Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:45
Gusul
Yönetici

Gusül abdestinde su israfı

Gusül abdestinde su israfı

Kayıtsız Üye
Gusül abdesti alırken su israfından nasıl kaçılır? Gusülde nasıl su israfından kaçınabilirim ?


Cevap: Gusül abdestinde su israfı

Ercan
Gusül abdesti alırken ne çok cimri davranmalı ne de çok savurgan olup suyu israf etmemelidir.

Okudunuz mu?  5 dakikada gusül abdesti almak

Rasûlullah (s.a.s.), cünüplükten yıkanmak istediği zaman ilk önce namaz abdesti gibi bir abdest alır, bilâhare yıkanırmış. Nitekim Hz. Âişe (r.a.), Peygamberimizin boy abdesti alışını şöyle anlatıyor:

"Peygamber (s.a.s.) cenabetten yıkanmak istediği zaman, ellerini yıkamayla başlardı. Sonra namaz için abdest alır gibi bir abdest alırdı. Sonra ellerini suya sokup, saç diplerini oğuştururdu, bilâhare avuçları ile üç defa başına su dökerdi. En sonunda suyu tüm vücuduna dökerdi."
(Buharî, Gusül, 1)

Abdestte ve gusülde, lüzûmundan fazla su kullanmak isrâf olup, harâmdır.Peygamber efendimiz, yaklaşık 875 gr. su ile abdest alır, 4.2 litre su ile guslederdi.

Okudunuz mu?  Okula gidiyorum rüyalandım gusül almalı mıyım?

Gusül Abdestinde Su İsrafı

beatcoin
Öncelikle hayırlı günler herkese. Gusul abdesti alacağım zaman öncelikle normal zamandaki gibi 10-15 dk düş alıyorum(şampuan,lif vs.). Sonra niyet edip sırasıyla ağza, burna su veriyorum. Sonra detaylı olarak her yeri su ile ovalayarak yıkıyorum(tırnak arasına su tutmak; göz pınarını,kulak içini,göbek deliğini parmakla ovmak ve her yeri el ile ovuşturarak yıkamak vs.) böyle olunca da abdest kısmı 20-25 dk sürüyor ve toplam 30-40 dk banyoda kalıyorum haliyle suyu da biraz israf etmiş oluyorum. Bu arada vesvese pek olmuyor ama aşırı detaylı olduğundan dolayı uzun sürdüğünü düşünüyorum. Daha hızlı nasıl gusül abdesti alabilirim? Banyoya girer girmez niyet edip ağza ve burna su verdikten sonra normal düş alsam(şampuan,lif vs.) yani 10-15 dk’da bitirsem kabul olur mu acaba, yoksa önce normal düş alıp,temizlenip sonra gusül abdestini mi almamız gerekiyor?

Okudunuz mu?  Banyo yaparken nasıl gusül alınır?

gusül abdestinde su israfı

Bu kategoride yer alan Boy abdesti alırken idrar kaçırmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdestinde su israfı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.