Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:01
sizden5
Abone

Dua edeceğimiz zaman aracı koymak şirke götürürmü?

Dua edeceğimiz zaman aracı koymak şirke götürürmü?

bilgiyeaç
selamün aleyküm…inanç arkadaşımızın paylaştığı bir video iyice düşünmeme sebep oldu…dua edeceğimiz zaman,, ………….yüzü suyu hürmetine duamı kabul eyle. ( aracı edilen büyük bir zat,evliya,vs ) bu şirk,e götürürmü..?


Cevap: dua edeceğimiz zaman aracı koymak şirke götürür mü?

cihad38
kısa bir açıklama yaptım acizane kendimce;o videoları izlemek insanın kalbinde bulanıklığa vesile olur,bir örnek vereyim;

istediğiniz eski türk filmlerine bakın;!!
nerde bir üç kağıtçı,sahtekar,üfürükcü,dolandırıcı varsa hep din adamıdır,,
yani bir propaganda var,kendi din adamımızdan soğutulma çabası illaki vardır,bunu sinema sektörünü elinde tutan her kimse iyi yapıyor,ya da yaptırıyor.günümüz filmleride ona keza.fuhşiyat diz boyu,dolayısıyla bunu izleyen ister istemez normal hayatın onların anlattığı gibi olduğunu sanıyor.

gelelim yabancı filmlere;

istediğin yabancı filme bak,

korku,gerilim,polisiye,komedi,aşk,erotik, ne olursa olsun her filmlerinde kilise ve papazlar en iyi dürüst,güvenilir,insanlardır,kiliseler en güvenilir mekanlardır. illaki her filmde görürsün,çok uzun değildir belki ama en şiddetli çatışma da kiliseye giren kişiye silah sıkılmaz,orda bir kendine çeki düzen verir vs.. vs.

Okudunuz mu?  Ramazan ayında günahlar da mı katlanarak yazılır?

bu videolarda belli bir kesimin propagandasıdır.
tavsiyem izlemeyin değil ama kendinizi kaptırmayın,kalbinizi bulandırmayın.


Cevap: dua edeceğimiz zaman aracı koymak şirke götürür mü?

bilgiyeaç
ALLAH razı olsun cihad kardeşim…senden ricam (( bu video kafamı çok karıştırdı,, inanç eklemiş ) buna bir bakarmısın..? ilk video bitince 2.sayfada şirk belgeseli2 videosu var..belkide izledin.? fikir ve bilgini paylaşırmısın..( müsayit olduğunda)

peki cihad kardeşim..efendimizin s.a.v. yüzü suyu hürmetine duada bulunmak caizdir..bumudur diyorsun…( diğer zat,lar evliyalar hocalar..?) saygılar.


Cevap: dua edeceğimiz zaman aracı koymak şirke götürür mü?

@mir
< Hakim’in bildirdiği sahih hadiste buyuruldu ki:
Âdem aleyhisselam Cennetten çıkarılınca, çok dua etti. Tevbesi kabul olmadı. Nihayet (Ya Rabbi! Oğlum Muhammed hürmeti için, bu babaya merhamet et) deyince, duası kabul oldu ve (Ya Adem! Muhammed aleyhisselamın ismi ile, her ne isteseydin kabul ederdim, Muhammedolmasaydı, seni yaratmazdım) buyuruldu. >

muhtemelen uydurmadır
Adem as’ın tevbesi o daha cennetten çıkarılmadan önce kabul olunmuştur
buyrun delili:

Okudunuz mu?  Şarkıda feleğe sövmek

  • 2. Sure (Bakara Suresi), 37. Ayet
    Derken, Adem (vahy yoluyla) Rabbinden birtakım kelimeler aldı, (onlarla amel edip Rabb’ine yalvardı. O da) bunun üzerine tövbesini kabul etti. Şüphesiz o, tövbeleri çok kabul edendir, çok bağışlayandır.
  • 2. Sure (Bakara Suresi), 38. Ayet
    "İnin oradan (cennetten) hepiniz. Tarafımdan size bir yol gösterici (peygamber) gelir de kim ona uyarsa, onlar için herhangi bir korku yoktur, onlar üzülmeyeceklerdir" dedik.

ayetlerde görüldüğü üzere önce tevbesi kabul edilmiş sonra takdiri ilahi gereği cennetten çıkarılmıştır
tevbesinin kabulü de birilerinin iddia ettiği üzere cennette gördüğü bazı yazılarda geçen Muhammed ismi ile dua etmesi ile değil
"Rabbinden aldığı birtakım kelimelerle" olmuştur

Okudunuz mu?  Erkekle erkeğin birlikte olması.

peki bu kelimeler nedir:

  • 7. Sure (A’râf Suresi), 23. Ayet
    Dediler ki: "Rabbimiz! Biz kendimize zulüm ettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz."
  • 7. Sure (A’râf Suresi), 24. Ayet
    Allah dedi ki: "Birbirinizin düşmanı olarak inin (oradan). Size yeryüzünde bir zamana kadar yerleşme ve yararlanma vardır."

