Anasayfa
22 Eylül 2022, 3:01
missa1
Abone

Hazreti Mehdi çıkmış olabilir mi ?

Hazreti Mehdi çıkmış olabilir mi ?

Kayıtsız Üye
Hazreti Mehdi çıkmış olabilir mi ?


Cevap: Hazreti Mehdi çıkmış olabilir mi ?

Şema
mehdi as çıkınca müminler onu tanıyacak ve tabi olacaklar


Cevap: Hazreti Mehdi çıkmış olabilir mi ?

islamyolu
Hadisi şeriflere göre Daha çıkmamıştır. Bir yüzyılın başında çıkacak. bu yüzyılın başı geçtiğine göre diğer yüzyıla kadar yaşarsak belki görebiliriz.


Cevap: Hazreti Mehdi çıkmış olabilir mi ?

kibrit
İslamyolu tek dayandığınız hadis o, onu da yanlış yorumluyorsunuz… Bu süre 50 seneyi de bulabilir. Sadece bir tek yorumdan dolayı her gerçeğin üstünü çiziyorsunuz. Adamlar gözünüze sokuyorlar siz kafanızı çeviriyorsunuz.

Okudunuz mu?  Beni sevmesini istemediğim istenmeyen bir insandan erkekten dualar ile nasıl kurtulabilirim?

Küçük alametler tamam olmuştur. Suriye karışmaktadır. Yapılacak bir saldırı irana saldırının eli kulağında olduğunun göstergesidir. O saldırı olduğunda ki yakındır, 3.dünya harbi cereyan edecektir. Bugün ki sistemi Allah o savaşla silecektir. Zaten başka türlü Mehdi as. Süleyman as. gibi hükmedemez. Bu arada Mehdi tekbir almamıştır. Şu anda yaşıyor olabileceği kuvvetle muhtemeldir…


islamyolu
< İslamyolu tek dayandığınız hadis o, onu da yanlış yorumluyorsunuz… Bu süre 50 seneyi de bulabilir. Sadece bir tek yorumdan dolayı her gerçeğin üstünü çiziyorsunuz. Adamlar gözünüze sokuyorlar siz kafanızı çeviriyorsunuz.

Okudunuz mu?  Adalet ile ilgili kapak sözler

Küçük alametler tamam olmuştur. Suriye karışmaktadır. Yapılacak bir saldırı irana saldırının eli kulağında olduğunun göstergesidir. O saldırı olduğunda ki yakındır, 3.dünya harbi cereyan edecektir. Bugün ki sistemi Allah o savaşla silecektir. Zaten başka türlü Mehdi as. Süleyman as. gibi hükmedemez. Bu arada Mehdi tekbir almamıştır. Şu anda yaşıyor olabileceği kuvvetle muhtemeldir… >
KArdeş imam Rabbani hazretleri zamanında da oluyor öyle durumlar. gelip söylüyorlar Mehdi çıkmışmıdır diye. İmam rabbani hazretleri ilk çeyrek geçtikten sonra Mehdiyi Aramayın diyor. ve kendi tarihindede ilk çeyregi geçtigi için bu asırda kesinlikle gelmez demektedir. Bana dersen imam rabbani hata yapmıştır. Tabiki insandır hata yapar derim. 2. binin mücedditi İmam rabbani böyle bir hata yapmışsa şimdikiler daha çok hata yapar. Alametler Gerçekleşmedi kardeşim. Mehdi ile ilgili dolu hadis bilirim. Süfyani diye zorba hükümdar çıkacagına dair hadisi şeriflerde yer verilmiş. Daha bu ne ki. Mehdi Aleyhisselam gelmeden Dünya karışacak sadece suriye değil. kibrit kardeşim tv de çıkan kişiyi fazla izleme ona göre çıkmış. VE hadisleride kendine çeviren birisi. 100 tane hadiste kendine uyuyormuş. halbuki hiç biride uymuyor.

Okudunuz mu?  Kızı ile ilişkiye giren kişiyi öldürmek

kibrit
:S Allah senide güldürsün. Daha bu internette ki sapık videoları çıkmadan ben bu adamı deşifre ediyordum sağa sola aşağı yukarı 4-5 sene evvel… sahte mehdiler mevzu bahis yapılacak bir kişilik değildir bu konuda.

Bu konuda ki çoğu hocanın alimin ve evliyanın sohbetlerini okudum, hatta o kadar çok araştırmam var ki birisi izin alarak şeyh efendilerinin gizli sohbetini yayınlamıştı 🙂

Okudunuz mu?  Rüzgar olmasaydı hayatımızda neler değişirdi?

Cübbeli Ahmet hoca da buna dahil. Bir kaç küçük şey dışında küçüklerin hepsi oldu demiştir. Her hocanın yanlışları olur. Bazı velilerinde yanlışları olmuştur bu konu hakkında çünkü sırdır. İlluminati köpekleri Mehdi yi aramamakta mıdır zannediyorsun? Böyle bir sistemi şansa bırakmazlar.

