Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:58
sizden5
Abone

Hz.Zekeriyya nasıl vefat etti?

Hz.Zekeriyya nasıl vefat etti?

sahinn41
Zekeriya peygamber nasıl öldü

Aşağıdakı hikayeyi cami hocamız anlatmıstı kardeşler, benimde aklıma takıldı peygamberlerin hatasız ve günahsız olmak gibi sıfatları varken hz zekeriyya istisna olmus sanırım , hz zekeriyya ağaca biçilerekmi öldü?

Anlatildigina göre Zekeriyya (A.S) bir gün yahudilerden kacar, onlarda ardina düserler. Iz sürücüler kendisine yaklasinca kalin dalli bir agac görür.

"Ey agac yarilda beni içine al" diye yalvarir. Bu sirada acilan agac Hz.Zekeriyya (A.S),yi gövdesine aldiktan sonra tekrar kapanir.

Okudunuz mu?  Kaç tane şeytan vardır ?

Derken iblis ortaya cikar, iz sürücülerini iri gövdeli agacin yanina getirir, bir testere ile agaci keserek Hz.Zekeriyya (A.S),nin ölmesini saglamalarini söyledi. onlarda iblis,in dedigi gibi yaparlar.

Hz.Zekeriyya (A.S Allah´a degil, agaca sigindigi için bu yanlis tutum, helakine yol acar ve testereyle ikiye bölünür.

Nitekim Peygamber´imizden (S.A.V) gelen bir rivayette:

Ulu Allah (C.C) söyle buyurur:

"Basina bir bela geldiği zaman bana siginan kulun, daha o hiç bir istekte bulunmadan, diledigi yerine getirir ve daha yalvarmadan duasını kabul ederim. buna karsilik basina bir bela geldiği zaman bana degilde varliklardan birine siginan kulun yüzüne bütün gökyüzü kapilarini kitlerim." demistir.

Okudunuz mu?  Çocuklukta Yapılan Ayıp Şey !

(hikayeye devam edelim) Testerenin disleri beynine gecince Hz.Zekeriyya (A.S) feryadi koparir. bunun üzerine kendisine söyle seslenilir:

"Ey Zekeriyya! Allah sana söyle buyuruyor":

"Niye belaya sabretmiyorsunda "ah" diyorsun. Eger bu sözleri ikinci sefer tekrar edersen adini Peygamberler defterinden silerim."

Bu agir ihtar üzerine Hz.Zekeriyya (A.S) agzindan hiç bir feryad ifadesi kacmasin diye dudaklarini isirir, iki parcaya bicilinceye kadar sabreder.

Okudunuz mu?  Evladın ane babasının üzerindeki hakı nedir

Akli basinda olan kimse sikayetci olmaksizin, basina gelen belaya sabretmeli, dünya ve ahiret azabindan kurtulmalidir. zira belalarin (Imtahanlarin) en cetini ile Peygamberler ve veliler karsilasir.


Cevap: Hz.Zekeriyya(a.s) nasıl vefat etti?

sahinn41
Bu iftiraları çıkaranların elebaşları, Zekeriya Aleyhisselâm’a kötülük etmeye karar verirler. Onu takibe alırlar. Bir gün tenha bir yerde Zekeriya Aleyhisselâm’ı kıstırırlar. Yaşı oldukça ilerlemiş bulunan Zekeriya Aleyhisselâm adamların kötü niyetli olduklarını anlar ve onlardan uzaklaşmaya çalışır. İsrailoğulları’nın teröristlerinden kaçarken, rivayet edildiğine göre; bir ağacın yanından geçmekte idi. Ağaç dile gelerek:
"Ey Allah’ın resûlü, bana gel!" der.

Okudunuz mu?  Sabah namazından sonra,iş performans sebebiyle uyumak caiz mi?

Ağaç birden yarılır ve Zekeriya Aleyhisselâm ağacın içine girer ve kurtulur. Ancak şeytan burada yapacağını yapar. Ağacın içine girerken, giydiği elbisenin eteğinden bir parça dışarıda kalır. Ağacın yanına gelen teröristler ağaçtan dışarı sarkan elbise parçasını görünce bu işte bir tuhaflık olduğunu anlarlar ve ağacı kesmeye karar verirler. Ağacı ortadan keserler. Böylece ağacın içinde bulunan Zekeriya Aleyhisselâm da ağaçla birlikte kesilir ve şehit peygamberler kervanına katılır. (9)

Okudunuz mu?  Abdest alırken meslek icabı elleride boya olursa abdeste engelmi?

