Anasayfa
24 Ekim 2023, 20:11
sizden94
Abone

Annenin bela okuması

Annenin bela okuması

Saif Al-Din
Sonunda bu da oldu 🙂
Şimdi inşaAllah herşeyi olduğu gibi anlatıp haksızlık etmem. Ve inşaAllah dikketli okuyun kardeşlerim, çünkü soracağım soru biraz değişik.

Arkadaşlar ben yaklaşık 3 yıldır Allah’ın izniyle namazımı kılıp dinimi yaşıyorum. Bu 3 yılda dinimi yaşadığım için annemle sürekli tartıştık. Ama bu üç yılın çoğunluğu üniversitede, geri kalanı da askerde, sonuç olarak annemden uzakta geçtiği için, son 1 ayda olduğu kadar şiddetli değildi tartışmalarımız.
Askerden gelmemin ilk gününden başladı olaylar.
İlk başta benim Kur’anlarımı ve diğer kitaplarımı yatağımın ayak ucuna koymasıyla başladı. Ben onları, ayak ucumda durmasınlar diye, başka yere taşıdığım için tartışma çıktı. O günden beri hergün ayrı bir gerginlik çıktı.

Okudunuz mu?  Şartlı Boşamaya girer mi?

Hangi olayı anlatsam ki. Zaten 3 yıldır ne zaman biraraya gelsek böyle şeyler oluyor.
Aramızda sürekli benim diimi yaşamaya çalışmamdan dolayı bir gerginlik var. İlk başlarda " dikkat et, çok kılma sonra vazgeçemezsin" dedi. Baktı ki ben bırakmıyorum "oğlum sen işe girince ne yapacaksın" dedi.

Mevlid kandilinde, kandildir, biraz fazla namaz kılıp Kur’an okuyayım dedim. Annem odama geldi Kur’an okuyordum, 2 saat sonra tekrar geldiğinde namaz kılıyordum. Bunun üzerine selam verdikten sonra yanına gittiğimde ağlıyordu sonra ağlayarak "Oğlum sen artık yaşama, sen uçmaya başla, oğlum sen nerede yaşıyorsun" dedi, ben bir şey demedim, zaten dememe kalmadan " Sana hakkım helal değil" dedi.
Daha sonra tekrar sorduğumda yine helal etmedi. "Peki benim namazım yüzünden mi ?" diye sordum "Hayır" dedi, "Sorumluluk almadığın için".

Okudunuz mu?  Gördüğüm Rüyalar bir uyarı mıdır ?

Birkere kendisi dini hükümleri uygulamayan, hatta bazen " Alkol eskiden yasakmış" diyen birisi. Ben alkol içtikleri masalara oturmadığım için ağlıyor. Birkere konuştuğumuzda "Erkeklere gönderilmiş bir kitaba inanmıyorum" demişti. Ben yine de bir şey demedim, hüsn-üzan edip, "belki sinirle söylemiştir, imanı vardır" dedim kendi kendime.
Ben yatsı namazlarına giderim, her namaza gidip geldiğinde yüzünde onaylamayan, hatta iğrenen bir ifade olur. Bana soğuk davranır. Bu olaylar oldukça giderek uzaklaştık, ben odama kapandım genelde.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimiz namazda hangi duaları okurdu?

Konuşmalarımızda bana hep "Birbirimize tahammül ederek yaşıyoruz, ben normalde katlanamacağım şeylere katlanıyorum ama limitimin sonundayım o yüzden limiti zorlama" derdi.
Ve bana şöyle de diyor : Sen beni bu kadar üzdüğün için ne kadar namaz da kılsan, dua da etsen boş. Anneyi bu kadar üzdükten sonra ne olacak ?".

Okudunuz mu?  İnancı zayıf olan arkadaşlarımıza nasıl yardım edebiliriz?

En son bu akşam namazında beni takke ile namaz kılarken gördü. Yanına gittiğimde " Ne o kafandaki ? Sen beni öldürmeye mi çalışıyorsun. Bak sana izin verdikçe sen abarttın. Hepsini yasaklıyacağım. Allah belanı versin, seni doğuracağıma taş doğuraydım!" diye bağırmaya başladı, 3-4 kez bela okudu.

Şimdi sorularıma geçiyorum.
Sizce onun dediği gibi abarttım mı ben dinimi ?
Onun abartıyorsun dediği olaylar şunlar : Arada beni odamda Kur’an okuyup namaz kılarken görmesi, yatsı namazlarına gitmem, alkol aldıkları masaya oturmamam, Kur’anlarımı yatak ucumdan taşımam, dini kitaplar okumam.
Ha, tabi bu arada henüz yeni mezun olduğumdan işsizim ve bunda da rahatsız. Ama turizm okudum ve turizm bizim, Müslümanların, çalışabilecekleri bir alan değil ki. O yüzden biraz daha işsiz kalacağım gibi.

