Anasayfa
30 Mart 2023, 19:28
sizden3
Abone

Ben Ateistim bana islamı anlatın

Ben Ateistim bana islamı anlatın

westside
Ben Ateist yetiştirilmiş büyümüş biriyim ama hayatın bir amacı olduğunu düşünmeye başladım yada bilmiyorum hayat bana boş gelmeye başladğndan ben bir amaç arıyor olmuşumdur ne bileym! Dinleri çok kurcalamaya araştırmaya sorgulamaya başladım.. Her dinin kendi forumuna gidip o dine mensup olan insanlardan yardım istiyorum. Şu ana kadar araştırdğım biçok din saçma çıktı yahudilik yada hristiyanlk budizm vs gibi. Hristiyanlık diğerlernden daha mantıklıydı o ayrı.

Şimdi buraya islamı öğrenmeye geldim. Sizlere her gün sorular sormayı planlıyorum ama bana mümkün oldğnca link yada video atmadan (çok mecbur kalrsanz uzun olmayan videolara linklere yazılara yönlendirebilrsiniz) sorularıma cevap vermeye çalışırsanız sevinirim.

İlk sorumla başlıyorum.

1. Müslüman olma nedeniniz nedir, neden bu dindesiniz, Bir yaratıcı olduğuna ve Muhammedin onun gerçekten elçisi olduğuna dair ne gibi kanıtlarınız var ? Dediğim gibi mümkün olduğunca link fln atmadan kendi düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim !

Saygılar.


Cevap: Ben Ateistim

Şema
Gerçekten ogrenmeye gelmissen elbetebilgilenen olacaktır ama art niyeyle gelmissen kisa surede atilirsin.

Bizimde sana sorularimiz olacak:
Neden ateizm?
Neden önce islami araştırmadin?
Neden bir alimin yanına gidip yuzyuze görüşmuyorsun?

[DM]x6wcg6[/DM]

Biz bu kainatin kendi kendine var olmadini, onu yaratan ve yoneten biri olduğuna inaniyoruz.
Bu ilahin kim olduguyla ilgili en güzel cevabi veren ise semavi dinler dolasiyla son din islamdir.
Cepten yazamiyorum.
Hem ak hem nakli delillerimiz var.
Dünyadan yahudi Hıristiyan ve Müslümanları çıkarın sadece bir avuç deist kalir.
Deist dedim çünkü ateistleri var olduğuna inanmiyor.
Akli olan Allahi asla inkar edemez.


Cevap: Ben Ateistim

Yasin123
Örneğin sen bir ürün ortaya çıkarmak istiyorsun diyelim. Ve sen kendin bu ürünü ortaya çıkardın. Bu ürünü kim yapmış oldun? Sen yapmış oldun. Sen yapmasaydın bu ürün ortaya çıkar mıydı, çıkmazdı. Yani bir şeyin ortaya çıkması için illa ki birinin yapmış olması gerekiyor.

Yani demek istediğim bu evreni, kainatı biri yaratmış. Bir yaratıcı olmasaydı bu kainat var olur muydu? Olmazdı. Demek ki bir yaratıcı var. O yaratıcıda Allah (C.C.)’tır.


Cevap: Ben Ateistim

karadamlalar
kardeş Kuranı modern hurafeler gözü ile değil gerçek manada Hakkı arama gözü ile okuduğunda insanın Dünya saadeti için dahi en uygun yöntemi buyurduğunu görürsün. tarihsel olarak incelersen Muhammed aleyhisselam dini tebliğini sorularına cevap çıkabilir.


Fikir
Sana farklı bir yol ile anlatmaya çalışacağım, şuanda şeytani(yani şerri yani kötü) güçler insanları dinsizleştirmeye çalışmaktadırlar.Olan dinleri tahrip etmeye çalışmaktadırlar.Amaçları kendi sahiplerinin öne sürdüğü tek bir dine herkesin inanmasıdır,şuan halkın büyük bir kısmı uykuda gibi herkes kölelik sistemine o kadar alışmış ki kimse sorgulamaya fırsat bulamıyor.İnsanların akıllarını ”güç,para ve cinsellik” konusuna aşılıyorlar.Etrafınıza bakarsanız halkın büyük bir kısmı özellikle yetişen yeni nesil bu üç öğe üstüne kurulmak istiyor. insanları koyun yapmaya ve itaat ettirmeye çalışıyorlar.Herkesi belli bir düzene oturturmaya çalışıyorlar böylece sorgulamaya fırsat bulamayasın sistemi yapanların aslında ne istediklerini anlayamasın diye.Sistemi kuranlar şeytanilerdir ve onlar dahi Allahın var olduğunu biliyor ama ona inanmamayı ve şeytana inanmayı seçiyorlar.Gerçekten çok araştırır ve okursan bunun böyle olduğunu göreceksin.Planları işliyor ama bir şeyi unutuyorlar en iyi planı Allah yapar.Müslüman propogandası bu yüzden yapılıyor müslümanları terrorist gibi göstermeye çalışıyorlar.Dikkat ederseniz pek çok hollywood filminde kötü adamları ya araptır yada müslüman dinine mensup başka bir müslüman ülke vatandaşıdır.Daha bilmediğimiz nice planlar yapılmaktadır müslümanlar için.Allah sonumuzu hayır etsin.Farklı bir kanıt sunmak isterim.Dünyayı yöneten yahudiler aslında şeytana taparlar.Şeytan varsa onun da bir sahibi ve onu yaratan bir varlık vardır değilmi?Kötülük varsa iyilikde vardır.Şer varsa hayır da vardır güzel kardeşim.Yüreğini iyi dinle cevap ordadır.Sen istemedikten sonra kimse seni inandıramaz.Bunu sende biliyorsun.

Okudunuz mu?  Dinden çıkmanın sayısı varmıdır tövbe etsem yine bir şansım varmı?

”Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım.”


ankara06
1)Ben de bir zamanlar ateisttim.Sonra ilahi ibretler yaşayınca ateistliğin ne saçma olduğunu anlıyorsun zaten.
2)1. sorunun aynısı.
3)Ateistlere göre herşey hiçlikten tamamen tesadüf eseri oluştu değil mi?

Şöyle düşün.Elinde bembeyaz bir kağıt var.Üstünde hiçbir karalama yok bembeyaz kağıt ve bu kağıdı bir hiçlik olarak düşün ne zaman kavramı var,ne de bir madde var.Hiçbirşey yok sadece bir hiçlik.Sonra eline kalemi aldın ve bir nokta koydun ve o hiçlikte ki ilk maddeyi yarattın.Şimdi o hiçlikten o maddeyi yarattın.Sence bu hiçlikten o bembeyaz bir kağıttan kendi kendine hiçbir dış etken olmaksızın bir anda bir siyah nokta oluşması,bu maddenin doğuştan bir sürü müthiş düzenli yasalara sahip olması,bu maddenin büzülüp patlaması,sayısını katlaması ve ayrı ayrı yerlerde bu maddelerin bir bütün haline gelmesi,gezegenlerin yıldızların evrenin oluşması tüm bunlar sence tesadüf mü?

