Anasayfa
29 Kasım 2021, 22:28
missa0
Abone

Müslüman mezar taşları hangi yöne bakar

Müslüman mezar taşları hangi yöne bakar

Kayıtsız Üye
İslam dinimizde bir müslümana mezar taşları hangi yöne bakar hakkında yardımcı olur musunuz


Cevap: Müslüman mezar taşları hangi yöne bakar

Galus
Mezar Taşları : Müslüman mezarlarında baş taraf Batı’yı, ayaklar Doğu’yu, yüz ise Güney’i gösterir.


Cevap: Müslüman mezar taşları hangi yöne bakar

Kayıtsız Üye
sağolun sayenizde öğrenmiş oldum

Okudunuz mu?  Kirada oturuyorum zekat verebilirmiyim?

Cevap: Müslüman mezar taşları hangi yöne bakar

Kayıtsız Üye
Çok sağalun ödevime yardımcı oldunuz 😃😃😃


Demet Özkaya
Öncelikle sağolun , çok işme yaradı


Kayıtsız Üye
Ya hangi yöne bakar söyleyin siz sadece ayak baş söylemişsiniz


Kayıtsız Üye
Başı Batı’yı, ayakları Doğu’yu, yüzü ise Güney’i gösterir.


Kayıtsız Üye
Çok sağol öğretmenim beni arkadaşlarıma örnek gösterdi.

Okudunuz mu?  İslamda dinden dönen (mürted) neden öldürülür?

Ë Ĺ Í ₣  ๒
çok sağolun ödevime çok yararı dokundu teşekkürler

TEŞEKKÜRLER


Kayıtsız Üye
İyiki yazdınız çok yardımci oldu

Sağolun çok teşekür ederim (


Kayıtsız Üye
Mezar taşının yazısı mezara doğrumu konmalı dışa doğrumu konmalı. İslamiyette buna dair kesin bir şey varmı. Yoksa serbest mi bırakılmış.


arifselim
Mezar taşına yazılacak yazının hangi yöne doğru olmasının bir önemi yoktur. Dilediği şekilde yazdırabilir. Mezarın konumuna göre yani arayan kimselerin daha rahat görebileceği şekilde yazdırılması uygun olur.

Okudunuz mu?  İstemeyerek namazı kaçırmak

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar, mezarın ne yöne baktığının ne önemi var? İçinde rahatsan, yönü farketmez. Çünkü yeryüzünde tarih boyunca bir mezarı bile olmayan tahminen 1 milyar garip, gureba veya yaşadığı hayata göre öldüğü yer bile bilinmeyenler var. Benim şahsi görüşüm şudur! Eğer bir mümin gibi yaşadıysan, imanlı bir ölüm nasip olduysa seni nasıl gömerse gömsünler, kalbinde ALLAH sevgisi varsa, ALLAH bir bedenin içinde olmadığı için sen hep ona bakarsın! ALLAH KORUSUN münafık olarak ölenin, yönü belli olsa, en güzel şekilde gömülmüş olsa, mezarı saray bile olsa azap çektikten sonra yönü ve pusulası şaşar. Ben bir mezar kazıcıdan duyduğumu size birebir anlatayım.
Her zaman ölüyü defnetmek için mezar kazmam, bazen adli durum için kazdığımda olur. Ama kazdığım mezarların %90,ı ters yöne bakıyordu Ayrıca size şahsen gördüğüm bir olayı anlatmak istiyorum. Benim dedem 20 Mart 1997 senesinde ben askerken vefat etmiş. Sene 2018 Aralık ayında mezarın tapusunu almak için başvuru yaptık. Yetkililer bize dedi ki Mezarı açarız, bakarız eğer kemikleri varsa size tapusunu veririz. Dayım tamam dedi. Ben ve dayımın oğlu ile ben istemesem de, kazmaya başladık. Ben kazmak istemiyordum çünkü RAHMETLİ dedemi çok sevdiğim için yapamıyordum. Mecburi olarak mezarın başında kuran okunarak kabri kazmaya başladık. Daha 50-60 cm kazdık dedemin tahtaları karşımıza çıktı. Bırakın çürümeyi sadece biraz kahve rengine dönmüş, görevli memur sordu? Yenimi gömdünüz, yoksa eski mi? Eski ise mezar çökmeliydi ve tahtalar çürümeliydi, ama burada mezar çöktüğü halde tahtalar nasıl oluyorda sapa sağlam duruyor dedi. Bende o sırada mezarın içini görmeye çalışırken RAHMETLİ DEDEMİN BEYAZ KEFENİNİ GÖRMEK NASİP OLDU! Ben içimde sızı yaşarken memur yine zırvalamaya başlayınca elimdeki kürek ile kafasına vurdum ve ortalık karıştı. Dayım beni mezarlıktan kovdu, daha sonra memura neler teklif ettiyse kabul etmemiş ve benim hakkımda savcılığa suç duyurusunda bulunmuş. Geçen hafta savcılıktan tebligat geldi bugün sabah Çağlayan adliyesine gittim ifade verdim. Benim burada asıl anlatmaya çalıştığım olay ALLAH DİLERSE, İNSANIN ne tahtaları çürür ne de kefeninde bir leke olur.
ALLAH-U TEALA CÜMLEMİZE İMANLI OLARAK ÖLMEYİ NASİP EYLESİN, İNŞAALLAH. Selam ve dua ile kalın.

Okudunuz mu?  Nişanlanıp ayrılmak vebal almak mı

mezar taşları hangi yönü gösterir, mezar taşları hangi yöne bakar, müslüman mezar taşları hangi yönü gösterir

Bu kategoride yer alan Karı koca geçimsizliği - eşimle aramda çok kötü geçimsizlik var başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müslüman mezar taşları hangi yöne bakar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.