Anasayfa
21 Mayıs 2023, 0:06
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Kuran-ı kerim görmek

Rüyada Kuran-ı kerim görmek

Hayalhanemci
Bende rüyamda Kur’an gördüm ama eski albümler olur ya poşet gibi her bir sayfası bir poşetin içindeydi ve ben net göremiyodum elimi poşete geçirip silmeye çalışıyodum acep ne manada 😮


Yorum: Rüyada Kuran-ı kerim görmek

arifselim
Kuranı kerimi görmek eski veya yeni şekilde görülmesi arasında fark yoktur. Kuranı kerimi görmek, dualar etmeye ve duaların kabul görmesine işaret eder. Bu hayırlı olan pek çok amellere delalet eder. Allah’tan daima hayırlısını isteyin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Rüyam hakkında yorumunuzu bekliyorum lutfen

orhanalanya21
Selamunaleykum kardeslerim ben bir rüya gördüm 1 hafta önce anlatacak birisini bulamadim ben rüyamda karanlık bir depoda müze gibi ama küçük bir odada tanimadigim kişilerle birlikte tarihi eşyalara bakarken yüksekçe bir sehpa üzerinde tarihteki ilk el yazma arapça kuran olarak anlattiklari yeşil kapakli büyükçe bir kurani kerim vardi insanlar uzaklaşmaya başlayınca kurani kerim in üzerinde beyaz bir isik belirdi ve sayfalarini açmaya basladigimda tüm yazilar benim anlayip okuyabilecegim dile dönmeye basladi bunu diğerlerine haber vermeye calistim o anda yazilarin çevirisi durdu ve uyandim.şimdiden Allah razı olsun cevabinizi bekleyecegim

Okudunuz mu?  Hacet rüyasında siyah ve beyaz aynı rüyada görülürse nasıl yorumlanmalı ?

Cevap: Rüyam hakkında yorumunuzu bekliyorum lutfen

@hmet
Rüya çok güzel maşAllah
< Rüyada kuranı kerim görmek, rüya sahibinin hayatta her daim hayırların en güzellerini bulmasına, kısmetin açık, şansın da hayat boyunca rüya sahibinden yana olmasına, aile içinde büyük ve kötü hastalıklar yaşanmamasına, uzun bir ömre, rızkın hiç eksik olmamasına, yapılan hayır işleri ve sevaplar nedeni ile Allah’ın lütuflarına ermesine delalet eder. Rüyasında kuranı kerim gören kişinin yüzü hep gülecek, işleri de her zaman yolunda gidecektir. Bu kişi için Allah katında makbul ve kalbi temiz olduğu yorumu yapılır ve bu rüyayı da herkes göremeyeceği için saflığı sayesinde gördüğü şeklinde değerlendirilir. Rüyada kuranı kerim bazen de rüya sahibi için yeşillikler ve kuş sesleri içinde, kedicikler, köpekcikler arasında geçirilecek doğal ve huzurlu bir yaşama tabir edilir. >


serkan19
Selamun aleyküm öncelikle
ben rüyamda Allahu teala ile sadece konuşuyordum ben soru soruyordum o cevaplıyordu ve bende çok mutlu hissediyordum aldığım cevaplar beni memnun ediyordu ve sık sık sorularıma devam ediyordum arkamda kuranı kerim vardı masanın üstünde açık vaziyette duruyordu onu gördüm daha sonra tekrar dönüp Allah’a soru sormaya devam ettim Allahu tealayı görmüyordum ama sadece konuşuyordum daha sonra bu durumu ve aklımda geri kalan soruları başkalarına danışmak için gittim sorular sordum biri cemaatle 1 defalık namaz kıl dedi sonra camiye ilerledim kandil namazı vardı zaten rüyayı gördüğüm gün kandildi caminin içi çok büyüktü ve kalabalıktı camide üst kata çıktım içerde siyah başörtülü bir kadın ve ufak bir çocuğu vardı kadın bnm paçama sigarayla ateş tutuşturdu ve ayaklarım yanmaya başladı korkuyla uyandım
çok merak ediyorum ne anlama geldiğini yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Rüyada Kader görmek (İmam Nablusi)

Aşk-ı Vuslat
Aleykümselam, hayr diyelim hayr olsun rüyanız. Öncelikle ben rüya yorumlayıcısı değilim bunun üzerine ilim almadım ama çok araştırmam oldu ve acayip şekilde rüyalar görme sebebiyle ilgimi çekti rüya tabirleri.. Genellikle gördüğüm rüyalar ders ve ikaz olduğu için gerçek hayatıma da yansıdığı için az çok yaşayarak tecrübe etmiş biriyim. Rüyada Allah c.c ile konuşmanız çok güzel sizle konuşması ve cevaplar vermesi ve sonunda bir tavsiye ile ikazda bulunması var ortada. Ortadaki karışık durum ise bana göre birçok ilme sahipsiniz ama ilminizle amel etmiyorsunuz velevki Allah’ın evi denen mescidde ayaklarınızın yanması buna delalet ediyor. Yanlış adımlarınız olabilir, kendinizi bir hesaba çekin bir yerde bir eksiklik çıkacaktır. Günahkar kullarız biz, elbet hatamız olur amma hatalarımızın da farkına varıp nasuh bir tevbeye ihtiyacımız var. Buna da şükr edelim Rabbimiz bizi seviyor ki ikazda bulunuyor.
Rabbim yâr ve yardımcınız olsun.
Selametle

