Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:43
missa0
Abone

Burun estetiği günahmı

Burun estetiği hakkında sorular

Kayıtsız Üye
Merhaba.ben 27 yasinda bir bayanım.soylerken zorlaniyorum hiç itiraf etmemisim simdiye dek…benim burnum kemerli ve normalden az daha büyük.her ortamda,yolda bile yandan biri bana bakinca çok rahatsiz oluyorum.diyorum simdi diyor ki ne kadar buyuk burnu var.bi ortama girince oturdugum yeri ona gore ayarlamaya calisiyorum ki yandan bana bakmasinlar.psikolojim bozuldu.liseden beri bu böyle…guzellik konusunda çok iltifat alan biriyim,zaten evliyim yani kendimi birine begendirme maksadim yok ,psikolojik olarak tuhaf bir durum…estetik olsam günahı var diye biliyorum ama kimi hocalar da yok demiş…var mi yok mu bunu ogrenmek istiyorum.teşekkürler

Okudunuz mu?  Nişanlım bana karşı bir anda çok kötü değişti. bana büyü mü yapıldı?

Cevap: Burun estetiği hakkında sorular

Darusselam

Tıbben bir arıza durumu olmadıkça estetik ameliyat caiz olmaz.nefes alma ve verme gibi.


Cevap: Burun estetiği hakkında sorular

Kayıtsız Üye
doğuştan yada sonradan meydana gelen şekil bozuklukları ,soruyu okudugunuzda karsiligini aliyor mu? Burnun buyuk ve dikkat cekici olmasi bunun kapsaminda mi ?

Okudunuz mu?  Allah, Peygamberleri nasıl seçti?

Burun estetiği günahmı

Kayıtsız Üye
Öncelikle herkese iyi akşamlar dilerim. Benim burnum ile bazı sıkıntılarım var. Yüzüme göre uzun ve birazda kemerli olduğunu düşündüğümden dolayı bunu kafama takıp duruyorum. Şu son 3 aydır bu sıkıntı kafama bir girip bir çıkıyor. Aklıma geldiği zaman ”Çokta kötü durmuyor.”, ” Ergenlik sonrasında geçer” gibi sözlerle kendimi avutuyorum fakat birkaç hafta sonra tekrardan aklıma geliyor. Dışarıda, okulda falan burnum uzun gözükmesin diye saçma saçma hareketler yapıyorum. Mesela saçımı falan sürekli ayarlıyorum burnumu az da olsa küçük göstersin diye, çenemi öne çıkarıyorum sanki çıkardığımda daha az uzun gözükecekmiş gibi hissediyorum. Baktım bunlarda işe yaramıyor ellerim ile burnumu kapatıp yürüyorum, burnum kaşınıyormuş gibi yapıp kapatmaya çalışıyorum. Çevremde çok olmasa da burnumun uzun olduğunu söyleyenler var, sıkıntı çıkmasın diye söylemeyenler de vardır elbet. Artık psikolojim bozulacak duruma geldi. 18 yaşıma geldiğimde estetik yaptırmayı düşünüyorum ama günahı nedir bilmiyorum. Nihat Hatipoğlu videoları falan izledim psikolojik sıkıntı yaratıyorsa caiz dediğini duydum. Emin olmak için başka hocaları da dinledim ama diğerleri de sadece burun da sağlık ile ilgili bir sıkıntın varsa estetik yapılabilir gerisi günahtır, haramdır diyor. Kesin bir sonuca varamadığım için bu konuyu açma gereği duydum. Yardım ederseniz sevinirim.

Okudunuz mu?  Ebu Cehil hakkında Ayet var mı ?

arifselim
Hayırlı günler kardeşim. Burun veya vücudun başka bir yerine estetik ameliyatı yaptırmak caiz değildir. Eğer sağlıkla ilgili bir sorun varsa ve doktor olması gerektiğini söylüyorsa bu caiz olur. Günümüzde çok az bazı hocaların eğer ciddi bir psikolojik sorun varsa yapılabilir demişlerdir. Normal bir insanda bulunmayan şekildeki bir organın düzeltilmesi başka şey, daha güzel görünmesi için bir organa müdahale edilmesi başka şeydir. Bir doktora danışarak hareket edebilirsin.

Okudunuz mu?  Kaş kontürü abdest geçirir mi

Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm hocam. Ben 19 yaşında bir kızım. Birkaç yıldır burnumdan çok mu çok rahatsız oluyorum. Burnum olması gereken bir burundan çok geniş ve büyük (ön kısmı bile o kadar top ki…) Artık psikolojik bir noktaya geldi, çok ama çok kafama takıyorum. Gülmekten utanır oldum çünkü gülünce daha kötü duruyor. Rahatça fotoğraf bile çekemiyorum. İnsanlara bakıp sürekli keşke benim de böyle bir burnum olsa diyorum sürekli içimden. İnsanların fındık gibi burnu varken benim ki patates gibi resmen. Nihat hoca güzelleşmek, modaya uymak maksadıyla değil de gerçekten çok rahatsız ediyorsa caizdir demiş. Benim de tam olarak bu, kesinlikle modaya uymak maksadıyla veya normal bir burnum varmış da daha küçük olsun diye değil ama herkes gibi (normal) bir burnum olsun diye ve insan içine rahatça çıkmak için bu ameliyatı yapsam bana günah olur mu ? Gerçekten çok canımı sıkıyor bu durum. Sürekli keşke benim de burnum böyle olsa diyorum herhangi bir burun görünce. Üstelik daha çok gencim ve ecelime daha çok varsa bu burunla yaşamak bana eziyet gibi bir şey olur… Allah (c.c) rızası için bana güzel bir yol gösterin, sizlerin de fikirlerini almak isterim. Nihat hocaya katılıyor musunuz yoksa sizin düşünceniz farklı mı ? (Lütfen sadece FORUM HOCALARI cevap verirse sevinirim, bu "bence" veya "sence"lik bir iş değil).

Okudunuz mu?  Kuran meali, Tefsir ve dini kitaplar okurken müzik dinlemek

arifselim
Aleykum selam. Hemen bir üstte bizim cevabımız verilmiştir aynı konuda. Sağlık açısından rahatsızlık oluşturuyor ve doktor bunu gerekli görüyorsa zaten bu caiz olur. Psikolojik açıdan ise bazı hocaların yapabilir görüşü vardır ve içiniz rahat ediyorsa uymak size kalmıştır. Bizim görüşümüz ve tavsiyemiz ise ilk söylediğimizdir.

Okudunuz mu?  İslam hukukuna göre miras paylaşımı

Kemerli burun

Bu kategoride yer alan Boşanılan Eşle Tekrar Barışmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Burun estetiği günahmı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.