Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:51
sizden07
Abone

Namaz kılıyorum ama keyif alamıyorum namaza başlayınca hemen bitsin istiyorum

Namaz kılıyorum ama keyif alamıyorum namaza başlayınca hemen bitsin istiyorum

ırmak
arkadaşlar namaz kılıyorum ama keyif alamıyorum namaza başlayınca hemen bitsin istiyorum aslında namaz kılmak istemiyorum ama Allahı düşündüğüm için kılıyorum namazdayken aklıma sürekli dünyevi olaylar geliyor ne yapmalıyım ben yardımcı olurmusunuz namazlarım kabul olurmu ondan bile emin değilim


Cevap: Acilll yardım lütfen

burcealtug
sevgili kardeşim …Benim de namaza ilk başladığım yıllarda aynı şey oluyordu hatta zaman zaman da oluyor olmaması imkansız. Ama peygamberimizin bir hadisini hatırlıyorum ben….AMELDE ihlas samimi olun ve Allahı görüyormuş gibi ibadet edin çünkü siz onu görmesenizde o sizi görmekte….
kabeyi gözünün önüne getir birde

Okudunuz mu?  Eşi ile problemleri olanlara hangi dua okunur?

Cevap: Acilll yardım lütfen

silversoul
Namazı kılmadan 15dk önce tefekkür etmeye başla. Allah’ın rızasını iste ve ona kavuşmayı arzulayarak namaza başla


Cevap: namaz kılıyorum ama keyif alamıyorum namaza başlayınca hemen bitsin istiyorum

ırmak
yapmaya çalışıyorum ama olmuyor içimden gelerek yapamıyorum çok sıkılıyorum bu sefer soğumaya başlıyorum namazdan canım sıkılıyor ne olacak benim bu halim ne yapmalıyım namazımı asla bırakmam ama içimden gelerek kılmak dua etmek istiyorum


burcealtug
bizler sana sadece dua edebiliriz. Sana yardımcı olacak tek kişi YÜCE ALLAH .Ondan yardım iste dua ile. Samimi dualar asla red olmaz. Hele ki namaz.Ayrıca senin bu imtihanında olabilir ne kadar namaz konusunda samimi olduğunu ölçmek için. Aman sakın cayma namazı bırakma. Sana güç verecekse namazla ilgili bir olayı anlatayım. Ben daha 2 yıla kadar namaz kılan biri değildim. ALLAH ın lütfedip hidayete yolcu ettiği bir günahkârım. Allah bana resmen ayakta dolaşırken elektirik süpürgesi kullanırken iş yaparken gözümün önüne mezarlık getiriyordu. Çıldıracak gibiydim kulaklarımda erkek ve kadın çığlıklarıda vardı. Bu hal 3 -4 gun sürdü . Daha snr bilgisizdim elbette bunun okuduğum kitaplarda kabir azabı olduğuna kanaaat getirdim. Namaz kılmamak çok büyük suç. Allah hem bu dünyada hem kabirde hem mahşerde cezasız bırakmayacak.Ona iman etsende kibirlenip namazı terk ediyorsun çünkü. Sakın şeytanın oyununa gelme….ONA SIĞIN

Okudunuz mu?  Alevilerle dostluk

cihad38
< AMELDE ihlas samimi olun ve Allahı görüyormuş gibi ibadet edin çünkü siz onu görmesenizde o sizi görmekte >
bu tanım İHSAN ‘ın tanımıdır,ama cevabınız güzel teşekkür ediyoruz.

< aklıma sürekli dünyevi olaylar geliyor ne yapmalıyım >
bu çok normaldir,namazda aklınıza gelen şeyler öyleki çoğu zaman namaz dışında bile aklınıza gelmez.
farkında iseniz aklınıza diyorum, çünkü namazda aklınıza gelenleri KALBinizle onaylamadıktan sonra hiç bir sorun teşkil etmez,
Allah dostlarından biri; namazda akla gelenler vücud misalidir,insanında vücunun için bildiğimiz gibi necasetle doludur,ve bu vücudla namaz kılıyorsuz,ama bu necislerden biri dışarı çıkınca abdestde namazda bozuluyor, bunun gibi aklınıza gelen vesveselere aldırmayın,dışarı çıkması yani kalbin tasdiki yoksa sorun değil.

Okudunuz mu?  Kuran-ı Kerim'de kara delik

namaza bütün zorluklarına (nefis,vesvese,şeytan vb.) rağmen devam edin,rabbinizin huzurunda olduğunuzu hiç unutmayın,bir süre sonra tadını alırsınız inşAllah.


Kayıtsız Üye
Selamunaleykum ben Namaz kilmayan sacma sapan yasayan biri idim.Namaz kilmaya basladim bir senedir..Ve inanin istekli yada isteksiz olsun Namaz kadar huzurlu oldugum baska bir yer yok.Namaz insanin Rabbine en yakin oldugu yerdir. Namaz Allah’a itaatin imanin diregi oldugunu ve Namaz kilmassak azap cekecegimizi dunyada da bu güzel huzurdan noksan kalacagimizi hep dusunelim..belki bu size yardımcı olur . Allah’a emanet olun

Okudunuz mu?  Çapak Namaza Mani midir?

