Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:44
Gusul
Yönetici

Gusül esnasında burun içi ağız içi kulak içigini yıkamalı mıyız ?

Gusül esnasında burun içi ağız içi kulak içigini yıkamalı mıyız ?

Kayıtsız Üye
hocam abdest alırken ben çok oldu olmadı gıı duygulara düşüyorum hiç bişey demeden 3kere agzımıza 3 kere burnumuza su versek sonra vücudumuzu ıslasak yeterlimidir böyle geçerli olurmu gusül esnasında burun içi agız içi kulak içigini yıkamalımıyız hepinize çok teşekür ederim


Cevap: Gusül esnasında burun içi ağız içi kulak içigini yıkamalı mıyız ?

Desert Rose
< hocam abdest alırken ben çok oldu olmadı gıı duygulara düşüyorum >
Bu düşünceler vesveseden dir kardeş
gusülün farzı mezhep içtihatlerine göre değişiyor
Hanefi’de niyet farz değilken Şafii fıkhında farzdır

Okudunuz mu?  Gusül abdesti (boy abdesti) nasıl alınır?

Farzlar :

Hanefi mezhebine göre; ağza su almak, burna su çekmek ve bütün vücudu yıkamak.
Hanbelilere göre; bunlara- ilaveten niyet.
Şafilere göre; niyet ve bütün vücudu yıkamak.
Malikilere göre; niyet, bütün vücudu yıkamak,
vücudu o-valamak ve gusül işlemlerinin arasını açmamaktır.

Okudunuz mu?  Rüyalanma ve Gusül

Yorum: Gusül esnasında burun içi ağız içi kulak içigini yıkamalı mıyız ?

oKanatlı
Merhabalar ya aklıma bişey takıldıda demin gusül aldım. Gusülden önce burun karıştırılıp temizlenmelimi? Ben gusülden çıktım da burnumu önceden temizledeydim dedim. Ama suyu genize kadar çektim sonradan burnumu kontrol ettiğimde kuru pislik vardı. Orayı sonradan yıkasam geçerli olurmu yoksa şuan geçerlimi?

Okudunuz mu?  En güzel gusül abdesti alma şekli nasıl? gusül abdestim bu sekilde dogrumudur.

Yorum: Gusül esnasında burun içi ağız içi kulak içigini yıkamalı mıyız ?

mum
Kuru sümük gusül almaya engel olmaz, siz unuttuğunuzda yeniden gusül almayın sadece burnunuzu yıkayın yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Hocam içimde yine vesvese var diyor o kuru pisliğin altı ıslanmadı felan bidahaki banyo ettiğinde bidaha al felan içimden öyle geçiyor.
Bende diyorum acaba yine banuo ediceğim zaman hemen alsam elimemi yapışır nolmuş. Aldıktan sonra yine içime vesvese girer çok oluyo bende

Okudunuz mu?  Zevk suyu gusül abdestini bozar mı

Ebû Mansur
Vesveselere kulak asma guslünu aldıktan sonra vesveseden bir daha alma.


kastamonu37
Benim 5-6 aydır burnum acıyor ve içine su çekme durumum yok burnumu çekemiyorum nefes alamadığım için kemik ve kıkırdak dolu elimi de süremiyorum aldığım norma abdest ve gusül abdestleri mücbir sebep olduğu için sıkıntıya girmez dimi?


Kurtadam
Selamın aleyküm.😊 abiler az önce gusül aldım ama aldığım zaman ağzıma su çekerken telfon çaldı işte. Telefonla konustum. Sonra tekrarladım bu sefer tam burnuma su çekerken konuştum. Sonra tekrarladım aldım kabul olmusmudur😊

Okudunuz mu?  Gripliyken sümkürmek abdesti bozar mı?

Yok abi ilk olarak ağıza su aldığım zaman işte durdum iptal ettim. İşimi hallettim. Sonra bidaha tekrar yaptığımda buruna su çektiğimde onda da kapı felan çaldı onuda bozdum. Sonra baştan ağız buruna su verdim aldım. Yani 2 kere denedim ağıza buruna olmadı. Sonra tekrar yaptım aldım olmuşmudur 😊

Okudunuz mu?  Rüyada cinsellik görmedim Gusül Almam Gerekir Mi ?

ACİLSERVİS
Yapılması gerekenleri yapmışsan gusül sırasında telefonla konuşman gusle engel olmaz.

İstediğin kadar olumsuz düşünüp zorluk çıkar o gusül geçerlidir.


Kayıtsız Üye
Hocam gusülde ağıza tek elle su alınca elime az geliyor o suyla sanki ağzımın her tarafına deymemiş gibi hissediyorum boğazıma felan o yüzden suyu iki saat ağzımda gargara yapıyorum. napmam lazım lütfen yardım edin 😔😔

Okudunuz mu?  Gusül hakkında şüpheler

ACİLSERVİS
Guslün şartları senden öyle bir şey istemiyor. Kendine zulmeden sensin. Az su ile de ağız çalkalanır tek elle de çalkalanır 3 saniye içinde de çalkalanabilir. İlmihali oku ve guslü öğren ne fazla ne de eksik yap.


Kayıtsız Üye
Hocam öncelikle Selamün Aleyküm.
Hocam ben gusül abdesti almadan önce dişlerimi fırçalıyorum,daha sonra dişlerimin arasında artık kalmış olabilir düşüncesiyle ip le dişlerimin arasını temizliyorum ama dişlerim kanıyo sıkıntı çekiyorum,gusul almak bana zulüm gibi gelmeye başladı.Bu şartmıdır yani dişlerimin arasını her defasında iple temizlemek zorundamıyım?
Birde gusül sırasında afedersiniz etek altı kıllarımı alıyorum ama aldıktan sonra sanki guslu tekrar almam gerekiyormuş gibi hissediyorum.Ve guslu 2 defa alıyorum.Eğer tekrar gusül almazsam guslum olmamış gibi hissediyorum.Etek altı kıllarım az olsada alıyorum.Almazsam sanki su altına geçmiyormuş gibi hissediyorum. NE YAPMAM LAZIM LÜTFEN YARDIMCI OLUN.

Okudunuz mu?  Adet bittikten sonra gusül abdesti almadan ilişkiye girilirmi

furkan
ve aleykümüsselam. Guslün şartlarında öyle istekler yok bunlar kendi kendine şart ettiğin sorunlar. Ne ip nede fırça mecburiyeti var. Gibi hissediyorum dediğinin de bir değeri yok bir kıl altına elbette su gider.


gusülde kulak içi, Gusülde ağız içi nasıl yıkanır, kulak ii yikama

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti alamıyorsak ne yapmalıyız başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül esnasında burun içi ağız içi kulak içigini yıkamalı mıyız ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.