Anasayfa
23 Nisan 2022, 15:56
sizden01
Abone

Cübbeli Ahmet,bir öyle söylüyor,bir böyle söylüyor!!!

Cübbeli Ahmet,bir öyle söylüyor,bir böyle söylüyor!!!

Tarikatsiz


Cevap: Cübbeli Ahmet,bir öyle söylüyor,bir böyle söylüyor!!!

ugurdogan
Aklınızın idrak edemediği şeyleri hemen yalanlamaya kalkmayın. Bilip bilmeden de sallıyor vs. de demeyin. Zira Hz. Muhammed(s.a.v) Kuran bana birden indi buyurmaktadır. Perdenin arkasından Hz. Muhammed’in görünmesini buna yor. Zira Allah’ın varlığını sınırlı insan beyni idrak edemez. Biraz tasavvuf oku.


Cevap: Cübbeli Ahmet,bir öyle söylüyor,bir böyle söylüyor!!!

çelebiler
< Biraz tasavvuf oku. >
Aman tasavvuf okuma kardeşim yazık etmeyin kendinize.


Cevap: Cübbeli Ahmet,bir öyle söylüyor,bir böyle söylüyor!!!

islamyolu

çelebiler içinizde birazcıkta olsa Allah ve Rasul sevgisi varsa bu videoyu izlersiniz. uğur kardeşim seninde izlemeni istiyorum. Muhakkak izleyin . bakın bakalım cübbeli Ahmet hoca bunların açıklamasını ne güzel yapıyor.

Okudunuz mu?  Dini ilahi şarkıların Remiks olarak dinlenmesinde sakınca günah var mı?

çelebiler
Seyrettiğim ilk 15 saniye içinde kendisini eleştiren birine lakap taktığını söylüyor.Bak bakalım Rabbimiz bu konuda ne söylüyor.

Hucurât Sûresi11
Ey iman edenler! Bir topluluk bir diğerini alaya almasın. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kadınlar da diğer kadınları alaya almasın. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Birbirinizi karalamayın, birbirinizi (kötü) lakaplarla çağırmayın. İmandan sonra fasıklık ne kötü bir namdır! Kim de tövbe etmezse, işte onlar zâlimlerin ta kendileridir.

Okudunuz mu?  Sbs'de kopya çekme

Tarikatsiz
Ya bırak islamyolu,adamın eklediğim videosunda bir dediği bir dediğini tutmuyor,bi öyle diyor bir öyle demedim diyor,sonra cemaat içinde tabiiki sizin nabzınıza göre şerbet verecektir,kendisini yalanlayacak hali yok ya…


islamyolu
< Seyrettiğim ilk 15 saniye içinde kendisini eleştiren birine lakap taktığını söylüyor.Bak bakalım Rabbimiz bu konuda ne söylüyor.

Hucurât Sûresi11
Ey iman edenler! Bir topluluk bir diğerini alaya almasın. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kadınlar da diğer kadınları alaya almasın. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Birbirinizi karalamayın, birbirinizi (kötü) lakaplarla çağırmayın. İmandan sonra fasıklık ne kötü bir namdır! Kim de tövbe etmezse, işte onlar zâlimlerin ta kendileridir. >
. Evliyaullahın resmini kibrit kutusuna koyarsınız. Evliyaullaha her türlü hakareti edersiniz birde Cinleri inkar eden biri Cübbeli Ahmet hocaya kafir dedi diye Cübbeli Ahmet hoca İsmini ona yakıştırmayım. müzemmil gibi kelimeler kullanınca nasıl da karşı çıkarsınız. hiç degilse o lakap takıyor sizin getirdiginiz videolarda KAFİR Deniliyor hocaefendiye. Sizler Islah olmazsınız . bu ne bozuk bir kafa var sizde

Okudunuz mu?  Namazda dilim dönmüyor yanlış okuyorum

çelebiler
< . Evliyaullahın resmini kibrit kutusuna koyarsınız. Evliyaullaha her türlü hakareti edersiniz birde Cinleri inkar eden biri Cübbeli Ahmet hocaya kafir dedi diye Cübbeli Ahmet hoca İsmini ona yakıştırmayım. müzemmil gibi kelimeler kullanınca nasıl da karşı çıkarsınız. hiç degilse o lakap takıyor sizin getirdiginiz videolarda KAFİR Deniliyor hocaefendiye. Sizler Islah olmazsınız . bu ne bozuk bir kafa var sizde >
Kendin diyorsun videoyu seyredemiyorum diye sonrada gelmiş konuşuyorsun.O adam kendisi söylüyor şeyhi için “müritleri kibrit kutusuna koyar cennete sokar” diye.

Okudunuz mu?  Hz süleyman yüzüğünü işaret parmağına takmak günahmıdır

Kuran’a uy diyoruz her sözümüzde Allah’ın ayetleriyle konuşuyoruz sen bizlere hiçbir konuda ayetle konuşmadığın,sürekli uydurma hadisler ve efendilerinin uydurmalarıyla konuştuğun halde bizlere”sizler ıslah olmazsınız” diyorsun.Olmam tabi ıslah sizlerin tasavvuf dediğiniz dine inanmıyorum elbetteki çok şükür.