İnkar edenler Evren ( gökler ) ve yer birbirleri ile bitişikken onları ayırdığımızı, her canlıyı sudan yarattığımızı görmüyorlar mı?Yine de onlar inanmayacaklar mı?
21 ENBİYA SURESİ AYET 30

Şu ayette ise evrenin sürekli genişlemekte olduğu açıklanmaktadır:

Ve Evren’i (Göğü) kuvvetimizle kurduk, muhakkak ki onu genişletmekteyiz.
51 ZARİYAT SURESİ AYET 47

"Evrenin oluşumu bilimin gerçekliğine dayanır. Ama bu hiçbir şekilde, Bilim Kuralları’nı koyan ve onları da yaratan bir Tanrı olmadığı anlamına gelmez…" Stephen Hawking

4)Kuran bir anda gökten hazır halde inmedi.Tamamlanması 20 yıl boyunca sürdü ve insanlar Kuran’ı Hz.Muhammed’in ağzından öğrendi.Kuran’da ki ayetler bir yerden sonra,hep yaşanan olaylardan sonra o olaylara çözüm bulmak,insanlara yol göstermek amacı ile geldi.Ateistler Hz.Muhammed insanları doğru yola sokmak,düzgün bir hayat yaşatmak için kendisi bunları uydurdu diyorlar.Bir kişi nasıl olurda bu kitabı yaşanan olaylara bağlı olarak oluşturup ve harfi harfine,kelimesi kelimesine müthiş bir düzene sokarak üstelik gelecekle ilgili sırlar barındırarak ve hepsini ağzından söylerek oluşturabilir? ve bir kişi nasıl olurda kendisinden 1400 yıl sonra yaşanacakları söyleyebilir? Denesene bunu 100 şey söylesen 5 tanesini gerçekleşir.Ama Hz.Muhammed ‘in söylediklerinin tamamı doğru ve gerçekleşti.O devirde bugünleri söylemek çok zor.Tüm bunlar bence onun Allah’ın elçisi olduğunu gösterir.

Atesitler daha neyi savunuyor? Evrimin olmadığı artık kanıtlandı.Big bang patlaması Kuran’da ayetlerle anlatılıyor.

… Ve kendisinde çetin bir sertlik ve insanlar için (çeşitli) yararlar bulunan demiri de indirdik… (Hadid Suresi, 25)

Bilim son yıllarda demirin Dünya şartlarında oluşamayacağını söylemedi mi? Meteorlar araclığıyla Dünya’ya geldiğini söylediler.Ateistler gene cevap veremiyorlar bu tür şeylere saptırıyorlar konuyu her zaman ki gibi kelime oyunları yaparlar.Ayette ki kelimelerin farklı anlamda kullanabileceğini söylerler.Bu tıpkı "yemek" kelimesi gibi.Hangi anlamda şimdi yiyeceğimiz besin mi yoksa bu besini yerken gerçekleştirdiğimiz eylem mi? Ateistler kendilerini böyle şeylerle tatmin ederler ve ölümden korkarlar.


silversoul
Öncelikle asıl konu bir yaratıcıyı kabul edip etmemekle başlar. Önce yaratıcı olduğuna inanmalısın, bunun için Allah(c.c) sayısız ayet(delil) indirmiştir. insan başlı başına bir ayettir kusursuz olarak tasarlanmıştır. Evrende ateistlerin dahi kabul ettiği bir tasarım vardır. Bu tasarımın tesadüf ile olduğunu kabul etmek çok saçmadır. Bu kusursuzluğu yapanında kusursuz olması gerekir O da Kusursuz yaratıcı olan Allah’tır.
Yaratıcının tek oluşu Allah(cc) buyuruyor ki (Allah’tan başka ilahlar olsaydı, bu ilahlar, Arşın sahibi Allah’a elbette bir yol ararlardı. İlahlıkta ortaklık olmaz. Onun için, Allah ile savaşıp Onu yok etmeye çalışırlardı.) [İsra 42](Allah’tan başka ilah olsaydı, her ilah, kendi yarattığını idare eder, bir gün elbette biri diğerlerine galip gelirdi. Allah, onların vasfettiklerinden münezzehtir.) [Müminun 91] (Allah’tan başka, yerde-gökte ilahlar olsaydı, yerin-göğün nizamı bozulurdu. Arşın rabbi olan Allah, onların vasfettiklerinden münezzehtir, Allah’tan başka ilah yoktur.) [Enbiya 22]
(taha 50)Musa: «Bizim Rabbimiz, herşeye uygun yaratılışını veren sonra da yolunu gösterendir!» dedi.
Allah kullarından elçiler seçerek onlar ile insanları neden yarattığını ve onlardan ne istediğini bildirmektedir. Bir yaratıcı elbetteki vardır ve elbetteki o bizimle iletişime geçmiştir.
İslam şu anda tevhid inancı taşıyan tek din yani Allah’ı bir bilen tek dindir. İslam hariçindeki inanışlar nesneye, puta, haça, kullara, dünyaya, nefsine tapmaktadır. Kur’an bizler için hidayettir, insanoğlunun sürekli kendine sorduğu bütün soruların cevabını içermektedir, yaratılışın amacı ondadır.
Bizim sizi boş yere yarattığımızı ve huzurumuza geri getirilmeyeceğinizi mi sanmıştınız? (Muminun 115)
”Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.”(zariyat 56)
”İnsanoğlu başıboş bırakılacağını mı sanıyor.”(Kıyamet 36)
”Eğer (Peygamber) bize isnat ederek bazı sözler uydurmuş olsaydı mutlaka onu kudretimizle yakalardık. (Hakka 44 45) Sonra da onun şah damarını mutlaka keserdik. (Hakka 46)

Okudunuz mu?  Evde beslenen hayvan uğursuzluk getirir mi ?

ELHAMDULİLLAH
Müslüman olma nedenimiz öncelikle LA İLAHE İLLALLAH’tır. (İLAH YOKTUR…. İLLA ALLAH (Allah’dan Başka İlah Yoktur.)

Onun benzeri ve eşide dolayısıyla olmuyor. O Allah ki; İLAH ve diğerleri ise MAHLUK oluyor. (YARADAN ve YARADILMIŞ OLANLAR.

