Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:24
Namaz
Abone

Namaz sürelerinin faziletleri

Namaz sürelerinin faziletleri

Kayıtsız Üye
Namaz sürelerinin faziletleri nelerdir Namaz sürelerinin fazileti hakkında bilgiler verir misiniz ?


Cevap: namaz sürelerinin faziletleri

Vamık
namaz sürelerinin faziletleri
namaz sürelerinin faziletleri
EUZUBİLLAHİMİNEŞEYTANİRRACİM BİSMİLLAHİRRAHMANİRAHİM

arkadaşlar şüphesiz ki Allah düşünüp tutmamız için Kuran-ı Kerimi verdi. o ne yüce kitaptır ki her bir Ayeti çeşitli faziletlere mazhardır

mesela İhlas süresi Varlığı ve Vahdaniyeti en güzel şekilde özetliyor isterseniz faziletlerine bakalım

sizlerde paylaşımda bulunursanız sevinirim

Sizin en hayırlınız hayırlı işler yapan ve hayırlı işler öğütleyendir.Hz Muhammed (s.a)

Rabbim her daim razı olsun sizden

İHLÂS SURESİNİN FAZİLETİ

Kıymetli kardeşlerim allah-ın Selamı üzerinize olsun.

Okudunuz mu?  Balgam yutmak namazı bozar mı

Yüce Allah İhlâs suresinde şöyle buyuruyor:

1-) Ey Muhammed! allah-ın nasıl bir varlık olduğunu bize açıkla diyen Kureyş-e deki: O Allah birdir tektir, eşi ortağı yoktur.

2-) Allah Samed-dir. Her yaratığın muhtaç olduğu eksiksiz bir varlıktır.

3-) Kendisi doğurmamıştır ve hiç kimse tarafından doğulmamıştır. Çünkü o ezeli ve ebedidir ve her noksanlıktan münezzehtir.

4-) Hiçbir şey ona denk değildir. SadakAllahül Azim.

Kıymetli kardeşlerim, müminlerin annesi hazreti Aişe (r.a.) şöyle anlatıyor. Fahri Kainat efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurdu:

Ey Aişe! Geceleri şu dört şeyi yapmadan sakın yatma.

1-) Kur-anı hatmetmeden.

Okudunuz mu?  Üç kişinin namazı kabul edilmez ve hiçbir hayırları semaya yükseltilmez

2-) Kıyamet günü Peygamberlerin şefaatine erişmeden.

3-) Müslümanların gönlünü almadan.

4-) Hac etmeden.

Hazreti peygamber (s.a.v.) bu sözleri söyledikten sonra namaza durdu. Bende yatağın üzerinde namazını bitirene kadar şaşkınlık içinde otura kaldım. Namazını bitirdikten sonra sordum, ey allah-ın Resul-ü anam babam sana feda olsun, ben söylediğiniz o dört şeyi şuanda yapamadım, nasıl yapabileceğimi söyler misiniz?

Bunun üzerine h.z Peygamber (s.a.v) gülümseyerek bana şunları söyledi.

Ey Aişe İhlâs suresini üç defa okudunuz mu Kur-anı Kerim-i baştan sona hatmetmişçesine sevap kazanırsın. Bana ve benden önceki Peygamberlere salât ve selam getirdiniz mi, Kıyamet günü şefaatimize erişirsin. Bütün müminlere dua ve istiğfar ettin mi, onların gönlünü almış ve hoşnutluğunu kazanmış olursun. SübhanAllahi Velhamdulillahi Vela İlahe İllAllahu VAllahu Ekber, dediğin zamanda hac etmiş gibi sevap kazanırsın.

Okudunuz mu?  Hamile kadın namaz kılabilir mi?

Başka bir hadislerinde Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyuruyor.

Her gün sabah namazından sonra on defa İhlâs suresini okuyan bir kimseye şeytan ne kadar çalışıp çapalasa da hiçbir günah işletemez.

Diğer bir hadis ise şöyledir. Cennet-e Havleb adında bir ağaç vardır, bu ağacın meyveleri elmadan büyük, nardan küçük, baldan tatlı, sütten beyaz ve kaymaktan da kaygandır. Orada bulunanlardan hazreti Ebu Bekir (r.a.) sordu ey allah-ın Resul-u! Bu ağacın meyvelerinden acaba kimler yiyecektir?

Okudunuz mu?  Kaza borcu olan evvabin namazı kılabilirmi?

Allah Resul-u şöyle cevap verir. Adımı duyduğunda bana salât ve selam getirenler.

Kıymetli kardeşlerim şöyle bir kıssa anlatılır. Vakti zamanında Allah dostlarından birinin oğlu vefat eder. Ve o gece oğlunu rüyasın da cehennemde azap çekerken bitkin bir vaziyette olduğunu görür ve çok üzülür. Ertesi akşam oğlunu tekrar rüyasında yine görür, fakat bu defa oğlunu Cennet-e ve çok sevinçli bir halde görür. Merakla oğluna sorar ey oğlum seni dün akşam Cehennem de bu akşam ise Cennette gördüm, bu nasıl iş ve sebebi nedir diye sorar. Babasının bu sualine oğlu şöyle cevap verir.

