİLSERVİS
Hayırlı günler. Tesbih çektiğin sırada yoldan çöp kamyonu geçmiş olabilir vs.. benzeri nedenlerden bir tanesidir.

Okudunuz mu?  Aklıma sürekli bir şeyler adamak geliyor

namaz kılarken gül kokusu duymak, namazda koku almak, namaz kılarken kotu koku duymak

Bu kategoride yer alan Annemin benim için yerine getiremediği adak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdest ve namazda vesvese Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.