Anasayfa
8 Ağustos 2021, 15:06
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Hz. Peygamberi görmek

Rüyada Hz. Peygamberi görmek

eakar
s.a.

hani imamın namaz kıldırdığı bir yer var ya işte ben ordaydım arkamdada Hz. Peygamber vardı sonra büyük melekler geldi üzerimde uçtular. Her uçtuklarında sevap kazanıyordum. Fakat her uçtuklarında üzerime çok büyük ağırlık geliyordu. Boynum ve sırtım eğiliyordu ağırlıktan. Buralarda tam %100 doğru olmayabilir.

sonra bu kısımların doğruluğundan tam emin değilim ama cemaate yada birilerine bana şehadet getirmesini istedi. Şehadet secdede olabilir. Bu kısımlar çok bulanık.

Fakat hiç suratını görmedim ama Hz. Peygamber sanıyorum.

Sabah namazı için alarm kurmuştum duymamışım bile uyanma vaktim güneşin doğuş saatiydi tam dk olarakda.

Bundan öncede benzer bir rüya görmüştüm.

Şeytanlar gelecekti ve Hz. Peygamber telaşlıydı sanırım. SOnra kapısına içeriden tahtalarla kapattı. Tahtalar çiviler çaktı. Ben ve benim gibi yalvaranlar oldu ama içeri giremedik. SOnra Hz. Peygamberin sanırım kızını görmüştüm, ve ondan kızı bana vermesini söylemiştim. ÇOk panikledim ve benim gibi herkes panikliyordu sonra şeytanlar yavaş yavaş geliyordu ve insanlar gördükçe kaçıyorlardı. Buralarda uyandım.

Okudunuz mu?  Rüyada hacca götürülen insanlar görmek

Cevap: Rüyamda Hz. Peygamberi gördüm

NuN
Rüyada Peygamberimizi Görmek Ne Demek

Rüyada peygamberimizi görmek, herkese nasip olmayacak, güzel, hayırlı ve makbul rüyalar arasındadır. Rüya sahibinin hiçbir önemli hastalığı olmayacağına, hiçbir derdinin dermansız kalmayacağına tabir edilir. Bu rüyayı görmek, rüya sahibi için Allah’tan bir lütuftur diye değerlendirilir. Rüyada peygamberimizi görmek, dünya üzerinde her türlü nimete sahip olmaya, her türlü mutluluğu tatmaya ve hiçbir zaman geçim sıkıntısı çekmemeye delalet eder. Rüya sahibinin hiçbir zaman gözyaşı akıtacağı kadar büyük bir derdi olmayacak, en kötü zamanlarında karşısına mutlaka hayırlı bir kapı açılacak ve o durumdan kurtulmayı başaracaktır.

Okudunuz mu?  Hz.Muhammed (s.a.v.) efendimizi rüyasında görmek isteyen adam

Rüyada hz. peygamberi koruduğunu görmek

skopie
selamun aleyküm.
inşAllah hayırlı bir şeydir ve hayra yorulur.efendimizin sesini yada ismini bir şekilde görmedim sadece ona o şekilde sesleniyor ve öyle biliyordum. bu efendimizi görmüş sayılır mı sayılmaz mı bilemiyorum.1-1.5 yıl oldu göreli ama anlatmaktan çok uzun süre çekindim ve bugün yazmaya karar verdim.inşAllah anlatmamın bir mahsuru olmayacaktır

Rüyamda pencereden kırmış vaziyette eve hırsızlar geliyordu siyah kıyafetli ve siyah kar maskeli 3 tane olması lazım (2 de olabilir).ancak görüntü sanki banka soygununu andırıyordu.Efendimizi yaralıyorlardı. peygamber efendimiz yaralı vaziyette duvar kenarında yaslanıyor bende sağ kolumu omzuna atmış ve aynı zamanda onu hırsızlardan korumaya ,kalkan yapmaya çalışıyordum.Hal hatır soruyordum sağlığı ile ilgili.yalnız hiçbir şekilde konuşmuyordu. beyaz kreme yakın bir kıyafeti vardı.

Okudunuz mu?  Rüyada Gerdek görmek (İmam Nablusi)

Yorum: Rüyada Hz. Peygamberi görmek

arifselim
Aleykum selam. İlk rüyan peygamberi aleyhisselamı görmek gibi olmasa da gören kimse için kendisini daha çok Allah’ın rızasına yaklaştıracak salih amellerde bulunması anlamındadır.

İkinci rüya ise, gören kimsenin peygamberin sünnetine ve dinine karşı olan eksikliklerine işaret eder. Peygamberin yoluna ve sünnetine sıkı sıkıya bağlanmak gerektiğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Hayal Kurmak

Annesiz biri
Selamun aleykum hocam Babam rüyasında Medine de namaz kılıyor muş namazı Peygamberimiz kildiriyormus.ama yüzünü görmemiş peygamberimizin.çok kalabalık bir cemaat varmış bütün cemaate siyah cübbe beyaz sarık giydirmisler babamın sarığı küçük gelmiş secdeye egildikce başından düşüyormuş lütfen yorumlar mısınız hocam


