Anasayfa
4 Kasım 2023, 4:52
missa02
Abone

Peygamberimiz hakkında kompozisyon

Peygamberimiz hakkında kompozisyon

Kayıtsız Üye
Peygamberimiz hakkında kompozisyon yazısı istiyorum


Cevap: Peygamberimiz hakkında kompozisyon

Darusselam
Peygamber Efendimizin merhamet ve hoşgörüsü üzerine kompozisyon

Rasulullah (s.a.s.) her yönden örnek alınacak en mükemmel insandır, Her müslümanın O’nu en güzel şekilde öğrenip tanıması; Onun yüce ahlâkını yaşamaya ve yaşatmaya çalışması lazımdır, Çünkü O’nun ahlâkı, Kur’ân ahlâkı idi.

Okudunuz mu?  Huzurlu olmak için yapılması gereken dualar

Hz. Muhammed üstün kişiliği, güvenilirliği , insana değer vermesi , hakkı gözetmesi , sabırlı ve hoşgörülü oluşuyla en güzel örnektir.
Hz. Muhammed’in en önemli özelliği , başkalarına önerdiği öğütleri ve ahlak kurallarını önce kendi yaşamında uygulamasıdır. O , kendini başkalarından üstün görmemiş , Kur’an’ın öğütlerini ve yasaklarını yaşamının her anında uygulamıştır.

Okudunuz mu?  Eşinden boşanan kadın cennet kokusu alamaz deniyor ben günah mı işledim?

"Hiç şüphesiz senin için bitmez tükenmez bir mükâfat vardır. Ve hiç şüphesiz sen pek büyük bir ahlâk üzerindesin." (Kalem Sûresi, 3-4)

Yine Kur’ân’da Peygamberimiz için "Allah’ın Resulünde sizin için güzel bir örnek vardır" (Ahzâb Sûresi, 21) buyurularak, mü’minlerin, hayâtlarının bütün safhalarında onu örnek almaları tavsiye ve emredilir. Çünkü onun ahlâkı bizler için en güzel örnek, onun yaşayışı, halleri, sözleri ve hareketleri en mükemmel modeldir.

Okudunuz mu?  Allah her bir insana melek veya insan olma şansını mı sundu?

Peygamberimiz de, "Ben ancak güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildim" buyurur ve bu özelliğini, dünyadaki göreviyle bağlantılı olarak dikkat çekip bizlere anlatmaktadır.

Peygamberimizin hayâtında ve ahlâkında, her meslek ve seviyeden insan, örnek alacak yönler bulabilir. İnsan olarak onun hayâtından alacağı sayısız fazilet ve güzellik yanında, kendi mesleğini ve toplumdaki yerini ilgilendirecek yüzlerce dersi de alabilir. Çünkü Peygamberimizin hayâtı her yönüyle hepimize örnektir.

Okudunuz mu?  İçim daralıyor, canım yanıyor

Peygamber Efendimiz, ümmeti hakkında son derece şefkatli ve merhametli idi ümmeti hakkında daima kolaylık tarafını seçerdi Namazda iken bir çocuğun ağladığını işitse, ona acıyarak namazını hafifce kılar, çocuğun sesini durdurmak isterdi Hele hakdan kaçınanların hallerine pak acı duyar, iyi halekavuşmalarına dua ederdi O büyük peygamberin, o kutsal varlığın merhameti yalnız insanlara değil, hayvanlara, ağaçlara, ekinlere de şamil idi Mu’te savaşında bulunacak olan Islam ordusuna hitaben şu anlamda öğütler vermişti: Yüce Allah’ın adına anarak onun ve sizin düşmanlarınızla savaşınız Fakat gideceğiniz yerlerde dünyadan çekilmiş rahibler göreceksinizOnlara asla dokunmayınız Kadınlar ile çocuklara şefkatle muamele ediniz hurma ağaçlarını kesmeyiniz, evlerini yıkmayınız"

Okudunuz mu?  Yanlış niyet etmek namazı ve abdesti bozar mı

Hicretin onuncu yılı idi, muhterem oğlu Hazret-i Ibrahim, henüz on altı aylık bir masum olduğu halde vefat etmiş, kızı Fatımetü’z-Zehra’dan başka evladı kalmamıştı Bir gül goncası gibi açılmadan solan o masumun haline acıyarak ağlamış, mübarek gözlerinden şebnem gibi yaşlar dökülmüştü Orada bulunan Ibni Avf: "Ya ResulAllah! Sen de mi ağlıyorsun?" dedi Hazret-i Peygamber Efendimiz: Gözümüz ağlar, kalbimiz mahzun olur Fakat bizden Allah rızasına aykırı bir söz çıkmaz," diyerek ruhundaki yüksek duyguyu göstermiştirSonuç: O yüce Peygamberin kutsal vucudu, bütün kainat için bir Ilahi rahmet timsalidir Bunun içindir ki, hakkında: ”Biz seni alemlere bir rahmet olarak gönderdik," ayet-i kerimesi nazil oldu

Okudunuz mu?  Kuranı kerimin en uzun ayeti hangisidir

Cevap: Peygamberimiz hakkında kompozisyon

Kayıtsız Üye
güzel bir kompozisyon teşekkürler


Yorum: Peygamberimiz hakkında kompozisyon

imanlı genç
çok güzel bir kompozisyon insanlara güzel örnek öluyor ve öğüt veriyor ama alıntı olmasa iyi olur


peygamberimize kompozisyon, peygamberimizle ilgili kompozisyon, peygamber efendimiz ile ilgili kompozisyon

Bu kategoride yer alan Kuran Süreleri İsimlerini Nereden Almıştır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimiz hakkında kompozisyon Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.