İşte bu araya YARADANA eş bir takım MAHLUK’ları soktuğunuzda, MAHLUKA EŞ YARADAN elde ediyorsunuz. Ama O’da ALLAH değil. Çünkü ALLAH’ın EŞİ BENZERİ ÇOLUĞU (KARISI) ÇOCUĞU vesairesi EVLAT, BABA, EŞ, KUTSAL veya KUTSAL OLMAYAN MAHLUKLARLA MÜNASEBETLERİ vesaire yok böyle bişey.

Peki ne var…..????

İLAH ve MAHLUKLARI..

Burada iki husus var….. Birincisi İLAHA ve MAHLUKLARI’na inanırsınız. Yada İnanmayıp tesadüf dersiniz.

Milyarlarca yaradılmışıda göz önüne getirdiğinizde, milyarlarca tesadüfüde üst üste ve bunların birbirleri ile olan münasebetlerini ve işlevlerinide tesadüfe bağladığınızda, tesadüf bir hayatın İNSAN’ı nasıl bunalıma itekleyeceğini zaten görmüş olursunuz. Zira bu tesadüfler zincirinin bir an dalgınlığa düşmesinin neler doğuracağını zaten akıl sahibi İNSAN’lar olarak üç aşağı beş yukarı kavrayabiliriz.

Peki ya PEYGAMBER…..

İLAH’ı kabul ettiğinizde, GERÇEK İLAHI BULDUĞUNUZDA….. O ilaha giden yolu İNSANLIĞA TEBLİĞ edeni zaten otomatikman kabul ediyorsunuz. Delile ve gerekçelere ihtiyaç duymadan. Buna İSLAM’da GAYBE İMAN da deniyor.

MUHAMMED-UL EMİN…. EMİN OLAN MUHAMMED söylemişse…. SADDAK…. İMAN EDER, TASDİKLERİM.

Hülasa ne Allah’u Taala’nın varlığına nede Rasul’ünün varlığına delile ihtiyacımız yok.

Efendim deliller yokmu….????

İllaki var.

Bizzat Allah’u Taala Kur’an-ı Kerimde kendi varlığına düşünen ve ibret alan İNSAN’lar için deliller sunuyor.

Sunuyor sunmasına ama biz o sunulanlardan mada, bizzat GAYBE İMAN diyerek RAB’be İMAN ve O’nun SÖZÜNE ve VAADİNE İMAN ile RASUL’üne İMAN ve O’nun ŞERİATI’na İMAN mutlak itaati kendimize şiar edinmişiz.

Okudunuz mu?  Yalan Söylemek?

Edinmişizde bir hakkın yapabiliyormuymuşuz…..????

Tabiki hayır. Tövbe kapısının her daim açık olduğu bir RAB’bin KUL’u olmak işte tüm bu eksikliğimizin KULLUĞUMUZUN GEREĞİ olduğunun farkına varmak ve RAB’bimize hiç kimseyi ortak koşmamak Ona evlat ve iyal isnad etmemek. Acziyetimizi bilmek….

Kul olmayı çoğunlukla kölelik gibi görür bazı kesimler.

Ancak RAB’bin KUL’u, Yeryüzünün Halifesidir….. Dünyada ve Ahirette tüm mahlukatın efendisidir…. Rab’binin adıyla ve O’nun Rahmet ve bereketiyle teçhiz olarak.


azeri
allamlerin rabbine hammd olsun. arkadaşım doğadaki düzeni görmüyormusun hiç kendi kendine böyle bir düzenin olması mümkün mü ? neden başka gezegenlerde böyle bir düzen yok peki ? eğer rasgele olmuşs bu düzen milyonlarca gezegen ver onların birindede olması gerekir ama öyle bir şey yok yani herşeyin bir ilki vardır o ilktete rahim olan ALLAH vardır


Ravza Sevdam
kardeşim "Sizce insan nedir? Mahiyeti ve sırları neyi göstermektedir? Bir türlü sırlarına ulaşılamayan bu dev muamma niçin vardır? Ve varlığı
neye bağlıdır? Bu varlığın tercihini kim yapmıştır?

ilk önce sana bu soruların cevabını verelim.

"Meyve risalesinden altıncı mesele "
"Nasıl ki, mükemmel bir eczahane ki, her kavanozunda harika ve hassas mizanlarla alınmış
hayattar tiryaklar ve macunlar var. Şüphesiz gayet merhametli ve kimyager ve hakîm bir
eczacıyı gösterir. Öyle de, küre-i arz eczahanesinde bulunan ve dört yüz bin çeşit nebatat ve
hayvanat kavanozlarındaki zihayat macunlar ve tiryaklar cihetiyle, bu çarşıdaki eczahaneden
de ne derece ziyade mükemmel ve büyük olması nisbetinde, okuduğunuz fenn-i tıp
mikyasıyla (tıp ilmi ölçüsüyle) Küre-i arz eczahane-i kübrasının eczası olan Hakim-i
Zülcelal’i hatta kör gözlere de gösterir, tanıttırır."

"Yani demek istiyor ki, bir eczahanenin içinde bulunan hayat ve şifa verici ilâçlar, onların iyi
bir kimyager tarafından yapıldığını gösterir. Bir ilâcın ustasız ve kimyagersiz meydana gelmesi imkânsızdır. Aynen bunun gibi, dünya da o eczahanenin daha büyük ve daha
mükemmel bir eczahanesidir. Dünyanın içinde bulunan dört yüz bin çeşit bitki ve hayvanların
da, o ilâçlar gibi maharetli bir eczacı tarafından yapılması icap eder.
"O küçük eczahanedeki ilâçlar bir kimyager tarafından yapılıyorsa, bu dünya eczahanesi de
eczacısız ve kimyagersiz olmaz. O da Allah olmalıdır."

"Hem nasıl ki: Bir hârika şehirde milyonlar elektrik lâmbaları hareket ederek her yeri
gezerler. Yanmak maddeleri tükenmiyor bir tarzdaki elektrik lâmbaları ve fabrikası, şeksiz,
bedâhetle elektriği idare eden ve seyyar lâmbaları yapan ve fabrikayı kuran ve iştial
maddelerini getiren bir mu’cizekâr ustayı ve fevkalâde kudretli bir elektrikçiyi hayretler ve
tebriklerle tanıttırır; yaşasınlar ile sevdirir. Aynen öyle de, bu âlem şehrinde dünya sarayının
damındaki yıldız lâmbaları, bir kısmı kozmoğrafyanın (astronominin) dediğine bakılsa, küre-i
arzdan bin defa büyük ve top güllesinden yetmiş def’a sür’atli hareket ettikleri halde,
intizamını bozmuyor; birbirine çarpmıyor, sönmüyor, yanmak maddeleri tükenmiyor.
"Okuduğunuz kozmoğrafyanın dediğine göre, küre-i arzdan bir milyon defadan ziyade büyük
ve bir milyon seneden ziyade yaşayan ve bir misafirhane-i Rahmaniyede bir lâmba ve soba
olan güneşimizin yansımasının devamı için her gün küre-i arzın denizleri kadar gazyağı ve
dağları kadar kömür veya bin arz kadar odun yığınları lâzımdır ki sönmesin. Ve onu ve onun
gibi ulvi yıldızları gaz yağısız, odunsuz, kömürsüz yandıran ve söndürmeyen ve beraber ve
çabuk gezdiren ve birbirine çarptırmayan ve nihayetsiz kudreti ve saltanatı, ışık parmaklarıyla
gösteren bu kâinat şehr-i muhteşemindeki dünya sarayının elektrik lâmbaları ve idareleri ne
derece o misâlden daha büyük, daha mükemmeldir…"

Okudunuz mu?  Takke nasıl takılmalı ?

