Anasayfa
23 Nisan 2022, 12:12
missa0555
Editor

Küfür sözlerine gülmek

Küfür sözlerine gülmek

Kayıtsız Üye
Selamunaleykum televizyonda soylenen dinden cikaran kelimeye gulmek dinden cikarir mi insani


Küfre gülmek küfür mü?

Dava Uğruna
Küfür bir söz ya da davranışa bazen insanın sebepsiz yere gülesi geliyor. O davranışı yapanı desteklemeden ya da çaktırmadan gülmek küfür mü?


Yorum: Küfür sözlerine gülmek

Kayıtsız Üye
Müminin kalbi dini çok önemser böyle şeylerden uzaklaşır din onun için her şeyden önemlidir. Bu yüzden Dinden çıkaran kelimelere gülmemek lazım bu iman eksikliğidir.Dini alaya almaktır.Dini oyun gibi görmektir.Ama dinden çıkarmayacağını düşünüyorum.Çünkü gülmeyi tutmak zordur.En iyisi böyle şeylerden uzak durmak ve tövbe etmek gerekir.(Fetva değil yorumdur)

Okudunuz mu?  Burun estetiği günahmı

Yorum: Küfür sözlerine gülmek

arifselim
Aleykum selam. Televizyonda olsun gerçek hayatta yanında olsun, dine edilen hakaret veya alay etme durumlarına gülmek tehlikeli olan davranışlardandır. Dinden çıkma tehlikesi vardır. Müslüman imanına son derece değer veren insandır. Çünkü iman, insanın en değerli hazinesidir. İmanı korumayan kimse, en kıymetli olan şeyi kaybetmiş ve önem vermemiş demektir.


Kayıtsız Üye
Alay edene karsi cikmali bir musluman sen ise tam tersi gulmusun çok tehlikeli bir hareket.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm.
Nurettin Yıldız Hoca küfrü beğenerek gülmenin tehlikeli olduğunu söylemişti. Arkadaş bunu soruyorsa zaten beğenmemiştir, kendi tutamadan diyor.
Bu arada kendini nasıl tutacağını anlatsanız daha iyi olur.

Okudunuz mu?  İnsanın boşluğuna gelip şu olursa kurban kesicem demesi kurban kesmesini gerektirir mi?

Kayıtsız Üye
İbadet ve dini amele gecirirsen komik gelmez.


Kayıtsız Üye
Bizim iş yerindr güvenlikçi bir abi var. Namazını kılan biri ama kızdığı zaman çabuk küfür ediyor. Bugün işten eve gelirken başka personel mutlu yıllar dedi bende bozulmasın diye sanada abi dedim. O da "biz hıristiyanlar gibi kutlamıyoruz geçen hocanın biriyle tartıştım" gibi söz söyledi. Ben yorum yapmadım. Bunu duyan güvenlik abi hocanın… diye küfür etti. Küfür etmesi beni hiç şaşırtmadı. İstemsizce güldüm aslında sınırımden güldüm gibi ama emin olamıyorum sonra deme öyle abi dedim döndüm eve geldim. Bu gülme imanıma zarar verir mi? Sorularımı kasıtlı olarak mı yayınlamıyosunuz bilmiyorum ama bu sefer yayınlar ve cevap verirseniz sevinirim. Gerçekten çok canım sıkıldı.

Okudunuz mu?  Hacda neden kadın erkek karışık

arifselim
İslam ile ilgili olan herhangi bir şey ile alay etmek, eğlenmek veya hakaret edip küfür etmek insanı dinden çıkarır. Senin anlattığın gibi eğlenmek amacıyla gülmediysen ve üzüldüysen bu durum seni küfre sokmaz. Yinede dikkatli olmak gerekir.


