Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:28
missa0
Abone

Gusülden sonra meni gelmesi guslü bozar mı

Gusülden sonra meni gelmesi guslü bozar mı

Hacı Engin
Şimdi mesela bir kişiden şehvetli bir şekilde meni geldi ve hemen akabinde beklemeden gusül abdesti aldı.sonra çıktı meni şehvetsiz bir rşekilde çok az geldi yeniden gusül etmelimi.bu kişi ibadet edip etmemekte kararsız kaldı.hanefi mezhebinden


Gusülden sonra meni gelmesi guslü bozar mı

sofi ezel
İdrar yapılmadan veya beklemeden veya yürümeden hemen gusül alınmaz. Şayet banyo yapılır ve daha sonra yine meni gelirse tekrar gusül gerekir.

Okudunuz mu?  İnsanın Allaha Karşı Olan Sorumlulukları Nelerdir?

Gusülden sonra meni gelmesi guslü bozar mı

berkay
şehvetle yaptığım bişeyden sonra gusül abdesti almaya gittim önce idrarımı yaptım ve gusül abdestimi aldım fakat banyodan cıktıktan sonra men geldı sizce bu gusül abdestini bozar mı tekrar almak gerekir mi ?


Cevap: Gusülden sonra meni gelmesi guslü bozar mı

Darusselam
Banyodan önce idrarını yapmışsın. gusülden sonra akıntı olsa da yeniden gusül alman gerekmez.

Okudunuz mu?  Salatı tefriciye duası kaç günde bitirilmeli?

nam-ı değer
merhaba ilk önce ben penisimde idrar kalıyo ve meni akıtttıktan sonra baya isiyorum 5-6 kere veyadaha fazla isiyorum gusül alıp çıktıktan sonra peeniste çok cis kalıyo isemeye baslıyorum ilk önce 1 damla geliyor ve bakıyorum sanırım meni geliyor ya da yapıskan baska bir sivi başında cıkıyo bazen sonunda bu normal banyodan sonrada oluyo gusül gerekir mi acaba

Okudunuz mu?  Bana büyü yapılmış?

Şii
Bazı Ehl-i Sünnet alimlerine göre tekrardan gusül gerekir, diğer bir kısıma göre gerekmez. Sizin ise 2. sine uymanızda bir sakınca olamaz, çünkü elinizde olmayan bir şey. Nasıl ki bacakları tutmayan birinin namazda ayakta durması beklenmiyorsa sizin ki de öyledir.
Kalbinizin ferahlaması açısından Hz. Muhammed(s.a.a)’in "Alimlerin farklı fetvaları ümmetim için rahmettir." hadisini yazmış olalım buraya.

Okudunuz mu?  Sigara içmek haram mıdır

umutlucan
< merhaba ilk önce ben penisimde idrar kalıyo ve meni akıtttıktan sonra baya isiyorum 5-6 kere veyadaha fazla isiyorum gusül alıp çıktıktan sonra peeniste çok cis kalıyo isemeye baslıyorum ilk önce 1 damla geliyor ve bakıyorum sanırım meni geliyor ya da yapıskan baska bir sivi başında cıkıyo bazen sonunda bu normal banyodan sonrada oluyo gusül gerekir mi acaba >
eğer boşaldıktan sonra bir müddet beklemez ve idrarını yapmazsan gusül aldıktan sonra meni gelirse hanefi mezhebine göre gusül icap eder.

Okudunuz mu?  Görülen rüyayı başkasına anlatmak caiz mi?

lakin idrar yapıldıktan sonra ve bir müddet beklendikten yada yürüdükten sonra örnegin (2 saat) gusül abdesti alınırsa ve gusulden sonra şehvetsiz gene akıntı meni gelirse hanefi mezhebine göre gusül gerekmez şafi mezhebine göre gusül gerekir.

not şafi mezhebine göre şehvetsiz gelen
meni içinde gusül gerekir.

Okudunuz mu?  İslam dininin sembolleri nelerdir ve anlamları nedir?

talatpasa38
Boşalmanın ardından 5 dk sonra güsule başladım gusule baslayjnca 2 dk sonra ufak bir idrar attım, akıntı geldiyse gusulden sonra nasıl anlarım? Şüpheleniyorum gusulden sonra akıntı gelmiş midir? Yarın namaza başlamayı planlıyorum
Ortalama 45 dakikada gusül aldim

Boşalmanın ardından 5 dk sonra güsule başladım, gusulden sonra meni geldiğini nasıl anlarım, şüphe he kapiliyorum, yarın naza başlamayı planlıyorum, gusül 45 dk da aldım, başladıktan 2 dk sonra ufak idrar attım, tekrar gusül almaya gerek var mı?

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimiz kendisi mi rüyamıza gelir ?

Boşalmanın 5dk sonra gusle başladım ortalama 40 dakikada guslediyorum, husule başladıktan 5 dk sonra ufak bir şekilde idrarimi attım, akıntı geldiğini nasıl anlarım, gusulden sonra akıntı gelmiştir şüphesine kapiliyorum, namaza başlamayı planlıyorum, tekrar gusül gerekir mi? Akıntının gusulden sonra geldiği nasıl belli olur

Okudunuz mu?  Hz.Muhammed'in istişare (danışma) hakkında söylediği söz

arifselim
Boşalma olduktan sonra asıl mesele, meninin şehvetle gelmesinin kesilmesidir. Eğer bu kesilirse artık gusül alınabilir demektir. Meni şehvetle çıkarken anlamamak mümkün değildir. Bir guslü 40 dakika almak ibadet değil, israfa girer. Ortalama bir gusül 10 ve 15 dakika sürebilir.

Bu kategoride yer alan Aşık Olmak Dinde Günahmı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülden sonra meni gelmesi guslü bozar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.