Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:11
sizden9
Abone

Talkan, Curcan ve Kureyza Katliamları?

Talkan, Curcan ve Kureyza Katliamları?

Hiss1
Talkan ve Curcan katliamına bir şey demiyorum ama Hz Muhammed gerçekten Kureyza katliamını yapmış mıdır? 600-900 yahudi erkeğin öldürüldüğü doğru mu?
Artı olarak Hz. Muhammed, Hz. Aişe’yle 9 yaşında mı evlenmiştir? Bu sorularıma bir cevap verirseniz gerçekten çok sevinirim..


Cevap: Talkan, Curcan ve Kureyza Katliamları?

HAMMADUN
İslam TARİH YAPAR, Yahudi ise O TARİHİ YAZAR…. O yüzden tarihle pek alakadar değilim.

Alemlere Rahmet Olan bir Peygamber(S.A.V.) kesin olarak katliam yapmaz. Anlaşmayı fesh edip, İhanetlerinin karşılığı olmak üzere, Katledilmelerine yahudilerin kendi kitaplarında dahi kesin hüküm bildirilmesine rağmen. Onlar, yani yahudiler, Biz Sad bin Muazın vereceği hükme uyarız. deselerde, hüküm kendi kitaplarından olduğu halde ona uymaktanda imtina ederler.

Sonra dönerlerde, Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’e MADEM SEN PEYGAMBER’sin, bizim kitabımızda olanla da hüküm verebilirsin. Muhakkak Sad’ın verdiği hüküm bizim kitaplarımızda olandır. O’nada muhakkak uyarız, ancak bu kavmimiz için ağır bir yüktür. Bize bir çıkış yolu sunmalısın…..

Okudunuz mu?  Gusülden sonra vücutta görülen maddeler

D E M E M İ Ş L E R M İ D İ R……

Kur’an-ı Kerim, Maide Suresi 44. Ayeti kerime…

Diyanet Vakfi : Biz, içinde doğruya rehberlik ve nur olduğu halde Tevrat’ı indirdik. Kendilerini (Allah’a) vermiş peygamberler onunla yahudilere hükmederlerdi. Allah’ın Kitab’ını korumaları kendilerinden istendiği için Rablerine teslim olmuş zâhidler ve bilginler de (onunla hükmederlerdi). Hepsi ona (hak olduğuna) şahitlerdi. Şu halde (Ey yahudiler ve hakimler!) İnsanlardan korkmayın, benden korkun. Âyetlerimi az bir bedel karşılığında satmayın. Kim Allah’ın indirdiği (hükümler) ile hükmetmezse işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) bu ayet karşılığı bu hükme uyup, onların, yani yahudilerin kitaplarında olanla hükmetmek zorundadır. Bu hükmü uygulamak zorundadır….

A N C A K…..

O MAKAM-I MAHMUD’un sahibi ve ALEMLERE RAHMET olarak indirilmiş bir Peygamber(S.A.V.)’dir. RAB’bi O’na İSLAM ŞERİATI içerisinde HAK tanımıştır…. Müslüman’ın Kanına Girmezdi, Giremezdi….. Eğer O Kureyza’lılar kendi nefs’leri için, kendi inançlarından vazgeçtilerse ki; bunda asla şek ve şüphem yoktur.

Okudunuz mu?  Dizi indirmek izlemek caiz mi?

Peygamber Efendimiz(S.A.V.) muhakkak onlara bir hayat hakkı tanımıştır…..

Ancak TARİH YAPANLAR, TARİH YAZMADIKLARINDAN, Tarih yazmayı usul haline getirmiş yanlı yahudinin biri, dininden dönen tüm yahudiler için ONLAR ÖLDÜ veya KATLEDİLDİLER tabirini kullanmış olabilir.

Hammadun, RAB’bimin izni ile, Alemlere Rahmet bir Peygamber(S.A.V.)’in DOKUZYÜZ KİŞİYİ yan yana dizip, kurbanlık koyun gibi ve teslim aldığı halde, onları öldürdüğüne asla inanmaz. O Peygamber ki; asla teslim olmuş, teslim alınmışın hak’kını ve hukukunu korumamış olmaz. Olamaz…..

Zira biz, İslam Tarihi diye önümüze konulan hiç bir safsatayı, salata niyetine deyip, afiyetle yiyenlerden değiliz.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in Hazreti Aişe Validemizle, DOKUZ YAŞINDA evlendiği safsatasını da hangi yahudinin uydurduğunu ve bunu tarih yaptığını bilmeyiz ancak bildiğimiz O’dur ki; Asla evlenme yaşına gelmeyen bir kızla, Akıl baliğ olmayan bir kızla hülasa ONYEDİ veya ONSEKİZİNE YAKIN bir kızla evlenmediğine de inanmam.

Okudunuz mu?  Eşim sürekli olarak istimna yapıyor.

Neden İnanmam…..

Bu nikaha bizzat nezaret etmiş olan RAB’bi, ASLA BOŞ İŞ YAPMAZ…..