arifselim
Aleykum selam. Rüyada peygamberi görmek, o rüyanın sahih olması anlamındadır. Bu rüyanın en makbul olan yorumu, gören kimsenin etrafında ihtiyacı olanlara yardım etmesine ve sorunlarını çözmesine işaret eder. Bazı yorumculara göre ise hacca gitmek olarak tabir edilmiştir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam. Hocam dün gece biraz karışık ve ilginç bir rüya gördüm. Sanki gerçek gibiydi yorumlarsanız çok sevinirim. Rüyamda peygamber efendimizi görmedim ama konu onunla alakalı olduğu için burada yazmak uygun olur diye düşündüm.
Hocam dün rüyamda yanımda beyaz yüzlü açık siyah saçlı ve mas mavi kocaman gözleri olan bir kız çocuğu ile peygamber efendimizi arıyoruz yani hem arıyoruz hem gittiğimiz yerlerdeki insanları onun yoluna davet ediyoruz. Eski zamandayız yani böyle peygamber efendimiz doğduğu zamanlar gibi evler o yapıda saraylar falan var insanların kıyafeti arap kıyafetleri gibi. Daha önce 2 kişi kişi ile ( bu iki kişi o devirde çok önemli kişilermiş ) onların saraylarına gidip onları peygamber efendimizin yoluna davet ediyoruz kız çocuğu ile birlikte ama onlar itaat etmemişler.
Bizde 3. Kişi olarak hz ömerin sarayına gidiyoruz davet için. Hz ömer müslüman değil. Bizi kapıda karısı karşıladı ve bize çok hizmetkar davrandı çok samimiydi. Daha sonra bizim oturduğumuz odaya hz ömer girdi ve taht gibi yüksek ama gösterişsiz bir yere oturdu. Yuvarlak yüzlüydü simsiyah bıyıkları vardı ve üzerinde Beyaz bir kıyafet ve kırmızı uzun bir arap kıyafeti vardı başındada kırmızı bir sarık. Bakışları çok sertti korkmuştuk ondan. Sonra ona hz peygamberi nerede bulacağımızı sorduk o da aramayın onu o bizden sonra kıyamete yakın bir vakitte gelecek dedi. Bizde hayır o doğdu biz onu bulacağız sen de iman et diye onu davet ettik. O çok şaşırdı peygamberin doğmuş olmasına hatta demkki kıyamet yakın diye düşündü.
Ama yinede iman etmeyeceğini söyledi. Oturduğumuz odada bize bir put gösterdi ve bizim o puta tapmamızı istedi. Put orta büyüklükteydi ve elleri göbeğinin üzerinde bağlıydı. Biz puta secde etmedik ve peygamberi aramaya devam edeceğimizi söyledik. Odadan çıkarken hz Ömer’in karısı ile göz göze geldik. Onun o an iman ettiğini anladım bize inanmıştı ama hz ömerden korktuğu için bize bir şey diyemedi.
Hz ömerin eşi bizi kapıya kadar yolcu etti. Biz çocukla kapının önünde dururken bir baktık birsuru merdiyen inmemiz gerek. 2 tane merdiven çok yüksek. İlkinden zor da olsa atlayarak indik. Ama 2. Merdiven ondan daha derindi. Ben kız çocuğuna dedim ki ben atlıcam aşağı ineceğim sonra kucağımı açacağım sende benim kucağıma atlayarak ın. Ama çocuk elimi tuttu ve masmavi gözleri ile bana baktı hayır atlama başka bir çare bulalım dedi. Sonra kız kız çocuğu elinde sünger bir yatakla geldi ve yatağı merdivenin aşağısına attı. Bizde yatağın üzerine atlayarak indik o merdivenden.
Sonra peygamber efendimizi bulabilmek için bir harita çıkarttım cebimden. Haritada gideceğimiz güzergah mavi bir kalemle çizilmişti. Haritaya göre türkiyeden çıkıp önce afrikaya sonrada mekke ve medineye gidecektik. Ben oo daha çok yolumuz var dedim ve uyandım. Daha sonra tekrar yattığımda benim 19 yasında bir erkek kardeşim var o malesef karşı cins ile münasebeti çok fazla yani sevgilisi var ve bazen ileri gideceği korkusu sarıyor beni. Rüyamda erkek kardeşimi çıplak bir vaziyette telaşlı bir şekilde koştururken gördüm.

Okudunuz mu?  Rüyada Gelincik görmek (İmam Nablusi)

hocam benim ailem dini olarak inançlı diyemem ama bin şükür ben üniveraitede islami öğrendim şimdi ona göre yaşamaya çalışıyorum. Bunun için islama uygun bir evlilik yapmak istiyorum. Bu rüyayı gördüğüm gün gönül olarak işinsamda namaz kılmadığı için bir görücümü reddettim. Bu rüyamı yorumlarsanız çok sevinirim. Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Rüyada Hacerü'l Esved görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Ve aleyküm selam. Öncelikle rüyanın hakkında çok hayırlı olduğunu söyleyerek başlayalım. Hem maddi ve hem de manevi yönden şansının ve kısmetinin açılacağına işaret eder. Allah’a yönelip Allah’tan dilediğin tüm duaların kabul olup hayatının güzel manada değişeceğine işaret eder. Hastalığın varsa şifa bulacak, parasızlık görmeyerek rızkın artacak, mal mülk sahibi olacaksın. Bunlardan en önemlisi de maneviyatını geliştireceğin, Allah’ın rızasını kazanacağın kutlu yolda ilerleyerek imanını geliştirerek, bilgini artırarak Allah’a daha çok yakınlaşmaya çalışacaksın. Takip etmen gereken yolu bildiğinden hak olanı tercih edeceksin. Rehberin peygamber efendimiz olup bildiklerini de etrafındakilerle paylaşmayı kendine vazife adledeceğine işaret etmektedir. Allah doğrusunu bilendir.

Bu kategoride yer alan Rüyada göbek deliğinden birşey çıkması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Hz. Peygamberi görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.