Okudunuz mu?  Allah kullarını dünyadan alıp cennete koyar mı ?

Tüm durumu elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. Şimdi ise korkuyorum onun bedduasından dolayı Allah’ın bana gazaplanmasından.
Sizce ben bedduasını hakkettim mi ?
Ve tutar mı acaba ?

Bu kadardı, emeği geçen tüm arkadaşlarıma saygılar, cevaplarınız için şimdiden Allah razı olsun. Özellikle Mum hocadan (şimdiden Allah razı olsun diyeyim ki cevap yazsın :))

Okudunuz mu?  Rüya gördüm gerçi rüyayı da hatırlamıyorum ama tam İhtilam olacaktım uyandım, gusül gerekir mi ?

Cevap: Annenin bela okuması

Muhasibi
Kardedeşim öncelikle Allah yardımcın olsun diyorum…Yazılanları baştan sona doğru okudum ve senin bir suçunun olduğunu bulmadım…Ve senin yaptığın şeyler hiçte abartılacak şeyler değil…Sen namazını kılan, Kuranı kerimini okuyan birisin bunda abartılacak bir şey bulamıyorum ve bulmuyorumda…Bu durumda için rahat olsun annenin bedduası tutmaz inşaAllah…Çünkü sen ona asi olmuyorsun ki…Sen sadece ibadetlerini yerine getiriyorsun…Bu konuda seni tebrik ediyorum kardeşim…İnşaAllah annende bir gün hidayet bulur…Senin bu durumunu görürde ibret alır…Hayırla kal kardeşim….Allah yardımcın olsun…

Okudunuz mu?  Secdede yada rüküda yanlış tesbih okumak ?

Cevap: Annenin bela okuması

tuharatu
Kardeşim gerçekten kardeşim yaşındasın.Benim iki tane oğlum var Allah’a dua ediyorum inşAllah ikiside senin gibi olur ALLAH annene hidayet versin seninde imtihanın böyle demekki…


Cevap: Annenin bela okuması

taat
Annen kuranın erkekleri korudunu düşünüyor anlaşılan aslında kuran erkeklerin kız çocuklarının diri diri gömülmesini yasakladı ve bir çok şey var kadınları koruma altına alıyor. Bunları annene anlatmalısın bence birde işsiz gezmenden rahatsız biran önce iş bulup çalışman en doğru olanı


Saif Al-Din
Allah razı olsun, Allah’ın hükmünden emin olunmaz ama anlatıp paylaşmak da iyi 🙂 İş de bakıyorum inşaAllah Allah razı olduğundan bir iş verir. Hidayette verir aileme inşaAllah.
Daha bir ay önce, üniversite yıllarında inanmayan bir arkadaşım arayıp "hafız namaz kılmayı öğret bana bir ara" demişti. İnşaAllah geç de olsa ailem de bu durumdaki tüm aileleler de doğru yolu bulur.

Okudunuz mu?  Lavaboda el yıkarken su sıçraması namaza mani olur mu?

gokce72
hayir kesinlikle ileri gitmis olmuyorsun anne nin baba nin bedduasi senin anlattigin sartlar altinda asla tutmaz.eger soz konusu oan Allah in hukmu ise anna baba bos .yol un doğru devam et ama ana nin baba nin din i yasamana emretmesi disinda onlara yardımcı olmalisin .ashabe zamaninda kendisi musluman oldugu halde musrik ana babasi ibaadethanelere giderken musluman evlet goturmemis ama ordan eve gelirken sirtina yukleyip ana babasini getirmistir yani çok ince bir cizgi .namaz kilma kuran okuma diyen ve sana hirs kizginlik ve neticede sen bunlari yapgitigin için insirlenip kizan ana baba nin bedduas i hiç tutmaz Allah in izni ile gonlun ferah olsun hrsey Allah in iznine tabidiri Allah izin vermedikce o beddualar tutmaz ki sen supheye yer brakmayacak sekilde haklisin .selametle saglicakla kal insaAllah tez zamanda is bulursun yada bulmussundur.

Okudunuz mu?  Ayrı yaşayan eşlerin imam nikahı düşer mi

annenin bela okuması, annenin çocuğuna bela okuması, rüyada anne çocuğuna Allah belanı versin diye bağırıyordu

Bu kategoride yer alan Eşimin zihinsel engelli kardeşi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Annenin bela okuması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.