Muhakkak burada Peygamber Efendimiz(S.A.V.) ve Onun SADIK ve SADDAK DOSTU’nu koruyacak bir HİKMET MEVCUTTUR. Bu da muhakkak, İSLAM’a ve MÜSLÜMANLARA hayat hakkı tanıyacak bir uygulamanın gereğidir.

RAB’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Cevap: Talkan, Curcan ve Kureyza Katliamları?

aforizma
kaynaklarımıza göre peygamberimiz öldüğünde ,Ayşe annemiz 29 yaşındaymış, evlilikleri 10 yıl sürdüğüne göre,19 yaşında olması gerekiyor,zaten diğer delillerde 19 yaşına işaret etmektedir.

9 yaş safsatası nerden çıkmıştır,nasıl yayılmıştır, bir bilgim yok, hammadın dediği gibi israiliyat olabilir.


Cevap: Talkan, Curcan ve Kureyza Katliamları?

@mir
< Hammadun, RAB’bimin izni ile, Alemlere Rahmet bir Peygamber(S.A.V.)’in DOKUZYÜZ KİŞİYİ yan yana dizip, kurbanlık koyun gibi ve teslim aldığı halde, onları öldürdüğüne asla inanmaz. O Peygamber ki; asla teslim olmuş, teslim alınmışın hak’kını ve hukukunu korumamış olmaz. Olamaz…..

Okudunuz mu?  Allahın yaşarken bizden razı olup olmadığını anlayabılecek alametler varmıdır?

Zira biz, İslam Tarihi diye önümüze konulan hiç bir safsatayı, salata niyetine deyip, afiyetle yiyenlerden değiliz.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in Hazreti Aişe Validemizle, DOKUZ YAŞINDA evlendiği safsatasını da hangi yahudinin uydurduğunu ve bunu tarih yaptığını bilmeyiz ancak bildiğimiz O’dur ki; Asla evlenme yaşına gelmeyen bir kızla, Akıl baliğ olmayan bir kızla hülasa ONYEDİ veya ONSEKİZİNE YAKIN bir kızla evlenmediğine de inanmam. >
Kur’an’dan hadislerden ve İslam tarihinden habersiz
uzun uzun mesajlar yazıyorsunuz
bu hadisleri ikinci kez tahkir edişiniz
Resulullah sizin hayal aleminizde oluşturduğunuz kalıba uymak zorunda değil
siz onun yaptıklarını doğru kabul etmek ve benimsemek zorundasınız

Okudunuz mu?  Ahiret dili nedir? Kabir suali hangi dilden sorulacak?

< Talkan ve Curcan katliamına bir şey demiyorum ama Hz Muhammed gerçekten Kureyza katliamını yapmış mıdır? 600-900 yahudi erkeğin öldürüldüğü doğru mu?
Artı olarak Hz. Muhammed, Hz. Aişe’yle 9 yaşında mı evlenmiştir? Bu sorularıma bir cevap verirseniz gerçekten çok sevinirim.. >

Hiss1 kardeş
savaşta düşman öldürmek neden katliam olsun?
üstelik bu Allah’ın emri iken

bak Resulullah Bedir esirlerini serbest bıraktı da ne oldu:
Enfâl 57 Eğer savaşta onları yakalarsan, ibret almaları için onlar ile (onlara vereceğin ceza ile) arkalarında bulunan kimseleri de dağıt.
Enfâl 67 Yeryüzünde ağır basıncaya (küfrün belini kırıncaya) kadar, hiçbir peygambere esirleri bulunması yaraşmaz. Siz geçici dünya malını istiyorsunuz, halbuki Allah (sizin için) ahireti istiyor. Allah güçlüdür, hikmet sahibidir.

bu 2.ayet inince Resulullahın korkudan ya da üzüntüden ağladığı rivayet edilir

Okudunuz mu?  Sabah ve akşam namazından sonra kaza namazı kılınırmı

1. ayette ise
aynı suçu daha fazla insanın işlemesini engellemek için
ölüm ile ibreti alem bir ceza verilmesi emredilmiş

Aişe validemizle evlilik olayına gelince
konu ile ilgili hadisler şunlardır:
< Babanın Küçük Bakire Kızı Evlendirmesi Babı

1422…….: Aişe şöyle dedi: Ben altı yaşımda iken Resulullah beni (nişan) akdi yaptı. (Üç yıl sonra) ben dokuz yaşında bir kız iken de benimle evlendi. Aişe dedi ki: Biz Medine’ye geldik. Akabinde ben bir ay sıtmaya tutuldum, hummanın şiddetinden saçım döküldü. (Hastalıktan kurtulunca) saçım gürleşti ve omuzlarıma kadar uzadı. Bir kere ben arkadaşlarımla beraber bir salıncak üzerinde oynarken annem Ummu Ruman bana doğru geldi ve beni çağırdı. Ben de annemin yanına geldim. Benden ne isteyeceğini bilmiyordum. Annem elimden tuttu sonunda beni evin kapısı önünde durdurdu. Bende yorgunluktan dolayı heh, heh diyerek kaba kaba soluyordum. Nihayet derin derin soluyuşum geçti. Sonra beni eve soktu. Evde Ensar’dan birtakım kadınlarla karşılaştım. Bu kadınlar: Hayır ve bereket üzere, en hayırlı kısmete dediler.Annem beni bu kadınlara teslim etti. Onlar da başımı yıkadılar ve üstümü başımı düzelttiler. Duha vaktinde Resulullah’ı habersizce görmekten başka beni hiçbir şey heyecanlandırmadı. Akabinde Ensar kadınları beni Resulullah’a teslim ettiler.

