Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:37
sizden7
Abone

Farz Namazdan Sonra 10 Salavat

Farz Namazdan Sonra 10 Salavat

Crowley
Selamun aleyküm,

Salavat getirmenin faziletlerine bir bakayım dedim.Ve şunu gördüm.

• Her kim, farz namazını kıldıktan sonra bana on defa salavat okursa, Allah Teala, onun namazını kabul buyurur. Onun bu namazını Adem’e secde eden meleklerden daha üstün meleklerin makamı olan İlliyyine ulaştırır.O makamdan bir melek şöyle seslenir:
-Artık dileğin neyse dile, her dileğin yerine getirilecektir.

Namazı sahih olmasa bile kabul mu oluyor? Veya bununla ilgili bir hadis,ayet var mıdır ?

Okudunuz mu?  Cinsiyet Değiştirme

Birde özellikle Ahmet M. Ünlü hocamızın videolarını izlerken 100 Milyon salavat değerinde, %100 Kabul olacak dua gibi şeyler gördüm.
İbadetin sürekli olanı daha makbul değil midir? 1 Kere getirelim köşeyi dönelim hesabı katanlar var. Bu doğru mudur?


Cevap: Farz Namazdan Sonra 10 Salavat

@hmet
Salavat ile ilgili bu hadisin kaynağı nedir?

Sen ilmihal oku venamazını ona göre kıl Allah kabul eder yeterki samimi ol.

Okudunuz mu?  Müslümana hristiyan demek

Bir daha namazın kabulü ile ilgili sormuştun.
Lütfen vesveselerinizle bizi meşgul etmeyin!


Cevap: Farz Namazdan Sonra 10 Salavat

Crowley
Vesvese değil bir çok sitede bu var. Bende sordum dayanağı var mıdır diye ?

+İkinci Soru.


Cevap: Farz Namazdan Sonra 10 Salavat

Millennium
Ahmet bey yanlis anlamayin ama bazen verdiginiz cevaplardaki tavir insani soru sormaktan usandiriyor. Sonucta size de hak veriyorum, hepimiz insaniz ve tekrar tekrar ayni konularin dondugu oluyor, siz ve diğer arkadaşlardan da Allah razı olsun cevapliyorsunuz ama hepimiz tavrimiza dikkat etmeliyiz bence, insani soru sormaktan, Allah korusun dini bilgileri ogrenmekten sogutacak sekilde bir tavrimiz hicbir yerde olmamali, elimizden geldigince guleryuzlu olmaliyiz diye düşünüyorum. Kimseyi kiracak bir sey dememisimdir insAllah.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde burun yıkama

@hmet
Millennium
Bu kadar güzel anladığına ve beni de çözdüğüne göre soruları sana bırakıyorum 🙂
Takipçin olacağım

————————
Namazım makbul mü nasıl anlarım? diyen birine verilecek cevap "İbadetin kabulünü sadece Allah bilir. sen tadili erkana göre namazını kıl ve gerisini Allah’a bırak" demektir.

Okudunuz mu?  Annem sürekli bana dayak atmaya çalışıyor

Bu şahıs yine namazın kabulü ile ilgili sorarsa ne cevap verilmeli 🙂
————————–
bir diğer aklı fikri şeyinden akan sularda….
öğretiyoruz ama her gün aynı sorular kafa basmıyor mu yoksa …. neyse
————————
Bir diğeri forumda mevcut olan aynı başlığın 10.sunu açıyor
bir zahmet arama desek de yine aynı konuları açıp devam eder

Okudunuz mu?  Kelam ilmi ne demektir?

Millennium
Ben konu varken acana, arama yapana dogrudur demiyorum, bu isin birbirimizi cozmekle de alakasi yok ustelik ben sizin bilginize bir sey demedim ki, kendi bilgim de yeterli değil bilmedigim konuda susarim. Mesela bir "lutfen bizi mesgul etmeyin demek var" bir de "bahsettiginiz konular zaten mevcut, arama yapiniz, hala cevaba ulasamadiysaniz sonra baktiginiz yeri gosterip oyle konu acin" demek var.

Demek istedigim cevap verirken elbette uyaralim edelim, kurallari soyleyelim ama mumkun mertebe emirci veya kirici gibi gozukmeden, karsidaki kisinin sormaz olaydim demesine zemin vermeden.

Okudunuz mu?  Sakal kesmenin hükmü nedir ? Sakal kesmeden kasıt traş olmaktır , yani kısaltmaktır , tamamen kesmek değildir

Tabi dedigim gibi soru soran da insana bikkinlik verecek sorulari tekrar tekrar sormak yerine önce arastirmasini yapmali.

istemeden ben kimseyi kirdiysam Allah gunahlarimizi affetsin, hakkinizi helal edin. Musluman Muslumanin kotulugunu istemez, ummet olarak birbirimize destek olalim, anlayisla karsilayalim, yeri gelince de uyaralim, hatalarimizi duzeltelim ki aramizi dusmanlar acmasin.

Okudunuz mu?  Takıntının dindeki yeri nedir?

@hmet
Her kese aynı şekille hitap etmiyoruz milenyum
Bıktırmadıkları sürece sabırla cevap veriyoruz


Millennium
Allah son nefesimize kadar hepimize sabir versin o zaman ne diyeyim. Insanin canini sıkmayana, güzel laf diyene güzel karsilik vermek zaten kolay, biz elimizden geldigince bizi biktiranlara sabredip guleryuzlulugumuzu kaybetmeyelim. Ben sahsi dusuncemi soyledim artik ne kadar deger verirsiniz size kalmis.


Akif
Ben ahmet abide yanayım.Zaten gecenlerde de bu vesvese konusu ile ilgili bir konu ve ilgili hadis yazılmıştı.Bende bir kere farkında olmadan vesvese konusu açtım ve Ahmet abinin cevabı bu oldu , ” Akif kurallara uy ve vesveselerini yazma ” Benim için gayet yumuşak ve normal bir cevap… 🙂

Okudunuz mu?  Babamı evden kovdum ne yapmalıyım

Kayıtsız Üye
Ben birini çok seviyorum hep dua ediyorum Allah’tan onu istiyorum. Ama o hiç bir şekilde beni istemiyor . Dua etmeye devam ediyorum tabi . Bazen de aklıma takılıyor acaba onun istemeyişi olmayacak demek midir ? Allah’tan ümit kesmiyorum onun gücü herşeye yeter o yüzden duama devam ediyorum

Okudunuz mu?  Bilgisayarda, playstation, telefon vs. larda oyun oynamak günah mıdır?

Kayıtsız Üye
arkadaş lar hangi farz namzlarin arkasından 10 salavat getirsek bide farz namzlarin arkasindanda dua ediyorum duanın adabı içinde salavat getirecez o zaman 10 dan fazla salavat çekmiş olacak farz n amazlarin arkasından ne yapmalıyız o zaman bir bilgisi olan soyleyebilirmi


mum
Farz namazların ardında tesbihat yapılır. Dileyen dilediği miktada salavat da getirebilir.


farz namazından sonra 10 salavat, namazdan sonra salavat getirmek, farz namazından sonra salavat getirmek

Bu kategoride yer alan İkindi namazının sünnetinde Subhaneke Duasını unutup sonradan hatırlamak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Farz Namazdan Sonra 10 Salavat Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.