Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:07
Oruc
Yönetici

Oruca istemeyerek niyet etmek (Kalp ile değil, sadece dil ile niyet etmek)

Oruca istemeyerek niyet etmek (Kalp ile değil, sadece dil ile niyet etmek)

Kayıtsız Üye
Gece sahira kalkamadım sabah uyandığımda saat 6 olmuştu sahura kalkmadan oruç tutmaya cesaret edemedim ama şeytani olarak sürekli içimden istemeye istemeye oruca niyet ettim sonra ben bu niyeti kalben istemeyerek ettim düşüncesiyle su içtim şimdi ben bilerek orucumu mu bozmuş oldum yoksa zaten oruçlu değildim mi ?lütfen yardım edin Allah şimdiden razı olsun .


Cevap: Oruca istemeyerek niyet etmek (Kalp ile değil, sadece dil ile niyet etmek)

Ercan
Yatmadan önce dil ile yada kalben niyet etmediyseniz uyandığınızda oruçsuz uyanmış oluyorsunuz.

Okudunuz mu?  Adet düzensizliği, gelen kan ve tutulan oruç

Cevap: Oruca istemeyerek niyet etmek (Kalp ile değil, sadece dil ile niyet etmek)

Kayıtsız Üye
Bende böyleyim. İçimden habire niyet ediyorum.Çok zor bir durum.


Yorum: Oruca istemeyerek niyet etmek (Kalp ile değil, sadece dil ile niyet etmek)

Kayıtsız Üye
Aynen bende de tutmak istemyorum ama seytan icimden dedirtyor


Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum rahatsız olupta oruç tutmayacak biri gece yatmadan önce sürekli aklına niyet et niyet et diye vesvese gelip istemeden niyet eden kişi oruç tutmuş sayılırmı yani ezandan sonra bir şey yese keffaret gerekirmi

Okudunuz mu?  Beyaz Akıntı Orucu Bozar mı?

ACİLSERVİS
Hastalığını dememişsin. Oruç tutmamana ancak dindar bir doktor karar verebilir. Durumun böyle mi belli değil. Çünkü çok sıradan hastalık bahaneleri duyabiliyorum. Hastalığınla ilgili bir doktor kararı yoksa güzel bir vesvese müslüman emri yerine getirip oruç tutmalı.


Kayıtsız Üye
bende oruca istemeden niyet etmiş gibi oldum daha doğrusu şöyle oldu ; Öncelikle selamın aleyküm, benim sorum şu olacaktı ; ben üniversite öğrencisiyim final zamanları ders çalışamadığım için oruç tutmuyorum. dün bugün için oruç tutmama kararı vermiştim sabah 5.30 da uyanıp su içip oruçlu olmadıgımı kesinleştirmek istemiştim ama su içmeden önce niyet etmek için kullanılan cümle aklımdan geçti yani amacım niyet etmek değilken sadede "niyet ettim" kelimesi geçti ve ben su içtim ama o niyet ettim kelimesi irade ile çıkan bir söz değildi yani insanın aklından bir ibadet yaparken çok kötü şeyler geçer ya ama aldırış etmeyiz o şekil bende niyetli olmadığımı kesinleştirmek için suyu içerken tam içmeden o iki kelime aklımdan geçti niyetlenmediğim halde yanlışlıkla niyet edebilirmiyim, ki ettiysem orucum bozulmuşmudur?

Okudunuz mu?  Dudak kabuklarını yemek orucu bozar mı

ACİLSERVİS
Kardeşim üniversiteye gidiyorsun insan İslamın şartlarını da okumaz mı. İslamın beş şartı var bir tanesi de Ramazan orucudur. Ancak ileri derece bir hastalığın varsa oda dindar bir doktorun izniyle bozabilirsin. Bizim oruç tutmayı seçip seçmeme gibi bir seçeneğimiz yok ki

Okudunuz mu?  Makyaj Yapmak Orucu Bozar Mı?

Kayıtsız Üye
Merhaba
Sizin de bildiğiniz üzere bugün Ramazanın ilk günü.Adetli olduğum için akşam gusül abdesti aldım.Eşime de dedim ki sahura kadar gelmezse eğer oruç tutacağım.Gelirse tutmayacağım.Sahura kalktığımda lekelenme şeklinde adetimin devamı gelmişti.Bu yüzden eşime tutmayacağım dedim.Eşime arkadaş olmak için sahurda birlikte yemek yedik.Bugün oruçlu değilim.Fakat istemsiz bir şekilde içimden niyet edip duruyorum.Kendime engel olamıyorum.Bunun günahı var mıdır?Ne yapmam gerekir.Lütfen yardım edin.