"Dünya’nın en güçlü optik teleskopu olan Mount Palomar (ABD) Rasathanesindeki 200 inçlik
Hâle teleskopunun gözlem sahası içine 800 milyon galaksi girmektedir. Kâinatta ne kadar
galaksi olduğu konusunda tahmin yürütmek bile imkânsızdır. Çünkü, kâinatın gözlenebilen
kısmının bütün kâinat içinde ne kadar yer işgal ettiği bilinmemektedir. Belki yüz milyar galaksi, belki daha fazla…
"Çoğunluğu 100 milyar dolayında yıldızı ihtiva eden sayısız galaksiler içinde 100 milyardan
fazla yıldızı olanlar da vardır. Bu yıdızların bir çoğu ise, güneşimizden binlerce misli büyük
devlerdir.
"İçinde bizim bulunduğumuz Samanyolu Galaksisi, bugüne kadar varlığı hesaplanan 100
milyar galaksiden sadece bir tanesidir. Samanyolu galaksisinin yıldız sayısı 200 milyar olarak
hesaplanmıştır. Samanyolu galaksisinin çapı ise 100 bin ışık yılıdır. (Işığın bir saniyedeki hızı
300 bin kilometredir.) Saatte bir ucundan diğer bir ucuna gitmeye kalksak, bu seyahati 15
milyar 800 milyon senede tamamlayabilirdik.
"Aynı rota üzerinde ilerleyen iki galaksiden arkadakinin hızı, öndekinin hızından daha fazla
olursa, iki dev galaksi milyarlarca yıldızlarıyla birlikte birbirlerine gireceklerdir. Her bir
yıldızın birkaç çeşit hareketi olduğu gibi, her galaksi de ayrıca kendi ekseni etrafında dönüş
halindedir. Bir galaksinin çapının yüzbinlerce ışık yılıyla ifade edildiği düşünülürse, iki
galaksinin birbiri içinden geçmesi, milyarlarca sene alacaktır. Bu sırada yıldızların birbirine
çarpması ve intizamlarını bozmaması, insanı ister istemez hayerete düşürmektedir.
"Bu ince ve dakik sırlarla, derin ve akıl almaz hesaplarla aklını acze düşüren bu muhteşem
sistemin puan ve programı kimin eseri olabilir?
"Tesadüfün mü? Tabiatın mı? Sebeplerin mi? Yoksa bir Kadir-i Zülcelal’in mi?"

"Ortada birtakım kanunlar vardır. Bu kanunlara büyük bir itinayla uyulmaktadır. Bu kanunları
koyup bütün kâinatı bu kanunlara itaat ettiren kimdir?
"Eğer bu plân ve programcının Allah olmadığını iddia edersek, şu görüşleri kabul etmek
zorunda kalırız:
"Biricisi: Kâinatın kendi kendine meydana gelmiş olduğunu ileri sürmek için, evvela kâinatın
herbir zerresinde bütün kâinatı görüp bilecek ve ona göre vaziyet alacak bir akıl ve bilgi
bulunduğunu farz etmek gerekir. Çünkü meydanda aşikâr bir ilim eseri görülmektedir. Eğer
bu ilim, bu kâinatı yaratan bir tek mimara verilmezse, kâinatın değil bütün yıldızlarında, hatta
bütün zerrelerinde bu ilmin varlığını kabul etmek lâzım gelecektir.
"İkincisi: Kâinatın zerreleri, kendilerinden var olduğunu farz edilen bu akıl ve ilim ile birlikte,
aralarında kusursuz bir anlaşma sağlamaları ve milyarlarca sene boyunca bu anlaşmayı bir
saniye bile bozmaksızın tam bir ittifak içinde hareket etmeleri icap eder.
"Üçüncüsü: Kâinatın zerreleri, bu kusursuz kanunları meydana getirmek suretiyle kanun
koyucu ve hâkim vasfı kazanacaklar, hem de bu kanunlara kendi kendilerini mahkûm
edeceklerdir. Hâkimiyetin ve mahkûmiyetin bir şahısda toplandığı dünyada görülmemişken,
sayısız kâinat zerrelerinin tümünde birden toplandığı nasıl düşünülebilir?
"Dördüncüsü: Bu faraziye ile, kâinatın her bir zerresinde misilsiz bir fedakârlık hissinin
bulunduğunu kabul etmek lâzım gelir.
"Atomlardan, hücrelerden, tohumlardan, galaksilere ve pulsarlara varıncaya kadar kâinatın her
köşesinde kendini gösteren böylesine hassas bir nizamın tesadüflerden, sebeplerden ve
tabiattan ibaret olduğunu söylemek, aklı başında bir insan için mümkün değildir. Bütün bu
intizamlı işlerin arkasında, bir kudret eli görülmektedir.

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla Allah'a şirk koşmak

21stday
1)-neden müslümanım

sevgili arkadaşım ben ben kendimi bildim bileli müslümanım.. zaten islam dinine göre her insan bluğ çağına erene dek müslüman ve masum kabul edilir yani günahsızdır. bluğ çağından sonra ergenlikle birlikte, örneğin bir erkek vücudunda testesteron hormonu üretimi ile birlikte beynin biyokimyasal yapısı değişir ve beyin negatif enerji dalgalarınıda ruh denilen dalga (Wave) bedene yüklemeye başlar böylece kişi günah denen negatif enerji oluşturacak fiiller sebebiyle mesul kabul edilmeye başlar, çünkü testesteron üretimi ile birlikte akıl güçlenmiş kişide nispeten duygusallık azalmış ve mantık, doğru karar verebilme yetisi artmaya başlamıştır..

ancak ben hala neden müslüman olmaya devam ediyorum .. çünkü görüyorum ki dinimin bana getirdiği bütün zorunluluklar tavsiyeler , bütün dini ritüeller , realiteler tamamen mantık ve bilimsel gerçeklerle, bulgularla örtüşüyor.

