Anasayfa
8 Ağustos 2021, 16:02
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada nasr suresi okumak

Rüyada nasr suresi okumak

Kayıtsız Üye
Rüyada nasr suresini okumak ne demektir Bir kişinin rüyasında nasr suresini okumasının anlamı nedir


Cevap: rüyada nasr suresi okumak

İnanc
Rüyada bu mübarek sûreyi veya ondan bir âyeti okuduğunu veya kendi üzerine okunduğunu görmek, düşmanlar üzerine galip gelmeye, kıyamet gününde Resûl-i Ekrem (s.a.v.) ile olmaya delâlet eder.
■ Bazı kere de bu rüya, dinde salâha, halis imana, tevbe ve istiğfara delâlet eder.
■ Cafer-i Sâdık, rüyada bu sûreyi okuyan kimsenin eceli yaklaşmıştır, buyururlar.
■ Nablusî, sultanların bu sûreyi rüyada görmeleri, zaferler ve fetihlere delâlet eder, demiştir.
■ okuduğunu veya kendi üzerine okunduğunu görmesi, arzu ettiği işinin sırasıyla meydana çıkmasına ve düşmanlara galip gelmesine işarettir.
■ İbn-i Sîrîn demiştir ki: Allahu Teâlâ onu nazardan, kötü kimselerin ve cinlerin şer ve zararından muhafaza buyurur.
■ Yine denilmiştir ki: Kim rüyada bu sûre-i celileyi okursa, Rabbi onu insanların ve şeytanın şerrinden kurtarır.
■ Bazı kere de Nâs Sûresi’ni rüyada görmek, aile ve akrabaların toplanmasına işarettir.
■ Nablusî (rh.a.) demiştir ki: – Rüya tâbir eden kimsenin sûreyi muteber tutması ve onda rüya görenler için münasip âyetlerle hükmetmesi ve her insana tâbirce münasip ve durumuna uygun olanı vermesi gerekir.
■ Allah’ın kitabından, fayda temin etmek ve kötü şeyleri def etmek için tecrübe edilmiş sûre ve âyetlerin rüyada görülmesi, bu sûre ve âyetlere muhtaç olunacak hayır veya şer bir hadisenin meydana gelmesine delildir.
■ Öyle herkesin aklına estiği gibi tâbir etmesi veya böyledir demesi hikmete uygun değildir.

Okudunuz mu?  Rüyada muhabbet kuşu görmek

Rüya

Dekiii
Rüyamda kız arkadaşımla Yanyana yatıyordum normalde uyurken konuşan biri daha sonra rüyamdada ayni şekilde konuşuyordu bende nasr süresini ilk okuyamadım sonra zorladım okudum ve uyandı korktum ayağı kalktım kapıya doğru yöneldim tabi nasr süresini okuyarak ve yere çömeldi garip hareketler yapıyordu ben okudukça sonra eline boş bir boş kadeh aldı bana doğru gelince korktum ve kapıdan dışarı çıktım uyandığımda yanımda yatıyordu ve tekrar nasr süresini ona karşı okuyordum ki oda uyandı sizce bu neydi

Okudunuz mu?  Rüyada merdivenden indiğini görmek

Yorum: Rüyada nasr suresi okumak

arifselim
Bu rüyayı tabir edebilmek için sizin durumunuza bakılarak edilmelidir. Genel bir manada yorumlanabilir ve bu hayırlı bir rüyadır. İstediklerini elde edebilmeye ve engelleri aşmaya tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda,maûn süresini okumam gerekiyordu,ama ben bir türlü maûn süresini kitaptan bulamadım ve sonra zaten ezbere biliyorum bu sureyi dedim ve okumaya başladım ama okuduğum sure maûn değil, Nasr suresiydi… yorumlarınızı çok merak ediyorum, şimdiden teşekkürler

Okudunuz mu?  Rüyada Mağara görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Rüyada görülen ve okunan bir sureyi doğru yorumlayabilmek için o gören kimsenin özelliklerine ve durumuna bakılarak yorumlanırsa isabetli olur. Zor ve sıkıntılı bir dönemin ardından gelecek olan hayırlı ve huzurlu bir dönem anlamında yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm ben rüyamda arkamda oturan bir kız yan tarafta oturan kıza bir kağıt veriyordu ben de sessizce güldüm hoca bana kızdı ben de hocam bana niye kiziyorsunuz ben ne yaptım gibi şeyler söyledim yan taraftaki kız hocanın yanına gidip bir şeyler söyledi ben de kıza sizin yüzünden hoca bana kızdı diye söylendim sonra hoca zaten kuran hocasiydi ben kuran okumak için parmak kaldırdım beni kaldırdı sonra hoca bana zebra suresini oku dedi ben de kendi içimden zebra suresi mi var ki dedim sonra da heralde nasr suresi diye başladım nasr suresini okumaya cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
Bugünlerde bir akrabamiz her surenin bir indirilme amacı vardır örneğin fil suresi şu amactan dolayı indirilmiştir demisti bunun rüya ya etkisi olabilir mi