Okudunuz mu?  Ramazan ayı ve oruç ibadeti ile ilgili şiirler

mum
< Adetli olduğum için oruç tutmayacağım ama istemsiz bir şekilde içimden niyet edip duruyorum >
Bu vesvesedir ve dinen hiç bir geçerliliği yoktur rahat olun


Zekeriya12
Merhabalar sahura kalktığımda aklımda ilk başta oruç tutmak vardı fakat daha sonradan tutmak istemedim. Ve vesvese ile içimden niyet aldım yani şöyle anlatayım ben bu niyeti almak istemiyorum ama iç sesimi susturamıyorum bu niyet kabul oluyor mu ben şuan oruçlu muyum?

Okudunuz mu?  Adet geciktirici ilaç kullanıldığı halde gelen açık pembe akıntı orucu bozar mı?

klav
Allah’ın oruç tut emri varken senin oruç tutmak istemiyorum diye düşünmene neden olan sebep ne olabilir? ona göre cevap yazalım.


Kayıtsız Üye
Merhaba oruçlu olmadığım günleri sabah kalkar kalkmaz sürekli ben istemediğim halde istemsiz bir şekilde sürekli niyet ettim niyet ettim diyorum ben bunu demek istemediğim halde ve oruç tutmak istemediğim belli olsun diye su içtim ben şimdi istemediğim halde oruçlu olup orucumu mu bozdum yoksa zaten oruçlu değil miydim lütfen acil cevap yazın sürekli başıma geliyor

Okudunuz mu?  Oruçluyken Silah oyunları oynamak orucu bozar mı?

ACİLSERVİS
Bir Müslüman Allah’a isyan etmiş oruç tutmak istemediğini söyleme cesaretinde bulunmuş ama içinden geçen seslere aldırış ediyor. Bu yanlışlarından vazgeç. Vesveselere değil Allah’ın emirlerine kulak ver.


Kayıtsız Üye
Evet haklısınız ama ben bir lgs öğrencisiyim ara sıra oruç tutmuyorum çünki çok yoğun çalışıyorum ve bu yoğun çalıştığım günlerde tutmuyorum bir kere denedim çok basım ağrıdı ve bu yüzden arada bir oruç tutmuyorum yoksa elimden gelse Allah ‘in emrettiği orucu tutmaz mıyım ve bu arada benim sorduğun soruda ki günahım nedir

Okudunuz mu?  Cinsel ilişkiye girmeden kadına dokunma ile bozulan oruça kefaret gerekir mi?

ACİLSERVİS
Başı ağrıyan yada yoğun ders çalışan birinin oruç tutmayacağı ile ilgili bir madde olduğundan benim haberim yok. Senin varsa bize öğret öğrenelim.


Kayıtsız Üye
Sorulan sorulara tam olarak aranılan cevapları vermemişsiniz ama başına gelenler merak ediyor bunlardan biri de benim midem rahatsız olduğu için bugün oruç tutamadım tutmayacağımı da aklımdan geçirdim sahur da yapmadım ezan okunurken içimden sadece vesvese olarak niyet geçti niyet ettim oruç tutmaya diye ben istemeyerek ama ben sonrasında su içtim daha çok vesveseye kapılmamak için bunun günahı var mıdır yoksa vesvese olduğu için niyet geçersiz mi

Okudunuz mu?  Halı tüyü yutmak orucu bozar mı?

ACİLSERVİS
vesvese hastalığının cevapları psikiyatri doktorundadır bizde cevabı yoktur. Allah şifa versin.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm. Ramazan günü oruçlarımı tutuyorum. Ramazan günü hariçinde normal sıradan günlerde oruç tutmak istemediğim halde içimden sürekli niyet etmek geliyor. Niyet ettim deyip duruyorum ama normal bir gün olduğu için ve oruç tutmayacağım için içimden gelen böyle bir niyet şekline aldırış etmiyorum ve yeyip içiyorum. Niyetli sayılıp orucu bozmuş mu oluyorum. Normal günlerde çoğunlukla böyle bu durum.

Okudunuz mu?  Ölen anne babaya oruç bağışlanırmı

ACİLSERVİS
Aleykümüsselam
İstemediğin halde içinden geçen niyetlere aldırış etmemen doğrudur. Ramazandan sonraki günlerde böyle olduğu zaman rahatlıkla yeyip içebilirsin. Herhangi bir sıkıntı yok.


Istemeden niyet, istemeyerek niyet etmek, istemeden oruca niyet

Bu kategoride yer alan 13 yaşında çocuk oruç bozarsa kaza mı kefaret mi gerekir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruca istemeyerek niyet etmek (Kalp ile değil, sadece dil ile niyet etmek) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.