Anasayfa
12 Ocak 2024, 19:01
sizden6
Abone

Ergenin Ebeveyn İle Uyuması Günah mıdır?

Ergenin Ebeveyn İle Uyuması Günah mıdır?

jackal61
Es selamun Aleykum ve Rahmetullah değerli müslüman dostlarım.Nasılsınız iyisinizdir İnşAllah ?

Ben 20 yaşında erkek bir evladım(Allah(CC) şükür 5 vakit camıdeyim,Allah(CC)herkese nasip etsin).Annem ile babam kavgalı değiler(aynı evde yaşıyorlar normal bir hayat) fakat babamın bazı hal ve hareketleri yuzunden annem onuna uyumak istemıyor.2 side bu duruma karşı gelmiyor. Gel gelelim konuya ben annemle uyuyorum annem 46 yaşında. Hastalıkları olan bir insan daha geçen gun hastaneden çıktık 10 gun yattı (Allah(CC) tum insanlara şifa versin İnşAllah). Evimizde yatak problemi yok. Ben en kuçuk evlat oldugum için biraz bana dusku annem. Benle uyudugu zaman oğlum iyi hissediyorum diyor. bende rızası olsun diye bişe demiyorum ama açıkçası 20 yaşındayım ve istemıyorum. uyumanın bir hukmu varmıdır?

özet: 20 yaşında erkeğim . Annem ile uyuyorum. Gunahı varmıdır?[üstü okursanız daha iyi olur]

Okudunuz mu?  Selamı kısaltmak caizmi ?

Allah(CC) razı olsun hayırlı gunler


Cevap: Ergenin Ebeveyn İle Uyuması Gunah mıdır?

Ercan
Soru: Müslüman bir annenin 25 yaşlarının üzerindeki yetişkin ve bekâr oğluna ve kızına sarılıp yatmasının dini ve psikolojik hükmü nedir? Bu şekilde sormak zorunda kaldığımı bağışlayın lütfen, ama bu bir gerçektir. Ben şahsen inançlı bir eğitimci olarak bu olayı tüyler ürpertici olarak görüyorum.

Cevap:
Bir annenin, ergenlik çağına varmış erkek veya kız evladına sarılıp yatması caiz değildir. Aşağıdaki ayetlerden, küçük çocuklarla dahi aynı odada yatmanın uygun olmadığı anlaşılmaktadır. Allah Teâlâ şöyle buyurur:

Müminler! Ellerinizin altında olan esirler ile ve sizden henüz erginliğe ermemiş olanlar, sabah namazından önce, öğle sıcağında soyunduğunuzda ve yatsı namazından sonra yanınıza gireceklerinde üç defa izin istesinler. Bunlar, sizin açık bulunabileceğiniz üç vakittir. Bu vakitlerin dışında birbirinizin yanına girip çıkmakta size de, onlara da bir sorumluluk yoktur. Böyle yapın; Allah size bu ayetleri açıklıyor. Allah bilir, doğru karar verir.
Kendi çocuklarınız ergenlik çağına erdiklerinde tıpkı kendilerinden öncekilerin izin istedikleri gibi her defasında izin istesinler. Böyle yapın. Allah size ayetlerini açıklıyor. Allah bilir, doğru karar verir. (Nur, 24/58-59)

Ergenlik çağına girmiş bir evladın, annesinin veya babasının bulunduğu odaya her girişinde izin isteme zorunluluğu, onları çıplak görmemek içindir. Sarılıp yatma bunun ileri safhasıdır. Dolayısıyla bahsettiğiniz annenin, ergenlik çağına varmış evlatlarıyla sarılıp yatma işini derhal terk etmesi gerekir.


Cevap: Ergenin Ebeveyn İle Uyuması Gunah mıdır?

jackal61
Ercan bey ayeti kelimeleri inkar etmiyorum Haşa ve Kella ama ayetten sankı bana anne babanın mahremiyeti konu alınıyor gibi geldı.

Okudunuz mu?  Akıntı bulaşmış iç çamaşırı ile namaz olur mu

Cevap: Ergenin Ebeveyn İle Uyuması Gunah mıdır?

Ercan
Kardeş ayetler açıklamayı desteklemek için verilmiştir.