Islah olmayacak olanlar Kuran’a uymayanlardır.Azıcık ayetleri muhatap al kendine.

Okudunuz mu?  Abdestte vesveseler ve sıkıntı

Süre:HenüzYok
< Azıcık ayetleri muhatap al kendine >
Öyle deme çelebiler,
İslamyolu ayetleri okur;bir anlam verir ve anlar,
sonra şeyhine gider,
”Ben bu ayetten bunu anladım” der,
Sonra şeyhi:”Hiç olur mu öyle,sen kimsinkide ayetten bir anlam çıkarmaya kalkıyorsun,senin ilmin ne edepsiz ”der,
İslamyolu anladığına pişman olur,
Sonra şeyhi ne şekilde ayeti anlaması gerekiyorsa o şekilde ayeti açıklar,
İslamyolu kendisine emredilmiş haliyle aklına yatmasa da aklına yatırılan haliyle ayeti anlamaya devam eder…

Okudunuz mu?  Nikah kendi kendine düşer mi

islamyolu
< Öyle deme çelebiler,
İslamyolu ayetleri okur;bir anlam verir ve anlar,
sonra şeyhine gider,
”Ben bu ayetten bunu anladım” der,
Sonra şeyhi:”Hiç olur mu öyle,sen kimsinkide ayetten bir anlam çıkarmaya kalkıyorsun,senin ilmin ne edepsiz ”der,
İslamyolu anladığına pişman olur,
Sonra şeyhi ne şekilde ayeti anlaması gerekiyorsa o şekilde ayeti açıklar,
İslamyolu kendisine emredilmiş haliyle aklına yatmasa da aklına yatırılan haliyle ayeti anlamaya devam eder… >

Bravo gerçekten çözmüşsünüz olayı.
Benim kendi kafama göre Ayetleri yorumlamayacagımı anladınız en sonunda.
Çok şükür o şeyhler dediginde Kendi kafasına göre Ayetleri yorumlamıyor.
hepsinin kaynagı Müfessir alimleridir.
onlar nasıl anlıyorsa bizlerde o şekil anlıyoruz.

Okudunuz mu?  Haç işareti olan araba almak caiz mi

ömerhattab
< Aman tasavvuf okuma kardeşim yazık etmeyin kendinize. >
Aslında Tasvvufu okumayan veya okutmayan yazık etti kendine…


karadamlalar
yok yok okusunlar, mektubata başlamıştım okudukça imanımın arttığını hissetmekteyim.


islamyolu
< yok yok okusunlar, mektubata başlamıştım okudukça imanımın arttığını hissetmekteyim. >
Alay geçmek içinmi söylüyorsun bunları


karadamlalar
doğru ile yanlışı ayırt edebilecek birine okuyacağı şey zarar vermez(övünme adına söylemiyorum)


islamyolu
< doğru ile yanlışı ayırt edebilecek birine okuyacağı şey zarar vermez(övünme adına söylemiyorum) >
Biliyorum İmam Rabbaninin Mektubatı sana saçma gelir. çünkü celbe lerden bahsediyor. Makamlardan bahsediyor. Yükselişler var. sana hurafe yalan dolan gelir bunlar.

Okudunuz mu?  Dişleri seyreltmek ne demek?

karadamlalar
cezbe geçmeyen mektupları aradım özellikle, onları da okumadım değil epey okudum. fakat bazılarında zaten itikadi bozukluklar da var, misal hakikat i Muhammedi inancı. neyse konu bu değildi, diyeceğim kuran ve sünneti bütünsel olarak anlayabilen kavrayabilen insan bir şeyleri okudukça üstüne yorum getirebilme ve eleştirebilme noktasına bile gelebilir, ki bu benim olmadığım bir nokta zaten.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti sırasında bir yer unutmak

islamyolu
< cezbe geçmeyen mektupları aradım özellikle, onları da okumadım değil epey okudum. fakat bazılarında zaten itikadi bozukluklar da var, misal hakikat i Muhammedi inancı. neyse konu bu değildi, diyeceğim kuran ve sünneti bütünsel olarak anlayabilen kavrayabilen insan bir şeyleri okudukça üstüne yorum getirebilme ve eleştirebilme noktasına bile gelebilir, ki bu benim olmadığım bir nokta zaten. >
Ne demek istedigini Zor anlarsın. Anlamadıgın mektubatta Cübbeli Ahmet hocanın açıklamaları var. Google ye yazarsan çıkar. bende Çok şeyi çözemedim ama izah edilince çok güzel anlaşılıyor. izah edilmese Yanlış anlayacagın çok yer var. cezbe, sülük , Hakkel-yakin, Fena – fillah , beka -billah daha nice konular var. Özellikle Vahdeti Vücud ne demek oldugunu çok güzel açıklıyor. Sen anlaya anlaya oku. Rabbim Hidayet verir inşaAllah.

Bu kategoride yer alan Traş olduktan sonra kalan kıllar abdeste engel mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cübbeli Ahmet,bir öyle söylüyor,bir böyle söylüyor!!! Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.