Okudunuz mu?  Rüyada kendisini ölü yada komada görmek

Kayıtsız Üye
Hocam iki yıl önce gördüğüm rüyayı hala unutmadım.
Rüyamda salondayim yanımda annem var ve karsimizdaki vitrinin içi de kuranı Kerim var ve vitrin sallanmaya başlıyor bende anneme korkuyla geliyor baksana geliyor diye bağırıyorum vitrinin kapağının açılmasıyla kuranı kerim yerde sürüklenerek en sonunda elime geliyor fakat bu kısımlarda da tanımadığım sesin bana bir şeyler söylediğini hatırlıyorum .Ve bu rüyayı gördüğüm evde şu an yaşamıyoruz.Yorumunuzu bekliyorum hocam.

Hocam 2 yıl önce gördüğüm rüyayi hala unutmadım ve çok merak ediyorum hükmünü.
Hocam rüyamda annemle evimizin salonun kapı agzindayiz tam baktığımız köşede vitriin içinde Kur an ı Kerim var ve vitrin bir anda sallanıyor ben bu sırada anneme bak geliyor diye bağırıyorum bir anda vitrin kapağı açılıyor Kur an ı Kerim yere düşüyor sayfaları değişerek üstüme geliyor bu sırada orada bulunmayan bir şeyin sesini duyuyorum bana bir şeyler söylüyor fakat hatırlamıyorum ve uyanıyorum .
Bu rüyanın etkisinde çok kalmıştım .16 yaşındaydım rüyayı gördüğümde ve şuan bu evde yaşamıyoruz.
Bu rüyanın yorumunu yapar mısınız hocam?
Hayırlı Ramazanlar.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizi rüyada sakalsız görmek

arifselim
Hayırlı ramazanlar kardeşim. Kuranı kerimin görülmesi genellikle hayırla tabir edilir. Bu şekilde görülen rüyalar ise, insana bir uyarı, bir ders ve bir hatırlatma gibi kabul edilebilir. Dua etmeye, ibadetleri yerine getirmeye ve Allah’a yakınlaştıracak salih amelleri arttırmak gerektiğine yorumlanabilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada kesik bacak görmenin yorumu

Kayıtsız Üye
Rüyamda ikiye ayrılmış Kur’an-ı Kerim gördüm ayrılmış kısımlardan bir tanesi elimdeydi sayfaları çeviriyordum ya inceliyordum ya da okuyordum emin değilim rüyamın manası nedir? ikiye ayrılmış Kur’an görmek ne anlama gelir cevaplarsanız mutlu olurum Allah razı olsun inşAllah..


arifselim
Bu güzel bir rüyadır ancak kuranı kerimi ikiye ayrılmış olarak görmek gören kimse için bir ikaz gibi kabul edilir. Gören kimse kendi durumuna ve İslami hayatına bakarak hatalarını ve eksikliklerini değerlendirmelidir. Allah’tan hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyasında yanlış namaz yani namazı düzgün kılmadığını görülürse bu neye işarettir, alamettir?

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm. Ben rüyamda bir camide geziyordum sonra bir kaç kadın kuran okuyordu onların yanına oturup bende takip ediyordum sonra bir kaşın bir bakalım sana ne çıkacak dedi kuranı kapatıp açtı.ilk dediği şey sen hamilesin dedi yok dedim evet hamilesin dedi ama günüme az kaldı dedim yok dedi yine hamilesin sonra uyandım uyandığım an ezan okundu kalkıp namaz kılacaktım uyuya kalmışım yine cevaplar mısınız lütfen çok çocuk istiyorum diyeni zihnime yerleşmiş olabilir yoksa başka bir işaret mi

Okudunuz mu?  Kuran ile istihare diye bir şey var mıdır var ise nasıl yapılır?

Tohat
Ve aleyküm selam. Ahiretine ağırlık vererek hayatını bu çerçevede idame ettireceğine, hayır hasenat yapmaya ve ibadetlerine önem vereceğine, bekar isen evlilik söz konusu olabileceğine aynı zamanda ahlakının daha iyi olmasına işaret etmektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


rüyada kuran sayfalarini çevirmek

Bu kategoride yer alan Rüyada Birinin Dua İstemesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Kuran-ı kerim görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.