Anasayfa
8 Ağustos 2021, 15:07
Rüya Yorumu
Yönetici

Hz.Muhammed (s.a.v.) efendimizi rüyasında görmek isteyen adam

Hz.Muhammed (s.a.v.) efendimizi rüyasında görmek isteyen adam

greenmushroom
Adamın biri birgün Allah c.c. dostu olan bir zata gitmiş derdini anlatıyordu.

– Adam " hocam demiş lütfen bana yardımcı olurmusun." demiş.
– Allah dostu " Hele bir derdini anlat bana demiş Allah c.c. izin verirse yardımcı olurum." demiş
– Adam" Hocam ben"demiş sıkıla sıkıla " ben Hz. Muhammed S.a.v. efendimizi rüyamda görmek istiyorum fakat bir türlü beceremiyorum." demiş.

Allah dostu adama tatlı bir tebbessüm atmış ve " gerçekten Peygamber a.s. efendimizi rüyanda görmek mi istiyorsun."demiş.
Adam heyacanla " evet" demiş..

Okudunuz mu?  Rüyada Havai Fişek görmek (İmam Nablusi)

– Allah dostu"Peki dinle beni demiş bu akşam eve git ve bir subardağı dolusu su ve içine bir o kadar da tuz at" demiş ve eklemiş" ve bu tuzlu suyu bitir ve öylece yat."demiş .

Adam hocaya teşşekür ederek ve büyük bir sevinç ile eve gitmiş, ve hocanın anllatığını aynen tatbik etmiş. O şekilde uyumuş..

Sabah olmuş fakat Adam üzüntülü bir şekilde tekrar Allah dostunun yanına gelmiş.

-Allah dostu " ne oldu neden üzgünsün" demiş tebbesüm ederek.
-Adam "ben "demiş "rüyamda çok ama dayanılmaz bir susuzluk hissetim ve bütün gece su aradım."demiş
-Allah dostu ona tekrardan tatlı bir tebbessüm atmış ve demişki ;

Okudunuz mu?  Hz. Mehdiyi rüyada görmek

"Ya gördünmü Peygamber a.s. rüyanda görmek istiyorsan ona böylece susamalısın." demiş

Allah c.c. emanet olun… hatam var ise düzeltilmesi…


efendimizi görmek istermisin

yolcu_
Peygamber Efendimiz’i rüyada görmenin şartı, sünnetine uymaktır. Sünnetine uyduğu zaman, sünnetine hizmet ettiği zaman, Peygamber Efendimiz’in tavsiyelerini tutup hoşuna gidecek işler yaptığı zaman, Rasûlüllah Efendimiz görünür ona… Onları yapmadığı zaman görünmez.

Okudunuz mu?  Rüyada Haber Vermek görmek (İmam Nablusi)

Bazen da azarlamak için görünür. Yine o da sevgidendir. Sevilen bir Müslüman bir günah, hatâ işlediği zaman görünür, azarlamak için… "Ben sana darıldım, niye böyle yapıyorsun?" der, kaş çatar. O da "Rasûlüllah bana darıldı, ben bu işi bırakayım." der, bırakır. Bazen da öyle olur. Öyle de olsa yine Rasûlüllah’ı görmek iyi bir şeydir.

Onun görülmesi için üç esası söyleyebilirim: Sünnetine sarılmak, kendisine çok salât ü selâm getirmek, ümmetine güzel hizmet etmeğe çalışmak…


Yanıt: efendimizi görmek istermisin

rana
< Rasûlüm seni çok özledim… >

hemde öyle özledim ki çok ihtiyacim var ona…

Adamın birisi, Peygamber Efendimizi rüyasında görmeyi arzuluyor, ama buna bir türlü ulaşamıyormuş. Bu nedenle bir alime giderek, ne yapması gerektiğini sormuş. Alim şöyle cevap vermiş:

– Evladım! Bu akşam tuzlu balık ye! Dua et ve hiç su içmeden yat o zaman Efendimiz (sav)’i göreceksin.

Adam verilen öğüdü dinlemiş. Bütün gece boyunca akan ırmaklar, çeşmeler ve sular görmüş rüyasında. Sabah olunca da doğruca alim zat’a gitmiş ve demiş ki:

– Efendim! Efendimiz’i görmedim, ama o kadar susamıştım ki, rüyam hep suyla ilgiliydi. Hep çeşmelerden, ırmaklardan su içtim, hala da susuyorum. Alim zat şöyle söylemiş:

– Gördüğün gibi evladım, tuzlu balık yemen nedeniyle, öyle bir susuzluk duydun ki, bütün gece boyunca su’dan başka bir düş görmedin. Efendimiz(sav) için de böyle bir susuzluk duyarsan, O’nu rüyanda görebilirsin…


Soru: efendimizi görmek istermisin

elif07
efendimizi görmek istermisin??