Aihl17
Ben 2 yıldır namaza başladım. İlk başlrda bir üşengeçlik isteksizlik oluyodu ama farz diye bırakmadım çevredekiler zamanla düzelir dedi. Daha sonra yaşamımı biraz değiştirdim yani kuran okumaya dinimizin emir lerini falan okumaya başladım sohbetlere gittim yada internetten sohbet izledim o aralar namazı daha düzgün yavaş yavaş ve keyifle kılıyodum. Hatta teheccüde de araa kalkmaya başladım. Yani hayatını kurana göre şekillendirirsen namazdan da hayattanda keyif alırsın. Selametle..

Okudunuz mu?  Zekat ve Fitremizi başka şehirlere nakletmek göndermek caizmidir?

Acizanekul
Sünnete uygun yasarsak keyif alırız Allah’ın izniyle


ZazaReis23
Namaz kılarken sıkıntı geliyorsa kılmadan önce bir ayet el kürsi oku cin ve şeytanların etkisinden korunursun


Kayıtlı Üye
Çok istediğin bir şey bul. (Telefon fln değil yani bir olay fln ne biliyim iyi bir liseye gideyim gibisinden) Namazı bu istediğin şeyin gerçekleşmesine yardımcı olacağını düşünerek kıl ve her namazdan sonra bunun için dua et. Bu strateji gerçekten işe yarıyor ben 3 aydır kılıyorum mesela.

Okudunuz mu?  Borç olarak verilen parayı hibe edip sonra geri istemek ?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm tefekkür etmek ben de işe yarıyor belki sizde de işe yarar. Evrendeki düzene ve evrenin büyüklüğüne bakın. Böylelikle Allahın azametinin ne kadar büyük olduğunu ve bizim ne kadar aciz olduğumuzu anlayabiliriz. Böylelikle namaz bizim için sıkıntı olmaz.

Okudunuz mu?  Oruç tutarken kusmak

bbgbbg
Misafir kardeşiö çok istediğin bir şey bul onu düşünerek kıl demişsin.Ahireti düşünerek kılmak en doğrusu olacaktır ozaman.Dünyevi isteklerle namaz kılmak sıkıntılı olabilir.Allah(azze ve celle) rızasını düşünmek gerekir.


Kayıtsız Üye
İşte benim aklıma takılan da bu.. Eğer böyle düşünüp namaz kılarsak , namazı Allah için mi kılmış oluruz yoksa dünyevi isteklerimiz gerçekleşsin diye mi?

Okudunuz mu?  Hz. Hızır peygamber mi? Darda olanın yardımına koşar mı? Ölümsüz müdür?

Teamezer98
Ben de Aynı Durumdayım. Gün İçinde Aklıma Takılan Olaylar Namazımın Uyumunu Bozuyor. Hatta Bazı Zamanlar Kaçıncı Rekatta Olduğumu Unutup Kafamı Taşlara Vurasım Geliyor. Sürekli "Kimin Huzuruna Çıktığını Unutma" Diyorum Kendi Kendime. 10 Saniye Sonra Gene Dalıyorum. Yavaş Kılıp Huşu’yu Yakalamaya Çalışıyorum. Bu Seferde Sıcaklamaya, Yorulmaya Başlıyorum. Hal Böyle Olunca Bir An Önce Bitirip Üstümden Yük Atmaya Çalışıyorum. Kıldığım Namazdan Aldığım Sevap Ne Kadar Azaldı Acaba Diye Kara Kara Düşündüğüm de Oluyor. Namazı %100 Huşu İçinde Kılabildiğimi Ömrüm Hayatımda Hatırlamıyorum. Mutlaka Dikkatim Dağılıyor. Elimden Geldiğinde Kendime Ciddiyetini Kavratmaya Çalışıyorum.

Okudunuz mu?  Seninle bidaha konusursam Allah belamı versin demek yemin midir

Acizanekul
Maalesef sadece bedeni olarak namaz kılıyoruz, ben namaz kılarken adeta savasiyorum gaz sıkıştırması sıcak basması acaba yanlış mı okudum sureyi diye gelen düşünceler acaba namazım bozuldu mu ameli kesir hareket mi yaptım diye gelen vesveseler namaz bitene kadar neler çektiğimi herkes anlayamaz Allah bizi vesveseden korusun başka çaremiz yok duadan başka


Kayıtsız Üye
Namaz kılarken çabuk bitsin isteyen kardeşim namazdan önce (tövbe ettim estağfurullah ya gaffar diye yapabildiğince yap sonra, ya hafız, ya hafız ya hafız deyin namazına başla ama tövbe ederken kalbine indir tövbenin samimi olması gerekir yüce Allah tam itikatla sorunun derhal son bulur

Okudunuz mu?  Cuma gecesi ve Cuma günü ölenler ile ölümcül hastalıktan ölenlerin durumu nedir?

namaz kılarken sıkılmak, namazda sıkılmak, namaz kilmaktan bikmak

Bu kategoride yer alan Cünüp iken saç sakal traşı olup banyoda gusül alınır mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılıyorum ama keyif alamıyorum namaza başlayınca hemen bitsin istiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.