Sizin sorunuz;
< 20 yaşında erkeğim . Annem ile uyuyorum. Gunahı varmıdır? >
cevapta yazan ise
< Bir annenin, ergenlik çağına varmış erkek veya kız evladına sarılıp yatması caiz değildir >


jackal61
yok ben cevaba bir şey demedim zaten kabullendim İnşAllah

Okudunuz mu?  Gusülde Avret Yerleri Kapalılığı

sadece Ayeti kelime de konu farklı geldi başka ayet varmı bu konu hakkında


Kayıtsız Üye
– Hocam ben 16 yaşındayım annemle yatakta birlikte yatıyoruz günah mı

– Çocuğun anne baba arasında yatması günahmı


@hmet
16 yaşında olan kardeş cinsiyetini yazmamışsın. Her halükarda yatağını ayırman gerekir (önemli bir sebep yoksa)


Kayıtsız Üye
Teyzem.Ve ninemle aynı odada yatabilirmiyim


@hmet
Teyze ve nine ile aynı odada yatmak caizdir, islamın yasakladığı şey aynı yatakta olmamaktır


Kayıtsız Üye
Babam vefat ettikten sonra annem tek başına korkuyor bende korkmasın diye yanında yatıyorum aynı yatakta
Kendi yorganına ve kendi yastığımla
Bu durum dinen caiz midir veya haram mıdır?

Okudunuz mu?  Adet günlerinde camiye girilmesi günah mı?

Kayıtsız Üye
Babam vefat etti annem korkmasın diye yanında yatıyorum aynı yatakta bu durum caiz midir


Şem’a
Soru sorarken lütfen cinsiyetinizi yazınız.
Aynı odada yanyana fakat ayrı yatakta yatın bu daha uygundur


Kayıtsız Üye
Babamin vefatindan sonra Annem korktuğu için yanında aynı yatakta yatıyorum yaşım 20 ve erkeğim bu durum haram mıdır bilmek istiyorum günahı var midir


Sabır
Koskoca adamsın nasıl aynı yatakta yatarsın. En fazla yataklar ayrı aynı odada yatabilirsin.


Kayıtsız Üye
Cinsiyetin erkek 20 yaşındayım babam vefat etti annemin yanında yatıyorum aynı yatakta korktuğü için bu durum dinen caiz midir ve değilse sebebi ni yazarsanız sevinirim


Adil
Baban geleydi de bir güzel sopayla döveydi. Yaşım yirmi diyorsun buna rağmen sebep soruyorsun.


Kayıtsız Üye
Ben annem ve babamla yatıyorum ama aynı yatakta ve aynı örtüyle.kızım 12 yaşımdayım

Okudunuz mu?  Bu yaptıklarım büyü müdür?

Kuveys
Çocuklar için,ergenliğe girmemiş olanlar,büyük bir sakıncası yoktur,çocuk gelişimi açısından caiz değildir.Onun dışında anne sevgisi yahut baba sevgisi ile aynı yatakta yatmak da olan yetişkinler,doğru bir davranış içinde olmazlar lakin ana baba rızası açısından kalp kırmadan anlatmalı,ömürlerinin az kaldığına rahatlıkla kanaat getirilebiliyorsa,rahatsızlıkları varsa yatılabilabilir.Günah değildir,caiz de değildir.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleykum
Bu konudaki ayeti okudum ve anladigim kadariyla mahremiyetten bahsediyor.Ben 30’lu yaslarda bir erkegim son bir kaç aydir babamla ayni yatagi paylasiyoruz tabi yorganlarimiz ayri.Babamla beraber uyumamin nedeni tek basima uyuyamamamdir.Bir gece tek denedim olmadi.Bir takim sanirim psikolojik sorunlarim var,bilemiyorum.Normal sartlarda babamla uyuyan biri degildim ama babam yanimda olunca en azindan daha rahat hissediyorum.Bu durum keyfi degil.Bu durumda günah mi ayni yatagi paylasmak? Dedigim gibi yorganlarimiz ayri.Lütfen yadirgamayin gerçekten elimde değil namaz da kiliyorum ve bu durumdan nasıl kurtulurum bilmiyorum.InsAllah bilmeden çok günah islemidimdir.