2)- ikinci soruna gelince

bir yaratıcının olduğunu her örnekte her zerrede ispat etmek mümkündür..
aslında hiç uzağa gitmeye felsefik tartışmalara gerek bile yok, tek ihtiyacımız olan birazcık basiret. birazcık basiretle bakarsak her gün gördüğümüz şu alemin nizamı adeta pamuk ipliğine bağlı hassas dengeler, insanı hayrette bırakan varlıklar, insanın yaratılışındaki güzellik ve karmaşıklık..
düşünsene vücudumuz ne kadar güzel ne kadar simetrik değil mi ..

iki tane kulağımız var neden iki tane var ve neden biri diğerinin tam karşısında vücudumuzun organ ve sistemlerimizin işleyişindeki inanılmaz hassas ve karmaşık yapılar..
o kadar çok örnek var ki bizler sebepler dünyasında yaşıyoruz herşeyin bir sebebi olduğunu her oluşun her oluşumun bir nedeni ve faili olduğunu hayatımızın her anında kabul ediyoruz işte bu bilgisayar var ise demek ki bunu yapan biri vardır diyoruz bu koca evrende tıpkı bu bilgisayarın mühendisinin tasarımcısının varlığını ispat ettiği gibi kendi yaradanını ispat ediyor.. eskilerin dediği gibi bir iğne ustasız bir resim ressamsız kendi kendine olamıyorken .. bu koca evren bu nizam ve intizam kendi kendine nasıl oluşmuş olabilir ki… buna istersen kozmik bilinç de , ister evrensel zeka ,ister Allah , ister tanrı de neticede bilinçli bir yaratışın olduğu her zerrede aşikar..

neden islam neden Hz Muhammed çünkü o (s.a.s) evren ve sisteme dair daha önce hiç kimsenin açıklayamadığı Aziym gerçekleri anlattı çünkü görüyoruz ki onun bize bildirdiği bütün her şey bu gün bilim tarafından ispat ediliyor..

ve anlıyoruz ki bize din adı altında öğrettiği bütün herşey bilimsel gerçeklere dayalı o zamanın şartları içerisinde birtakım mecazi anlatımlardan ibaret… aslında o bize sistemi anlattı gerçekleri anlattı bunu şimdi daha iyi görebiliyoruz..

çünkü o bize diğerleri gibi bir tanrıya iman edin ona tapın demedi ..islam dini kesinlikle ve kesinlikle diğer dinler gibi bir tanrı inanışı ve bir tanrıya tapınmak gibi bir olguyu dayatmadı bize aksine diğerlerinden farklı olarak bize şunu öğretti LA İLAHE İLLALLAH

yani LA İLAHE = yoktur ilah (ilah ,tanrı , tanrılık kavramı diye bir şey yoktur) İLLALLAH= Yanlız ALLAH vardır..

bunu daha tafsilatlı açıklamak gerek aslında Hz MUHAMMED aleyhisselamın açıkladığı ALLAH kesinlikle bizi bir tanrı inancına götürmüyor..

Ancak islamı ve Hz MUhammed (s.a.s) anlatmak o kadar kolay değil.. burdan bu şekilde tam olarak öğrenmen zor..şöyle bir düşün teknolojiyle ilgili hiç bir bilgisi olmayan biri sana şu karşıdaki araba nasıl çalışıyor nasıl oluyorda hareket ediyor diye sorsa kısacık bir cevapla akli ve mantıki delillerle tam bir biçimde o aracın çalışma prensibini ortaya koyabilirmisin bu aracın benzin denen kimyasal sıvıyı nasıl yaktığını onu nasıl sısı enerjisine ordanda hareket enerjisine çevirdiğini anlatabilmek için baya uğraşman gerek işte bu sebepten bize sorduğun şeyin cevabını böyle kısacık nokta atışı isteme gerçekten öğrenmek istiyorsan bize kendine zaman tanı araştır bizden yardım iste soru sor sormaktan usanma..istersen bana mesaj at elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım ..sevgiyle kal .. hürmetler

Okudunuz mu?  Abdest alırken uzvu yıkamayı yarıda kesmek

Undisputed
Bu videoda her şey mantıklı değilmi? sadece 1.40 saniye izle ve Allah’a ve onun gönderdiği din olan İslam’a katıl.


burcealtug
Cepten yazmak oldukca zor ama Allah rizasi için yazacagim.Allahin varligini arastirmaya baslamissan emin ol sadece o buna izin verdigi içindir.sana o yaklasmakta….ben musluman cumhuriyetci bir ailenin tek kiziyim.ailem dini bütün degildi babam hala değil lakin yetistirilme ortami beni tam ateist yapmasada munafikliga kdr itmis.bunu simdi daha iyi anliyorum.rabbim bana hidayet nasip etmeseydi doğru yolada gelemezdim.simdi Allah’a neden inandigimi anlatayim.dogaya baktigin zaman onun izlerini tek tek goreceksin zaten.olu topraktan filiz vermiyor mu?ari gibi kucucuk bocekten bal cikartmiyor mu?bunu fende ogrenmissindir.itme kuvveti….bir maddeye tepki eden bir kuvvet vardir cek birak gider duser.o ceken guc nedir sence?topraktan bitkiyi cikaran guc nedir?evren tozbulutu iken o toz bulutunu oraya kim koymus?bakmak var gormek var….birde bizlerin bir sansi var.Allah var elhamdullilah…..bize gore var!sana gore yok soyle dusun ya varsa???????


21stday
24 Tesadüf saçmalığı delili (Ateistlere cevap) video izle


kocaelili041
Kardeş dinde zorlama yoktur.sen bugün ölç,biç.İstersen 1 yıl düşün.İstersen İslama gir istersen girme .Şayet girmek istersen kelime-i şehadet getir.Ki senin için en hayırlısı budur.


hatalar
sen çok zeki bir insansın anneni babanı taklit etmek yerine araştırıp bulmaya yönelmişsin bu doğrusu öncelikle tebrik ediyorum .
TAM SANA CEVAP BAK BU hemde kısa…. sözler köşkü bu gençleri çok dinlemelisin hayatın anlamlanıcak banada dua edersin 😉youtube.com/watch?v=B1pxa0evxKc&list=PL-LCj5c6etGW6DtgsLovB-SVvcdAAKi8Q&index=32

http://www.youtube.com/watch?v=B1pxa0evxKc&list=PL-LCj5c6etGW6DtgsLovB-SVvcdAAKi8Q&index=32

bak bunuda izle SENİN GİBİ ATEİST BİR ADAM bu gençleri izledikten sonraki mektubu..
youtube.com/watch?v=uVhSvKCJKTY
http://www.youtube.com/watch?v=uVhSvKCJKTY

