Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:12
missa6
Abone

Ölüyü gömdükten sonra başka bir yere nakletmek caiz midir?

Ölüyü gömdükten sonra başka bir yere nakletmek caiz midir?

Kayıtsız Üye
Ölüyü gömdükten sonra başka bir yere nakletmek caiz midir?


Cevap: Ölüyü gömdükten sonra başka bir yere nakletmek caiz midir?

Desert Rose
Soru: Mezarlığımızı arsa yapmak için cesetleri başka yere nakletmek istiyorlar.
Sadece arsa değerinde kullanmak için mezarlığı iptal edip ölüleri başka mezarlıklara nakletmek caiz olabilir mi?


Cevap: İslami örf ve anlayışta dirilerin meskenlerine nasıl dokunulmazsa, dokunulunca meskene tecavüz sayılırsa ölülerin meskenleri olan kabirler de aynıdır. Onların da meskenleri kabirleridir. Bulundukları meskenlerinden çıkarılıp da başka yerlere (ciddi gerekçe bulunmadan) götürülmezler. Bundan dolayı tarihi mezarlıklar şehirlerin içinde varlıklarını koruya gelmişlerdir. Kimse cesaret edip de bunları şehir dışına nakledip mezarlığı başka maksatla kullanma teşebbüsünde bulunamamıştır.

Ancak mezarlığın su altında kalması halinde ya da mezarlığın başka birinin arsası üzerine kurulduğunun tespiti durumunda mezardaki cesetler birer torbaya doldurularak başka bir mezarlığa nakil yapılabilir. Böylece su basmasından yahut da başkasının arsasını haksız yere işgalden mevtalar kurtarılmış olunur.

Okudunuz mu?  Osmanlı kaç yıl ayakta kaldı?

Ahmet Şahin


mezar nakli caiz mi, mezar taşımak caiz mi

Bu kategoride yer alan Biraz garip düşüncelerim vardır,bir oyun oynarken beni şaşırtan olayın sebebi nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölüyü gömdükten sonra başka bir yere nakletmek caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.