Görüldüğü üzere Adem as "Muhammedin sav yüzüsuyu hürmetine" diye değil
suçunu itiraf edip Allah’ın affına sığınarak tevbe etmiştir


cihad38
< muhtemelen uydurmadır >
doğrusu ne hakim’i ne de buhari’yi ve diğer alimleri..tanımıyorum,ne de orjinallerinden bu kitapları okumuş,kendim tercüme etmiş değilim,

Okudunuz mu?  Takım tutma ve amblemlerini kullanmak günah mı

Hz. Ömer (ra) anlatıyor: Hz. Peygamber (a.s.m) şöyle buyurdu:

"Âdem hata işlediği zaman. ‘Ya Rabbi! Muhammed’in hakkı için beni affetmeni istiyorum’ diye yalvardı. Allah ‘Ey Âdem! Kendisini daha yaratmamışken, sen Muhammed’i nereden öğrendin?’ diye sordu. Âdem: ‘Ya Rabbi! Sen beni elinle yaratıp ruhundan bana üflediğinde, başımı yukarıya kaldırdım. Arşın sütunlarında La ilahe illellah, Muhammedurresulüllah yazılı olduğunu gördüm ve bundan anladım ki, ismini kendi isminin yanında yazdığın kimse yarattıkların arasında sana en sevgili olandır.’ Bunun üzerine Allah şöyle buyurdu: ‘Ay Âdem, doğru söyledin; hiç şüphesiz Yarattıklarımdan bana en sevimli olan Odur. Onun hakkı için istediğinden ötürü seni bağışladım. Bilesin ki, eğer o olmasaydı, seni yaratmazdım. (bk. Hâkim, Mustedrek, II/615; Suyuti, ed-Dürrü’l-Mensûr, 1/116. Yusuf Nebhanî, Hucetullahi ale’l-âlemin, s. 210).

Okudunuz mu?  Abdestsiz Kuran-ı Kerim dinlemek caiz midir?

Ayrıca değişik rivayetlerde Hz. Adem aleyhisselamın tövbesi ve o tövbenin kabülü anlatılırken, Hz. Adem (as) cennette iken, cennetin her tarafında "Lâ ilâhe illAllah Muhammedün rasûlullah" yazısını gördüğü bildirilir. (Hakim, Müstedrek, .e; Kadı Iyaz, Şifa, 1/138)


@mir
o zaman ben sana Hakim’i tanıtayım:
kendisi ne yazık ki birçok uydurma hadis için " Buhari’nin şartına göre sahihtir" demiş biridir
İnşaAllah hataen yapmıştır bunu


cihad38
http://www.bizimsahife.org/kutuphane/islam_alimleri_ans/cild/04Cild/3/35.htm

gerçekten forumda üyelerin yorumları aydınlanmama sebep oluyor,
amirin sayesinde bir hadis alimini araştırma gereği duydum,
yukardaki linkte yazılana göre (onlar da yanıltmıyorlarsa) artık hakim’in hadislerine güvenilebilir değil mi?


missafir
Tevessül yani salih bir zatın yüzü suyu hürmetine isteme, Reddül Muhtar’da İbni Abidin’in de belirttiği gibi duanın edebindendir. Ayrıca nasıl ki diri bir şahıstan su istemek şirk olmazsa ölmüş bir şahıstan da bir şey istemek yani "Allah’ın izniyle şu işimi gör" demek şirk olmaz. Allah dilerse bu zatın ruhuna bir kuvvet vererek iş gördürebilir. Eğer o işi yaratanın ölü olan şahıs olduğuna itikad edilerek yardım istenirse tabiki şirk olur. Aksi taktirde bu tür şeylere şirk demek tehlikelidir.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken geğirmek

Evliyanın kerametine inanmak ehli sünnetin itikadındandır ve kerameti öldükten sonra devam eden şahıslar da vardır.

Peygamberin yasakladığı şey zaten haram olur. Allah’a ve resulüne itaat farz olup yasaklarından sakınmak da aynı şekilde farzdır. Yani peygamberimiz şu işi kesinlikle yapmayın dese o işi yapmak haram olur. Bunun haram oluşu Kuran dışı değil tam tersi Kuran’ın beyanıyladır. Emir peygamberimizin içtihadına dayansa da hata olmadıktan sonra durum bu şekildedir.

