Anasayfa
19 Haziran 2022, 12:09
missa02
Abone

Trafik Kul Hakkı

Trafik Kul Hakkı

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm , trafik sıkışık iken bekleyen araçların solundan geçip önlerine geçmek ve devam etmek kul hakkına girer mi ?


Cevap: Trafik Kul Hakkı

Darusselam
Bu bir gasptır o geçecekken sen yerini işgal edip sıranı beklemiyorsun. Buna hakkın yok bu kul hakkıdır. Senin yüzünden en az bir araba sonraki kırmızı ışığa takılıp beklemek zorunda kalacak ve hakkına girmiş olacaksın.

Okudunuz mu?  Çevremdeki insanlara İslamiyet'i nasıl tebliğ etmeliyim? Bu konuda çok ısrarcı olmak doğru mudur?

Kural ihlali ve haram

cenker123e
SELAMÜN ALEYKÜM

sorum şudur diyelim ben helal bir araba aldım diyelimki kırmızı ışıkta geçtim diyelimki kırmızı ışıkta geçmenin cezası 500 tl arabaya kesiliyor ben bu borcu odemezsem o arabadan hayır gelmezmı ?borc arabaya kesılıyor ve ben o borc’u odemezsem kul hakkı dıye bılıyorum doğrumuyum ?

Okudunuz mu?  El yıkama takıntısı

Yorum: Kural ihlali ve haram

imam
Devletin kestiği ceza, milletin hakkıdır. Onun için devlet borcunu ödememek 70 milyonun hakkına geçmek demektir.


cenker123e
onu anladım fakat dıyelım araba helal fakat arabaya 50 tl borc kesıldı dıyelım o borcu odemezsem o arabadan hayır gelmezmı onu anlamadım ben

Okudunuz mu?  İmam ile röportaj

Kayıtsız Üye
onu anladım fakat ornegın HELAL Bİ ARABA ALSAM KIRMIZI ISIKTA GECSEM ARABAYA 50 TL BORC YAZILSA ORNEGIN O ARABANIN BORCUNU ODEMEDEN O ARABADAN HAYIR GELEMZMI


Selam2
Kırmızı ışıkta geçen sensin borcuna sadık olmayanda sensin. Arabanın ne suçu var. Suçu arabaya yükleyip vicdanını mı rahatlatmak istiyorsun.

Okudunuz mu?  Gecenin son üçte biri nasıl hesaplanır

cenker123e
hayır merak ettiğim arabanın ustundde borc varsa onu odemezsem o arabadan hayır gelmezmı ?


cenker123e
diyelimki ben dükkan actım dukkana borc geldı ama odemedım o borcu odemediğim sürece o dükkandan hayır gelmezmı ? lütfen yorum yapın ya


klav
Borcuna sadık olmayanın hayatından da arabasından da işinden de hayır gelmez.

Okudunuz mu?  Filmin aktörünü beğenmek

Kayıtsız Üye
hocam Selamunaleyküm ben 2 gün önce bir caddeden geçecektim yayaya kırmızı yanıyordu cadde 3 tane yola çıkıyordu trafikte sıkışıktı bende arabaların arasından geçerim diye düşündüm ışıkların tam önüydü tam geçiyordum arkasından geçeceğim araba ileri gitti önünden geçtiğim araba benim yüzümden 3-4 yada 5 saniye geç kalktı tam bilmiyom oda hızlıca gitti o gittikten sonra arkadan araba gelmedi eğer o kişi kırmızıda geçip ceza almışsa kul hakkına girdimmi girdiysem nasıl helallik isticem plakasınıda bilmiyom lütfen yardım edin 2 gündür kafamdan çıkmıyor artık yaşamaktan soğudum

Okudunuz mu?  Hatırlanmayan söz ve yemin Gerçekten hatırlamadığın yemin günah değil midir?

Ensar
ve aleykum selam sevgili kardeşim yaşanan bu tür olaylar günlük hayatımızda olan ve herzaman başımıza gelebilecek şeylerdir. sizin bu duruma karşı olan ince düşünceniz ayrıca iyi niyetinizdendir. kafanızı olan bu doğal olaya fazla yormamanızı unutmanız en olumlu davranış olacaktır. sizler o kişinin ceza alıp almadığını bilmiyorsunuz bu yüzden sorumlu olmazsınız yok eğer bu olay sizi hayttan soğutacaksa o kişi adına bir fakire belli ücrette para yardımı yapabilirisiniz.

Bu kategoride yer alan Meni dokunmadan gelirmi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Trafik Kul Hakkı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.