Okudunuz mu?  Rüyada Hıyar görmek (İmam Nablusi)

buda sorumu nasıl görmek istemem diyebilirim.

Bi kere gelse yüzünü göstermesin kokusunu duysam içime çeksem o bile yeter bu günahkar insana..Tabi Rabbimin o kadar ihlaslı kulları varken bu acizin rüyalarına gelir mi??layık deyilim O nu rüyamda görmek için..
Ama onu tanıdıkça daha çok seviyorum..

Okudunuz mu?  Rüyada Göze Perde İnmesi görmek (İmam Nablusi)

Elfu elfi selatin ve elfu elfi selamin aleyke Ya ResulAllah…


cananevirgen
Ulu yezdanım inşAllah bizlerede peygamberimizin yüzünü görenlerden eylesin.İNŞALLAH AMİİİN


Şema
Resûlüllah (sav) Efendimiz’i rü’yada görmeyi hemen her mü’min can ü gönülden arzu eder. Ancak, çok az kimseler buna muvaffak olur. Çünkü, Resûlüllah’ı görmenin ilk şartı, sünnetine sıkı sıkıya bağlı olmak, hayatı sünnet üzere devam ettirme azim ve aşkında olmaktır. Ayrıca, haramlardan uzak kalmak, farzları mutlaka yerine getirmek de Resûlüllah’ı görmenin ilk şartlarındandır.


cananevirgen
Sevgili Peygamberimizi rüyamızda görmek için Allahım sünnetlerine uymayı bizler nasip etsin.İnşAllah.Allahümme Salli Ala Muhammedin Abdike ve Resuliken Nebiyyil Ümmiyi

Okudunuz mu?  Rüyada Hastalık görmek (İmam Nablusi)

cananevirgen
Allah sizlerden razı olsun.Ben de sevgili peygamberimizi görmeyi çok arzu ediyorum.İnşAllah sünnetlerine uygun davranır Allahu Teala bizlerede nasip eder.Allahım peygamberimizin gül cemalini görenlerden eyle bizi. AMİİİİN.


cananevirgen
Allahım , Ulu Yezdanım senin yolunda ilerleyen peygamberimizin sünnetine uyanlardan gül kokulu sevgiliyi sevgili peygamberimizin yüzünü görmeyi bizlere nasip eyle.İnşAllah.
paylaşımlarınız için teşekkürler.

Okudunuz mu?  Rüyada Horoz görmek (İmam Nablusi)

cananevirgen
İnşAllahu Teala Alemlere rahmet olarak gelen sevgili peygamberimi rüyada görmeyi Allahu Teala bizlerede nasip etsin.Amin


elifceren
ben o kadar salak bir kızım ki. Sadece gönlümde Allah sevgisiyle yaşayan bir kuluyum.. Ona sevgimi , korkumu ve utancımı nasıl haykırsam hangi goz yasımla akıtsam inanın bilmiyorum… Ben Geçen Mart ayında Peygamber Efendimizi grdüm.(s.a.v.) ve bunu istemedende olsa anlattım… Peygamberimiz yol göstericimizi bir daha göremedim… Anlattığıma o kadar çok pişmanım ki herkeze…. Diliyorum İnşAllah bir daha görürüm… Allahım hiçkimseyi doğru yolundan ayırmasın… Ve dedğiniz gibi dualarla,ruhunuzla değil..Gönüllerin Allah Sevgisi için çarpması lazım…

Okudunuz mu?  Rüyada gökten beyaz bir ışık inmesi

™melih00
Ben Hz.Muhammed (s.a.v.) efendimizi rüyamda gördüm o insanı görmek çok güzel


Kayıtsız Üye
Selamunaleykum hocam ben bir sey danisicam benim bir arkadaşim namazını kilar oruc tutar ve o da bir gece ruyasinda peygamber efendimizi görmüş ama yuzunude görmüş acaba bu doğru mudur ?

Okudunuz mu?  Güzel rüya görmek için dua

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Rüyada peygamber aleyhisselamı görmek onu gerçekte görmek gibi sahih bir rüyadır. Yani rüyada dahi olsa şeytan peygamberin yerine geçerek gösteremez.


hz Muhammedi rüyada gormek için ne yapılır, hz Muhammed rüyada nasıl görülür, hz Muhammed sav rüyada görmek için ne yapmalı

Bu kategoride yer alan Rüyada gökyüzü görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz.Muhammed (s.a.v.) efendimizi rüyasında görmek isteyen adam Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.