Anasayfa
26 Ağustos 2021, 3:31
Rüya Yorumu
Yönetici

İstihare namazı mustafa karataş

İstihare namazı mustafa karataş

Kayıtsız Üye
İstihare namazı hakkında mustafa karataş yorumu açıklaması nasıldır konu hakkında eğitici bir yazı yazar mısınız ?


Cevap: İstihare namazı mustafa karataş

Hoca
Istihare Namazi

Merhaba saygi deger Mustafa Hocam. Programinizda bu soruyu cevaplirmissiniz malesef o gün ben izleyemeigim için size sorma istiyorum tekrardan. Istihar Namazi nasıl kılınır ve hangi sartlar altinda kiinirsabi sonuca varilabilir?

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında evlilik teklifi almak

ISTIHARE NAMAZI İstihare duası ve namazıyla ilgili Hz. Peygamber’den (s.a.v) nakledilen Hadis-i Şerif bu namazın ve duanın nasıl yapılacağına açıklık getirmektedir. , Hz. Câbir (r.a) anlatıyor: “Resûlullah (s.a.v) bize, Kuran’dan bir sure öğrettiği gibi her işte istiharede bulunmamızı öğretirdi. Derdi ki: Biriniz bir işi yapmaya arzu duyduğu zaman, farzlar dışında iki rek’at namaz kılsın, sonra şu duayı okusun: “Allâhumme innî estehîruke bi-ilmike ve estakdiruke bikudratike ve es’eluke min fadlike’l-azîm. Feinneke takdiru velâ ekdiru ve ta’lemu vela â’lemu ve ente allâmu’l-ğuyûb. Allâhumme in kunte ta’lemu enne hâzâ’l, emre hayrun lî fî dînî ve meâşî ve âkibeti emrî âcili emrî ve âcilihi fakdirhu lî ve yessirhu lî summe bârik lî fîh. Ve in kunte tâ’lemu enne hâza’l-emre şerrun lî fî dînî ve meâşî ve âkıbeti emri âcili emrî ve acilihî fasrifhu annî vasrifnî anhu va’kir liyelhayra haysu kâne sume ardinî bih. ” ‘Allahım, senden hayır talep ediyorum, zira sen bilirsin. Senden hayrı yapmaya kudret talep ediyorum, zira sen vermeye kadirsin, Rabbim yüce fazlını da talep ediyorum. Sen her şeye kadirsin, ben acizim. Sen bilirsin, ben cahilim. Sen gaybları bilirsin. Allahım, eğer biliyorsan ki bu işi bana dinim, hayatım ve sonum için -veya hal-i hazırda ve ileride demişti- hayırlıdır, bunu bana takdir et ve yapmamı kolay kıl. Sonra da onu hakkımda mübarek kıl. Eğer bu işin, bana dinim, hayatım ve akıbetim için -veya hal-i hazırda ve ileride dedi- zararlıdır; onu benden çevir, beni de ondan çevir. Hayır ne ise bana onu takdir et, sonra da bana onu sevdir!’ Hz. Câbir (r.a) devamla: ‘Bu duadan sonra yapacağı işi zikrederdi.'” (Buhari, Da’avâ: 48)

Okudunuz mu?  İstiharede birden fazla renk görmek

Cevap: İstihare namazı mustafa karataş

Kayıtsız Üye
Cok güzel bir dua gercekten


Cevap: İstihare namazı mustafa karataş

Kayıtsız Üye
Merhaba hocam ben nasıl başlasam bilmiyorum bana dış gebelik diye teşhis konuldu ama benim tüplerim bağlı olabiliyomuş kan değerlerimde gebelik hormonum yüksek ama ultrasonla bişey gözükmüyor diyo doktor beklicez dedi bende istihareye yattım ilk akşam bisey görmedim ikinci dede bişey görmedim ama sabah eşim işe gittikten sonra bidaha yattım ve yerleri fayans yapmısık kırmızı ve siyah kırmızı daha çok döşenmiş gördüm istahareyle bir ilgisi varmı cevaplarrsanız sevinirim.

Okudunuz mu?  İstihare namazı nasıl kılınır ve duası

arifselim
Merhaba hanım kardeşim. Hamile olup olmadığın anlamak için istihareye yatılmaz. Bu rüyanın da bu konuyla bir ilgisi yoktur. İstihare ancak bir iş karşısında kararsız kalınca tereddüt halinden kurtulmak için yapılır. Allah sana hayırlı ve sağlık evlatlar ihsan eylesin.


Kayıtsız Üye
Merheba mustafa hocam teveccüd namazı ne için kılınır açıklarsanız sevinirim nasıl kılındığını ne zaman kılındığını biliyorum ama tam bilgim yok aydınlatırsanız iyi olur hayırlı günler.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında koca görmek

klav
Bu sayfaya Mustafa Karataş hocamız cevap yazmıyor sorunuzu ona göre sorun.


istihareye nasıl yatılır mustafa karataş, mustafa karataş istihare namazı, mustafa karataş istihare duası

Bu kategoride yer alan İstiharede koyu renk görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstihare namazı mustafa karataş Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.