Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:35
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada hz.Muhammedi beyaz sakallı görmek

Rüyada hz.Muhammedi beyaz sakallı görmek

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum arkadaşlar rüyamda hz.Muhammedi(s.a.v) sakallarina beyazlar karismis ustunde beyaz bir elbise ve sandalyeye oturmus bana hiç cevap vermiyor her yer bembeyaz 3 kere hz.muhammet s.a.v i gördüm 2.sinde ayaga kalkti gine konusmadi ve 3.sunde bakmadan arkasini dondu ilerledi ve kayboldu uyandim neye isaret bu 2 yildir aklimdan cikmiyor ?

Okudunuz mu?  Rüyada Ebu Cehil Görmek anlamı tabiri nedir?

Cevap: Rüyada hz.Muhammedi beyaz sakallı görmek

Darusselam
Rüyada Peygamber efendimiz aleyhisselamı gören gerçek görmüş gibi midir?

ve aleyküm selam kaedeş

Rüyada Peygamber efendimiz Muhammed aleyhisselamı hakiki şekliyle gören, muhakkak Onu görmüş olur. Çünkü şeytan Onun şekline giremez. Fakat şeytan başka şekle girip görünebilir. Resulullah efendimizi tanımayan kimsenin, bunu ayırması kolay olmaz.

Okudunuz mu?  Rüyada duvara çivi çakmak

Bazı âlimler de, (Peygamber efendimizi değişik şekilde görmek, yine Onu görmek olur. Fakat bu, o kişinin dindeki noksanlığına alamettir. Peygamber efendimizi rüyada gerçek şekliyle gören ve mümin olarak ölen herkes Cennete gider) buyurmuşlardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Beni rüyada gören, gerçekten beni görmüştür. Ben her surette görünürüm.)[Deylemi]

Okudunuz mu?  Rüyada kirpiklerin uzadığını görmek

(Beni rüyada gören, gerçekten beni görmüştür. Çünkü şeytan benim şeklime giremez. Ebu Bekri Sıddıkı gören de, gerçekten onu görmüştür. Şeytan onun da suretine giremez.) [Hatib]

(Beni rüyada gören, uyanıkken görmüş gibidir.) [İbni Mace]

(Beni rüyada gören, Cehenneme girmez.) [İbni Asakir]

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında kan görmek

Abdülgani Nablüsi hazretleri buyuruyor ki:
İbni Sirin’e göre, rüyayı gören, Resulullahı vefatı zamanında bulunduğu şekil üzere görmüşse hakikaten onu görmüş demektir. İbni Arabi hazretleri gibi bazı âlimler ise, (Resulullahı hayatta bulunduğu şekilde görmek şart değildir) dedi. Resulullahı bilinen sıfatları üzere görmek, bizzat Peygamber efendimizi görmektir. Bilinen sıfatlardan başka şekilde görmek, Resulullahın misalini idrak etmektir.

Okudunuz mu?  Rüyada arkadaşının babasını görmek

Peygamberlerin cesetleri yer değiştiremez. Bundan dolayı Peygamber efendimizi bulunduğu surette görmek, Onun hakikatini idrak etmektir. Vasıflarından başka bir şekilde görmek ise, misalini idrak etmektir.

Kadi İyad’a göre, Resulullahı bilinen sıfatından başka bir şekilde görenin rüyası tevile, tabire muhtaçtır. İmam-ı Nevevi ise, (sahih olan rüyayı gören her iki surette de Resulullahı hakikaten görmüştür. İster bilinen sıfatı üzere, isterse bilinen sıfatından başka bir surette görsün) dedi.

Okudunuz mu?  Rüyada anne baba görmek ne anlama gelir

peygamberimizi sav i rüyada sakalsız görmek nedir, rüyada hz Muhammedbeyaz sakalını görmek, rüyada peygamber efendimizin sakalına dokunmak

Bu kategoride yer alan Uzun Süre Rüyada İhtilam Olamamak ve Meninin Uzun Süre Vücutta Kalması, Atılamaması Zararlı mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada hz.Muhammedi beyaz sakallı görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.