Okudunuz mu?  Mevlana neden dönüyormuş, çok merak ettim?

Aişe: Peygamber beni altı yaşında bir kız iken akid yaptı, dokuz yaşında bir kız iken de benimle evlendi demiştir.

Ma’mer, Zuhri’den, o da Urve’den, o da Aişe’den haber verdi ki: Peygamber Aişe’yi yedi yaşında bir kız iken akid yaptı, dokuz yaşında ve oyuncakları beraber iken de evlendi ve nihayet Aişe on sekiz yaşında bulunduğu sırada Resulullah vefat etti.

Aişe şöyle demiştir: Resulullah Aişe’yi altı yaşında iken akid yaptı. Aişe dokuz yaşında bir kız iken Resulullah’ın evine gidip zifaf oldu. On sekizlik bir kadın iken de Resulullah vefat etti.

Okudunuz mu?  Deniz ürünlerinden hangilerini yemek haramdır?

5575 – Hz. Aişe radıyAllahu anhâ anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm, ben altı yaşında iken benimle evlendi. Medine’ye geldik. Benî’l-Hâris İbnu’l-Hazrec kabilesine indik. Ben hummaya yakalandım.Saçlarım döküldü. (İyileşince) saçım yine uzadı. Annem Ümmü Rumân, ben arkadaşlarımla salıncakta oynarken, bana geldi, benden ne istediğini bilmeksizin yanına gittim. Elimden tuttu. Evin kapısında beni durdurdu. Evimizde, Ensârdan bir grup kadın vardı. "Hayırlı, bereketli olsun!", "Uğurlu mübarek olsun!" diye dualar, tebrikler ettiler. Annem beni onlara teslim etti. Onlar kılık-kıyafetime çeki düzen verdiler. Beni, (kuşluk vakti aniden) Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm(ın gelişinden) başka bir şey şaşırtmadı. Annem beni O’na teslim etti. O gün ben dokuz yaşında idim."

Buhari, Nikâh 38, 39, 57, 59, 61;
Müslim, Nikah 69, (1422);
Ebu Dâvud, Nikâh 34, (2121); Edeb 63, (4933, 4934, 4935, 4936, 4937);
Nesai, Nikah 29, (6, 82). >
Resulullah’ın aişe validemizle neden bu kadar genç yaşta evlendiğini de
Aişe valdemizin Resulullah’ın ölümünden sonra yıllarca ilim yaymasında aramak lazım
ashab Resulullah’ın ölümünden sonra
aralarında ihtilaf ettikleri birçok konuda ona danıştılar
ve o bildiği hadisler ile meseleleri aydınlattı
bugün her Müslümanın bilmesi gereken bir çok konu hakkındaki hadislerin hemen hepsi
Aişe validemizden gelmiştir

Okudunuz mu?  Allaha ortak koşmak (şirk) ne demek?

@mir
Resulullah’ın Aişe validemizle 16 yaşındayken evlendiği ile ilgili verilen bilgilerin hepsi
benim verdiğim hadislerin tek satırından daha değersiz olup
Resulullahı günümüz keferelerine hoş göstermek için cımbızlanmış bilgilerdir

üstelik 16 yaşı esas alan bilgilerin çoğu tarih kitaplarından alınmış olup
siz ise tarih kitapları hakkında şunu dediniz
< İslam TARİH YAPAR, Yahudi ise O TARİHİ YAZAR…. >
şimdi ise hadislere karşı tarih kitaplarına sığınıyorsunuz
bu da usulsüzlükten ileri geliyor zannımca
usulsüzlük ise vusulsüzlüğe sebeb olur

Okudunuz mu?  Talak ve vesvesesi

Kureyza kabilesine yapılan ise soykırım değildir
zira hepsi değil savaşabilecek yaştaki erkekleri öldürülmüştür

Biz keferelere karşı her zaman Resulullah’ı savunmak durumunda kalıyoruz
onlar Resulullah’ın evlilikleri ile ilgili ayetler meselesinde de Resulullah’a saldırıyorlar
bu ayetlere de mi Yahudi uydurması diyeceğiz?

Resulullah’ı kafanızda bir kalıba sıkıştırmışsınız
o kalıba uymayan her hadisi reddediyorsunuz
bu çok yanlış ve tehlikelidir


HAMMADUN
İslam TARİH YAPAR, Yahudi ise O TARİHİ YAZAR…. El hâk, buna iman etmişiz.
O (S.A.V.), RAHMAN ve RAHİYM olan ALLAH’ın ELÇİSİ’dir Biz İnşaAllah böyle iman ederiz.

RAB’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


curcan katliamı, kureyza katliamı, talkan ve curcan

Bu kategoride yer alan Şafii Mezhebi Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Talkan, Curcan ve Kureyza Katliamları? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.