Anasayfa
10 Nisan 2022, 10:49
sizden91
Abone

Cennette saç sakal bıyık olacak mı?

Cennette saç sakal bıyık olacak mı?

İslam
Cennette saç sakal bıyık olacak mı?


Cevap: Cennette saç sakal bıyık olacak mı?

musab
bedende kıl olmayacak ama bıyık olacak.öyle hadis hatırlıyorum


Cevap: Cennette saç sakal bıyık olacak mı?

TarikateSon!
< Cennette saç sakal bıyık olacak mı?

>
Niye soruyosun?Berber misin? 😛

Okudunuz mu?  Allah bir kulunu hayvana çevirir mi

Cevap: Cennette saç sakal bıyık olacak mı?

İslam
TarikateSon!
Tarikate değilde cevaplarındaki ALAYlara son versen iyi olacak

her cevabın istihza


HAMMADUN
RUH, CAN VE NEFS’den oluşan, Yani İNSAN’ın ilk yaradılış şekliyle girdiği cennette, Zahiren bir sakal, bıyık ve saç olacağını zannetmiyorum. Ancak cennette eğer meşru bir istek olmak üzere bunlara ihtiyaç arz edecek olursanız, dünyadaki gibi bir sakal, bıyık ve saç’a değil ama daha mükemmel ve nurani bir saç, bıyık ve sakala ulaşmanızdada önünüzde hiç bir engel olmayacaktır. Zira orada meşru olan her şeye sahip olmak istediğinizde muhakkak sahip olacaksınızdır. Zira orası cennet….

Okudunuz mu?  Doğum yapmanın fazileti ve doğum yapan kadına sevap verilir mi?

RAB’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


mümini78
TarikateSon! adlı üye profil resmin mustafa islamoğluna aittir. Her halde bilmediğin bir kişinin resmini ras gele profil resmi olarak seçmedin. Diyeceğim şu Mustafa islamoğlunun bir vidiosu var youtube de konu da şu sorup da cevabını öğrenmezisem ölürüm dediğin soruları sorun "http://www.youtube.com/watch?v=bzlvc5XUWy4&feature=related" bunu bir izle istersen . Bence senin için mühim olan soruları sor. MESALA ben en çok şu soruları sorarım ne yaparsam Allah benden razı olur nasıl amel edersem Allah amelimi kabul eder. VB.

Okudunuz mu?  Vesvese bu aralar şiddetini arttırdı namaza yaklaşamıyorum :( :(

TarikateSon!
mümini78 kardeş sanırım sende benim gibi karabüklüsün.Benim profil resmim falan yok,sen beni soruyu soran İslam ile karıştırdın:)olsun olur öyle aç karnına:)


r1dv4n06
Cennet halkı kıyamet günü Adem’in suretinde, 33 yaşında, bıyıklı, bedenleri kılsız ve karagözlü bir sima halinde haşr edilirler. Sonra cennette bulunan bir ağacın yanına götürülürler ve ondan elbise giyinirler, artık ne elbiseleri eskir ve ne de gençlikleri kaybolur. (Kenzu’l-Ummal, h. No: 39383)

Okudunuz mu?  Şuanda dünyada peygamber soyundan gelen kimse varmı

umutlucan
sadece o hadisten yola cıkarak hüküm verilmez. en dogrusunu ALLAH bilir onu bizim idrak etmemiz şuan mümkün degil.Olması yada olmaması fark etmiyor bizler bunu düşünmek yerine ibadete yönelmeli ve ALLAH ın rızasını kazanmalıyız.
AYrıca cennete sakal olması ve yahut sac olması isterseniz ALLAH sizin istediginizi size nasip eder yeterki cennet e girenlerden olun .

Okudunuz mu?  Geğirme ile birlikte boğaza gelen yiyecek veya ekşi tat orucu bozar mı?

ebuammara
Cennette hiç kimse sakallı olmayacaktır. Sadece Adem (a.s.)’in siyah bir sakalı olacak, çünkü o dünyada sakalsız idi. (İbn Kesir, el-Bidaye ve’n-Nihaye, C. 1, sf: 227)

(Ruh üflenmiş) bir düşükten bir pirifâniye kadar (cennetlik olan) her kes otuz üç yaşında, Âdem’in suretinde, Yusuf’un güzelliğinde, Eyyub’un ahlakında bıyıklı, bedenleri kılsız ve karagözlü bir simayla haşr edilirler. (el-Muttakî el-Hindî , age, H. No: 39384).

Okudunuz mu?  Arapçada saygılar ne demek?

Wakabayashi
Kardeşim burda kimse gaybden haber almıyor ancak Allah bildirmiş olucak ya da elçisine(peygamberlerine) bildirmiş oda(veya onlarda) bize açıklamış olacak ki biz de bilelim.Başka nasıl bilip cevap verebiliriz ki Allah’ın bileceği iş.Allah her dürlü yaradmayı bilir,şaşılacak,hayretler uyandıracak alemler yaratır…bizim aklımız kesmez emmoğlu.O güç karşısında her akıl acizzz…akılları topla gene O güç karşısında akılları kayar,şaşar,hayret ederler…

Okudunuz mu?  Günde tek vakit namaz kılınır mı

grbylc@hot.
Kardeşim takıldığınız şeye bak siz cennete girmeye çalışın böyle şeylere takılmayın oraya girince zaten burada hoşlanmadınız şeyler orada size çok güzel gelecek.


cennette saç sakal, cennette saç, cennette sakal var mı

Bu kategoride yer alan Hiç Kız Arkadaşım Olmadı Sosyal Medya Açsam Caiz Olur Mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennette saç sakal bıyık olacak mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.