Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:15
missa07
Abone

Neyin üstüne yenim ettiğimi hatırlamıyorum,bu durumda yemin etmiş olurmuyum

Neyin üstüne yenim ettiğimi hatırlamıyorum,bu durumda yemin etmiş olurmuyum

Kayıtsız Üye
ya ben bişeyi birdaki bir sahaba kadar yerine getirmeyecegime yemin ettim ama yeminim şöyle,sabah aklıma geldi ve onu düşündüm dedimki yemin ettim ama neyin üstüne ettigimi şunu yapmayacagıma yemin ediyorum demedim yemin ettim ve zaruri durum olmadıkça dedim ve şuan o görevimi yapmam gerekiyor fakat ben yeminlimiyim anlamadım lütfen aydınlatırmısınız sadece yemin ettim dedim.

Okudunuz mu?  Kirve kızına nikah düşermi

Cevap: neyin üstüne yenim ettiğimi hatırlamıyorum,bu durumda yemin etmiş olurmuyum

mumsema
Yemin keffareti vermeniz gerekir.


Cevap: neyin üstüne yenim ettiğimi hatırlamıyorum,bu durumda yemin etmiş olurmuyum

mumsema
Yemin keffareti vermeniz gerekir.
< YEMİN KEFFARETİ
Mü`akide yemininin hangi türünden olursa olsun bozulması, keffareti gerektirir. Normalde keffaret yemin bozulduktan sonra ödenir. Yemin bozulduktan sonra ödenen kefaretin mûteber olduğu konusunda ulema arasında hiç bir ihtilaf yoktur. Ancak önce kefaretin ödenip sonra yeminin bozulması durumunda bu kefaretin yeterli olup olmayacağı tartışmalıdır. Hanefilere göre, keffaret ister malla, ister oruçla ödensin mutlaka yemin bozulduktan sonra ödenmelidir. Bozulmadan önce ödenmesi caiz değildir. Şafiilere göre keffaret malla ödenecekse yemin bozulmadan önce de ödenebilir. Hanbelî ve Mâlikîlere göre kefaretin ister malla ister oruçla, yemin bozulmadan önce de sonra da ödenmesi caizdir.

Okudunuz mu?  Besmele ne zaman nerde çekilir?

Yemin edilmeden önce keffaret ödenip daha sonra yemin edilmesi ve bozulması durumunda bu keffaret mûteber değildir. Bu konuda hiçbir görüş ayrılığı yoktur (Kâsânî, a.g.e., III,18; Ibn Kudâme, a.g.e., XI, 223-226; Şevkânî, Neylü`l-Evtar VIII, 268, 269; Necati Yeniel-Hüseyin Kayapınar, a.g.e., XII, 237, 138).

Okudunuz mu?  En faziletli salavat hangisidir?

Yemin keffareti; gücü yeterse bir köle azad etmek veya on fakiri sabahlı akşamlı doyurmak ya da on fakiri alışılmış biçimde giydirmektir. Kişi bu üçü arasında muhayyerdir. Ama bunlara gücü yetmezse,peşi peşine üç gün oruç tutar. Orucun arası hayız dahil hiç bir özür sebebiyle kesilmez, kesilmesi halinde yeniden başlanmalıdır. Yemin kefaretinin gereği ve bu şekilde ödeneceği Kur`ân-ı Kerîm`le sabittir. Ve âyet gayet nettir. (Bkz. Maide, 5/89). Onun için konu ile ilgili görüş farklılığı yoktur. >

Okudunuz mu?  Her namazda taze abdest almak israf mıdır?

Cevap: neyin üstüne yenim ettiğimi hatırlamıyorum,bu durumda yemin etmiş olurmuyum

Kayıtsız üye
Ben babama iki kardeşimin ölü yüzünü öpeyimki anneme bişey demicem dedim sanırım ama annememi yoksa kimseyemi dediğimi hatırlamıyorum iki kelime arasından hangisini dediğimi bilmiyorum fakat erkek arkadaşıma bahsettim bu konudan yeminim bozulmuşmudur lütfen yardım edin

Okudunuz mu?  Neden yalan söylememeliyiz?

Kayıtsız Üye
Ettiğim yemini hatırlamıyorsam , yemini bozarsam yeminin kefareti gerekir mı ?


arifselim
Hatırlamadığın yemini nasıl bozacaksın onu anlamadım. Bu nasıl bir sorudur onu da anlamadım.


yemin ettiğimi hatırlamıyorum

Bu kategoride yer alan Gecenin son üçte biri nasıl hesaplanır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Neyin üstüne yenim ettiğimi hatırlamıyorum,bu durumda yemin etmiş olurmuyum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.