Okudunuz mu?  Ölüye yüz bin kelimei tevhid okumak

Sadece hadis okuyup, ahir zaman anlamak olmaz. Mesela Peygamber efendimiz Deccali anlatırken;

Kulakları geniş bir eşeğe binip rüzgar gibi hızlı gideceğini söylüyor; Bunu o zamanın insanları yorumlayamazlardı. Ama şimdi kolayca buna uçak diyebiliyoruz.

Yada deccalin alnında kafir yazar buyuruyor. Ama okuma bilen yada bilmeyen her mümin bunu okuyacaktır, demek ki bu bildiğimiz bir kafir yazısı değil!

Yada tek gözü kördür deniyor; Bundan mana gerçekten gözü kör müdür? Diğer gözü de inci gibi parlak mıdır? Yoksa manevi anlamda kör ama maddi dünya hayatı manasında çok şaşalı mıdır?

Okudunuz mu?  Doğru sözlü olmak

Yanında ki ateş ve soğuk su nehri neyi anlatmaktadır. Birisi bu sisteme dahil olanları diğeri olmayanları olabilir mi? Bir tüccar için bankayla iş yapmamak ateşe atlamak olabilir mi? Bir genç erkek veya kız için karşı cinsi arkadaş edinmemek olabilir mi? vs.vs

Bu konular çok karışıktır. Tek kaynağa bağlı insanların ne kadar çok yanıldığını gördüm. Onun için her kaynağa bakmak lazım. 3,5 sene bir fiil araştırdım… Bazen günde 5,6 saat…

Çoğu hoca illuminatiden, Rusyanın istanbulu işgal edeceğinden, 3.dünya savaşından, insanların ekserisinin öleceğinden, teknolojinin biteceğinden, kağıt paranın kalkacağından vs.vs çoğu şeyden habersiz. Ama bu konu da bilgili az insan olması normal bir şey. Yoksa devir ahir zaman olmazdı.

Okudunuz mu?  Osmanlılarda Şeyhülislam nasıl belirlenirdi? padişahın şeyhülislamın kararına karşı çıkma yetkisi var mıydı?

Bu arada süfyan çıkacaktır kardeşim ama daha vakit var bekleyelim, Her şeyin doğrusunu Allah bilir.


islamyolu
kardeşim bu konuda her türlü kaynagı getiririm. şuan vaktim yok. Ama cübbeli Ahmet hocanın kitabını okumanı tavsiye ederim. MEHDİ MUHAKKAK GELECEK FAKAT BU YÜZYILDA DEĞİL isimli risalesinde Hem ehli sünnet alimlerimizin beyanları var. hemde Hadisi şeriflerin tümü getirilmiş durumda. hepside kaynaklı. Deccala gelirsek kesinlikle insandır deccal. Uçak Televizyon vs bir alet değil onunda kaynaklarını getiririm. sende biliyorsun zaten çoğu şeyi. Ama gün mehdi Aleyhisselam çıkma günü değil. 🙂 Çıkarsa da koşar tabi oluruz ne yapalım 🙂

Okudunuz mu?  Veda hutbesinin ilkeleri nelerdir?

kibrit
Katılmadığımı belirtirim bu görüşe. Sonuçta ne sen Mehdi bu yüzyılda çıkmayacak dersen itikadın bozulur ne de ben bu yüzyılda çıkacak dersem itikadım bozulur. Onun için ben bir sıralama yaptım kafamda alimlerin şeyhlerin anlattıklarına göre ve tek tek takip ediyorum 🙂 En doğrusunu Allah bilir.

Bu arada Deccal uçak ve araba yada televizyon tabi ki değildir. Deccali iki türlü anlamak lazım. Birincisi bu insan şeytanlarının elleriyle onun gelişi için hazırladığı dünya sistemi (ekonomik, peolitik, teknolojik, eğitim vs.)

Okudunuz mu?  Beni asfar ile 9 yıl sulh yapacaksınız hadisindeki beni asfarın abd old söyleniyor doğru mu?

Ardından kudüste kendisini Mesih/Tanrı ilan edecek sapkın insan/cin karışımı bir şey… Ya da tamamen Allah’ın bu iş için programladığı insan suretinde özel bir varlık. Boyutumuza geçince anlarız.

Selametle.


Kayıtsız Üye
Peygamberimiz diyorki imam hata yaparsa bir sevap yapmasa iki sevap ..yani demek istediğim imam Rabbani bir hata yapmış olsada sevabı var ..belki ilk çeyrekte diyerek hata yapmış olabilir .Allah bizi afetsin yinede.veya belki ilk çeyrekte doğar da demiş olabilir.ilk çeyrekte doğarsa 40 yaşında mehdi olursa bu yüzyılın 55.senesinde çıkmış olur. Ama bunu Ancak ve Ancak Allah bilir .hiçbirimiz bilemeyiz

Okudunuz mu?  Kuran-ı kerimde ölen çocuğun anne ve babaya şefaatçi olacağına dahil ayet var mı?

Hazret-i Mehdi Muhakkak Gelecek Fakat Bu Yüzyılda Değil, mehdi gelecek ama bu yüzyılda değil

Bu kategoride yer alan Cennette meslek veya kişisel özellikler var mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hazreti Mehdi çıkmış olabilir mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.