Ayrıca ipeğin, altının erkeğe haram oluşu da vahiydir, sahih kaynaklarda geçer. Muteber kaynakları kabul etmemek itikad bozukluğuna işaret olup Allah muhafaza imansızlığa kadar gidebilir.

Okudunuz mu?  Hep yalnız yaşayanın evlenmesi

karadamlalar
"yetiş ey falan kişi" tarzı dua şirktir, bu gayet net bunda bir ihtilaf yoktur. fakat "yüzü suyu hürmetine, hakkı için" Allahtan istemek ihtilaflıdır. Biz bunun mekruh ve bidat olduğu kanaatinde olan imamlarımız gibi(ebu hanife,molla el kari,ibn teymiyye vb) düşünüyoruz Allahu alem.


HAK.ISLAM
< "yetiş ey falan kişi" tarzı dua şirktir, bu gayet net bunda bir ihtilaf yoktur. >
🙂 🙂 🙂 adam yardımı hakikatte yaradan oldugunu bildigi sürece hiç bir sorun yoktur. şefaat ya Rasulullah ta denilir. Yetiş ya Muhammed de denilir. bunda karadamlaların dedigi gibi bir gavurluk yoktur.

< Biz bunun mekruh ve bidat olduğu kanaatinde olan imamlarımız gibi(ebu hanife,molla el kari,ibn teymiyye vb) düşünüyoruz Allahu alem.
>

Ebu hanife kesinlikle mekruh dememiştir. ya bir kere mekruh deseydi . ebu hanifeyi en iyi anlayan hanefi mezhebi alimleridir. bir tane çıkıpta mekruh diyen varmı. ben sana diserim bütün ehli sünnet alimlerinden. hanefi Alimlerinin baş tacı hemde itikat ta müçtehid olan İmam Rabbani hazretleri Mektubat isimli kitabının her yerine Peygamberi salihleri aracı yapıyor. imam suyuti , imam gazali , ibni hacer , ya şimdi hepsini saysam mumsema da yazacak yer kalmaz.

Okudunuz mu?  Arkadan habersiz iş çevirmek

ibni Teymiye den örnek veriyorsan o ehli sünnet degildir.

birde yukarda ihtilaf yoktur diyor. ehli sünnet içinde zaten buna itiraz eden yoktur. ama ehli sünnet dışı fırkalardada bir tek vahabilerde var.

yani kısaca 4 mezhebe göre Yaradanın Allah oldugunu bildigin sürece bir sorun yoktur.

Karadamlalar mezhebine gelirsen Gavur olur çıkarsın.


karadamlalar
Yetiş ya Muhammed lafını şu an işini görecek diye eden olursa EHLİ SÜNNETTE İHTİLAFSIZ kafir olmuştur, ben demiyorum ehli sünnet alimleri bunu diyor. ebu hanifenin akidesi hakkında bir araştırma yapın gayet de mekruh görmüştür. benim mezhebim diye sanki benim peşinden gittiğim yeni bir şey diye düşünüyor olabilirsin de ben ehli sünnette olanı anlattım, uyarsınız uymazsınız size kalmış tek yanlı araştırmazsanız görürsünüz. bir de ibn teymiyye yi ehli sünnetten çıkartmaya olan merakınızı artık bitirin sizin sevdiğiniz imamlar dahi ibn teymiyyeye gönülden bağlılardı.

Okudunuz mu?  Namazdaki hatalar

ExplosiveAsln
Çaput bağlarsan, Allah’tan istemek yerine ondan istersen şirke girersin.
Ama örneğin bir türbeye gittin. Ya Rabb, şu zata rahmet et. Ya Rabb, şu zatın yüzü suyu hürmetine, şu zatın hürmetine şu dua mı kabul et. Demekte bir sakınca yoktur.


Kayıtsız Üye
Dua ederken: Allah’ım hazreti Muhammedin yüzü suyu hürmetine beni affet. Demekte bir sakınca varmıdır? Bu günahmıdır? (Yani konuda yazan aracı gibimi?) yani şirkmidir bu ???

Okudunuz mu?  Cennet ile ilgili soru

Kayıtsız Üye
Dua ederken: Allah’ım 99 güzel isminin hürmetine beni affet. Demekte bir sakınca varmıdır?


duada aracı koymak, dua ederken aracı koymak, duada aracı koymak şirk midir

Bu kategoride yer alan Bir çok ama çok büyük bir günah işleyen ama pişman olan ne yapmalıdır intihar mı etmelidir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dua edeceğimiz zaman aracı koymak şirke götürürmü? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.