çok zekisin umarım zekanı doğruya kullanırsın bu gençlerin sohbetleri çok kısa hemde çok şey katar sana hayatından bıkkınlık yok tat huzur olucak ALLAH’ı tanıdıkça .. dediğim gibi
sözler köşkü bu gençleri çok dinlemelisin hayatın anlamlanıcak banada dua edersin 😉sevgilerimle


aydınaslan
islam ateşten gömlek gibidir. eğer hakkı ile yaşarsan cennet bahçesi. ama sadece sözde müslümansan yakar kavurur insanı. islam hak edep insanlık ve kolaylık dinidir. zor olan kolayı algılayamiyo olmamız. zor olan ölümü hatırlamak istemememiz. ebedi hayatın farkında olup. ölüm korkusuyla hatırlamak istemememiz. aslında herşeyin farkındayız. sadece zoru seçiyoruz hepimiz. şeytana boyun eğiyoruz. Allah yar ve yardımcınız olsun.


beytullah
kardesim amacin ogrenmekse sana elbet ogretiriz doğru yoldasin ogren islama olan on yargilarini kaldir.etrafa bir bak hiç tesaduf bir ev veya araba olusmus mu halbuki ev ve araba çok basit bir yapay ya koca evren hemde tamda insanların yasayacagi sekilde bunu kim yapti .tabikide yuce ALLAH hem kuranimiz 1400 sene onceden bilgilr veriyo ama bilim bunu yeni acikladi daha sayi mi

Okudunuz mu?  İki Eli Kınalanmış Uyanmak

TAHARETTİN
İlk sorunun cevabı ; Yıllarca Ateist düşünceye sahip iken Kuran’ı bağımsız olarak inceleyince Allah’tan geldiğine inandım.Tavsiyem kuranı tamamen bağımsız incelemen.Acaip delillere de itibar etme gerçi itibar etseydin sorgulamazdın.Sorgulaman güzel bişey.Örneğin karpuzu yazınca,domatesi kesince Allah yazısı çıkıyormuş gibi.E ne yani karpuzu yarınca haç işareti çıkarsa hristiyanmı olalım.Yok ota … börtü böceğe bak gibi basit şeyler falan inançsız adamı inançlı yapmaz.Kuranı incele ama bağımsız şekilde şeyhin şıhın cübbelinin sakallının kıllının tüylünün yünlünün yorumlarını değil.Türkçe bildiğimiz birçok kelime zaten kuranda geçen arapça kelime bunu bile yanlış çeviriyorlar.Arapça harfleri bilmiyorsan türkçe transkriptlerini oku örneğin
TEVBE-97 : El Arabu diye başlar yani Allah direk Araplar diye ayete başlar bunu kıllılar bedeviler-çöl arapları-çöl bedevileri- vb. gibi çeviriyorlar.Mesela araştırmaya burdan başlıyabilirsin.Sana birkaç ipucu vereyim Tevbe suresi Kuranda 9. Sırada Nüzul sırasına göre 113. Sure yani sonran bir önceki sure.
Birkaç ufak jimnastik daha.
Nisa 157 – "Biz Allâh’ın elçisi, Meryem oğlu Îsâ Mesih’i öldürdük!" demelerinden ötürü ….
İsa ismi kuran kökenli bir isimdir.Meryem oğlu İsa ya İsa ismini kuranda Allah koymuştur.İsa nın doğduğu zamanki ismi ; yani Meryem AS ın çocuğuna koyduğu isim ibranicedir YEŞUA dır.Anlamı ise Tanrının yardımıdır.İslami tabir ile Allahın Yardımı dır.Arapçası ise Nasrullah dır. (Bknz. Nüzul sırasına göre son surenin ilk ayeti Nasr-1) İsa AS dan sonra hristiyanlar Jesus ismini koymuştur.Yunanca kökenli olup zeus dan türemedir.Tanrıların tanrısı anlamını taşır.
SORU : Meryem Oğluna inanmayan yahudiler "Biz Allâh’ın elçisi, Meryem oğlu Îsâ Mesih’i öldürdük!" neden der.?
SORU : Kuranda geçen Nasrullah hep Allahın yardımı şeklinde çevrilmiştir.Zümer-23 ü oku sonra tekrar Nasrullah a gel.
SORU : Kuran neden Hristiyanlara Nasara der. (Örneğin Bakara-62) Hadi bunu ben açıklayım.İsa AS. Latince Nazaretlidir yani arapça Nasıralıdır. Nasara nasıralıya uyanlar şeklinde açıklanır.
SORU : Peki arapça Allahın Nasıralısı ne demektir. Hadi bunuda açıklayayım sana yük olmasın fazla Nasrullah demektir.
Bi soru daha bu ayet tam müteşabih anlamını bulmak imkansız ancak işaret eder. Hicr – 87 : Yemin olsun ki, biz sana ikişerlerden/ikililerden/iç içe kıvrımlar/kat kat/dürüm dürüm/çeşitli/yığın yığın halindeki çift mânalılardan yedi taneyi ve şu büyük Kur’an’ı verdik. Bunun için tefsirlere bakıpda hataya düşme tüylüler bunun için Allah Fatiha suresinden bahseder diyorlar.Biraz yardımcı olayım Allah ne vermiş ? biraz basitleştirirsek çift manalı 7 liyi vermiş.Şimdi nedir bu çift manalı 7 li.
Ben 6 tane çift manalı sayayım sen 7. Si varmı varsa bulmaya çalış.
İSANIN KURANDAKİ İSİM VE SIFATLARI
NEBİ – ULLAH ALLAHIN NEBİSİ
RESUL – ULLAH ALLAHIN RESULÜ
KELİMET – ULLAH ALLAHIN KELİMESİ
RUH – ULLAH ALLAHIN RUHU
MESİH – ULLAH ALLAHIN MESİHİ
İSA İBNİ MERYEM MERYEM OĞLU İSA
Evet dostum 7. Si ne olabilir. Bu tamamen benim kendi düşüncemdir.NASRULLAH
Şimdi tekrar gelelim nüzul sırasına göre 114. son sure olan Nasr suresine
Nasr- 1 : İzâ câe nasrullâhi vel fethu. Nasrullah ve fetih geldiğinde
Ki bunuda tüylüler kabe fethedildiğinde şeklinde çevirmiştir.
Evet esas soru geliyor.
Nasr suresi 1. Ayetin anlamı nedir ?