Okudunuz mu?  Bazı peygamberlere özel isimler

Tövbekârkul
Selamün Aleykum kardeslerim!
Benim sormak istedigim 3 soru var
Soru1:
Elimizde olmayan nedenlerden dolayi anne ya da babamizla uyumak caiz mi?
Ben genç bir adamim ve yaklasik 4 aydir babamla ayni yatagi paylasiyorum ama yorganlarimiz ayri tabi.Bir kez denedim tek uyumayi ama yapamadim.Nureddin Yildiz hocanin bir yerde sorulan soruya cevap olarak yorganlar ayri oldugunda bir sakinca yoktur diyordu.Namaz kilan biriyim bilmeden istemeden günah islemiyorumdur insALLAH.
Soru 2:
Ben ciddi bir uykusuzluk yani uyuyamama sorunu yasiyorum.Uyandigim zaman ya sabah namazının çikmasina çok az vakit kalmis oluyor ya da sabah namazının vakti çikmis oluyor.Erken yatinca da erken kalkiyorum ve uyandığım zaman daha da uyuyamiyorum ve gün içinde uykusuzluktan bazen namazımı sasiriyorum ve inanin bazen 48 saat hiç uyumadigim oluyor bayilacak gibi oluyorum.Pazartesi doktora götünecegim artik.Bu yüzden çogu zaman sabah namazının kazasini kiliyorum.Biliyorum bahane kabul etmez namaz ama inanin yapamiyorum.Bu durumda günah kazaniyor muyum ya da Rabbime karsi bir kusurum oluyor mu? Zaten ben namazımı bile isteye birakamam.Bu yüzden her namazdan sonra tövbe istigfar duasını okuyorum.
Soru 3:
Uykusuzluktan mi yoksa vesveseden mi ya da baska bir seyden mi bilmiyorum sürekli aklima sümmü hasa Rabbime karsi küfür geliyor aklima ya da ben getiriyorum ve canimi en çok sıkan şey bu.Çok üzüyor bu durum beni.Hep dua ediyorum ama hem namazda hem de namaz disinda da oluyor bu.Bunlarin disinda aklima namaz disinda uygunsuz ayip ya da çarpik seyler de geliyor.Ama hemen aklimdan çikarmaya çalisiyorum özellikle Rabbime karsi olan durumu.
Aklimiza gelen seylerden ya da getirdigimiz bu gibi seylerden dolayi günah kazaniyor muyuz?
Inanin kendimden imanimdan süphe etmeye basladim yeterince iman edemiyor muyum diye.
Yaklasik 4 aydir namaz kiliyorum baslarda böyle bir sorunum yoktu.Lütfen bu sorularima cevap vererek bana yardımcı olun ALLAH rizasi için.
Daha önce her türlü günahi isledigim bir hayat yasiyordum ve bir hastalik ve ölüm korkusuyla bir gece uyandim daha o zamandan beri uyuyamaz oldum.Sonra tövbe edip namaz kilmaya basladim.Yasadigim o çirkin hayat yüzünden mi yoksa uykusuzluktan mi böyle oldum ve her geçen gün daha da kötüye gidiyor.ACIL YARDIM LÜTFEN!!!

Okudunuz mu?  Sürekli küfre düşme şüphesi

vel Fecr
1- babanızla yatmayla alakalı bilgim yok.
2- sabah namazı ve diğer namazlarada ehemmiyet göstermek gerekiyor. müslümanın en önemli görevi budur. dünyalık bir şey bize bunu unutturmamalı, bu konuda gerekirse uygulama indir vaktinde telefondan ezan okusun.
3- kardeş sen dinine bağlandıkça şeytan senle uğraşmaya başlıyor. ona tek başına galip gelebilmen zor. Allah cem olmayı emrediyor. dinini güzel şekilde yaşayacağın bir topluluğa gidebilirsin.

Okudunuz mu?  Diş etim kanarken Nasıl gusül alırım

durumun zor amelde sabret kardeşim. kendini açabileceğin çevre edinmeye çalış derim.


Gabriele
Hirsiz bos eve girmez usta ! Senin imanin dolu ki seytan seni soymaya calisiyor. Bence iyi yoldasin, uzerine koymaya devam et.
Allah inanci guclu, kadere imani kuvvetli insanların ölümden korkmasi sacma gelmistir bana her zaman. Hepimiz ölecegiz birgun. Bu kacinilmaz sondan korkmak niye ?!
Sen ölüm korkusu ile uyandim ve bir daha uyuyamadim demissin. Herkes olecek bundan kacis yok.
İmanli ölmemekten kork usta, ölmekten değil ! -ki burada sikintilarina cozum aradigina gore imanindan şüphe edecek bir şey yok demektir-

Okudunuz mu?  Şiiler de kaç çeşit kol vardır ? mezhepleri nelerdir?

Kayıtsız Üye
hocam ben tek yatınca uyku gelmiyor annemin yanında ise güzelce uyuyabiliyorum psikolojik bir şey olabilir bu yüzden annem ile birlikte yatıyoruz (yaşım 12 erkeğim ergenliğe girdim) caiz midir?


Tohat
Böyle bir şey uygun değildir. Uykunuz gelmiyor diye kaç yaşına kadar öyle uyumayı düşünebilirsiniz ki. Ve dinen de doğru bir davranış değildir. Hatta Ebeveynlerinizin odasına kapı tıklatarak girmeniz gerekmektedir.

Okudunuz mu?  İstemeden yalan söylemek

çocuğun anne babayla yatması günahmıdır, çocuğun anne baba arasında yatması günahmı, anneyle yatmak günahmı

Bu kategoride yer alan Muska Ayna Bakışından Tersten Yazılı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ergenin Ebeveyn İle Uyuması Günah mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.