Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:10
sizden9
Abone

Namazda aklıma bazen kötü düşünceler geliyor (benden değil şeytandandır) geldiğinde ne yapalım?

Namazda aklıma bazen kötü düşünceler geliyor (benden değil şeytandandır) geldiğinde ne yapalım?

@_gül_@
68- (2203) Bize Yahya b. Halef El-Bâhilî rivayet etti. (Dedi ki) : Bize Abdü’l-A’lâ, Saîd El-Cüreyrî’den, o da Ebû’l-A’lâ’dan naklen rivayet etti ki, Osman b, Ebi’l-Âs Peygamber (Sallalahü Aleyhi ve Sellem)’e gelerek:
— Yâ ResûlAllah! Muhakkak şeytan benimle namazımın ve kıraati-min arasına girdi. Onu bana karıştırıyor, dedi. Resûlüllah (SallAllahü Aleyhi ve Sellem) de:
«Bu Hinzeb denilen bir şeytandır. Onu hissettiğin vakit ondan Allah’a sığın ve sol tarafına üç defa tükür.» buyurdu. Osman: Ben bunu yap-tım; Allah da onu benden giderdi, demiş.

burda ben bir şeyi anlıyamadım.Osman b, Ebi’l-Âs peygamber efendimize namaz ile ilgili sıkıntısını
anlatmış ve peygambe efendimiz (sav) de ona sol tarafına 3 defa tükür demiş,bunu namazda iken gelince nasıl yapalım


Cevap: namazda geldiğinde ne yapalım

tuharatu
Kardeşim ben namaz kılarken (inşAllah daim olur)mesela esneme geldiğinde ( peygamber efendimizde namazda esnemezdi)diyorum içimden ve gerçekten esnemiyorum yada şeytandan gelen başka bir sıkıntı olduğunda böyle yapıyorum ve anında o şey olmuyor tavsiye ederim

Okudunuz mu?  Harama bakmamaya çalışıyorum

Cevap: namazda geldiğinde ne yapalım

Yuzarsif
Gül kardeşimiz
Hadisin sağlamlığını araştırmadım ama Hadisler bazıları müevveldir, önceleri izin verilmiş daha sonra yasaklanmış olabilir.
Onun için siz namazı vb ibadetleri fıkıh kitaplarından öğrenin, hadis kitaplarından değil.


Cevap: namazda geldiğinde ne yapalım

@_gül_@
ALLAH razı olsun…..
tuharatu kardeşim bende aynısını yapıyorum ama şeytanyta yinede rahat bırakmıyor.

Okudunuz mu?  İslam ve Zamanda Yolculuk

tuharatu
Bendede eskiden oluyordu ama dini konularda çok güvendiğim bir teyze vardı bana dedi ki sen Allah’a dua et Allahım aklıma bazen kötü düşünceler geliyor benden değil şeytandandır de dedi bende dua ettim zamanla geçiyor sonuçta Allah çabanıda görüyor


@_gül_@
inşAllah RABBİM dualarımızı kabul etsin ve bu şeytanı bizden ve bütün müslümanlardan uzak etsin

Okudunuz mu?  Oruç tutarken müstehcen şeylere bakmak

tuharatu
Amin kardeşim Allah uzak etsin inşAllah


bahadır emin
Ben de namaza başlarken iftitah tekbiri alırken "Allahüekber" i tam söyleyemedim gibi geliyor ve bazen 3-4 defa doğru okuduğuma kani olana kadar tekrar iftitah tekbiri alıyorum. Ama arada tekrar namaza niyet etmiyorum. iki tekbir arasında mutlaka o namaza tekrar niyet etmek gerekir mi acaba?

Okudunuz mu?  Günahı açığa vurmak ve Forumda sorulan sorular hakkında?

ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Namazda iken elbette ki üç kere solunuza tüküremezsiniz.

Namazda vesvese bir çoğumuz için yabancı bir şey değildir, çünkü Şeytan insanı namaz kılarken de rahat bırakmıyor. Bu insanın kalbinin gafil olmasından ileri gelir, örneğin kalben değilde sadece dil ile niyet ederek abdest aldıktan sonra namaza durur ve namazda dünya düşünceleri olursa huşu olmaz. Şeytan o zaman vesvese ile aklı bulandırmak ve şaşırtmak için gelir. Onun için Abdest aldıktan sonra namaza daha başlamadan Kadir Suresini okuyun bu bir ila üç kere olabilir. Namaz esnasında aklınıza sadece Alemlerin Rabbine secde ettiğinizi getirin çünkü Şeytan insana namazda "kime secde ediyorsun onu görmüyorsun ki" vb. gibi vesveseler verir.

Okudunuz mu?  İlim Konusunda Önemli Bir Soru (Görüşleriniz önemli)

Eğer vesvese bundan ibaret ise bu ayeti düşünerek o vesveseye kulak vermeyin.

Musa tayin edilen sürede gelince ve Rabbi onunla konuşunca: "Rabbim, bana göster, Seni göreyim" dedi. (Allah:) "Beni asla göremezsin, ama şu dağa bak; eğer o yerinde karar kılabilirse, sen de Beni göreceksin." Rabbi dağa tecelli edince, onu paramparça etti. Musa bayılarak yere düştü. Kendine geldiğinde: "Sen ne Yücesin (Rabbim). Sana tevbe ettim ve ben iman edenlerin ilkiyim" dedi. (Araf Suresi, 143)

Okudunuz mu?  Mum Hoca efendi kim ?

Eğer Musa A.S göremediyse biz nasıl görebiliriz ? O halde biz ancak gayba iman ederiz.

Onlar, Rablerine karşı gayb ile (O’nu görmedikleri halde) bir haşyet içindedirler ve onlar, kıyamet saatinden ‘içleri titremekte olanlardır.’ (Enbiya Suresi, 49)

Kısacası Allah kelamı vesveseleri def eder onun için ondan gafil olmamak lazım.

Okudunuz mu?  Kibirlenen cennete giremez mi

Kadir Suresinin fazileti hakkında

Hadisi şerifte, Bir kimse abdest aldiktan sonra "Kadir Süresini" bir veya üc kere okursa kiyamet günü peygamberlerle beraber hasrolur (diriltilir) Ve abdest alip kelimeyi sahadet getirerek bu sureyi okursa sekiz cennetin kapisi acilir."istedigin kapidan gir denir" buyrulmustur.

Okudunuz mu?  Yemini bozmak

fanihayat
Selamün Aleyküm

Bahadır Emin Kardeşim,

hangi namazı kılacaksan ona bir kere niyet et ve tekbirini al namazını eda et bunu tam söyledim mi, söylemedim diye düşünme çünkü bu Şeytanın bir vesvesedir seni yanıltmak istiyor. Namaza kalben hazır ol kendini Rabbinin huzurunda ona hesap veriryor gibi düşün ve Tadili Erkana riayet et. Namazı kıldıktan sonra artık kabul oldu olmadı mı diye düşünme !

Okudunuz mu?  Mezheplerin ortaya çıkış nedenleri

O gün insanlar, amelleri kendilerine gösterilsin diye, bölük bölük fırlayıp-çıkarlar. (Zelzele Suresi, 6)
Artık kim zerre ağırlığınca hayır işlerse, onu görür. (Zelzele Suresi, 7)
Artık kim zerre ağırlığınca bir şer (kötülük) işlerse, onu görür. (Zelzele Suresi, 8)

Bu kategoride yer alan Elhamdürillahi mi elhamdülillahi mi okunur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda aklıma bazen kötü düşünceler geliyor (benden değil şeytandandır) geldiğinde ne yapalım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.