Zekeriya Aleyhisselâm, İsrailoğulları’nın şehit ettikleri ilk peygamber değildir, son peygamber de olmayacaktır. Oğlu Yahya da babasının yolunda olacaktır. O da İsrailoğulları’nın azgın teröristleri tarafından öldürülecektir.

Geçmiş Peygamberlerle ilgili anlatılan bazı bilgiler İsrailiyata dayanmaktadır. İslami kaynaklarda geçmeyen bilgilere itimat etmemek gerekir. Ayrıca Peygamberler masumdur, günah işlemezler.

Okudunuz mu?  Gusul abdestinde dişi üzerindeki siyah lekeler gusul abdestie mani midir ?

şöyle bir yazı buldum bence doğrusu bu


Cevap: Hz.Zekeriyya(a.s) nasıl vefat etti?

nurya
imtahan dünyası da hepimizin imtahanı ayrı başımıza gelen hoşumuza gitmeyen şeyler de imtahanın bir parcası sabretmek gerek isyan etmek ALLAH (cc) yazdığı kadere de isyan etmek oluyor RABBİM hepimize genişlik inşirah versin inşaALLAH


Cevap: Hz.Zekeriyya nasıl vefat etti?

Kayıtsız Üye
hosuna gitmemek ne demek.O’ndan gelen her seye raziyiz biz 🙂

Okudunuz mu?  Kafirlerden hediye alınır mı?

Kayıtsız Üye
1. Si peygamber ler gunahsizdir bundan sakin şüphe etme 2. Si peygamber lere öldü denmez onlar vefat eder ve hz. Zekeriya şehit edildi
Miranda Allah yolunda canini verenler e öldü demeyin onlar diridir siz farkında değilsiniz diyor.


Kayıtsız Üye
senın bu yazdıgın hurafe uydurma peygamberler gunahsızdır.


Kayıtsız Üye
Peygamberlerin "İsmet" sıfatı vardir yani HEPSİ MASUMDURLAR YANI GÜNAHSIZDIRLAR ASLA İSTİSNA YOKTUR.


Kayıtsız Üye
Peygambere burada kimse günah atfetmedi
Ama HER peygamberin ZELLEsi vardır
Yusuf nebi zindan halini Rabbine değil de arkadaşına açtı
Nuh nebi "Bütün gavurları kahret" dedi, "Hidayete erecek gibileri hidayete erdir" demeliydi
Musa adam öldürdü
Adam malum
İbrahim nebi yalan söyledi (putlara tapmaya gitmemek için hastayım dedi)
Rasulullah aleyhisselayu vesselam yüzünü amadan çevirdi

Okudunuz mu?  Vesvese ve Kul Hakkı Düşüncesi

Biz bunların hiçbirini HAŞA günah demedik.
Bunlar hatacıktır. Zelledir.

Zekeriyya peygamber de hata etmiştir.

Bu "Ben evliyayım" demek değildir.

Am onlar da "melek" değil.


Kayıtsız Üye
Ben bir katapta aynen arkadaşin dedigi yaziyodu..bi hocaya sordum bunlar uydurma dedi.. ne bir kaynak ne bisey var dedi..bunlara inanma dedi..peygamberden bahsediyiruz arkadaşlar..peygamberi Allah kendi tertemiz kullarindan seciyor..ve Allah in elcilerine oyle demek olurmu ya..sacma sapan konismayin..Allah in elçilerin den bahsediyoruz yaww

Okudunuz mu?  Bana öyle bir şey söyleyin ki azap çekmeden cennete gireyim.

Kayıtsız Üye
kesinlikle hurafe Allah peygamberlik verdiği birinden peygamberlik almaz.


Kayıtsız Üye
Aynen dostum Allah vadinden dönmez…Peygamberlik verilen birinden alınmaz zaten Seçilmiştir…


hz zekeriya nasıl öldü, zekeriya peygamberin ölümü, hz zekeriya ölümü

Bu kategoride yer alan İnsanlar Kimden Üstün? Sahabeler mi üstün evliyalar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz.Zekeriyya nasıl vefat etti? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.