Okudunuz mu?  Namazda yaşadığım garip bir olay

Bugün mezarlığımıza muhterem bir mümin uğradı. Üç defa ihlâs suresini okuduktan sonra sevabını bütün Müslümanların ruhlarına bağışladı, benim hisseme düşen sevapla Rabbim beni Cennetine koydu der.

Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyuruyor. İhlâs suresini bir defa okuyan, Kur-anı Kerim-in üçte birini, iki defa okuyan üçte ikisini, üç defa okuyan da tamamını baştan sona okumuşçasına sevap kazanır, on defa okuyana ise Allah cennette bir köşk inşa ettirir.

Başka hadis-i Şerif ise şöyledir. İhlâs suresini farz namazlarında okuyan kimsenin Allah gerek kendinin, gerek ana babasının ufak tefek günahlarını affeder ve aynı zamanda adını kötüler listesinden atarak iyiler listesine yazar.

Okudunuz mu?  Hafif lekelenmesi olan kadın namaz kılabilir mi?

Hazreti Peygamber (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyuruyor.

Malik oğlu Enes (r.a.) anlatıyor. Efendimiz (s.a.v.) ile birlikte Tebuk savaşında bulunuyorduk, bir sabah güneş öylesine bembeyaz doğdu ki yeryüzüne dağılan ışıklarının aydınlığı her tarafı parlatıyordu. Böyle bir güneş o zamana kadar görülmemişti.

Medine ile aramızda aşağı yukarı tam bir aylık mesafe vardı, bir ara baktım ki güneş hafiften kararmaya başladı, şaştım kaldım, sebebini sevgili Peygamberimize sordum, oda bana şöyle anlattı, Cebrail a.s. bana biraz önce geldi ve şunlar anlattı. Ya Muhammed bu gün Medine-de Kurra oğlu Muaviye vefat etmiştir. Bu adam öyle bir zattır ki gece gündüz durmadan İhlâs suresini okurdu, yatarken, kalkarken, yürürken, otururken her an bu sureyi dilinden düşürmezdi, işte onun için Allah meleklerine onun cenaze namazını kılmalarını emretti. Bu karanlık gökyüzünden yere inen melek dalgalarının güneş ışınlarını kapatmalarından ileri geliyor.

Okudunuz mu?  Amenerrasulü namazda okunur mu

Bana Cebrail (a.s.) sende kılmak ister misin? Cenaze namazını diye sordu, bende kılarım deyince yeryüzünü avucunun içine alarak Medine-yi buraya getirdi. Böylece Kurra oğlu Muaviye-nin cenaze namazını kıldım, buyurdu Efendimiz (s.a.v)

Başka bir hadis-i Şerifte ise Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyuruyor.

Okudunuz mu?  Namazın ortaya çıkış zamanı ne zamandır

Bir gün Hazreti Peygamber s.a.v. Medine kapısında otururken bir adamın cenazesi geçer oradan. Sevgili Peygamberimiz cenazeyi görünce cemaate bu adam borçlumuydu? Diye sorar cemaatte evet ya ResulAllah birine dört lira borcunu ödemeden öldü diye cevap verirler. Bunun üzerine hazreti Peygamber (s.a.v.) cemaate namazını siz kılın, ben borçlu olup ta ödemeden ölen birinin namazını kılamam der. Bu sözlerin ardından Cebrail (a.s.) gelerek ey allah-ın elçisi yüce Allah sana şunları iletmemi istedi. Ey Muhammed Ben Cebrail-i o ölünün kılığına büründürerek alacaklısına gönderdim o da borcunu ödedi. Kalk ve cenaze namazını kıl onun cenaze namazını kılanların Allah ufak tefek günahlarını bağışlayacaktır.

Okudunuz mu?  Arkadaşlarıma uyup içki içtim ve sarhoş oldum Şimdi ben kırk (40) gün namaz kılamıyacak mıyım?

Cebrail (a.s) sordum Ey Cebrail bu adamın bu derece üstünlüğü nereden geliyor dedim Cebrail şöyle cevap verdi. Ölen zat sağlığın da her gün günde yüz defa İhlâs suresini okuyordu zira bu sure allah-ı yüceltir ve onun sıfatlarını dile getirir.

Allah dostlarından birisi şöyle anlatıyor. Bir gece rüyamda Mekke semalarında uçan başsız yüz tane güvercin gördüm. Sabah uyandığımda gidip rüyamı Salih bir zata anlattım. O şöyle buyurdu kuvvetle tahmin ederim ki siz yüz defa besmelesiz olarak İhlâs okumuşsunuz. Gerçektende doğruydu İhlâs-ı besmelesiz okuduğum hemen hatırıma geldi.

Okudunuz mu?  Namazda son oturuşta ettahiyatüyü okuduktan sonra selam vermeden abdestimiz bozulsa namazımız geçerlimi

Kıymetli kardeşlerim burada sohbetime son verirken Allah cümlemizi Kur-anın sırrına vakıf olanlardan Kur-anı yaşayanlardan ve Sünnet-i Peygamber iyeye sarılanlardan eylesin.


namaz surelerinin faziletleri, namaz sureleri fazileti , namaz sureleri fazi

Bu kategoride yer alan İkindi namazının farzı akşam namazından sonra kılınırmı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz sürelerinin faziletleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.