Kayıtsız Üye
ilk önce Bir yaratıcının varlığını mantıken anlamaya çalışalım. bizde dahil bu evrenin oluşumunun bazı olasılıkları vardır. mesela kendi kendine olması. bir mutfak hayal edelim mutfakta bir kek için malzemeler var ama bir keki yapabilmemiz için hepsinden belli miktarda koymamız gerekiyo. ve biri size diyor ki bir rüzgar esti ve her bir malzemeden öyle nizamlı ölçüde bir kaba döküldüler ki kek oluştu. kimse böyle bir olasılığa inanmaz. evrene baktığımızda her şey elementlerin atomların belirli ve çok intizamlı bir ölçüde biraraya gelerek oluştuğunu görürüz. bu yüzden küçük bir kek örneği bile şmkan dahilinden çok uzaksa bu evrenin tesadüfen bu kadar intizamlı biraraya gelmesi akıl karı değildir. diğer bir olasılık sebeplerden veya tabiat yoluyla olması. yani mesela bir elma tohumun toprağa düşmesi yağmurun yağması ışık ve oksijen gibi sebeplerle büyüyerek bize elmayı verir diyebilir bir ateist. gel buna yakın bir örneğe bakalım bir telefona bakalım telefonda birsürü parça vardır ve bu parçalar öyle güzel bir sistem ve nizamla bir araya gelmesi gerekir ki fotoğraf çekebilsin ve bir yazılımı olabilsin tıpkı bir elmanın oluşumu gibi. görünürde fotoğrafı ve birçok farklı işlemi telefon yapıyo gibi gözükse de aslında öyle değildir. çünkü telefonun her bir parçası akılsızdır, şuursuzdur ve o ilme sahip değildir ve bizim ona ihtiyacımız olduğunu bilmez. ama bu telefonun perde arkasında hangi parçayla hangi parçayı birleştirirsem yazılımı ve kamerayı yaparım gibi ilimleri bilen onu yapmaya gücü yeten görme işlevini bilerek kamerayı yapan ve insanların konuşmak için ona ihtiyacı olduğunu bilen bir insan vardrrı. yani telefonun arka planında bir insan vardır ve telefon bunları yapabilmek için o insana ihtiyacı vardır. öylede ne tohum ne ağacın dalı ne ışık ne de güneş bu elmanın oluşum süreciyle ilgili ilme akla ve bizim ona ihtiyacımızı bilen bir şuura sahip değildir. demek ki bir elmaya ihtiyacımız olduğunu bilen, ışık oksijen bir tohumun ağaç olup elmayı vermesi için evrende nasıl bir sitemin olması gerektiğiyle ilgili ilme akla ve kudrete sahip birinin olması gerekir. Bu yüzden bütün bu şeyleri yaratan bir yaratıcı vardır. sanatkar bir sanat yaptığında bunu gösterir ve göstermek ister. Allah da sanatını bize göstererek ve bizim onu tanımamız için bize kitap ve peygamber göndermiştir. Kuran da evrenin genişlemesi, bir bebğin anne karnındaki evreleri, yerle göğün birbirinden ayrılması gibi birçok bilimsel gerçek yazılıdır. böyle bir kitabı 1400 sene evvel yaşamış bir peygamberin ozamanki şartlarla kendiisinin yazmış olabilme ihtimalide yoktur. demek ki bu kitap bir yaratıcı tarafından peygamberi vasıtasıyla insanlara göderilmiştir. umarım yardımcı olmuştur. selametle.

Okudunuz mu?  İlluminati nedir

zeze
Arkadaşım sana uzun uzun yazmak isterdim ancak kardeşlerim anlatmış zaten.Sana kisaca şunu demek isterdim, kendi kendimize var olmuş olsak bile haşa, bunu bile oluşturacak bir harekete ihtiyacımız var.Ilk insanı düşün, bir erkek bir kadın yaratılması, nasıl bir tesadufun eline birakilabilir.sert tahtadan yani ağaçtan yumuşacık şeftali çıkması. Ahiret olmasa idi insan denen varlık kadar acınacak bir yaratık olamazdı.Onca hata ve haksızlık,zulüm. Mutlaka bunların hesabı sorulmalı değil mi.VAllahi Allahtan başka İlah yoktur. Seni bir damladan yaratan Rabbinden nasıl şüphe edersin.O, sen daha başına konan sineği kovamazken seni büyüttü seni giydirdi,Kuranin güzelliğine baksana.Dünyadaki tüm mahlukat da toplansa bir sineği bile yaratamazlar.Evrene de bir bak, nasılda bilmem kaç km hızla dönmesine rağmen ses çıkarmıyor. Bulutlar litrelerce yağmur taşımasına rağmen yercekimine karşın havada duruyor.Şu güneşe de bir bak hergün, hergün doğuyor.VAllahi Allahtan başka ilah yoktur.O Allah ki kulunun geçmiş gunahlarini affetmekle kalmayıp gunahlarini sevaba çevirir.Eğer Allah cezasını hemen verecek olsaydı yeryüzünde bir canlı kalır miydi,ancak Allah onlara bir süre tanıyor, tovbe etsinler diye. Allah, onları dehşetten gozlerin yerinden firlayacagi bir güne erteliyor.O gün kafirlere cehennemi, öyle bir gösteriş göstereceğizki.Allah der ki, isteyin,isteyinde vereyim,isteyinde istediginizden de fazlasını vereyim.Allah sana hidayet versin benim güzel arkadaşım, önyargı ve kibir olmadan konuşmak istediğin için, Allah la en kısa zamanda secdede bulunman duam ile.

Okudunuz mu?  Şeytan Olmasaydı ?

zeze
iphone 6 plus hem akilli hem ateist Cayhouse Tesadüf

Youtube de kusura bakma link alamadım. Bu iki video seni çok ileri taşıyacaktır inşAllah. Ve şunu unutma lütfen, müslümanlar kusurludur,kusurlu olan Islam dir.


Kayıtsız Üye
Neden evrenin Yüce Allah tarafından oluştuğuna, insanlar küçücük bir mercimek kadarken anne karnında 3.5-4 kilo doğmasına, bir meyvenin dışı farklı içi farklı renk olduğuna, evrendeki herşeyin bir yaratıcı tarafından var olduğuna inanmıyosunuz daha doğrusu inannmak istemiyorsunuz? Niye ateizm???
Ayrıca Yüce Allah zamanında Hz. Muhammed (s.a.v)’e inanmayanlara ayı parçalatarak bir cevap vermişti. Eğer Yüce Allah bir peygamber olmasaydı acaba ayı parçalatır mıydı??
Yüce Allah biz müslümanlara Kur-an’ı Kerim’i indirdi biz o kitaba uyduk ve Hz. Muhammed’in onun kulu ve elçisi olduğuna inandık. Başka diyebilecek birşeyim yok. Rabbim seni doğru yola ulaştırsın inşaAllah…!!!!