Okudunuz mu?  Rüyada Nas Suresini Okumak

arifselim
Aleykum selam. Evet, bu rüya yaşadıklarının bir etkisi olabilir. Çünkü böyle rüyaların özel bir yorumu olmaz. İnsan bir çok rüya görebilir ve çoğunun yorumu yoktur. Daima hayırlısını dilemek yeterlidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayitsiz üye
Rüyamda tanıdığım kişilerle birlikte sanki ailemle idim hatta bir ara olmuş dedemi bile gördüm hep birlikte namaz kiliyorduk ne namazı kildigimizi bilmiyorum ama yanımdaki tanıdık.biri sanaki ve bana namazı anlatıyor şöyle niyet ediceksin diyor ben sözünü kesip ben zamanında dedem le çok namaza gittim falan deyip dedemi işaret ediyorum ve namaza başlıyoruz ama yanımdaki ilk başta solunda namaz kılıyor ama kıbleye dönük değil de ben den bir adım önde ve sağa dönük kılıyor ben ilk rakatta okuduğum süreleri yarım yamalak anlıyorum ama ikinci rekatta nars süresini okuyorum sonra bu solumdaki sen neymissin dedigini hissediyorum resmen duyuyorum sonrabana yavaş kiliyorsun farza yetisemiceksin diye telkinde bulunuyor ve solumdan karşıma geçerek bana dönük şekilde namaz kılıyor ben rükû dan sonra secde ettiğim zaman uyuyorum rüyamda ve takrar birden uyanıyorum bana neden uyuya kaldığımı soruyor ikimizden başka diğerleri gülmeye başlıyor neden guluyorsunuz diyerek kızıyor onlara ama ben de tebssum ediyorum o arada ben cevap vermeye çalışıyorum ama bir şey söylemiyorum sonra ona soruyorum kaçıncı rekatta kaldığımı hatırlamıyorum soruyorum sen kaçıncı rekatta son diye 9. rekatta kaldığımı anlayıp devam et diyor bana ama uyudum abdestim bozuldu almam gerek diye odanın kapısına yönelip uyanıyorum yardım eder misiniz birçok anlam buldum ama tam bir şey anlamadim

Okudunuz mu?  Rüyada Muhammed İsmini Duymak Yorumu Nedir?

arifselim
Bir rüyayı tam yorumlayabilmek için yüzyüze ve gören kişinin durumuna bakılarak yorumlanmalıdır. Genel olarak hayırlı olan bu rüya çevrende seni iyiliğe yönlendiren birilerinin olduğuna ve aynı zamanda doğru ile yanlışı birbirine karıştıran kişilerinde olduğuna ve dikkatli davranman gerektiğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada namaz kılmak

Kayıtsız Üye
Öncelikle selamun aleykum.Evvelsi gün bir rüya gördüm ve anlamını çok merak ettiğim için sormak istedim. Öncelikle ben rüyamda arkadaşlarımla biryerdeyim.Sonra yanlarından ayrılıp girilmesi yasak olan biryere giriyorum.içerisi karanlık ve ben girer girmez ters tarafa yamulmaya başlıyorum.gözümle alt tarafa bakarken orta boylarda oyuncak var ve ne kadar tatlı diyerek alıp arkadaşlarımın yanına gidiyorum.Sonra bunu arkadaşlarıma gösteriyorum ve nasıl dediğimde orada bir şey olmadığından bahsediyorlar ve aynada baktığımda bende göremiyorum.sonra korkudan elimdeki telefonu ona doğru atıyorum ve nasr suresini okumaya başlayıp nasr suresi bitmeden davamını uyanınca söyledim.Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Rüyada müzik dinlemek

arifselim
Aleykum selam. Bu gördüğün ve hissettiklerin tamamen bir kabus rüyadan ibarettir. Nasr suresini okumak hayırlıdır ancak bu şekilde görülen rüyaların bildiğimiz kadarıyla yorumları yoktur. Allah’a havale ederek hayırlısını dilemek yeterlidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


rüyada nasr suresini okumak, rüyada nasr suresi okumak, rüyada izaca suresini okumak

Bu kategoride yer alan Rüyada nehir ve kız çocuğu görmenin yorumu nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada nasr suresi okumak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.