Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:18
Namaz
Abone

Sabah namazı şahitlidir ayeti

Sabah namazı şahitlidir ayeti

Kayıtsız Üye
Sabah namazı şahitlidir ayeti hakkında bana eğitici bir yazı örneği paylaşabilir misiniz ?


Cevap: Sabah namazı şahitlidir ayeti

Fetva Meclisi
Gündüzün güneş dönüp gecenin karanlığı bastırıncaya kadar (belli vakitlerde) namaz kıl; bir de sabah namazını. Çünkü sabah namazı şahitlidir. (İsrâ, 78)

Ebû Hüreyre radıyAllahu anh’den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
Birtakım melekler geceleyin, diğer birtakımı da gündüz vakti birbiri ardınca gelip sizin aranızda bulunurlar. Onlar sabah namazı ile ikindi namazında bir araya gelirler. Geceleyin aranızda kalmış olanlar Allah’ın huzuruna çıkarlar. Allah Teâlâ, kullarının halini çok iyi bildiği halde, meleklere:
-Kullarımı ne halde bıraktınız? diye sorar. Melekler:
-Onları namaz kılarken bıraktık; yanlarına da namaz kılarken varmıştık, derler.

Okudunuz mu?  Vitir namazının 3 cü rekatından sonra kunut okumadan rüküye getdikde ne etmelisen?

Sabah ve ikindi vakitlerini ve bu vakitlerin namazını daha faziletli kılan sebeplerden biri, belki en önemlisi, bu namazlarda meleklerin de hazır bulunmaları ve Allah’ın mü’minlere bir lutfu olmak üzere, onların güzel hallerine meleklerin Cenâb-ı Hakk’ın huzurunda şahitlik etmeleridir. Mü’minlerin birbiri hakkında şahitlik etmeleri, lehinde şahitlik edilen kimse için Allah katında rahmet vesilesi olduğuna göre, meleklerin şahitliği öncelikle ve daha çok rahmete nâil olmanın vesilesidir.

Okudunuz mu?  Kıble yanlış ise namaz kabul olur mu?

Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: İki serinlik namazını, sabah ve ikindiyi kılan kimse cennete girer. Buhârî, Mevâkît 26; Müslim, Mesâcid 215

Cennete girmenin bu iki namaza bağlanması, onların son derece kıymetli ve kılındıkları vaktin de faziletli olmasındandır.Çünki bu iki vakit çok mühim zaman dilimleridir.İnsanı bu vakitlerde namaz kılması ciddiyetini göstermektedir.Çünki bazı kişiler bu vakitlerde zorlanmaktadır.

Okudunuz mu?  Kuranı kerimde namazın farz oluşu ile ilgili ayetler hangi surede geçmektedir ?

Burada kişinin fedakârlığı ve feragatı da çok önemlidir. Çünkü sabah namazı vakti uykunun en tatlı anıdır. Bu vakitte uykudan kalkıp, abdest almak ve ibadet edebilmek ciddi bir gayret ister bunu başarmak çok büyük fazilettir.

İkindi namazı da, gündüzün sonuna yakın bir zamanın namazı olup, bir insanın bu vakitte işinin en yoğun olduğu bitirmesi gereken şeyleri bitirmek gayreti içerisinde , alış verişini ve ticaretini bırakıp namaza koşması çok ehemniyetlidir.

Okudunuz mu?  Evvabin namazı 4 rekat olarak mı yoksa 6 rekat olarak mı kılınıyor

Bu zorluklar altında namaz kılması bir fazilettir. Bu iki vakti eda edenler Hak katında çok büyük bir mükafatı hak edeceklerdir.


Cevap: Sabah namazı şahitlidir ayeti

fatihhh
Bu kadar geniş ve anlasilir tefsir ettiğiniz için Allah razı olsun. Birkaç farklı kaynaktan baktim fakat burasi hadislere dayanarak daha anlasilir bilgi veriyor

Okudunuz mu?  İbadet Test Soruları Namaz Abdest Gusul Teyemmüm

Cevap: Sabah namazı şahitlidir ayeti

Kayıtsız Üye
Evet hocam bu calismaniz için Rabbim sizlerden razı olsun


şakird
Allah razı ola


BİR ADEM
Allah razı olsun çok güzel anlatmışsınız. Allah’a şükür namazımı kılıyorum. çoğunlukla ikindi namazının sadece farzını kılıp sünnetini terk ediyordum.inşAllah bir daha terk etmeyecem.şuanda da ikindi vakti birazdan sünnetiyle kılacam. Mümkün olduğu kadarda sabah namazlarını camide cemaatle kılmaya gayret edeceğim. Alla sizlerden razı olsun

Okudunuz mu?  Japon yapıştırıcısı denen yapıştırıcı elimize bulaştığı zaman gusül abdesti yada namaz abdesti almaya engelmi?

imam
Sabah namazı şahitlidir ne demek

Alimlerin cumhuruna göre, sabah namazında; diğer namazlarda olmayan bir özellik vardır; o da gece melekleri ile gündüz meleklerinin birlikte hazır olup bunaşahitlik etmeleridir.


#UguR
Sabah namazını kılan Allah’ın koruması altında olur. Ve biri sabah namazı kılan kişiye iftira atarsa veya malına zarar verirse karşısında Allah’ı bulur.

Okudunuz mu?  Namazda dilin dolaşması huşuyu bozuyor dilimin dolaşmasının sebebi nedir ?


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun sağ olun merakımı giderdiniz…ümit somyürek


sabah namazı şahitlidir, sabah namazı şahitlidir ne demek, sabah namazı ayetleri

Bu kategoride yer alan Kaza namazları nasıl kılınır? vitir namazlarının kaza namazı kılınırmı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sabah namazı şahitlidir ayeti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.