Kayıtsız Üye
Sosyal medyada biri, rahmetli müslüman bir dava adamı için yazdığı yazısında şöyle diyordu. Ve davayı bıraktığın yerden devraldık, hakikatlerin aydınlanması için hapis, zulüm ya da canımız pahasınada olsa Allah’a söz veriyoruz, bu Muhamedd’i ( sallAllahu aleyhi ve sellem ) yolunu sürdüreceğiz İnşAllah. Diye bir yazı yazmış bende sesli bir şekilde tekrarlarken yazının bu kısmına gelince bir anda duraksadım ve korktum, korkmamın sebebi bu yazılanlara katılmamamdan dolayı değil, dava bilinci olan biri olmama rağmen, bu yazıyı yazan kardeşler gibi ne sosyal medyada ne de dışarıda aktif ve hareketli olan ve çeşitli sosyal faaliyetlere katılmış biri değilim, bu konuda tek yaptığım müslümanlar için çalışan bu gibi insanları sosyal medyadan takip etmek ve onlara dua etmek. Bu yazıda da Allah’ a verilen bir söz olduğu, yani bir yemin olduğu için bende yemin bozmanın çok kötü bir şey olduğunu bildiğim için. Ya ben bu insanlar gibi mücadele halinde bir insan olamazsam ve bu sözleri ben de söylediğimde yemin etmiş olacağım için sonra yeminimi tutamazsam diye korktum. Ve o kısmı okumadım onun yerine canımız pahasına da olsa kısmıyla beraber veya o kısmı söylememişte olabilirim tam hatırlamıyorum, Allah’a söz verip imanlı kalacağız ve imanımızı hiçbir şeye değişmeyeceğiz dedim, sonra aklıma geldi insana hidayeti veren de dalalete düşürende Allah’tır . Ve hiç kimse imanlı kalacağını ve öleceğini kesin olarak bilemez. Bunun içinde daima korku ve ümit arasında olmalı diye düşündüm, bu söz vermemden dolayı sanki bu durumdan eminmişim gibi mi konuşmuş oldum? acaba küfre sebep olan bir şey mi yaptım? diye çok korktum, size sorum o yazının ilk halini yukarıda belirttiğim sebeplerden dolayı okumamam. Ve o söz verme kısmını belirttiğim sebeplerden dolayı farklı bir şekilde yapmamın hükmü nedir. çok vesveseliyim biraz uzun oldu kusura bakmayın, ama biri cevap verirse sevinirim.

Okudunuz mu?  Haksızlık yapan koca

misafir4
güzel kardeşim, iddiaların veya olası yanlış anlamaların hangi birini açayım. ancak önemli olan anne babayla eşle çocuklarla kardeşlerle geçinmekdir. yaradılış maksadın çerçevesinde hayatını şekillendirmekdir, önüne gelenlerden temizlerini seçmekdir, insan dünya hayatında da ahiret hayatında da hakiki faydalara ancak böyle ulaşır. sen istikametini muhafaza etmeye, salih amel işlemeye bak. evlen, çocuk yetiştir, öğrenci okut, zekat ver, yetim başı okşa, ihtiyaç sahiplerine ihtiyaçlarının ulaştırılmasına yardımcı olmaya bak. yoksa iddia sahibi olmak kolay ancak tabiki de iddiasız amaçsız insanlar da değiliz. şeytan insana hayırlı olanları, güzel olanları, temiz olanları zor gösterir. halbuki bunlar en kolayıdır. insanların değil hakikatin bulunduğu yerde bulunmak, sapkının facirin çirkinin yanında bulunmamak, namertle iş tutmamak, kendini ve iradeni insanlara esir etmemek; bunlar güzel şeylerdir, kolay şeylerdir, faydalı şeylerdir, bereketli şeylerdir. büyük iddiaların sebebi bazen herşeyi eline yüzüne bulaştırmışlık olur, bazen yukarıda saydığım en basit sorumluluklarımızı yerine getirmeyişimizin bir mazereti olur; halbuki bu iddialar bu yollar basit tuğlalarla örülür. dediğim gibi şeytan bizim için hayırlı olan güzel olan faydalı olan şeyleri, bize zor ve sevimsiz gösterir. eğer kendini ve iradeni başka insanlara esir etmişsen, hürriyetini kazanmaya bak. Rabbinin ve kendinin peşinden koş, insanların değil. alemde, insandan başka abuk subuk değişik değişik hareketleri olan, amaçsızca hareket eden bir şey görebiliyor musun. yaradılış maksadımızı göz önünde bulundurursan, her şey kendiliğinden çözülür. biz aynı hayatın sadece yaradılış maksadımıza uygun, temiz ve varış yerine hazırlıklı olanını seçiyoruz. gözünde de büyütme, kendini de korkutma. çirkinlikler içerisinde, rastgele ve anlamsız bir yaşam sürenlere de malzeme olma. Allah a emanet ol.

Okudunuz mu?  Erkek çocuğu için Peygamber(s.a.v)i çok seven Sahabi ismi önerisi?

küfür söze gülmek , küfre gülmek, gülmek geliyor

Bu kategoride yer alan Yarı yolda bırakıldım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küfür sözlerine gülmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.