Kayıtsız Üye
Öncelik le merhaba kardeşim sana kısa bisi soylicem islam la ilgili hani ataistim diyorsun. Ya iyi oku ataistin bir dernegi var demi ki var onu yöneten var ki var dört duvardan ibaretir ve bazen de sıkışıyor yonetmekten peki kardeş sorarim şana kos kocaman evreni yonetende bir kusur bulabiliyormusun cevir bir bak kafanı


Burak27
Sevgili dostum bir et bir kemiğiz öyle bir sisteme öyle bir düzene sahibiz ki bilim bazı şeyleri yeni çözüyor Kuran bunların hepsini yıllar önceden biliyor ve elçisi Hz Muhammed e okuma bilmeyen saf ve temiz insanlığın ve tüm kainatın yaratılış sebebine gönderiyor.Ben müslümanım çünkü hayatımda tesadüfen hiç bişey olmadığını gördüm ve bildim bastığım toprağın kara ondan çıkanın yeşil olduğunu gördüm masmavi gökden şeffaf berrak suyu gördüm Allahı nimetleriyle gördüm eğer saf ve temiz bir yürekle geldiysen bunlara sağduyu ve düzgün şekilde yaklaşır iman edersin ki içini yıllardır tırmalayan bişeyler var bence iyi düşün Rabbimiz tövbeleri kabul edendir.


Ubeydullah
Eğer gerçekten islam ile ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadan tüm sorulara(imani meselelerde) cevap istiyorsan ve inat etmeden bütün soruların(imani meselelerde) cevaplarını öğrenmek istiyorsan Ciddi samimi söylüyorum Bediüzzaman Said Nursi nin risale i nur eserlerini oku ve risale i nur eserlerini ciddi istifade eden biriyle görüş ama görüş
her şeyi her zaman ve birden anlayamazsın bunu bil ve 100 çeşit kahvaltılık var hepsini birden yiyemezsin yavaş yavaş yersin yani islam ile ilgili tüm sorularını (imani meselelerde) cevabını risale i nur eserlerinde gördüğünde birden ve hemen anlayamabilirsin bu gayet normal bir durumdur bunun için anlamak için bazen zaman gereklidir bazen durumun, halin o öğrenmeğe müsait olmalıdır ve bunada şaşırma ama cevapları var bunu unutma
Bunu tek sana söylemiyorum imani meselelerde sıkıntı çeken herkese bu eserlerde cevabı bulabilirsiniz yeterki bir inat,garaz, ön yargı olmasın niye diyeceksiniz çünkü
Kendimden, benim gibi olan insanlar ve Bu eserler vesilesiyle dış ülkelerden müslüman olanlardan biliyorum
Bilipte yaşamayana bakmayacaksın yaşayanlara bakıp öyle hareket edeceksin

Okudunuz mu?  Resim dersinde resim çizmek caiz mi?

Bu videolar risale i nur dan istifade edilerek hazırlanmış ama tam sıkıntı yaşamadan cevap istiyorsan bu eserleri iyi bilen ve istifade eden biriyle konuş gerçekten ciddi eserlerden istifade eden biriyle görüş ki o zaman anlayacaksın ki Allah vardır ve İslamdaki her şey haktır gerçekten anlayacaksın İNŞAALLAH
Vaktin varsa bu videoları mutlak surette dinle risale i nur dan istifade edilerek hazırlanmıştır
[url]https://m.youtube.com/playlist?list=PLe4WID0gwsxZLfZQKNCXPq6JBLV0_31WE


Ubeydullah
Eğer gerçekten islam ile ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadan tüm sorulara(imani meselelerde) cevap istiyorsan ve inat etmeden bütün soruların(imani meselelerde) cevaplarını öğrenmek istiyorsan Ciddi samimi söylüyorum Bediüzzaman Said Nursi nin risale i nur eserlerini oku ve risale i nur eserlerini ciddi istifade eden biriyle görüş ama görüş
her şeyi her zaman ve birden anlayamazsın bunu bil ve 100 çeşit kahvaltılık var hepsini birden yiyemezsin yavaş yavaş yersin yani islam ile ilgili tüm sorularını (imani meselelerde) cevabını risale i nur eserlerinde gördüğünde birden ve hemen anlayamabilirsin bu gayet normal bir durumdur bunun için anlamak için bazen zaman gereklidir bazen durumun, halin o öğrenmeğe müsait olmalıdır ve bunada şaşırma ama cevapları var bunu unutma
Bunu tek sana söylemiyorum imani meselelerde sıkıntı çeken herkese bu eserlerde cevabı bulabilirsiniz yeterki bir inat,garaz, ön yargı olmasın niye diyeceksiniz çünkü
Kendimden, benim gibi olan insanlar ve Bu eserler vesilesiyle dış ülkelerden müslüman olanlardan biliyorum
Bilipte yaşamayana bakmayacaksın yaşayanlara bakıp öyle hareket edeceksin
Biz dünyaya yiyip, içip, eğlenip, tuvalete gitmek ve yatmak için gönderilmedik bizim vazifemiz var imtihan dünyasında yaşıyoruz vazifemiz nedir hayvan yaşamayacağız ölüm var! Rabbimiz bizden ne istiyorsa onu yapmak ibadet etmek için gönderildik Bu eserleri oku tavsiyem budur Bu eserlerde Allah ın varlığı ve Birliği, Kur’an ı Kerim in mucize oluşu,Resûlü Ekrem Muhammed(a.s.m) Peygamberliği,Ahiretin ispatı,meleklerin ispatı, kaderin ispatı ve tevhid gibi bütün sorulara imana dair cevapları ve ispatladı bulabilirsiniz

Bu videolar risale i nur dan istifade edilerek hazırlanmış ama tam sıkıntı yaşamadan cevap istiyorsan bu eserleri iyi bilen ve istifade eden biriyle konuş gerçekten ciddi eserlerden istifade eden biriyle görüş ki o zaman anlayacaksın ki Allah vardır ve İslamdaki her şey haktır gerçekten anlayacaksın İNŞAALLAH
Vaktin varsa bu videoları mutlak surette dinle risale i nur dan istifade edilerek hazırlanmıştır

İman, insanı insan eder.
Belki insanı sultan eder.
(Yirmiüçüncü Söz/Birinci Mebhas/4.Nokta)
Sözler(RNK) – 342

İman hem nurdur, hem kuvvettir.
Evet hakikî imanı elde eden adam, kâinata meydan okuyabilir
(Yirmiüçüncü Söz/Birinci Mebhas/3.Nokta)
Sözler(RNK) – 340


bana islamı anlat, zeus, Kutsama

Bu kategoride yer alan Cennette herkes mutlu neden cennetin kademeleri var ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ben Ateistim bana islamı anlatın Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.